Senin çocuğun olsun senide göreceğiz.

Kesinlikle haklısınız elimden geldiğince yapıcı olmaya çalışacağım birde hamilelik psikolojisi var iyice hassas olmaya başladım sanırım.

Ben konunuzda çözüm arayışına girmiş bir teyzeden çok, ablasının anneliğini beğenmeyerek (ben şöyleyim ben böyleyim diyen bir kız kardeş gördüm)
Ve 3,5 yaşındaki yeğenini yaşına bakmaksızın eleştiren bir teyzesiniz. Allah kimseyi büyük konuşturmasın. Ailesi istediği gibi yetiştirir keşke sizin istediğiniz gibi yetiştirseler ama mümkün değil sanırım herkes kendi evladından mesul.

Ben çok doğru yetiştiriyor demiyorum zaten ama bu kadar kendinle kıyaslama . Benimde ablamın çocuk yetiştirmede yanlışları oluyor ama müdehale edememki. Onlara göre de ben serbest başıboş bırakıyorum mesela . Ama bilmiyorlar ki gözüm hep üzerinde sadece sorumluluk bilinci gelişsin diye ilgilenmiyor gibi görünüyorum. İnan tüm akrabalarım çevrem anneliğimi sorguluyor bu yüzden.

Kusura bakmayın eleştiriyorum çünkü 3,5 yaşındaki çocuğa korku filmi izletiyor kardeşim kanlı kesmeli bilmeli yani uyarıyorum bie teyze olarak çözüm üretmeye çalıştım gittiğim zaman evlerine yükünü hafifletmek için elimden geleni yaptım. 1 aydır yanımda kardeşim yine elimden geleni yapmaya çalışıyorum uyarıyorum ama artık bıraktım uyarmayı. Çünkü kardeşim sürekli şikayetçi ve mutsuz sürekli mutsuz olmak için bahanesi var ben yiğenimle ilgileniyorum bu halimle oturup konuşup çizgi dizi oyun herşeyi yapmaya çalışıyorum. Belkş bemim üzerime vazife değil farkındayım ama üzülüyorum işte yani hamile olduğum için çocuğa üzülüyorum ister istemez. Kardeşime kızıyorum malesef içten içe.

Kendimle kıyaslamıyorum eminim hatalarım olacak yanlışlarım olacak mükemmel anne olamam zaten kimse mükemmel değil ama ne bileyim çocuğun psikolojisi etkileniyor böyle şeylerden müdahale etmiyorum ki yinede yiğenimle vakit geçirmeye çalışıyorum yinede teyzesi olarak elimden geleni yaparım ondan gerisi beni zaten ilgilendirmez.

Bu yukarıda yazdıklarınız ile konu açsaydınız baş göz üstüne ama ablanızı yermek ve kendinizi göklere çıkarmaktan öteye gitmemiş konunuz lütfen farklı bir göz ile tekrar okuyun yazdıklarınızı
İyi geceler ve umarım kolay bir Doğum gerçekleştirirsiniz

Insallah..kesinlklle katiliyorum

Siz uyarmışsınız sizden çıkmış.

Kendi Çocuğunuzu istediğiniz şekilde yedirirsiniz. Baskasına karışmayın yanlış anlıyorlar gördüğünüz gibi.

Çocuk konusu asla genelleme yapılacak bir alan değil ama 3 yaşında bir çocuk annesi olarak şunu söyleyebilirimki, gördüğünü işliyor. Eve almazsanız tadını bilmez abur cubur. Büyüdükçe reklamlardan görüyor ama erteleyebildikçe erteleniyor. Ayrıca günümüz çocukları aşırı akıllı karşındakini nasıl kullanacağını iyi biliyor ama sağlam durursanız kural konusunda o da ayak uyduruyor.
Bizim doktorumuz her bebeğin yeme karakteri ayrı olur demişti kızım da 1 aylıkken. Az süt ve mama işe doyuyordu. Karşındakinin bir birey olduğunu bilip ama o bireyin aynasının anne- babası olduğu gerçeğinin farkında olursanız hiç korkmayın.
Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza, su akar yolunu bulur siz hiç stres yapmayın. Kendi bebeğinizle en güzel hikayeyi kendiniz yazarsınız bunu unutmayın

Anası var babası var dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz yeğeniniz bile olsa size ne hiç karışmayın. Bir de madem yeğeninizi bu kadar düşünüyorsunuz o an kalkıp filmi kapatalım demeliydiniz. Çocuk gitsin izlemesin demek yerine.

bilmiyorum bir tek bana mi garip geldi, yegenim yok ama cocuklarimin teyzeleri var, hepsi de cocuklarimi canlarindan ote severler, hata mi da pat diye yuzume soylerler, ben de onlara kizarim ,benim kardesim buraya boyle bir konu acsaydi cok kirilirdim, baglariniz zayif geldi bana, o yuzden yapacak bir seyiniz yok karismayin.

