- 25 Eylül 2018
- 203
- 112
- 18
- 36
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Kesinlikle haklısınız elimden geldiğince yapıcı olmaya çalışacağım birde hamilelik psikolojisi var iyice hassas olmaya başladım sanırım.Çocuk ailesinden neyi görürse onu uygular.
Özellikle beslenme konusunda ailenin iyi rol model olmasi lazim. Aile abur cubur yiyorsa elbet cocuk da yer ancak istediğini ağlayarak yaptırmak vs dönemsel şeyler .
Yaşı gereği bir dönem deliriyorlar ve ne kadar mantıklı konuşursanız konuşun işe yaramayabiliyor.
Siz yine de yapıcı olun,annelik dünyanın en zorlu sınavı ve kimin nerede hata yapacağını şartlar belirler
Ben çok doğru yetiştiriyor demiyorum zaten ama bu kadar kendinle kıyaslama . Benimde ablamın çocuk yetiştirmede yanlışları oluyor ama müdehale edememki. Onlara göre de ben serbest başıboş bırakıyorum mesela . Ama bilmiyorlar ki gözüm hep üzerinde sadece sorumluluk bilinci gelişsin diye ilgilenmiyor gibi görünüyorum. İnan tüm akrabalarım çevrem anneliğimi sorguluyor bu yüzden.Şu an küçük bir örnek vereyim ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kardeşime çocuk uyanıkken korku filmi izleme dedim dinlemiyor. Bende çocuk izlemesin diye yiğenimi yanında çizgi film izledim kardeşimgil diğer odada korku filmi izliyor çocuk merak etti gitme desem de gitti oda oturmuş izliyor daha3, 5 yaşında ve korkuyor annesinin arkasına saklanmış. Ben annesi değilim ama normal değil 3,5 yaşında bir çocuğun kanlı kesmeli korku filmi izlemesi. Bu en küçük örnek verebileceğim. Yani kardeşime kızıyorum bemim çocuğum değil elbet 1 aydır bende kalıyor ama bazı şeylere tanık olunca içinde birikiyor bir şekilde.
Kusura bakmayın eleştiriyorum çünkü 3,5 yaşındaki çocuğa korku filmi izletiyor kardeşim kanlı kesmeli bilmeli yani uyarıyorum bie teyze olarak çözüm üretmeye çalıştım gittiğim zaman evlerine yükünü hafifletmek için elimden geleni yaptım. 1 aydır yanımda kardeşim yine elimden geleni yapmaya çalışıyorum uyarıyorum ama artık bıraktım uyarmayı. Çünkü kardeşim sürekli şikayetçi ve mutsuz sürekli mutsuz olmak için bahanesi var ben yiğenimle ilgileniyorum bu halimle oturup konuşup çizgi dizi oyun herşeyi yapmaya çalışıyorum. Belkş bemim üzerime vazife değil farkındayım ama üzülüyorum işte yani hamile olduğum için çocuğa üzülüyorum ister istemez. Kardeşime kızıyorum malesef içten içe.Ben konunuzda çözüm arayışına girmiş bir teyzeden çok, ablasının anneliğini beğenmeyerek (ben şöyleyim ben böyleyim diyen bir kız kardeş gördüm)
Ve 3,5 yaşındaki yeğenini yaşına bakmaksızın eleştiren bir teyzesiniz. Allah kimseyi büyük konuşturmasın. Ailesi istediği gibi yetiştirir keşke sizin istediğiniz gibi yetiştirseler ama mümkün değil sanırım herkes kendi evladından mesul.
Kendimle kıyaslamıyorum eminim hatalarım olacak yanlışlarım olacak mükemmel anne olamam zaten kimse mükemmel değil ama ne bileyim çocuğun psikolojisi etkileniyor böyle şeylerden müdahale etmiyorum ki yinede yiğenimle vakit geçirmeye çalışıyorum yinede teyzesi olarak elimden geleni yaparım ondan gerisi beni zaten ilgilendirmez.Ben çok doğru yetiştiriyor demiyorum zaten ama bu kadar kendinle kıyaslama . Benimde ablamın çocuk yetiştirmede yanlışları oluyor ama müdehale edememki. Onlara göre de ben serbest başıboş bırakıyorum mesela . Ama bilmiyorlar ki gözüm hep üzerinde sadece sorumluluk bilinci gelişsin diye ilgilenmiyor gibi görünüyorum. İnan tüm akrabalarım çevrem anneliğimi sorguluyor bu yüzden.
