Senin çocuğun olsun senide göreceğiz.

Bu tarz saçma düşünceler ile beni çocuk fikrinden uzaklaştırıyor haberi yok aslında . Kaç gün daha kalacaklar idare et biraz daha boşver sen

Ya işte uğraşmak istemezsen koyarsın tüüüüm gün tv önüne, eline de çikolata cips verirsin
Sonra o çocuk nasıl tatmin olacağını bilemez, sağa sola saldırır. Kuralsız, düzensiz, ilgisiz yetiştirilen çok çocuk var malesef.

Ayrıca annelerimiz bize hep demez mi anne olunca anlarsın diye :) :)
Orası doğru ama benim annem mesela çok rahat yetiştirdi bizi ve mutsuz çocuklar olduk her istediğimizi yaptık gezdik yedik içtik ama psikolojimize hiç önem vermemişler şimdi anlıyorum. Keşke her istediğim olmasaydı ama psikolojik olarak daha dikkat etselerdi diyorum. Orasıda var anne olunca anlarsın ama sadece bu konu değil evliliğimde evimde kuralcı bir insanım ve bana böyle gitmez dediler ilk evlendiğimde 7 yıldır evliyim şükür evliliğim çok güzel. Yani bazen kural iyidir diye düşünüyorum.

Bu tarz saçma düşünceler ile beni çocuk fikrinden uzaklaştırıyor haberi yok aslında . Kaç gün daha kalacaklar idare et biraz daha boşver sen
İnanın 7 yıl sonra cesaret edebildim ama çok güzel bir duygu o hareketleri öyle güzelki ben böyle mutlu olacağımı düşünmezdim.

Aynen birde güzel yetiştirilen çocuklar vardır onlarda bu tür sorumsuz yetişen çocuklar yüzünden okulda çevrede sürekli rahatsız edip taciz eder.

Yok ablanız çok uç örnek. Saldım çayıra tarzı olmuş.
Siz öyle olmazsınız diye düşünüyorum aman olmayın da zaten

Ayni genis ailede yetisen 2 farkli cocugun arasinda o kdr fark varki. Biri salataliga kosuyor oburu donup bakmiyor biri tv den ayrilmiyor kolaya bakan yok oburu topkekle buyuyor. Aile eve almazsa yemezse 2 3 yasinda cocuk ne yapacak ta alacak bu anne babalikla alakali

Bende kontrolllu otorite ve kuralı severim,belli ölçüde disiplinin her zaman iyi olduğunu düşünürüm ama diyorum ya bazen teorik -pratik tutmuyor .En basit örnek oğlum yeni doğduğunda acayip bir gaz sancısı olurdu,mümkün değil uyumazdi artık zombi gibi olmaya başladım ve o an çaresizlikten ayakta sallamayi denedim ve o şekilde uyudu :) ki bunu asla yapmam dedim ,yapanlari yapmayın diye uyardım ama sonuç bende yaptım :) bu basit bir örnek oldu ama ben bu ikilemi çok yaşıyorum bazen duruma göre davranmak gerekiyor .

Ama sizin yegendeki durum biraz farklı yani anne baba tutumu hatalı ve çok aşırı rahatlar yazdıklarınıza göre hani bir çabalari yok durumu düzeltmek adına .Size o cümleyi kurarken kendilerinin de biraz çaba sarf etmesi gerekir diye düşünüyorum

Yav he he diyorum başlıktakini bana söyleyenlere
Belki büyük konuşuyorumdur ama yetiştirme tarzı bence anne babanın ne kadar bilinçle nasıl hareket ettiği çok şeyi değiştirebilir
+1000 aynen oyle kizim 5.5 yasinda hic gormedim her istedigini aglayarak yaptirmaya calistigini yapmadi mi 3 yas doneminde markete girdigimizde kendini yerlere atardi birkac kez tekrarlandi bu durum eve her geldigimde karsima alip kisa ve net izah ettim bu sekilde olmaz naparsan yap almam diye o oldu simdiyse ne isterse konuşarak anlatir kendini cok net ifade eder bu tamamen yetistirmeden kaynakli bir sıkıntı cocugun olsunda gorelim demekte bana gore kendini avutmanin en kolay yolu malesef

Yok ablanız çok uç örnek. Saldım çayıra tarzı olmuş.
Siz öyle olmazsınız diye düşünüyorum aman olmayın da zaten
Öyle malesef bilmiyorum benmi çok eleştiriyorum ya bazen kendime kızıyorum gerçekten. Ama bu çocuk nasıl olacak bilmiyorum.
Evet kardeşim de böyle yemek yemez abur cubur yer sürekli birer şikayetçi ve bahanesi var sürekli ona kalırsa dede ve babanne şımartmış ee 4 haftadır benim yanımda neden kendisinde o ışığı göremiyorum çünkü işine geliyor çocuk tv önünde oyalanıyor çikolata verilince susuyor.

Yaptiklari yanlis o kesin... ama bazilari varki.. nasil desem ben anne olunca soyle yapmamboyle yapmam.. anne olunca o kinadiklari cogu seyi yapiyolar. :)
Bana güzel bir ders oldu ki zaten dediğim gibi kuralcı bir insanım yani sınırı olmalı bazı şeylerim eminim mükemmel bir anne olamam ama elimden geleni yapmaya çalışacağım inşallah.

Nedir yaptigin:)

Valla emzik vermem dedim verdim ,ayakta sallamam dedim salladım,yemek yemezse ısrar etmem dedim ettim ,sokakta ağlayan çocukları görünce annelerine ters ters bakıp nasıl anne bu çocuğu ağlatıyor derdim ve kilit cümle anne olunca anladım çocuklar sokakta sebepsiz ağlayabiliyormus :) :)

Kismen doğru diyelim....
Misal her biseyi yiyen oglum artık ciddi ciddi yediremiyorum cogu seyi...
Yeniliğe de kapalı yemek kousunda...

O zaman yapacak bir şeyiniz yok. Kari koca nasılsa çocuklarını da kendileri gibi yetistirmek en doğal hakları. Bence yeğeniniz için yapacağınız en güzel şey onunla güzel bir iletişim kurmak, arasıra başbaşa zaman geçirip sohbet etmek, kendinizce telkinlerde bulunmak, güzel davranışlar kazandıracak kitapları hediye Edip birlikteyken okumak.
Çocuklar belli bir yaşa kadar anne babayı kutsal görürler ama özellikle anaokul-ilkokul zamanında rolmodel aldiklari kişiye ozenir,onun gibi olmak isterler. İşte aranizi iyi tutarsanız bakarsiniz bu dönemde özendiği kişi siz olursunuz,sizin gibi olur:)
Onun disinda yapacak hiçbir şeyiniz yok.
Siz de öyle bir anne olacak değilsiniz, nasıl karakter olarak iki farklı insansaniz anne olarak da iki farklı anne olacaksınız. Bu konuda endiselenme bile.

Hahaha valla bende bazi sozlerimi yedim:) heleki cocugum olnuyodu ilk zamanlar.. cocuk dukkanda agliyi oyuncak icin anne almiyo. Diyodum ne varki alsa yani:)) aglattigina deger mi:)) aguhaha ayni benim bebeler. Agliyolar 1 degil 2 degil cogu zaman boyle.. bende cekip gidiyorum tipis tipis geliyolar pesimden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…