Kızım iki yaşını geçti hala bir tek paketli gıdanın tadını bilmez. Evde yaptığım tatlılardan bile vermedim şekerli hiçbir gıda yemedi şimdiye kadar. Ne kadar koruyabilirsem kar gözüyle baktım hep. Bir de daha küçükken sağlıklı gidalarla damak tadını oluşturmak,saglikli beslenme alışkanlığını kazandırmak niyetindeyim.
Televizyona gelince günde yirmi dakika izleyebileceği yayınlardan bazen açarım bazen sadece müzik açar tv goruntusunu kapatırız bütün gün.
Demek istediğim isteyince oluyor.ugrasmak istemeyen insanlar başka turlusunun mümkün olmadığı dusuncesiyle kendini avutuyor sadece.

Dogru yoldasin. Banada aynisini diyorlardi. Bebe 9 aylik daha ne tv ne telefon gormedi. 2 yasina kadar gormeyecek.

Çocuğun ebeveyn ile çevresindeki insanlara verdiği tepkiler farklıdır. Sizin sözünüzü dinlemesi, güzellikle anlatınca anlıyor düşüncesine yol açabilir ama 5 adet yiğenim var; iki tane de çocuğum. Biri henüz bebek gerçi. Yiğenim yumurta yesin diye yengem kaç defa aramıştır beni. Benim kızım da aymı neredeyse. Ebeveyn ile inatlaşmayı seviyor. Kardeşiniz ise olayı ciddi ciddi abartmış demeyeceğim, çünkü benim kızım da bir dönem öyleydi. Hala aşırı derecede yemek seçer. Bebekken de her şeyi özgürce yemesine izin verdim. Yani yemeği önüne koydum. Aman dökmesin, kirlenmesin demedim. Kimi çocuğun yapısı mı öyle nedir bilmiyorum. Zaten bu sene pedagog desteği alacağız. Benim kızımın günde (haftasonları, haftaiçi kreşe gidiyor) bir çikolatalı süt, kek (ev yapımı) ve istediği bir abur cubur yeme özgürlüğü var. Bir de çocuğun korku filmi izlemesi falan hiç hoş değil. Fakat bir gerçek var, yapmam dediğimiz birçok şeyi yapıyoruz.

Ya ben çocuğunu böyle yetiştirenleri ister istemez uyarıyorum . Kendi yavrusunu tehlikeye atıyor hem sağlığını hem psikolojisini.ben de tatlı hastasıyım . Çocukluğumdan beri . Keşke bana da ailem yedirmeseydi . Bende benim tam tersim olarak çocuğumu sağlıklı besliyorum .

O sözü görümceme çok söyledim ama ben evladımı bi gece köye yollamadım ağladım diye darıldığı için söyledim doğur yolla köye o zaman konuşalım diye şimdi aman yenge haklıymışsın diyo neyse...

Bi çocuğun her istefiğinin olamıycanı anlaması lazım benim 4yaşındaki kızım bile yemeği yer güzel de yer arada abur cubur veririm ama herzaman değil kızıma bıraksan akşama yer çikolata şeker ama olmaz diye anlatıyorum ağlıyo kızıyo ağlarsan yinede vermem diyorum o ağlıyo ben vermedikçe ilgilenmedikçe ağlamanın işe yaramadığını anlıyo susuyo unutuyo zaten
İyi çocuk yetiştircem aman ağlamasın mutlu olsun ne isterse yapalım alalım dersek zaten çok yankış bireyler yetişir ondan sonra derler biz nerde hata yaptık ki her istediğini yaptık diye

Boşverin siz istediğiniz gibi araştırıp yetiştirin evladınızı

Bi lafa da bitiyorum.

Senin çocuğun olsun seni de göreceğiz lafını duyduğum birini en sonunda döveceğim .

Her çocuğun mizacı farklıdır.
Aile gerçekten önemli ama piyango bebek diye birşey var. O piyango bebek anneleri mükemmel önerilerle süslerler yaşamlarını, siz kaka anne olursunuz. Dertliyim daha fazla ayrıntı veremiiiicim:)
Bu örnekte korku filmi ve tüm gün çikolata ile beslenme gerçekten büyük sorun. Korku filmi izletilmeyebilir yani çocuğun kendini yere atacak hali yok. Direndiğim son kalelerimden biri çikolata benim de. Zaten yemek yemiyor alışırsa biterim diye uzunca süre vermeyeceğim şeker türevlerini.
Siz yardımcı olmak istiyorsanız basit tarifler var onlardan yapıp verim. Kuruyemiş,bal/pekmez, kuru meyve karışımlarından toplar yapılabilir. Şeker yerine pekmez konulan süt dilimi gibi kekler arasına labneli karışım hazırlanabilir yine fıstık(alerji yoksa) ya da fındık ezmesi bal ve Mısır gevreği ile daha sağlıklı tatlılar hazırlayabilirsiniz. Ablanız da özenir belki sizden.
Televizyon zaten izliyor çocuk o tv zor kapanır. Onun yerine müzik kanalı açıp dans edin. Oyunlu bulmacalı çocuklarla ilgili yarışmalar açın. Yaşa uygun Kitaplar boyama setleri alın. Ufak tefek şeyleri bozun yırtın tamir etsin başarsın mutlu olsun.
Bunun dışında ablanıza sadece sözle akıl vermeyin ters teper. Madem düşünmüşsünüz ne güzel örnek olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…