Kusura bakmayın eleştiriyorum çünkü 3,5 yaşındaki çocuğa korku filmi izletiyor kardeşim kanlı kesmeli bilmeli yani uyarıyorum bie teyze olarak çözüm üretmeye çalıştım gittiğim zaman evlerine yükünü hafifletmek için elimden geleni yaptım. 1 aydır yanımda kardeşim yine elimden geleni yapmaya çalışıyorum uyarıyorum ama artık bıraktım uyarmayı. Çünkü kardeşim sürekli şikayetçi ve mutsuz sürekli mutsuz olmak için bahanesi var ben yiğenimle ilgileniyorum bu halimle oturup konuşup çizgi dizi oyun herşeyi yapmaya çalışıyorum. Belkş bemim üzerime vazife değil farkındayım ama üzülüyorum işte yani hamile olduğum için çocuğa üzülüyorum ister istemez. Kardeşime kızıyorum malesef içten içe.
Insallah..kesinlklle katiliyorumMuhakkak yanlışlarım olacaktır mükemmel anne olamam ama en azından ne kadar az hata yaparsam çocuğumun geleceğini o kadar güzelleştirebilirim birde sadece anne yetmiyor baba da çok büyük rol oynuyor inşallah iyi bir anne ve baba oluruz.
Aaaa öyle deme kız valla deniyo bu lafBaşlığa istinaden , ezik avuntusu onlar,
Kızım iki yaşını geçti hala bir tek paketli gıdanın tadını bilmez. Evde yaptığım tatlılardan bile vermedim şekerli hiçbir gıda yemedi şimdiye kadar. Ne kadar koruyabilirsem kar gözüyle baktım hep. Bir de daha küçükken sağlıklı gidalarla damak tadını oluşturmak,saglikli beslenme alışkanlığını kazandırmak niyetindeyim.Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Dogru yoldasin. Banada aynisini diyorlardi. Bebe 9 aylik daha ne tv ne telefon gormedi. 2 yasina kadar gormeyecek.Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Çocuğun ebeveyn ile çevresindeki insanlara verdiği tepkiler farklıdır. Sizin sözünüzü dinlemesi, güzellikle anlatınca anlıyor düşüncesine yol açabilir ama 5 adet yiğenim var; iki tane de çocuğum. Biri henüz bebek gerçi. Yiğenim yumurta yesin diye yengem kaç defa aramıştır beni. Benim kızım da aymı neredeyse. Ebeveyn ile inatlaşmayı seviyor. Kardeşiniz ise olayı ciddi ciddi abartmış demeyeceğim, çünkü benim kızım da bir dönem öyleydi. Hala aşırı derecede yemek seçer. Bebekken de her şeyi özgürce yemesine izin verdim. Yani yemeği önüne koydum. Aman dökmesin, kirlenmesin demedim. Kimi çocuğun yapısı mı öyle nedir bilmiyorum. Zaten bu sene pedagog desteği alacağız. Benim kızımın günde (haftasonları, haftaiçi kreşe gidiyor) bir çikolatalı süt, kek (ev yapımı) ve istediği bir abur cubur yeme özgürlüğü var. Bir de çocuğun korku filmi izlemesi falan hiç hoş değil. Fakat bir gerçek var, yapmam dediğimiz birçok şeyi yapıyoruz.Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum yada çok mu sertim şimdi geldi mesela yiğenim bana çizgi film aç diye ağladı. Bende ciddi bir sesle eğer birşey istiyorsan ağlamadan rica ederek istemelisin dedim. Ağlamak birşey değiştirmiyor dedim teyzecim açarmısın dedi. Aslında çocuk ne görürse onu yapıyor onu anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?