Seni byle bulmay tahmin etmemitim...

DIPTISDIPTIS

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
6.393
3.600
373
4 arkadaştık biz kavgayla başladı dostluğumuz
ama sonrasında çelikden temelleri olan kardeşliğimiz oldu lise sıralarında
1 gün aramızdan biri kayboldu
günlerce haber alamadık deliye döndük
ve o gün okulun kapısından içeri girdiğinde şok olduk
yanında bir adam senin üstünde anlamdıramadığımız kıyafetler (fazla kapalıydı)
bu nedir böyle? hani okul üniforman? sen öğrencisin bu büyük kadın kıyafetleride nedir
hah sen evlenmişsin...
daha yaşın 16 nikah? düğün? gelinlik?
tanrım kabus olmalı bu...
aradan 1 ay geçer....
düğünde halaylar çekilir herkes içer içer içer ve biz kalan 3 kişi ne gülümseyebiliriz nede mutlu olabiliriz
bütün salonda herkes eğlenir....

sürekli gider geliriz yeni EVLı 16 lık arkadaşımıza
kocası sürekli içer içer içer
okuldan kaçar yine gideriz
kocası içer içer içer! sonrada döver döver döver!
bu sırada kız 8 aylık hamile ve duvardan duvara gözümün önünde çarpılmaktadır! Allah belanı versin! Ellerin kopsun!
bir günde kocası bana asılır ve o dostluk kalbe gömülür bir daha aranıp sorulmaz....

aradan 8 sene geçer ve ben yana yakına dostumu ararım yok yok yok kahretsin!
uzun aramalarım sonucunda numarasına ulaşırım ve evet o ses benim dostum
eşinden ayrılmış 1 oğlu olmuş şimdi ne yaptığı meçhul...
geçen gün konuşurken bana sevgilisinden bahsetti
aşığım seviyorum vs. vs. ne iş yapar neyin nesidir konularına girdik
dayanamadı ve anlattı...

o adam EVLı! 3 kızı var ve biri daha 4 aylık!
Allah'ım silkelesin biri beni benim canım bunu yapamaz!
nasihatler nasihatler ama yok aşığım aşığım nidalarıyla üstüme geliyor!
dinlemeyeceksin beni keşke 1 defa dinleseydin ömründe!

3 GÜN SONRA....

bir telefon;

DOST- Dıptıs ben izmirdeyim tatlım seni görmek istiyorum. uzun zaman oldu görüşelim lütfen..
BEN -tamam canım nerdesin ben akşam işden çıkınca görüşelim
DOST -Şeyy yanımda sevgilim var..
BEN -daha sonra ararım seni müşterim geldi.. (külliyen yalan)

ve bu kadar süre aradığım göremediğim dostumla görüşmedim..
neden mi? belki görürde anlar diye yazıyorum!

1. 3 kızı olan bir adam karısını aldatıyorsa arkadaşımıda aldatmaya niyetlenmeyeceği ne belli? sıradaki kurban ben olmak istemem iğrenç!
2. daha bebeği anasını emiyor kahretsin! ve ben bu ikisiyle buluşup o kadıncağız bebeğini emzirirken biramı tokuşturacağım!
3. ya yanlarında benide aralarına almak için getirdikleri biri varsa? yok yok vazgeç!

o benim dostum görüşmeyi kesmelimiyim yoksa desteğime devam mı etmeliyim bilmiyorum çok üzgünüm haddinden fazla

SENı BÖYLE BULMAYI TAHMıN ETMEMıŞTıM KAHRETSıN!

