• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

Anne değilim ama çalışan bir annenin tek çocuğuyum ve babam vefat etti ben ufak sayılabilirdim o zaman. Ve annem çalışmasaydı tek bir emekli maaşla çok ama çok zor geçinirdik. Çünkü annem hem çalıştı hem babamdan gelen parayla beni şehirdışında üniversitede zor zar okuttu. Hayat o kadar da toz pembe değil.
Ayrıca anne değilim belki de ondan ama bana uyurken özlüyorumlu yazılarınız abartılı ve itici geldi. Çocukları da bu kadar hayatınızın merkezine koymak hoş değil. Ben bunu evlenince anladım.
Evlendim ve şehirdışına atama dolayısıyla taşındık Ve eşimin annesi üç çocuğu daha olduğu halde kamyonumuz yola çıkarken zırıl zırıl ağladı. Bizi aradı yok kalan pijamasına sarılıyormuş da bilmem ne. Buraya geldi bi poposunu öpmedi heralde yavrıııımm ölürüüümm gurban oluruumm diye diye. Bize geliyor ağla ağla ve öp öp öp. Çok asap bozucu geliyor. Benim annemse evlendin yuvanı bildin aklım sende kalmıyor kızım sende beni düşünme ben geziyorum diyor. Kendi anneme saygım sevgim ve hayranlığım bin kat arttı bu duruşundan dolayı..
Bu aşırı sevgi atta bence aşırı aşk boğucu ve fazla mıçmıç geldi.
Ve tek çocuğunu evlendirip tek başına bir şehirde yalnız kalan annem güçlü ve zırıldamayan haline bir kez daha hayran oldum. Kızınız varmış ya kızınızın adına yazıyorum, ben anneme bu yaşta hayran oldum. İyiki çalışmış, iyiki bensiz de sosyal bir hayat kurmuş, beni annenanneme bırakıp gezmiş belki arkadaşlarıyla, iyiki gezmiş ki şimdi başka bir şehirde annemle gurur duyarak yaşıyorum. Aklım annemde kalmıyor ve bensiz güçlü devam etmesine hayran oluyorum.
Kyınvalidem gibi beni hayatının merkezine koyan ve bu kadar aşırı seven bir anne hiç istemezdim. Bana sağlıklı gelmiyor. İleride olur da anne olursam böyle hayat mrkezine koyup sağlısız bir anne çocuk ilişkisi kurmayacağım bunu biliyorum artık

Screenshot_2015-12-22-14-28-06.webp
Valla üsenmedim buldum .
Az önce çalışan bi arkadasa ben meyveyi pure yapıp veriyorum sizin gibi danone yedirmiyorum emek veriyorum deyip eziklemistin :)
Baksana senin mesajın bu . Anlaşılan kızın danone ye baya bi alışmış ha , kendi tembelliğine kılıf arayan mikemmel anne :KK66:)

Sadece 9 saat mi
Ogretmen falansaniz oyledir
Ben siradan bir lise mezunuyum simdiye adar kendi inkanlarimla buldugum isler hep sabah 7 aksam 8 tarzi isler ve simdide aynisi olucak kizimi eve getirene kadar 9 rahat olur 11 de uykusu gelse en fazla 3 saatcik:(

Şunu şöyle işte.. Mesleğin olsaydi bu kadar arabeske cevirmezdin işi eminim. Hele eve yogurt alamayacak durumdayken. Burada sorun eve yogurt alamiyorum ama kendim yapiyorum degil. Sorun; alamayacak kadar kotu durumda olmak.
Simdi yogurdu kendin yapiyorsun yarin birgun cocugun guzel bir okula gitsin istersen kollari sivayip ona okul mu insa edeceksin? Çalışma şartları, alacağın maaş vs seni tatmin etmeyecek bu nedenle çocuğuna yapışıyorsun can simidi gibi. Çalışan kadının çocuğu hem daha özgüvenli oluyor hem çalışmayıp tek maaşlı büyüyen çocuğa gore daha çok imkâna ve donanıma sahip oluyor. Çocuk sevmek gece uyurken özlemek, evde yoğurdunu kendin yapmak değil. Boşanmaya cesareti olmayan kadınların klasik tutumunun aynısı çalışmak istemeyen kadınlarda da gorunuyor. 'Çocuğum icin' sendromu adını koydum ben. :)) kötü anne aslında sizin gibiler, o 'genis' diye tabir ettiklerinizin siz tırnağı olamazsiniz.

