Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

Tabiki haklisiniz.. Size göre üzülecek bi durum olmayabilir.. bana göre de var mesela.. lafını söylemiş olmak anne için yeterli olmaz.. çocuğunun tehdit edilmesi puf diye unutulmaz.. neyse..

"Konu hakkinda" herkes istedigi yorumu tabiki yapar ama konu sahibesi annede olmayan ya da olup olmadığını bilmedigimiz anne davranışlarını tartışmaya gerek yok ister istemez konu sahibine söylemiş gibi olunuyor.. ve nedense her çocuk konusu böyle..

Yani bazen çocuklar dışardan birisi yapma etme deyince duruyorlarya belkide bayan size yardımcı olmak maksadıyla söylemiş olabilir bnde çok sık olmamakla beraber arada denk gelince aaa ne kadar ayıp anneni üzme sen akılli bi çocuksun yaramazlık sana yakışmıyo gibi şeyler söylerim ve hiçde tepki alamdım aksine tebessüm edildi hep amneler tarafından bnmde çocuğum olsa bnde bişey demezdim sanırım hem birdaha nezaman görücek o bayanı çocuğum ve ben aman der gecerdim sanırım sen çok fazla takmışsın birazda yaşlı bir bayansa döverim falan demiş dememiş ne yazar sanki kalkıp dövecekmi kendinizi böyle şeylerle yıpratmayın nolir ahhhhh keşke benimde bir evladım olsada onada birisi seni döverim ne yaramazssın dese

Bahsettiğim bu işte sevgili N NisaZumra
Mesele sizin anneliğiniz değil. Başka insanların hayatlarına ne kadar müdahil olduğunuz ne kadar rahatsızlık verdiğiniz. Dediğim gibi bir insan için tepesine çıkması sorundeğildir diğeri için çocuk olması yeterlidir.

Belli oluyor cocuklara karsi tutundugun tavirlardan. Anneleri elestireceginize kendinize bakin derim. Cocuklara saygi varmiki saygi beklensin? Sonra duyarsiz anneler... neyse aksam aksam sinirlenmicem
Siz benim çocuklara nasıl davrandığımı nerden biliyorsunuz ki. Ben çocuk sesi kaldıramam bu yaştan sonra çocuk büyütemem bu yüzden istemiyorum. Nerden biliyorsum saygı duymadığımı yani bu zamana kadar ne kadar rahatsız olsamda hiç bir çocuğa veya annesine tepki göstermedim göstermemde benim görevim değil annesinin görevi anladınız umarım da sanmıyorum

Belki etraftaki anne davranış yapısından ciddi anlamda rahatsızlık duyduğumuz için derdimizi böyle konularda anlatıyoruzdur biz de.

Ben anneleri anlıyorum ya da anlamaya çalışıyorum en azından. Annelerin de rahatsız olan tarafı anlamalarını temenni ediyorum.

Ne yazık ki birtek bizim ülkemizde çocuklara yönelik psikolojik şiddet uygulama tekniği ile çocuk yetiştirliyor.
Ve bu saçma cahilce çözüm çocuklarda bilinç altında büyük travmalara sebep oluyor. İleri de o çocuk bu psikolojik korkutma tekniği sebebiyle ya Korkak ya özgüven eksikliği ya sapık ya karaktersiz alkol ve uyuşturucu eğilimli biri olup toplumda yerini alıyor.
Sonra ya katil ya sapık ya hırsız yada bağımlı oluyor.
Ama annelerine sorsanız "bu çocuk neden böyle oldu oysa el üstünde tuttuk hep" der.
İşte o psikolojik şiddet içeren bir kaç korkutma tekniği sözleri.
- Seni döverim
- Seni polise veririm
- Bak bu abla iğne yapıyormuş uslu dur yoksa sana iğne yapar
- Yemek yemezsen seni köpeğe veririm seni ham yapar yer
- Elimi tut yoksa kedi gelir seni cırmalar
- Aa bak asker "Asker abisi bu yaramazlık yaparsa al bunu götür"
- Seni tuvalete kitlerim
- Uyumazsan gelip seni öcü alır götürür
- Çişini söylemezsen senin pipini keserim
- Iyy dondurmanın için de solcan var eeh kaka o yenmez
- O çikolatanın içinde fare varmış
- Bak şu adam var ya yaramaz çocukları alıp kaçırıyormuş
Falan filan...

Kirmizili kisim uzerine almaman gereken genel bir yorumdur nisa.

Yoksa biz burada kadini da , yerdeki copu de korumuyoruz.

Etraftan sabır değil saygı bekliyorum ben mesela.. çok nadir bulunan birsey.. insana saygı yokken kendini savunamayacak çocuk için beklemek..

saygisizca müdahale etmeye müsade etmemek fanusta büyütmek degil..