Son düzenleyen: Moderatör:
tabii ki hatalarını söyleyeceksin ama yerinde olsam onunla görüşür konuşurdum tek başına ama ikiniz sadece.

ne demeye o herif de takılıyo ki peşinize

eğer ikiniz olacak şekilde görüşmeyi kabul ediyorsa görüşün bence sonuçta yılların arkadaşlığı var.

ama o herifi peşine takıp getirmesin klava:

marifetmiş gibi bir de adam gayrı meşru ilişkisinin arkadaşlarıyla tanışmaya çalışıyor manyak şey

bence yanında adam yokken arkadaşınızla konuşun akıl verin,hayatını düzene sokması için...belli ki başında kimse yok...
o adam nasıl bi adam yaa..3 çocuk ve bebek varken nasl böle bişe yapabiliyor...hele arkadaşnz...çok yazık...
kötü bi durum...ben içli dışlı olmak istemem ama akıl vermek düşüncelerimi söylemek isterdim şahsen..
2si de dogru yolda değil çünkü..

yol ver canım.evli adamla seni tanıştıracak. bari bunu yapmasaydı. bu nasıl br düşüncesizlik. sanki çok doğal bir şey gibi yıllardır görüşmediği arkadaşını kocasıyla tanıştırır gibi dostuyla tanıştıracak.
yüzüde yok . yüzsüzce bunu teklif ediyor sana.
bari yalnız görüş değilmi. vicdan diye bir şey kalmamış bu arkadaşından uzak dur . ne yardımı canım ya.
bunun yardım edilecek neyi var. başından bir evlilik geçmiş,deneyimsizde değil.
peki değerleri. sıfır.acıma desen o çocuklara bebeğe ve daha yeni doğum yapmış o kadına acımayan bir kadın bu.
o kadın hamileyken bu adam arkadaşınlaydı demek. adam hem onla hem karısıyla oldu anlaşılan arkadaşında hamile eşi olan o adamla beraberliğe devam etti.. adam tam birşerefsiz ..telefonlarına cevap verme. yanlışlıkla açarsan soğuk konuş. bu şekilde bir yaşamı seçtiğin için seni tasvip etmiyorum ve bu tarz bir arkadaşımın olmasını istemiyorum de. bitir.
birde oğlu var. ha.. ne güzel örnek bir anne o oğluna. maşallah

lise 3 te cocukluk arkadasimda ayni hatayi yapmisti kendinden 15 yas buyuk evli iki cocuklu bi erkekle cikmaya basladi adamin evli oldugunu bile bile ..
arkadasim iyi bir insandi ama ailesiyle bir cok problemleri vardi .. onun yaninda huzur buldugunu saniyordu ..
destegimi hic bir gun esirgemedim kesinlikle bu konuya karsi oldugumu surekli adamin kendisinden baska seyler bekledigini anlattim durdum bikmadim usanmadim
bazen bagirdim deliler gibi kavgalar ettik oturup omuz omuza saatlerce agladik ..
ama o zamanlar 17 yasindaydik ...
bilmiyorum senin arkadasin bir cocuklu basindan evlilik gecmis bir insan
daha akillica davranmasi gerekiyor ..
eger cabalarinin fayda verecegine inaniyorsan onu birakma destegini esirgeme
ama bu isi onaylamadigini, onun boyle bi yanlisi yapmiycak bi kiz oldugunu ona kesin bi dille anlat inatla devam ediyorsada bosver sen kendi yoluna o kendi yoluna ..
Allah sasirtmasin ..

o lisedeki arkadasim kendi yasitinda sevdigi bi adamla evlendi suan onunda dunyalar guzeli iki bebegi var

deneyimsiz sayılmaz! sadece, hayattan alamadığı o mutluğun peşinde ama düşüncesizce...

nasihatlarımı ve tembihlerimi sıraladıktan sonra cvb ı tüm bunlara rağmen ''aşığım'' ise,
geri çekilirdim...
yaşayarak öğrenmesini,hayattan alamadığı tecrübe ve dersleri,
kendi yaşayacağı durumlarla tecrübe etmesini sadece uzaktan izlerdim...
nasıl olsa bir gün kapımı çalacak ...
ama daha ayakları yere basan ve daha acı tecrübelerle..
ve yaşayarak öğrendikleri ile artık daha tehlikesiz ve dik durarak hayatta...
yanımda yerini bulacak ...

(ve anlattığımın aynını,arkadaşımda tecrübe etmiş biri olarak...)

