- 25 Eylül 2018
- 203
- 112
- 18
- 36
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Ne güzel inşallah bende sizin gibi becerebilirim zaten mükemmel anne yoktur diyorlar eminim yanlışlarım olacaktır ama ne kadar az sıyrıklarla atlatırsak o kadar iyi diye düşünüyorum.Çünkü bemim yetişme tarzımda kötüydü ve maalesef ki ablam çocuğunu eşine bırakıp kaçtı aramıyor yiğenimi 5 yaşında daha diğer kardeşimde böyle yetiştiriyor çocuğu malesef çikolata tv v. S. O yüzden güzel ve sağlam bir geleceği olsun istiyorum. Çocuğumla güzel ilgileneyim kaliteli zaman geçireyim istiyorum. Umarım başarırım.+1000 aynen oyle kizim 5.5 yasinda hic gormedim her istedigini aglayarak yaptirmaya calistigini yapmadi mi 3 yas doneminde markete girdigimizde kendini yerlere atardi birkac kez tekrarlandi bu durum eve her geldigimde karsima alip kisa ve net izah ettim bu sekilde olmaz naparsan yap almam diye o oldu simdiyse ne isterse konuşarak anlatir kendini cok net ifade eder bu tamamen yetistirmeden kaynakli bir sıkıntı cocugun olsunda gorelim demekte bana gore kendini avutmanin en kolay yolu malesef
Çocuk siz dediniz diye, anne babası olmadığınız için sizin sözünüzü dinlemiş, ebeveynleri dese yine dinlemez. Çocuklar genelde ailesi dışındakileri o anlık dinler.Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum yada çok mu sertim şimdi geldi mesela yiğenim bana çizgi film aç diye ağladı. Bende ciddi bir sesle eğer birşey istiyorsan ağlamadan rica ederek istemelisin dedim. Ağlamak birşey değiştirmiyor dedim teyzecim açarmısın dedi. Aslında çocuk ne görürse onu yapıyor onu anladım.
Öyle yapmaya çalışıyorum yiğenim beni dinliyor gerçekten ama dediğiniz gibi müdahale etmek istemiyorum. Başbaşa kaldığımızda sohbet ediyorum fark ettim kardeşim asla sohbet etmiyor çocukla. Beni annesinden fazla dinliyor hayallerini söylüyor çok üzülüyorum. Benim çocukluğum çok kötü geçti diğer yiğenim annesi bıraktı annesiz büyüyor bu yiğenim sorumsuz büyüyor istemiyorum bizim yaşadığımız gibi bşr hayat yaşamasını. Birde şunu anladım bazen insan anne olmadan da anlıyor empati yapabiliyormuş. Umarım örnek bir teyze olurum. Elimden geleni yapmaya çalışacağım.O zaman yapacak bir şeyiniz yok. Kari koca nasılsa çocuklarını da kendileri gibi yetistirmek en doğal hakları. Bence yeğeniniz için yapacağınız en güzel şey onunla güzel bir iletişim kurmak, arasıra başbaşa zaman geçirip sohbet etmek, kendinizce telkinlerde bulunmak, güzel davranışlar kazandıracak kitapları hediye Edip birlikteyken okumak.
Çocuklar belli bir yaşa kadar anne babayı kutsal görürler ama özellikle anaokul-ilkokul zamanında rolmodel aldiklari kişiye ozenir,onun gibi olmak isterler. İşte aranizi iyi tutarsanız bakarsiniz bu dönemde özendiği kişi siz olursunuz,sizin gibi olur:)
Onun disinda yapacak hiçbir şeyiniz yok.
Siz de öyle bir anne olacak değilsiniz, nasıl karakter olarak iki farklı insansaniz anne olarak da iki farklı anne olacaksınız. Bu konuda endiselenme bile.
Ee bu çocuk sürekli çikolata abur bir cubur yiyor, dişleri çürümüyor muÖyle malesef bilmiyorum benmi çok eleştiriyorum ya bazen kendime kızıyorum gerçekten. Ama bu çocuk nasıl olacak bilmiyorum.
Evet kardeşim de böyle yemek yemez abur cubur yer sürekli birer şikayetçi ve bahanesi var sürekli ona kalırsa dede ve babanne şımartmış ee 4 haftadır benim yanımda neden kendisinde o ışığı göremiyorum çünkü işine geliyor çocuk tv önünde oyalanıyor çikolata verilince susuyor.
Anne baba ne yer nasıl davranır sa çocuk da öyle yetişiyor rol model anne baba yani korkma sen canım sadece böyle arada farklı ortamlara girdiğinde çocuk az afalliyor ama sonra topluyor kızım 4 yaşına girdi babanesigilden gelir 1 2 gün ağlamayla istediğini yaptırmaya çalışır baktı olmuyor bırakır korkutma kendini hamile hamileŞu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Muhakkak yanlışlarım olacaktır mükemmel anne olamam ama en azından ne kadar az hata yaparsam çocuğumun geleceğini o kadar güzelleştirebilirim birde sadece anne yetmiyor baba da çok büyük rol oynuyor inşallah iyi bir anne ve baba oluruz.Yaptiklari cok yanlis kesinlikle katiliyorum..ama sunu belirteyim cocuk yetistirmek bazen hayatta yapmam dedigin şeyleri yapmak gibi..