Çocuğumun rahatsızlık vermemesi için çok çabalıyorum.. aynı şekilde çocuğumu rahatsız edene de müsade etmiyorum..

Güzel üslupla konuşan insanların artması dileğim..

Bagirarak, kizmayrak egittimi asla yazmadim. Sonucta bizde insaniz. Elbette sinir koymak icin cocugumuza, hislerimizi, düsüncelerimizi söyleyecegiz. Yeri gelecek uyaracagiz. Bunlar olmasi gereken seylee zaten..

Ben bunun gayet farkindayim, merak etmeyin. Daha evden cikmadan oglumu tembihliyor,anlatiyorum. Ve biryerde rahatsiz veriyorsa elbettte ben orayi TERKEDIYORUM. Insanlari rahatsiz etmek elbette benim veya oglumun hakki degil. Ama bu bile oglumda sayilidir. Cok nadiren olmustur. Metroda zaten rahatsiz olan yoktuki cünkü oglum gayet usluydu sadece benle inatlasmak istiyordu akli sira. Ben biryerde nasil insanlari rahatsiz etmemek icin ugrasiyorsam, disardakide bana müdahale etmeyecek kadar saygi duymali diye düsünüyorum.

Ay bugün markette manav kısmında poşet dolduruyorum, bi çocuk cıyak cıyak bağırıyor. Şöyle bi baktım nerden geliyor ses diye. Yanında annesi varmış, kadın da poşet dolduruyor, kadın nasıl düzgün giyimli, aklı başında gözüküyor. Görsen çok bilinçli ilgili anne dersin. Kadın benim çocuğa baktığımı görünce rahatsız olduğumu anlayıp çocuğa bağırma çocuğum demeye başladı. E ille bu ses nereden geliyor diye bakmam mı lazım kadının çocuğuna bağırma demesi için. Bildiğin cıyak cıyak bağıran bi afacan. Yaşı da küçük değil öyle çok.
Hee ben çocuğun bağırmasından rahatsız oldum ama bir kelime dahi etmem. Edilmesinden de hoşlanmam. Kadının yaptığı davranış hiç haddine değil ama bizim insanımız her şeyde hak görür her şeye karışabilir, üslup falan da önemli değildir. Ben çocukları bebekleri bırak öpmek sarılmak dokunmaya bile çekiniyorum, dokunulmama hakkını zedelememek için ki bir çocuğa yabancı birinin seni döverim haaa demesi (ki annesi hiç böyle bi cümle kurmamışken) tam böyle ağzına oklavayla vurmalık bir durum. Nefret ediyorum böyle her yerden kafasını çıkaran insanlardan. Sanane, sen kendi işine bak.

Sinirlenmekte elbette haklısın, yalnız sokakta milyonlarca insan var. Haddini bilmeyen bir kadına rastlamışsınız, hala sinirli olmak biraz anlamsız. Sizin için büyük bir mesele değil, unutun. Sonuçta çocuğunuzu birkaç yıl sonra sokağa bıraktığınızda kendi karşılaşacağı şeyler bunlar, okul ortamı da dahil.. Ne güzel ki siz bir çocuğun Nasıl yetiştirileceği Hakkında bilgi sahibisiniz.

Aynen, cok tesekkür ederim tamda bana tercüman oldunuz gercekten. Benimde üzüldügüm tek nokta bu, cocuklarin böyle yalanlarla,sacmalik, korkutularak büyütülmeleri.. türkiyede tatildeydik, tam polisin yanindan geciyoruz. Birtane anne ogluna bak yapma yoksa polis amca döver dedi. Benim şalterler atti. Nasil sinirlendim kadina. Hicbisey demedim. Ama polis kadina verdi agzinin payini. Ne sacmaliyorsunuz siz ya, oglunuzu polisle neden kandiriyorsunuz? Sonrada vatanlarini sevmelerini beklersiniz, ne bicim korkutma yöntemidir bu, dedi. Icimin yaglari eridi, ohhhh iyi dedin dedim icimden.

çocuğumun her yaptığına onay vermiyorum tabi ki, böyle bir cümle kurmadım o nereden çıktı ? Tepinmekten kastınız ne onu anlamadım valla benim çocuğum en fazla etrafta koşturur rahatsız olanda beni mevlüte çağırmasın. Alıntı yapabilirsin niye tutuyorsun ki kendini sevde butonu boşuna koymamışlar heralde. Çocukları zaten sadece çocuk parkına götürebiliriz çocuğu olan anneler başka bir yere gidemezler bu mantıkla ?
Anneler niçin depresyona girer konulu başlık gibi .
Üç yaşında bir çocuğu en fazla üç dk kısıtlayabilirsiniz. Kendimizi kandırmayalım bu konuda.
Üç yaşında bir çocuk ne kadar taşkınlık yapabilir allasen en fazla bağırır biraz çığlık atar, belki biraz koşar.

