- 11 Mart 2013
- 33.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.078
- 798
- 33
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Bu tarz saçma düşünceler ile beni çocuk fikrinden uzaklaştırıyor haberi yok aslında . Kaç gün daha kalacaklar idare et biraz daha boşver senDoğru söylüyorsunuz bende yiğenimi düşünüyorum ne bileyim işte duygusallık ağır basıyor vicdan azabı bir yandan. Yoksa herşeye muhalefet olan bir insan değilim ama üzüyor beni çocuğun gidişatı. Bende sizin gibi düzenliyim ev curcuna yeri heryer kırık dökük. Birşey diyemiyorum alınacak bizi eve sığdıramadı diye. Kendi çocuğuma inşallah iyi bir anne olurum tek temennim o.
Konuşmayım diyorum sabah 8:30 akşam 10:30 çizgi film izliyor bu normal mi göz dayanmaz ben anlamıyorum illa çocuk sahibi olunca mı insan anlıyor bazı şeyleri. Bir makele okumuştum genelde mutsuz çocuklar her istediği olan çocuklardır diye. Kesinlikle çok doğru bir söz.
Orası doğru ama benim annem mesela çok rahat yetiştirdi bizi ve mutsuz çocuklar olduk her istediğimizi yaptık gezdik yedik içtik ama psikolojimize hiç önem vermemişler şimdi anlıyorum. Keşke her istediğim olmasaydı ama psikolojik olarak daha dikkat etselerdi diyorum. Orasıda var anne olunca anlarsın ama sadece bu konu değil evliliğimde evimde kuralcı bir insanım ve bana böyle gitmez dediler ilk evlendiğimde 7 yıldır evliyim şükür evliliğim çok güzel. Yani bazen kural iyidir diye düşünüyorum.Ayrıca annelerimiz bize hep demez mi anne olunca anlarsın diye :) :)
İnanın 7 yıl sonra cesaret edebildim ama çok güzel bir duygu o hareketleri öyle güzelki ben böyle mutlu olacağımı düşünmezdim.Bu tarz saçma düşünceler ile beni çocuk fikrinden uzaklaştırıyor haberi yok aslında . Kaç gün daha kalacaklar idare et biraz daha boşver sen
Biz daha yeni evliyiz ben o kıvama gelemem daha bir süreİnanın 7 yıl sonra cesaret edebildim ama çok güzel bir duygu o hareketleri öyle güzelki ben böyle mutlu olacağımı düşünmezdim.
Aynen birde güzel yetiştirilen çocuklar vardır onlarda bu tür sorumsuz yetişen çocuklar yüzünden okulda çevrede sürekli rahatsız edip taciz eder.Ya işte uğraşmak istemezsen koyarsın tüüüüm gün tv önüne, eline de çikolata cips verirsin
Sonra o çocuk nasıl tatmin olacağını bilemez, sağa sola saldırır. Kuralsız, düzensiz, ilgisiz yetiştirilen çok çocuk var malesef.
Yok ablanız çok uç örnek. Saldım çayıra tarzı olmuş.Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Sizin daha zamanınız varmış inşallah ne zaman hayırlıysa o zaman olsun.Biz daha yeni evliyiz ben o kıvama gelemem daha bir süre
Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Orası doğru ama benim annem mesela çok rahat yetiştirdi bizi ve mutsuz çocuklar olduk her istediğimizi yaptık gezdik yedik içtik ama psikolojimize hiç önem vermemişler şimdi anlıyorum. Keşke her istediğim olmasaydı ama psikolojik olarak daha dikkat etselerdi diyorum. Orasıda var anne olunca anlarsın ama sadece bu konu değil evliliğimde evimde kuralcı bir insanım ve bana böyle gitmez dediler ilk evlendiğimde 7 yıldır evliyim şükür evliliğim çok güzel. Yani bazen kural iyidir diye düşünüyorum.
