Senetle alışveriş yaptım :(

Ben ceyizlerimi senetle almistim.
Telefonda almistim 2 kere..
Odeme kagitlari alip sakladim sorada attim gitti. Kapsttiysaniz senet neden tutulsun fes edilir zaten. Odemenize dair surekli verilir magaza adina odeme kagidiniz zaten.
Türkiye’de yaşıyoruz. Neyin ne olacağı, kimin ne yapacağı belli değil. İnternette şikayetler var. Senetlerini aldıkları halde evlerine icra gelenler var. Üstelik tvde reklamları olan bilindik bir mağaza bunu yapmış.

Senetleri almadınız ama ödediğinize dair dekontlar yokmu elinizde. Öyle yerlerde ödeme yapınca dekont veriyorlar. Korkmayın, dekontlarla gidin ısrar edin isteyin birşey olmaz
Tahsilat makbuzu var. Şu kadar ödedi borcu şu kadar kaldı diye yazı oluyor. Genel merkezi aradım borcu yoktur kağıdını vermediler diye. Ben söyleyim sizi arasınlar dedi ama arayan olmadı.

Tahsilat makbuzu var. Şu kadar ödedi borcu şu kadar kaldı diye yazı oluyor. Genel merkezi aradım borcu yoktur kağıdını vermediler diye. Ben söyleyim sizi arasınlar dedi ama arayan olmadı.

Tamam peşini bırakmayın, sürekli gidin isteyin bıktırana kadar. Senetleri alın ki içiniz rahat etsin. Zaten tahsilat makbuzlarınız varmış birşey olmaz.

Türkiye’de yaşıyoruz. Neyin ne olacağı, kimin ne yapacağı belli değil. İnternette şikayetler var. Senetlerini aldıkları halde evlerine icra gelenler var. Üstelik tvde reklamları olan bilindik bir mağaza bunu yapmış.
Ben etrafimda hic duymadim. Tedbirini aldiktan sonra kimse kimseyi dolandiramaz yasal olarak hakkini bildikten sora..
Elbette yapmaz demiyoruz. Ama guvenceyi atlamiyoruz. Senetlerinizi odeme bitiminde almiyorsaniz, kagitlarinizi odeme yaparken temin etmiyorsaniz dolandirilmak cok mumkun. Birde aldiginiz yere dikkat ediceksiniz. Kimse kimseden bedava birsey almiyor. Ben defalarca yaptim hicbir sorun yasamadim yasamamak icin dikkat.

Yaşadığım şehirdeki bir alışveriş mağazasından 4bin liralık eşya aldım. Herkes senet yapıyor güvenilir diye 18 ay taksit yaptım ama sonra borcu 5. ayda kapattım. Çünkü internette senetlerin verilmediği/geç verildiği yorumlarını okudum. O yüzden korktum kızlar. Bir ay sonra senetler genel merkezden gelecek dediler ama gelmez diye çok korkuyorum. Hadi senetleri aldım diyelim ilerleyen zamanlarda ödemediniz diye üzerimdeki malı icraya verirler mi? Senetle alışveriş yapan var mı sorun yaşadınız mı? Sabahtan beri ölü gibiyim istiğfar ediyorum sürekli 😞
Keşke her ödeme yaptığınızda senetleri alacağınızı söyleseydiniz. Ödeme yaptığınıza ve borcu kapattığınıza ve senetlerin tarafınıza teslim edileceğine dair yazı almadıysanız hemen alın. Eğer ki ödeme makbuzunuz yoksa karşı taraf kötü niyetliyse problem olur. Dün duydum 12 tl borcu kalmış züccaciye ama bilgisi yokmuş , senetlerini de almamış nasıl olsa ödedim diye. 12 tl için 8000 tl lik senedi icraya koymuşlar ve 12 tl gidin ödeyin dosya kapanır diye yalan söylemişler (tüm borcu kabul etmiş olcak). Allahtan avukata danışmış , dosyaya itiraz edip elindeki makbuzlar olduğu için karşı tarafa dava açıcak (onların yaptığı suç çünkü) Senet sepet işlerinde dikkatli olun

Evet o fiş var. Valla ben de herkes alıyor sorun yaşamıyor diye aldım. Millet düğün alışverişi yapıyor senetle
E tamam o varsa içini ferah tut olmaz öyle bişey sanırsam aynı mağazadan bahsediyoruz evet millet mobilya bile alıyor

Back
X