Evet biliyorum muhakkak bazen hatalar yapacağım yapmam dediğim şeylerde yapacağım ama yinede ne kadar bilinçli olursam ne kadar çocuğumu önemseyip hatalarımı telafi etmeye çabalarsam o kadar iyi okuyacak çocuğum için. Mükemmel bir anne olamam zaten kimse mükemmel değildir.Çocuk siz dediniz diye, anne babası olmadığınız için sizin sözünüzü dinlemiş, ebeveynleri dese yine dinlemez. Çocuklar genelde ailesi dışındakileri o anlık dinler.
Disiplin konusunda size katılıyorum. Sadece eklemek istiyorum; her konuda kontrolünüz olamayacak malesef.
Çürüyordur mutlaka sormadım sorsam bunda alınır kardeşim.Ee bu çocuk sürekli çikolata abur bir cubur yiyor, dişleri çürümüyor mu
Doğru söylüyorsunuz rol model sadece anne değil babada çok büyük etken umarım beceririz. Birde inanın ben asla yapmam demedim demiyorum kınamıyorum sadece üzülüyorum çünkü çocuk mutsuz oluyor ilerici yaşlarda.Anne baba ne yer nasıl davranır sa çocuk da öyle yetişiyor rol model anne baba yani korkma sen canım sadece böyle arada farklı ortamlara girdiğinde çocuk az afalliyor ama sonra topluyor kızım 4 yaşına girdi babanesigilden gelir 1 2 gün ağlamayla istediğini yaptırmaya çalışır baktı olmuyor bırakır korkutma kendini hamile hamilebide ben diyeyim herkesin dediğini kınama kiz başına gelir
Tabiki ister tv de görüyor heryerde görüp merak ediyor ama yiğenim de ölçü yok malesef.Yetiştirme tarzıyla alakalı ama çocuk bu abur cubur sever eline verirsen sürekli ister ölçülü bir şekilde vereceksin.
Sizi çok iyi anliyorum . Aynen anne ile baba aynı şeylere aynı tepkileri vermeli çocuğu alistirmislar inşallah düzelirler ailecekDoğru söylüyorsunuz rol model sadece anne değil babada çok büyük etken umarım beceririz. Birde inanın ben asla yapmam demedim demiyorum kınamıyorum sadece üzülüyorum çünkü çocuk mutsuz oluyor ilerici yaşlarda.
Çok doğru güzel yazmışsınız dediğim gibi hatalar herkes için yapmam dediklerimi yapacağım muhakkak ama ne kadar az o kadar iyiBende kontrolllu otorite ve kuralı severim,belli ölçüde disiplinin her zaman iyi olduğunu düşünürüm ama diyorum ya bazen teorik -pratik tutmuyor .En basit örnek oğlum yeni doğduğunda acayip bir gaz sancısı olurdu,mümkün değil uyumazdi artık zombi gibi olmaya başladım ve o an çaresizlikten ayakta sallamayi denedim ve o şekilde uyudu :) ki bunu asla yapmam dedim ,yapanlari yapmayın diye uyardım ama sonuç bende yaptım :) bu basit bir örnek oldu ama ben bu ikilemi çok yaşıyorum bazen duruma göre davranmak gerekiyor .
Ama sizin yegendeki durum biraz farklı yani anne baba tutumu hatalı ve çok aşırı rahatlar yazdıklarınıza göre hani bir çabalari yok durumu düzeltmek adına .Size o cümleyi kurarken kendilerinin de biraz çaba sarf etmesi gerekir diye düşünüyorum
İnşallah düzelirler teşekkür ederim yorumunuz için.Sizi çok iyi anliyorum . Aynen anne ile baba aynı şeylere aynı tepkileri vermeli çocuğu alistirmislar inşallah düzelirler ailecek
Çok doğru güzel yazmışsınız dediğim gibi hatalar herkes için yapmam dediklerimi yapacağım muhakkak ama ne kadar az o kadar iyi
Şu an küçük bir örnek vereyim ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kardeşime çocuk uyanıkken korku filmi izleme dedim dinlemiyor. Bende çocuk izlemesin diye yiğenimi yanında çizgi film izledim kardeşimgil diğer odada korku filmi izliyor çocuk merak etti gitme desem de gitti oda oturmuş izliyor daha3, 5 yaşında ve korkuyor annesinin arkasına saklanmış. Ben annesi değilim ama normal değil 3,5 yaşında bir çocuğun kanlı kesmeli korku filmi izlemesi. Bu en küçük örnek verebileceğim. Yani kardeşime kızıyorum bemim çocuğum değil elbet 1 aydır bende kalıyor ama bazı şeylere tanık olunca içinde birikiyor bir şekilde.Niye bu kadar yeğeninize taktınız acaba?
Daha önce de açtınız benzer bir konuyu.
Ve evet şimdi yapmam deyip yapanları görünce de kızdığımız çoğu şeyi yapıyoruz maalesef .ben öyle yapmam etmem şeklinde büyütmedim oğlumun nazı da bana geçmez kolay kolay ,ama birçok şeyi dönem dönem onunla bende yaşadım. Belki sizinki çok sakin olacak ya da çok daha yaramaz olup sussun diye istediğini yapacaksınız bunu doğmadan bilemezsiniz maalesef bebekte olsa her bireyin karakteri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?