- 18 Nisan 2018
- 513
- 348
- 53
- 33
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Evet kınadıgın hep başına geliyor ben kızıma küçükken sofrada oturtup birşey yediremezdim ne kadar çabalasamda gezerek yerdi kız kardeşim derdi gezerek dökerek yiyor diye hep şimdi yeğenim oldu benim kızımdan daha kötü sofrada herseye atılıyor dağıtıyor döküyorAnne baba ne yer nasıl davranır sa çocuk da öyle yetişiyor rol model anne baba yani korkma sen canım sadece böyle arada farklı ortamlara girdiğinde çocuk az afalliyor ama sonra topluyor kızım 4 yaşına girdi babanesigilden gelir 1 2 gün ağlamayla istediğini yaptırmaya çalışır baktı olmuyor bırakır korkutma kendini hamile hamilebide ben diyeyim herkesin dediğini kınama kiz başına gelir
Ben zaten kapatalım diyorum ama kapatmıyor ben izlemiyorum onlar içeride izliyorlar ben yeğenine çizgi film izliyorum. Çocuk durmadı içeri gitti durduramadım.Anası var babası var dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz yeğeniniz bile olsa size ne hiç karışmayın. Bir de madem yeğeninizi bu kadar düşünüyorsunuz o an kalkıp filmi kapatalım demeliydiniz. Çocuk gitsin izlemesin demek yerine.
Ben kardeşimi uyarıyorum bağlarımız zayıf değil fazla alıngan malesef. Söyledim ama acaba ben mi abartıyorum diye düşündüğüm için buraya böyle bir konu açayım dedim.bilmiyorum bir tek bana mi garip geldi, yegenim yok ama cocuklarimin teyzeleri var, hepsi de cocuklarimi canlarindan ote severler, hata mi da pat diye yuzume soylerler, ben de onlara kizarim ,benim kardesim buraya boyle bir konu acsaydi cok kirilirdim, baglariniz zayif geldi bana, o yuzden yapacak bir seyiniz yok karismayin.
Kardeşim ilgilenmediği için yeğenim fotoğrafları bulmuş ve bazılarını yırtmış malesef kardeşime söyledim bana kızdı birde ben mi verdim diye. Telefonda sürekli ben bu halde çocuğun peşinden koşamıyorum birde herkesin dediği gibi annesi varken bana düşmez ki sürekli ilgilenmek. Ben kendimle zor ilgileniyorum hamile halimle benden ilgi bekliyorlar. Ama bir uyarıda bulunsam alınıyorlar.Kızım iki yaşını geçti hala bir tek paketli gıdanın tadını bilmez. Evde yaptığım tatlılardan bile vermedim şekerli hiçbir gıda yemedi şimdiye kadar. Ne kadar koruyabilirsem kar gözüyle baktım hep. Bir de daha küçükken sağlıklı gidalarla damak tadını oluşturmak,saglikli beslenme alışkanlığını kazandırmak niyetindeyim.
Televizyona gelince günde yirmi dakika izleyebileceği yayınlardan bazen açarım bazen sadece müzik açar tv goruntusunu kapatırız bütün gün.
Demek istediğim isteyince oluyor.ugrasmak istemeyen insanlar başka turlusunun mümkün olmadığı dusuncesiyle kendini avutuyor sadece.
Hep böyle dediler şükür dedikleri gibi olmadı. İnşallah çocuğum konusunda da ilgili bir anne olurum.Ayyy bitmez onlar
Evlen senide görücez
Üniversite bitsin senide görücez
İş hayatı başlasın senide görücez
Paso görüyorlar zaten amannn
Evet yeğenim canım ciğerim benimde çok hakkım var üzerinde ama biz şehir dışına taşındık çok değişmiş çocuk dediğim gibi sürekli kırıyor döküyor ses yapıyor. Çocuk bu ses yapacak kıracak ama herşeyin limiti var. Komşular şikayet etti şimdi fotoğrafları yırtmış nereden bulduysa ne diyeyim ben şimdi. 1 aydır Bende ler evide temizlemiyorum artık. Yiğenim aile fotoğraflarını yerlere atmış bazılarını yırtmış.Kardeşime gösterdim diye bana küstü sanırım dışarı gitti şimdi.Senin cocugun olsun seni de görelim derlerse
Sen de de ki
Düşmanımin çocuğu mu?
Kotulugunu en son isteyecek kişi bile değilim
Benim canım ciğerim ona birşey olsa benim canım yanar
ayrıca çok sağlıksız beslenme şekli bence yanlış yapıyor
Yemek yemezse abur cubur oyuncak yok!
Abur cubur kesin acikinca kurt gibi yerler yemegi
Eminim olucaksın da kapa kulagını herkes kendi hayatını yasıyo kimseninde bişey gördügü yok kendilerini avutuyorlar sadeceHep böyle dediler şükür dedikleri gibi olmadı. İnşallah çocuğum konusunda da ilgili bir anne olurum.