Ya istemeyebilir burada sorun yok.
Ama hem yok çocuk ise baslayacaktim ditme dedi yok şu yok bu.. adamcagiz yalvariyor çaresiz ama hanımefendi nin umurumda dahi değil. .
Yok efendim öyle çocuğun arkasına saklanmak. Kendisine zor geliyor doye Yattığı yerden çalışan annelere geniş diyemez .

Çalışmak istememesi mesele işte Asıl sorun bu ama o çalışmak istemeyip çocuğun arkasına sığınıyor. Ben buna sonra sonra verdiği cevaplardan karar verdim.
Bizim de komşu 2. doğurdu. Durumları kötü olduğu halde. Çalışmamak için. Kocası sanıyor ki kadın da spiral var. Ne gezer. Yemin ederim sırf çalışmamak için doğurdu ya. Kendi söylemiş anneme. Bazılarına zor geliyor çalışmak. Bir de utanmadan burada başkalarının anneliğini sorguluyorlar.

böyle ajitelere oldum olası çok gülmüşümdür, gerçi ben dramatik Türk filmlerine de hep gülerim.. o kadar abartmışsınız ki gören de çocuğu bırakıp sürgüne gidiyorsunuz zannedecek.. çalışmayın o zaman, çocuğunuz kürksüz mont giysin, yabancı dili ve hobileri okulun verdiği kadar da kalsın.. büyüdüğünde siz de ona her klasik yurdum annesinin söylediğini söylersiniz; ama ben sana gençliğimi verdim..

evet hanımlar, çalışmayan anneler daha çok sevgi veriyor.. ülkenin çalışan kadın nüfusu ve dışarıdaki psikopatları oranlarsak kesinlikle çok sağlıklı (!) oluyorlar :KK53: haydi kabını alan gelsin, ürik asit yarışı var..

Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ben çocuğumu iyi yetiştiremedikten sonra çocukken yanında olmuşum ne fayda? Bazıları da çalışmak zor geldiğinden çocuklarını kullanıyorlar..

aksine haftasonu kafayı yiyorum sinirli agresif oluyorum. çocuk hep oyun hep ilgi bekliyor..
kreşte hafta içi oyuna doyuyor. ben de akşamları pohpohlayıp ilgileniyorum çocukla daha verimli geçiriyoruz zamanımızı..
ben sanmıyorum ki 24 saat evde olan kadınlar 24 saat çocukla vakit geçiriyor..

Ayyy gercektende cok abartmissiniz,okurken emrah filmleri, sezercik filmleri canlandi gozumde ,bnim oglumda 2 yasinda bana sorsan su dunyadaki butun annelerden daha cok ben seviyorum oglumu ,bu her anne icin boyledir,ama bende ileride daha iyi yasam surmek ve sunmak icin calismam lazim ve is ariyorum yapacak birsey yok hayat bunu gerektiriyor.

Aynen öyle şuan evdeyim ,ve 7/24 oglumla ilgilenmem mumkun değil temizlik, yemek ,ütü,çamaşır ,bulaşık öğlen uykusuna yatır derken akşam oluyor nerde öyle bol kepçe ilgi,yada ben beceremiyorum elimden geldiğinde tabiki bizde oynuyoruz koklasiyoruz ama akşam ne yenecek,kirliler ne olacak ,calissan çalıştım yapamadim dersin, evdeysen maalesef öyle bir sansında yok