Son düzenleme:
bazen vazgeçmek en doğrusudur
sevdiğin şeyden artık iyi kokular gelmiyorsa sana bırak kendi kokusuyla baş başa kalsın
insan yolunu ,kaderini kendi çizer buna inanırım.
DOstlarımızı da kendimiz seçtiğimize göre menekşe kokulular bizimle olsun.
Herkesin aklı var,anlatsan da imam bildiğini okur
doğru olan yaptıgın.Maziye göm gitsin

vallahi diptisim insanlar malesef oyle cocuklugundaki masumlugu il kalmiyor keske kalsa arkadasin sen ol kim olursa olsun dil dokse bos dinlemez gozunu ask sandigi bir duygu burumus ne zaman ki kazik yer 2. kadin o olur o an anlar bence uzak dur birak yaptigi hata onuda ayni silahla vurdumu anlar kim olursa olsun kizkardesim bile olsa birinin yuvasina bile bile goz dikmisse kilimi kipirdatmam bazi insanlar yasadiklarini demekki hak ediyor derim

Ben görüşmezdim,çünkü aşk girince araya,mantık çalışmaz.
Arkadaşına ettiğin nasihatler onun daha çok gerilmesine hatta kıskandığını düşünmesine sebep olacaktır.Çünkü yaşamadan tecrübe sahibi olmayacak kadar inatçı bir arkadaşın var anlattıklarına göre.Ya da akılsız diyeceğim müsaadenle.
Demem o kiii,bence konuş istersen ama sonuç belli.Sana kızacak,seninle görüşmeyecek,sonra duyacaksın ki,sevgilisi karısına dönmüş,arkadaşın da bunalımda..Seni o zaman arayacak işte,işte o zaman destek olacaksın.
Maalesef hep böyle olmuştur:gitme:

eşinden ayrılan arkadaşın ya dayak ya ihanetten dolayı ayrılmıştır şimdi kendisinin yüzünden bir yuva yıkılıp 3 çocuk perişan olacaktır arkadaşın 16 yaşında evlenmekle dayak yediği arkadaşlarına sulanan adamla çocuk yapacağına hayatını düzeltseymiş yanlış üstüne yanlış yapmış şimdi daha fazlasını yapıorrrr evli bir adamla olmakla

dıppıtım senle zaten konuşmuştuk. biliyorum hala hayal kırıklığı yaşıyorsun. hayatta herşey bizler için. yanlışı görmeliyiz ki doğruyu bilelim.. üzme sen kendini. herkes tercihlerini yaşıyor.. bırak arkadaşın dilediği gibi yaşasın. sende üzülme. neticede o bundan memnun. allah bildiği gibi yapsın ne diyim..

hatalar ınsanlar ıcın herkes hata yapabılır.

ama arkadaşınızın bu ılk hatası degıl kı

dıyelım kı 16 yaşındayken evlenerek hata yaptı...okulu bırakıp evlendı cok mutlu hayat surecegını zannederken tam ters oldu

aşk sevgı bır yere kadar karın doyuruyor..

o kadar kucuk cocugu evde beklerken sevgılısyle gezen erkekten ne fayda gelır

o bebege acımayan arkadaşınıza mı acıyacak..

ben kararınıza saygılıyım..
arkadaşlık dostluk cok ozel duygular ama..

ılerıde sızede zarar verebılır..
nıtekım lıse yılarındayken evlendıkten sonrada sız ılgılendınız ama eşı sıze asıldı...sıze eşı zarar verınce bıraktınız..

sımdı bence uzak durunnnnnnn

onu bu hatalara ıten kım?
bu delın dusunmesıne bu delnı hata yapmasına sebep kım?
hep derım herseyın temelı ailede dıye 16 yasınndakı kızı zorla veren bı aile mutsuz alyaş bı eşden sonra karsısına cıkan ılk lımana kacan bı kadın okadar kacmak ıstemızkı 3 cocuklu bı adamla bırlıkdemıs...
asla yargılayamam o bayannı asla neden cunku hersey acık bıde sız onu hatasıyla bırakmayın derım konusun onla bır kez daha mantıksız bu yapdtıgın deyın sorun gorusup gorusmemek degıldır ....
onemlı olan arkadasıızın yaptıgının mantıksız oldugunu anlatmakdır..
sıgındı lımanın aslında boş bı kaçiş oldugunu anlatınız..