Ben çocuğuma kızabilirim ve hatta bağırabilirim, sizin dediğiniz gibi benim çocuğum hiç terbiye görmemişte olabilir varsayalım.
Ama başkası terbiye veremez rahatsız oluyorsa bana diyecek, bu son söylediğim cümlenin neresi anlaşılır değil acaba merak ediyorum.

Görümceniz çocuklarına gereken kişisel terbiyelerini vermemiş.Ve bunu kızarak yapmasına da gerek yok.
Ağaç yaşken eğilir. Bende çocuk yetiştirdim ama kızıma bağırmadım onu dövmedim de Maşallah gayet ahlaklı Terbiyeli bir birey oldu.
Ben hep şunu söylerim ÇOCUK AİLENİN AYNASIDIR.
Benim de annem bizi hiç dövmedi kızmadı ve bağırmadı.Annem bizi hep sevgiyle büyüttü bizimle hep iletişim halindeydi.Bizimle konuşur anlatırdı.
Bende aynısını kızıma yaptım.Benim kızım bir restauranta gittiğimiz zaman masaya çıkmadı yerlere yemekte dökmedi.
Bizde eğitim önce sofradan başlar ve sofra adabımız vardır.
Sizin görümceniz çocukları arsız yapmış buda kendi marifeti bence.
Kızımla her zaman gurur duydum oturmasını kalkmasını konuşmasını gayet yerinde ve çok usruruplu yapar.
Küfür etmez yalan konuşmaz ben be babası kızımıza asla bağırmadık ve dövmedik psikoloji baskı yapmadık.
Bizim için özgüvenli ahlaklı bir birey olmasıydı ve oldu da.
Tüm ilkokul ortaokul lise hayatı boyunca öğretmenleri dahil kimseden bir şikayet duymadık. Şu anda üniversite de ve Maşallah hala aynı.

Masallah, rabbim bizede böyle evlat yetistirmeyi nasip etsin. Demekki dövmeden, bagirmadanda cok güzel egitim verilebiliyor. Ama öyle oluncada cok pimpirikli,mikemmel olarak damgalaniyoruz. Olsun varsin öyle desinler yeterki oglum hayirli, ahlakli bir evlat olsun..

Amaan hep aynı laf. Rahatsız olan çağırmasın, rahatsız olan gelmesin, rahatsız olan binmesin. Allah aşkına, sizin çocuğunuzun yaramaz olması sizin sorununuz. Elaleme niye dert olsun? Siz gitmeseydiniz mevlüde çocuğunuzun durmayacağını biliyorsunuz madem. Tepinmeden kastım mevlütte sağa sola koşturmak mesela.
Çocuğu olanlar parktan başka yere gidemezler değil. Çocuğuna olması gerektiği gibi davranmayı öğretmediyse, çocuğunu kontrol edemiyprsa, sahip çıkamıyorsa, çocuk ille de koşturmak zorundaysa parka götürmeli evet. En azından mevlüt bunun yeri değil. Sağa sola koşan çocuğunuz çay taşıyan birine çarpıp kendini haşlasa eminim çocuğunuza ve kendinize değil, çay götürene suç bulurdunuz değil mi? Mevlüt çocuk koşturması çekecek bir ortam değil, bunun yeri park diyorum.

Tebrik ederim sizi ama siz de biliyorsunuz ki görümcem sadece bir örnek. Bu tür ebeveynlerle restoran, okul, metro, hastanede karşılaşmıyor muyuz? Elbetteki bu durumla karşılaşıp fazlasıyla rahatsızlık duyanlar var. Bunu belirtmek de hakları diye düşünüyorum.

Ha bu arada görümcem için dünyanın en terbiyeli, en akıllı, en herşeye yeteneği olan çocuklar kendi çocukları. Genelde bakış açısı da bu yönde oluyor maalesef.

Sizde nasil egittigimi nereden biliyorsunuz acaba bayan? Yaptiginiz yorumlar genelde o yöndede. Daha cok negatif hem cocuklara hem annelere. Simdide benim size inanasim gelmedi. Hem böyle yazip hemde tepki göstermeyeceksiniz. Neyse farkli düsünüyoruz orasi kesin. Umarim burdaki üyeler yabanci anneleri överken kendilerinin cocuklara ne kadar deger verdiklerinide düsünüyorlardirm

Herneyse konumu actiktan sonra anladimki; anneleri elestirenlerin cogu( hepsi demiyorum) anne degiller. Zaten cogu anneler beni gayet icin anlamis empati yapabilmisler. Biri cocugun kosmasindan rahatsiz, egitimden bahseder. Digeri cocuklari sevmezken türk anneleri kötüler kültürsüz egitiyor diye. Kimse kendine bakmadan atar tutar. Burdaki fikir ayriliklari sabahlara kadar yazsan bitmez. O yüzden bence artik konu kapansin lütfen Kazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…