Hani durum o kadar kötü değildi .
Adam 70 tl için çaresiz kalıyor ve sen hala nasıl çocuğun arkasına siginirim da evde yatmaya devam ederim diye düşünüyorsun pesssss
ALLAH TÜM ERKEKLERİ SENİN GİBİ BENCİL VİCDAN SİZ İNSANLARDAN KORUSUN . ÇALIŞAN ANNELERE VİCDAN SİZ DEMİŞSİN AMA SU MESAJDAN SONRA EMİN OLDUM Kİ ESAS VİCDAN SİZ SENSİN. .
Screenshot_2015-12-22-14-33-42.webp

Şunu şöyle işte.. Mesleğin olsaydi bu kadar arabeske cevirmezdin işi eminim. Hele eve yogurt alamayacak durumdayken. Burada sorun eve yogurt alamiyorum ama kendim yapiyorum degil. Sorun; alamayacak kadar kotu durumda olmak.
Simdi yogurdu kendin yapiyorsun yarin birgun cocugun guzel bir okula gitsin istersen kollari sivayip ona okul mu insa edeceksin? Çalışma şartları, alacağın maaş vs seni tatmin etmeyecek bu nedenle çocuğuna yapışıyorsun can simidi gibi. Çalışan kadının çocuğu hem daha özgüvenli oluyor hem çalışmayıp tek maaşlı büyüyen çocuğa gore daha çok imkâna ve donanıma sahip oluyor. Çocuk sevmek gece uyurken özlemek, evde yoğurdunu kendin yapmak değil. Boşanmaya cesareti olmayan kadınların klasik tutumunun aynısı çalışmak istemeyen kadınlarda da gorunuyor. 'Çocuğum icin' sendromu adını koydum ben. :)) kötü anne aslında sizin gibiler, o 'genis' diye tabir ettiklerinizin siz tırnağı olamazsiniz.
Bugün çok güzel yorumlar geliyor bu konuya.
Şu cümleye bayıldım.

bir insan bu kadar mı arabesk olur? bu kadar mı uçlarda gezer... bu yazınızla alttan alta çalışan tüm bayanları aşağılamışsınız. Allah cc akıl fikir nasip etsin. Siz daha dert nedir görmemişsiniz.

Eki Görüntüle 1724996 Valla üsenmedim buldum .
Az önce çalışan bi arkadasa ben meyveyi pure yapıp veriyorum sizin gibi danone yedirmiyorum emek veriyorum deyip eziklemistin :)
Baksana senin mesajın bu . Anlaşılan kızın danone ye baya bi alışmış ha , kendi tembelliğine kılıf arayan mikemmel anne :KK66:)

Örnek göstericem dayanamadım bunu görünce.

Benim arkadaşım var. 2 yaşında çocuğu ve çocuk bir kere bile danone, cips vs yememiş. Çocuğu markete götürdüm bunlar kötü, meyveleri gösterip bunlar cici diyor. Öyle yetiştirmiş çocuğu. Hatta doktoru bile ara sıra ödül olarak çikolata ver demiş ama yok vermem diyor. Bakıcısı herşeyi saati saatine yediriyor.
Meyveleri de. Bisküvisi bile organik bebe bisküvisi.Eti bile organik alıyor. Çalışmasa belki de alamayacaktı. Belki bazen alıp bazen alamayacaktı. E bu kadın çalışıyor ama. Şimdi bu özverisiz, emeksiz annemi ? Hiç uyumadan işe gittiği zamanlar oldu biliyor musun 0 uyku ile. Ben hayranım hem çalışıp, hem anne olanlara. Kaç işi birde yapıyorlar.

Hayır sanki çalışan anneler, çocuğu ortada bırakıp gidiyor. Bende ağaç kovuğunda büyüdüm zaten. Benim annem de çalıştı, emekli oldu. Ya ne güzel bir şey oturuyor maaşını alıyor Allah devletimize zeval vermesin. Çok iyi bir maaşı yok ama buna da şükür. Şimdi kendisi de diyor iyi çalışmışım diye.