kaçımız şuan çocukluk arkadaşıyla ya da lise arkadaşıyla görüşüyor ki.
görüşenler de vardır tabi de ama hayat mücadelesi, evlilik çocuklar buna pek zaman bırakmıyor. siz yine arkadaş ve dost kavramının hakkını verenlerdenmişsiniz.
ama arkadaşınız sizi bu şekilde zor durumda bırakmaması gerekirdi. sonuçta o adamın da bir eşi ve küçük de bir bebeği varmış. yani o bebeğin ne suçu var. arkadaşınız geçmişin intikamını böyle alıyor belki kendince ama yerinizde olsam bu tabloda yer almazdım. arkadaşınızla görüşecekseniz yalnız olduğunda yine görüşün ama o şekilde görüşmek bu ilişkiyi onaylamak anlamına gelir bir nevi. o yüzden onunlayken gelme bana diye açık açık söyleyin.

eğer bu kisi benim gercekten arkadasimsa,dostumsa ben birakmazdim..yaptığının ne kdr yanlış oldugunu,neden böyle yaptığını vs konusurdum..
16 yasında evlenmiş..severek mı evlendi bilemiyorum ama yinede hata..hatalar zinciri gibi..belliki arkadasinizin doğru dürüst dostları yok onu doğru yola sokabilecek..eğer gercekten arkadasınızda yardım etmelisiniz..dostluklar bu günler için değil mı???

Diyelim ki 16 yaşında zorla evlendirildi veya aklı ermedi çok sevdi falan çocukluk etti.
Orada hatalı değil ama bu yaşta artık deneyim sahibi ve anne.
Artık kendini, çocuğunu, adamın çocuklarını ve karısını düşünmek zorunda.
Banane ben sevdim diyemezsin öyle haram sevgi olmaz. Mantık yürüteceksin.
Ben olsam görüşmezdim ama telefon açarsa gidişatının çok yanlış olduğunu onun için görüşmek istemediğimi söylerdim.
Senin yapacak bir şeyin yok.
Ben kurtarabilirim diye düşünme artık. Yolunu seçmiş ve kendinden başka kimse kurtaramaz.lmaz:

Yazıklar olsun öyle adamada öyle kadınada
4 aylık çocuğunu karısını bırakıp kadınlarla gezen ve bu bu 4 aylık bebeği bile bile babasıyla birlikte olan bi kadından ne beklenebilir ki :sm_confused:
Bence arkadaşınızın uyarılmaya ihtiyacı yok ne yaptığının gayet farkında
Benimde öyle bi arkadaşım varDI
Saf ayaklarına yatıyodu evli ve çocuklu adamla beraber olmaya başladı ve artık görüşmüyorum
Hiç uyarmadımda,merak etmeyin onlar bizden çok biliyolar işlerini sengözlerimebaksanab

o ne senin içindeki bu sıkıntıları anlayacak durumda ne de nasihatlarını dinleyecek kafada

arkadaşından yana bi ümit taşıma

artık kalbi TAŞLAŞMIŞ çünkü

geçimini o adamdan gelen parayla sağlıyordur belki de, kim bilir

Allah ıslah etsin o kadını o hale düşürenleri de, o kadını da, 4 aylık kızı olduğu halde başka kadınlarla oynaşan .............................................................................. da kötükedihüso

canım bence uzak dur.güzelgünler senın hasretını cektığın gunler gerıde kaldı o günler bı daha gerı gelmeyecek.senın ayağın kaymadan yoluna devam et bunun ıcınde vıcdan azabı cekmene hiç gerek yok.o yaptığından utanmıyorda sen mı utancaksın?

hayir gelmez bu dosttan, minereyi calan kilifini hazirlar misali...
sevgi, ask yalaninin arkasina siginmasin kimse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…