- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Benim de bir iki o kavanoz mamalardan almışlığım var.Örneğin cenaze evinde ne yedirebilirim çocuğuma?Aynen öyle şimdiden yadırgıyor ise doğru yolda demektir. Benim sadece geldiğim kural kavanoz mamalar oldu. Vermem diyordum ama dışarıda uzak biryere gidince yanıma alacağım yemeğin bozulma olasılığı yada meyveyi pure haline getirmek isterken steril olmama durumu kavanoz mama meyve puresi vs kullanmama sebep oldu. Ama ev içinde değil tabiki.bazı şeyleri de başa gelince anlıyoruz tabiki
Özellikle çalışmayan annelere çok kızıyorum. 2 sene çalıştım annem baktı oğluma güzel de baktı ama yaşlı sonuçta m şimdi evdeyim beslenmesini beraber yapıyoruz. Sebzeli krep peynirli krep süsleyip pusleyip koyuyorum. Ya hic mi çocuk olmadı bu anneler. O beslenmeye sevilen birşey konunca okula nasıl keyifli giderdim ben. Akşamdan kek yapıyorum .komposto yapıp meyve suyu yerine onun suyunu koyuyorum. Yani arkadaşları gelince ne pisireceğini şaşırıyor böyle kadınlar kendi canı çocuklarına sofra artığı toplatıyor. Ayırsana bir tabak yapıp çocuğa güzelce. Bizimkin en sevmediği yemekte porsiyon susluyorum . oooo anne aynı restoran gibi olmuş tabak diyor hoşuna gidiyor. Zaman eski zaman değil. Bizim önümüze konulani yerdik biz ama şimdi sen sofrada yemek yiyorsun misal pırasa tv de hamburger pizza reklamı. Sen ayran koyuyorsun kola reklamı. Biz okurken kantinde olan en lüks şey bir pogaca bir gazoz şimdi oyle değil. Sen çocuğa kek börek koyuyorsun arkadaşı hamburger alıp yiyor yaninda. Annelerin teknik gelistirmesi gerekiyor o yüzden. Ya onlar bizim canımız kursaklarından geçen her lokma gelecekteki sağlıklarının bir yapı taşı resmen.Benim de bir iki o kavanoz mamalardan almışlığım var.Örneğin cenaze evinde ne yedirebilirim çocuğuma?
Bizde cenaze evine komşular yemek getirir çoluk çocuk aç kalmasın diye ama herkeste yok bu adet.Fakat hala daha abur cubur azınlıktadır,evde bir sepette durur birkaç çeşit,arada yemekten sonra alırlar.
Arkadaşın evi okulla adeta bitişikken öğle yemeğini bakkaldan aldığı bir kucak ıvır zıvırla geçiştirirdi çocuk.
Ama suç çocukta değildi.
Örneğin onda kahvaltı yapıyorduk öğleye doğru,sofrayı kaldırmayalım kızım gelir belki yemeğe diyordu.
Sofrada 2 çatal kızarmış biber,yarım dilim börek vs.
Çocuk geldi baktı baktı,anne ben burada ne yiyeceğim,sen de x teyze gibi benim için birşeyler hazırlasana,çöpçü gibi sofra temizlemek istemiyorum artık dedi.
Baktım arkadaş aldırış etmiyor dayanamadım kalktım 2 dkda krep yaptım,çocuk yedi okula gitti.
Anneler kolaya kaçıyor evet,nasıl içleri rhat ediyorsa
Keske herkes sizin gibi dusunse. Elestiri kaldiramaz cogu anne. Iyi yapiyorsunuz. Ama konu sahibinin uzulmesine de uzuldum dogrusu.Size ne ki? Hiç sevmem annelerin işine karişilmasini. Ben de ablamın çocuk yetiştirmesini çok histerik ve yanlış buluyorum. O çocuk ileride gerçek dünyada zorluk çekecek gibi geliyor. Ama aslaaa karışmıyorum çünkü bana ne :)
Canımdan kanımdan da olsa bana ne? Annesi babası ortada dururken üçüncü bir kişinin konuşması sadece anneyi üzmeye yarar,başka da bir etkisi olmaz.
