Senin çocuğun olsun senide göreceğiz.

Ne güzel inşallah bende sizin gibi becerebilirim zaten mükemmel anne yoktur diyorlar eminim yanlışlarım olacaktır ama ne kadar az sıyrıklarla atlatırsak o kadar iyi diye düşünüyorum.Çünkü bemim yetişme tarzımda kötüydü ve maalesef ki ablam çocuğunu eşine bırakıp kaçtı aramıyor yiğenimi 5 yaşında daha diğer kardeşimde böyle yetiştiriyor çocuğu malesef çikolata tv v. S. O yüzden güzel ve sağlam bir geleceği olsun istiyorum. Çocuğumla güzel ilgileneyim kaliteli zaman geçireyim istiyorum. Umarım başarırım.
 
Çocuk siz dediniz diye, anne babası olmadığınız için sizin sözünüzü dinlemiş, ebeveynleri dese yine dinlemez. Çocuklar genelde ailesi dışındakileri o anlık dinler.
Disiplin konusunda size katılıyorum. Sadece eklemek istiyorum; her konuda kontrolünüz olamayacak malesef.
 
Öyle yapmaya çalışıyorum yiğenim beni dinliyor gerçekten ama dediğiniz gibi müdahale etmek istemiyorum. Başbaşa kaldığımızda sohbet ediyorum fark ettim kardeşim asla sohbet etmiyor çocukla. Beni annesinden fazla dinliyor hayallerini söylüyor çok üzülüyorum. Benim çocukluğum çok kötü geçti diğer yiğenim annesi bıraktı annesiz büyüyor bu yiğenim sorumsuz büyüyor istemiyorum bizim yaşadığımız gibi bşr hayat yaşamasını. Birde şunu anladım bazen insan anne olmadan da anlıyor empati yapabiliyormuş. Umarım örnek bir teyze olurum. Elimden geleni yapmaya çalışacağım.
 
Ee bu çocuk sürekli çikolata abur bir cubur yiyor, dişleri çürümüyor mu
 
Anne baba ne yer nasıl davranır sa çocuk da öyle yetişiyor rol model anne baba yani korkma sen canım sadece böyle arada farklı ortamlara girdiğinde çocuk az afalliyor ama sonra topluyor kızım 4 yaşına girdi babanesigilden gelir 1 2 gün ağlamayla istediğini yaptırmaya çalışır baktı olmuyor bırakır korkutma kendini hamile hamile bide ben diyeyim herkesin dediğini kınama kiz başına gelir
 
Yaptiklari cok yanlis kesinlikle katiliyorum..ama sunu belirteyim cocuk yetistirmek bazen hayatta yapmam dedigin şeyleri yapmak gibi..
Muhakkak yanlışlarım olacaktır mükemmel anne olamam ama en azından ne kadar az hata yaparsam çocuğumun geleceğini o kadar güzelleştirebilirim birde sadece anne yetmiyor baba da çok büyük rol oynuyor inşallah iyi bir anne ve baba oluruz.
 
Evet biliyorum muhakkak bazen hatalar yapacağım yapmam dediğim şeylerde yapacağım ama yinede ne kadar bilinçli olursam ne kadar çocuğumu önemseyip hatalarımı telafi etmeye çabalarsam o kadar iyi okuyacak çocuğum için. Mükemmel bir anne olamam zaten kimse mükemmel değildir.
 
Doğru söylüyorsunuz rol model sadece anne değil babada çok büyük etken umarım beceririz. Birde inanın ben asla yapmam demedim demiyorum kınamıyorum sadece üzülüyorum çünkü çocuk mutsuz oluyor ilerici yaşlarda.
 
Sizi çok iyi anliyorum . Aynen anne ile baba aynı şeylere aynı tepkileri vermeli çocuğu alistirmislar inşallah düzelirler ailecek
 
Çok doğru güzel yazmışsınız dediğim gibi hatalar herkes için yapmam dediklerimi yapacağım muhakkak ama ne kadar az o kadar iyi
 
Niye bu kadar yeğeninize taktınız acaba?
Daha önce de açtınız benzer bir konuyu.
Ve evet şimdi yapmam deyip yapanları görünce de kızdığımız çoğu şeyi yapıyoruz maalesef .ben öyle yapmam etmem şeklinde büyütmedim oğlumun nazı da bana geçmez kolay kolay ,ama birçok şeyi dönem dönem onunla bende yaşadım. Belki sizinki çok sakin olacak ya da çok daha yaramaz olup sussun diye istediğini yapacaksınız bunu doğmadan bilemezsiniz maalesef bebekte olsa her bireyin karakteri var.
 
Çocuk ailesinden neyi görürse onu uygular.
Özellikle beslenme konusunda ailenin iyi rol model olmasi lazim. Aile abur cubur yiyorsa elbet cocuk da yer ancak istediğini ağlayarak yaptırmak vs dönemsel şeyler .
Yaşı gereği bir dönem deliriyorlar ve ne kadar mantıklı konuşursanız konuşun işe yaramayabiliyor.

Siz yine de yapıcı olun,annelik dünyanın en zorlu sınavı ve kimin nerede hata yapacağını şartlar belirler
 
Şu an küçük bir örnek vereyim ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kardeşime çocuk uyanıkken korku filmi izleme dedim dinlemiyor. Bende çocuk izlemesin diye yiğenimi yanında çizgi film izledim kardeşimgil diğer odada korku filmi izliyor çocuk merak etti gitme desem de gitti oda oturmuş izliyor daha3, 5 yaşında ve korkuyor annesinin arkasına saklanmış. Ben annesi değilim ama normal değil 3,5 yaşında bir çocuğun kanlı kesmeli korku filmi izlemesi. Bu en küçük örnek verebileceğim. Yani kardeşime kızıyorum bemim çocuğum değil elbet 1 aydır bende kalıyor ama bazı şeylere tanık olunca içinde birikiyor bir şekilde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…