Kimseye az annesiniz yada sizin anneliğiniz nasıl yaaa diye sormaya kimsenin cüreti yetmez. Çalışan anne veya çalışmayan anne hepiniiz aynısınız kimin ne üstünlüğü var bırakın da evlatlarınız belirlesin siz değil. Saçmalamayın Allah aşkına. Konu Sahibi ya çalışın sindirin olayı yada çalışmayın efendim bu kadar acıklı hale getirmeye ne gerek var. Eşiniz de niye yalvarıyor çalış diye anlamak güç size mi güvenmiş borç vs olaylarında. Hayatı daha fazla saçma hale getirmeyin yaa. Yeterince saçmalıyor zaten herkes. Bide birbirinizin anneliğini sorgulayarak olayı necasetlendirmeyin. Alın size tokat. Kendinize gelin. Annelik birdir. Olayın şeyini çıkarmayın. Üff

Mesleğim yok çalışma saati uzun demişsin

Geçerli bir mesleğim var ve günde 11 saat haftada 6 gün çalıştım

Bakıcıya da para verdim aldığımın 4 te birini senin durumunda da yarısını ver ki evde yiyecek yemek olsun elektrik yansın

Bu arada 70 tl elektrik de fazla büyük şehirde oturuyorum elektrik fiyatı fazla

Benim evde her gün çamaşır bulaşık yıkanır kurutma makinası var ki o çok harcar yine bol bol fırında yemek vs olur bu kadar elektrik geliyor

Tasarruflu yaşam da önemli

Mesleğim yok çalışma saati uzun demişsin

Geçerli bir mesleğim var ve günde 11 saat haftada 6 gün çalıştım

Bakıcıya da para verdim aldığımın 4 te birini senin durumunda da yarısını ver ki evde yiyecek yemek olsun elektrik yansın

Bu arada 70 tl elektrik de fazla büyük şehirde oturuyorum elektrik fiyatı fazla

Benim evde her gün çamaşır bulaşık yıkanır kurutma makinası var ki o çok harcar yine bol bol fırında yemek vs olur bu kadar elektrik geliyor

Tasarruflu yaşam da önemli
Yorumlarına baktım sürekli kismetse olur vb sacma span programlar için yorum yapmış yok o kiz söyle bu böyle. .
Diziler de aynı. .
E konu sahibi de en son dün gece 3e kadar internet Tw imis..
Geli o elektirik daha da fazla gelir.
Pes ya

Adam 70 tl için çaresiz kalıyor ve sen hala nasıl çocuğun arkasına siginirim da evde yatmaya devam ederim diye düşünüyorsun pesssss
ALLAH TÜM ERKEKLERİ SENİN GİBİ BENCİL VİCDAN SİZ İNSANLARDAN KORUSUN . ÇALIŞAN ANNELERE VİCDAN SİZ DEMİŞSİN AMA SU MESAJDAN SONRA EMİN OLDUM Kİ ESAS VİCDAN SİZ SENSİN. . Eki Görüntüle 1725004
şu mesajları gördüm ya konu sahibi
allah seni bildiği gibi yapsın
daha dün kızıma adidastan ayakkabı aldım
çünkü voleybol maçı var ve ayağındaki 60 liralık ayakkabılar antrenmanlarda parçalandı
voleybola gönderiyorum çünkü rehberlik öğretmeni de doktor da sporun ona çok faydalı olacağını söyledi
kendim aynı botu 4 yıldır giyiyorum
bak bakalım hayat danoneden mi ibaret

valla söz uçar yazı kalır'ın yaşayan örneği arkadaki mesajlar :27:

ALLAH TÜM ERKEKLERİ SENİN GİBİ BENCİL VİCDAN SİZ İNSANLARDAN KORUSUN . ÇALIŞAN ANNELERE VİCDAN SİZ DEMİŞSİN AMA SU MESAJDAN SONRA EMİN OLDUM Kİ ESAS VİCDAN SİZ SENSİN. . Eki Görüntüle 1725004

:KK57::KK57::KK57:

Elektrik faturasını bile dert edecek kadar çaresiz bir eş, çocuğuna bisküvi, bile alamayan bir baba. Ve "anne ditme" dedi diye çocuğunun arkasına saklanan bir anne. Şu paylaştıklarından sonra ne kadar haklı olduğumuzu anlamış olduk. Mesele çocuk değil. Mesele belli.

Back
X