O yüzden 'benim çocuğum olsun kendimi de gorecegim. Böyle olmayacagim' diyorum. :)
Bence içinizde tutun kendi goruslerinizi
Doğru söylüyorsun,günlerde birbirleriyle yarışıyorlar.Özellikle çalışmayan annelere çok kızıyorum. 2 sene çalıştım annem baktı oğluma güzel de baktı ama yaşlı sonuçta m şimdi evdeyim beslenmesini beraber yapıyoruz. Sebzeli krep peynirli krep süsleyip pusleyip koyuyorum. Ya hic mi çocuk olmadı bu anneler. O beslenmeye sevilen birşey konunca okula nasıl keyifli giderdim ben. Akşamdan kek yapıyorum .komposto yapıp meyve suyu yerine onun suyunu koyuyorum. Yani arkadaşları gelince ne pisireceğini şaşırıyor böyle kadınlar kendi canı çocuklarına sofra artığı toplatıyor. Ayırsana bir tabak yapıp çocuğa güzelce. Bizimkin en sevmediği yemekte porsiyon susluyorum . oooo anne aynı restoran gibi olmuş tabak diyor hoşuna gidiyor. Zaman eski zaman değil. Bizim önümüze konulani yerdik biz ama şimdi sen sofrada yemek yiyorsun misal pırasa tv de hamburger pizza reklamı. Sen ayran koyuyorsun kola reklamı. Biz okurken kantinde olan en lüks şey bir pogaca bir gazoz şimdi oyle değil. Sen çocuğa kek börek koyuyorsun arkadaşı hamburger alıp yiyor yaninda. Annelerin teknik gelistirmesi gerekiyor o yüzden. Ya onlar bizim canımız kursaklarından geçen her lokma gelecekteki sağlıklarının bir yapı taşı resmen.
Haklisiniz. Ben de anneyim ama cevremde oyle anneler var ki anne olamayan. Ve ne insanlar var ki dogurmamis anne olan:) karakter meselesi.Kardeşiniz biraz abartmış. O yaşta çoçuğun o kadar abur cubur yemesi, uzun süre tv, tablet vs bakması hiç normal değil. Üzülmekte haklısınız.
Ama ben daha kendisi anne olmadan her konuda ahkam kesen, anneleri eleştirip üzen, büyük büyük konuşan insanlara çok gıcık oluyorum. İçimden geçmiyor değil bazen o cümle ne yalan söyleyeyim.Bana kalırsa hiç bir konuda büyük konuşmamak lazım insan bazen asla yapmam dediği şeyi yapabiliyor. Tabiki bu çocuklarımıza hiç kural koymayalım anlamına gelmiyor, dediklerim yanlış anlaşılmasın. Sadece her konuda en iyisini bildiğini zanneden insanlardan hiç hoşlanmıyorum. İstisnalar hariç her anne kendi çocuğunu herkesten çok düşünür.
Yoo olmasi gereken kardesinizin yetirlsturme tarzi mi diyelim yani..cevabi olan soruyu sorarak biraz ovgu istiyosunuz gibi geldi banaYani genelde bu cevabı alıyorum çevremden ben mi çok mükemmelciyim yoksa olması gereken benim düşündüğüm mü,?
abur cubur konusunda evd eolmazsa görmezse yemez , çocuğa her istediğinin alınmasına bende karşıyım ama bazen öyle bir hale geliyor ki olay susmadan ağlama, kendini yere atma vs sussun diye o an istediğini yapıyorsun burada da anne olunca görürsün kısmı devreye giriyor..Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Bana güzel bir ders oldu ki zaten dediğim gibi kuralcı bir insanım yani sınırı olmalı bazı şeylerim eminim mükemmel bir anne olamam ama elimden geleni yapmaya çalışacağım inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?