Ben söylüyorum dedimki bak her istediğini yapıyorsun birşey olsa sana yada maddi durumunuz el vermese ne yapacaksın. Çocuğu bırakıyor heryer kırıp döküyor kendisi saatlerce telefonda İnternette yeğenim ama kural olması gerekmezmi. Kapıların kulplarını kırdı gece lambalarını kırdı daha sayamadığım şeyler. En son koca fotoğraf albümünü bulmuş yerler atıp bazılarını yırtmış kardeşime söyledim diye hırpaladı çocuğu bana dediki ben vermedim. Şimdi de küstü bana ve dışarı gitti.Kardeşinizi çok sorumsuz ve bencil buldum.Çocuk yetiştirmek emek ister,zahmet ister,sabir ister ve fedarkarlik ister .Çocuk bilemez kendisi için ne iyi ve ne kötü olacağini bunu annesi babasi düşünmesi gerekir.Çocuğa bende üzüldüm ,yarin bir gün şeker hastasi olacak veya
Psikolojik rahatsizlari çikacak .
Araştirmalara göre korku ve şiddet izleyen çocuklar ileride merhamet ve acima duygusunu kayip ediyorlar.
Allah göstermesin illeride yeğeniniz şiddete meğeli olmasin.
Ahh çocuktur nolacak o unutur,herşeyi yapar boşver ,yemeyen icmeyen çocukta büyüyor denilen sözleri çok duydum.
Hayir efendim,o çocuk şimdi gelişme yaşinda herşeyi az yada çok beynine işliyor.
Bence siz kardeşinizi uyarmakla iyi yapiyorsunuz .Netten makalaler arayin ve kardeşinize okutun .Belki videolarda vardir zarlari anlatan .
Bir kaç arkadaş bosver karişmayin demiş.
Üç maymunu oynamak şimdi sirasi değil .
Benim ilgilenme mi bekliyor odamda yatıyorum yanıma yolluyor yada annem ilgilensin diye bekliyor. Bana da söz hakkı doğuyor neden ben ilgilenirken iyi ama uyarırken kötü teyze oluyorum anlamadoım2 cocugum var hic kimseye boyle bisi demedim demem de hele ki bide hamikeyse hiic demem. Bana denilmesinden de hoşlanmam haklisin konu sahibi
Benim kardesim ve ablam da var cocuklari tutmasini söylediğim zaman teyzeleri onlar sonucta. Tabiki anne yarisi cocugumu uyarabikirde yeri gelince karismam kesinlikle cunku bende yigenlerime oyle davraniyorumBenim ilgilenme mi bekliyor odamda yatıyorum yanıma yolluyor yada annem ilgilensin diye bekliyor. Bana da söz hakkı doğuyor neden ben ilgilenirken iyi ama uyarırken kötü teyze oluyorum anlamadoım
Evet yeğenim canım ciğerim benimde çok hakkım var üzerinde ama biz şehir dışına taşındık çok değişmiş çocuk dediğim gibi sürekli kırıyor döküyor ses yapıyor. Çocuk bu ses yapacak kıracak ama herşeyin limiti var. Komşular şikayet etti şimdi fotoğrafları yırtmış nereden bulduysa ne diyeyim ben şimdi. 1 aydır Bende ler evide temizlemiyorum artık. Yiğenim aile fotoğraflarını yerlere atmış bazılarını yırtmış.Kardeşime gösterdim diye bana küstü sanırım dışarı gitti şimdi.
saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah :)Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Haklısınız. Kardeşinizin yaptığı çok yanlış. Evet bazı konularda kurallardan ödün verilebiliyor ama bu kadarı çok fazla. Siz abur cubura alıştırmazsanız çocuk tutturmaz. Benim çocuğum 21aylık. Sürekli alışveriş yaptığımız yerden başka (o da ayda bir bazen daha uzun aralıklarda) hiçbir yerde abur cubur alıp vermiyorum. Yolda ikram etmek isteyenler oluyor reddediyorum. Gerçi ben bunu helal gıda hassasiyeti için yapıyorum ama sebep ne olursa olsun nasıl alışırsa öyle gider. Ağlayarak istediğinde görmezden gelirseniz bir süre sonra bundan vazgeçer. Yanında film izlemezseniz zaten endişe edecek bişey yok. Bu konularda eşinizle hemfikir olmanız da önemli tabiki. Oyüzden vesvese yaparak kendinizi yormayın. Hayırlı sağlıklı kolay bir doğum olsun inşaallah doğumunuzŞu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Mesela yine korku filmi açalım dedi izin vermedim kardeşim küstü bana yinede dediğini yaptı korku filmi izledi çocukta onunla beraber. Artık karışmıyorum ne yaparsa yapsın kendi çocuğunu istediği gibi yetiştirsin diyorum. Çünkü insanlara yardım edince iyisin ama iyiliklerini isteyip fikir verince kötü oluyorsun.Tamam davulun sesi uzaktan hoş gelir, lafta kolay bilmem ne de, sizin örnekler cidden korkunç! Bazıları gerçekten eriniyor oturup çocuğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatmaya... tamam arada bi ayh yeter deyip salma hakkınız olsun da madem yoktu o heves, o ciddiyet yapmayın anacim çocuk mocuk yazık değil mi el kadar velet sürekli ondan bundan azar yiyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?