+1000 aynen oyle kizim 5.5 yasinda hic gormedim her istedigini aglayarak yaptirmaya calistigini yapmadi mi 3 yas doneminde markete girdigimizde kendini yerlere atardi birkac kez tekrarlandi bu durum eve her geldigimde karsima alip kisa ve net izah ettim bu sekilde olmaz naparsan yap almam diye o oldu simdiyse ne isterse konuşarak anlatir kendini cok net ifade eder bu tamamen yetistirmeden kaynakli bir sıkıntı cocugun olsunda gorelim demekte bana gore kendini avutmanin en kolay yolu malesefYav he he diyorum başlıktakini bana söyleyenlere
Belki büyük konuşuyorumdur ama yetiştirme tarzı bence anne babanın ne kadar bilinçle nasıl hareket ettiği çok şeyi değiştirebilir
Yaptiklari yanlis o kesin... ama bazilari varki.. nasil desem ben anne olunca soyle yapmamboyle yapmam.. anne olunca o kinadiklari cogu seyi yapiyolar. :)
Öyle malesef bilmiyorum benmi çok eleştiriyorum ya bazen kendime kızıyorum gerçekten. Ama bu çocuk nasıl olacak bilmiyorum.Yok ablanız çok uç örnek. Saldım çayıra tarzı olmuş.
Siz öyle olmazsınız diye düşünüyorum aman olmayın da zaten
Evet kardeşim de böyle yemek yemez abur cubur yer sürekli birer şikayetçi ve bahanesi var sürekli ona kalırsa dede ve babanne şımartmış ee 4 haftadır benim yanımda neden kendisinde o ışığı göremiyorum çünkü işine geliyor çocuk tv önünde oyalanıyor çikolata verilince susuyor.Ayni genis ailede yetisen 2 farkli cocugun arasinda o kdr fark varki. Biri salataliga kosuyor oburu donup bakmiyor biri tv den ayrilmiyor kolaya bakan yok oburu topkekle buyuyor. Aile eve almazsa yemezse 2 3 yasinda cocuk ne yapacak ta alacak bu anne babalikla alakali
Nedir yaptigin:)İşte o ben :) :)
Bana güzel bir ders oldu ki zaten dediğim gibi kuralcı bir insanım yani sınırı olmalı bazı şeylerim eminim mükemmel bir anne olamam ama elimden geleni yapmaya çalışacağım inşallah.Yaptiklari yanlis o kesin... ama bazilari varki.. nasil desem ben anne olunca soyle yapmamboyle yapmam.. anne olunca o kinadiklari cogu seyi yapiyolar. :)
Nedir yaptigin:)
O zaman yapacak bir şeyiniz yok. Kari koca nasılsa çocuklarını da kendileri gibi yetistirmek en doğal hakları. Bence yeğeniniz için yapacağınız en güzel şey onunla güzel bir iletişim kurmak, arasıra başbaşa zaman geçirip sohbet etmek, kendinizce telkinlerde bulunmak, güzel davranışlar kazandıracak kitapları hediye Edip birlikteyken okumak.Valla kardeşim hiç üzülmüyor ciddi anlamda söylüyorum yani uyarıya kulak asmıyor zaten umurunda da değil. Ama yiğenim geldiğinden beri kırılmadık eşya kalmadı komşular şikayet etti nasıl karışmayım sizce zaten kardeşime birşey söylemiyorum. Söylesem de umursayan nir tavrı yok.
Hahaha valla bende bazi sozlerimi yedim:) heleki cocugum olnuyodu ilk zamanlar.. cocuk dukkanda agliyi oyuncak icin anne almiyo. Diyodum ne varki alsa yani:)) aglattigina deger mi:)) aguhaha ayni benim bebeler. Agliyolar 1 degil 2 degil cogu zaman boyle.. bende cekip gidiyorum tipis tipis geliyolar pesimden:)Valla emzik vermem dedim verdim ,ayakta sallamam dedim salladım,yemek yemezse ısrar etmem dedim ettim ,sokakta ağlayan çocukları görünce annelerine ters ters bakıp nasıl anne bu çocuğu ağlatıyor derdim ve kilit cümle anne olunca anladım çocuklar sokakta sebepsiz ağlayabiliyormus :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?