Senin çocuğun olsun senide göreceğiz.

Siz doğrusunu düşünüyorsunuz. Çocuklar kuralları delmek için türlü takla atar ama anne baba istikrarlı olursa çocuğun düzeni de daim olur. Onlar yapamıyor değil yapmak işlerine gelmiyor. Çocuk için üzüldüm cidden. Abur cubur la yaşıyor resmen. Ama çok da karışmayin sonra siz kötü olursunuz. Bazı durumlarda yeğeninize doğrusunu güzel bir dille anlatabilirsiniz o kadar. Ama ailede ne görürse çocuk öyle şekillenir. Karakteri neyse o olur evet ama anne baba verdiği eğitimle çocuğun geleceğini inşa eder. Boşuna anne baba olmuyoruz. O çocukların öğrenmeye, yol gosterilmeye, kılavuza ihtiyacı var. Siz doğru bildiginizden sasmayin.

Ben de abur cubur reyonunda "sadece bir tane alacağız" diyen ebeveynlere bakıp düşünürdüm "iki tane olsa ne olur? diye. Ne kadar cahilmişsem o dönem artık

Benimki de kaldırıma serilmiş oyuncakları inceliyor almak için ağlıyor. Ben de direk "alamayız evde oyuncakların seni bekliyor ben gidiyorum" diyorum.

vaktin varsa bol bol hoaların çocuk yetiştirmeyle alakalı konularını oku

çocuk dogdugu antan itibaren eğitilmeli derim hep

Ben de cocugum yokken cok atıp tutardım. Kimsenin cocugunu yetistirme tarzini begenmezdim. Dogum yaptiktan sonra tukurduklerimi yaladım. Hala da yalıyorum. O kadar yani..
Şunu öğrendim bu sürecte. Kimse tecrube etmedigi bir konuda cok atıp tutmasın. Teori ile pratik aynı olmuyor.

Allah' ım çıldırım herhalde her yeri karıştıran çocuğa tahammülüm hiç yok. Aile terbiyesi gerçekten önemli. Umarım biz böyle sorumsuz bir aile olmayız.

Allah' ım çıldırım herhalde her yeri karıştıran çocuğa tahammülüm hiç yok. Aile terbiyesi gerçekten önemli. Umarım biz böyle sorumsuz bir aile olmayız.

O zaman çıldıracaksın çünkü belli yaştan önce aile terbiyesi alamaz çocuk :)

Mesela oğlum 27 aylık daha yeni yeni "hayır orası karıştırılmaz" dediğimde anlattığımda vazgeçiyor. Ama bir süre sonra tekrar deneyebiliyor. Meraklı çünkü..

Her gittiğim evde peşindeyim annemde bile. Ki bu onun güvenliği için de gerekli zaten. Ama şu zamana kadar hep boyunun yettiği yerleri açar. Müdahale etmem gerekir. Yorulurum takip etmekten. Ortamda şansıma eşim, ablam, büyük kuzeni falan varsa nöbet devreder otururum..

Sanıyorum 3 yaş civarı ben de sistemi oturtmuş birbirimizi anlamış oluruz :))

öyle çocuk mu beslenir.Şu zamanda çocuğa verdikleri zarara bak tövbe yarabbim.abur cubur verirsin de bişeyin dozu olur yememğini yer sonra bi küçük verirsin yazık çocuğa .Sen onlara bakma

Karışmayın.
Kıskanç, kötü anne, ukala olursunuz benim gibi.

Hatta konum da var. Sonuç, kardeşimle aram buz gibi. Okumanızı tavsiye ederim ki benzer hataya düşmeyin.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kizkardesim-ve-kizi-ile-kizlarim.793618/

Her cocuk farklıdır diyerek klişe bir giriş yapmak istiyorum. Tıpkı yetişkinler gibi kimi çocuk yön verir kimi çocuk şekil alır. Hangisi daha iyi bilinmez ama anladığım kadarıyla yegeniniz yön verenlerden.

Buna benzer konu okumuştum geçen günlerde o konu sizin mi diye baktım sizinmiş ablanız misafirdi.
3.5 yaşındaki çocuktan çok şey bekliyorsunuz.
Kızım var 3.5 yaşına yakın, 2.5 yaşına kadar her istediğimi karşı çıkmadan yapıyor ve her sözümü dinliyordu.
Kurallarımız hala var ama beni artık daha az dinliyor bir gün uyduğu kurala ertesi gün uymayabiliyor.
Bir gün yaptığım yemekleri sorunsuz derken diğer gün sabahtan akşama çikolata diye ağlarken bulabiliyorum.
Ve merak edip incelerken evdeki bir sürü şeyi kırabiliyor. Tv'nin köşesi de dahil.
Çocuğumu şöyle yetiştirmek istiyorum diyorsunuz ama %50 yetiştirme ise geri kalan %50 Çocuğun karakteri bence.
Bazı çocuklar gayet uysal, söz dinleyen biri olabilirken bazıları senin dediğinin aksini yapar inatlaşır.

Yok yeni ayrıldım. Yaz tatilinden sonra düşünüyorum. Özellikle bugün oğlumun anlattığı şeyden sonra . arkadaşının babasının marketi varmış. Oğluma bu yüzden çok şanslı olduğunu söylemiş. Oglumda benimde annem evde ben de çok şanslıyım demiş. Yaz tatilinide doyasıya yapsın kısmetse yine işe giricem.

Kuralsız,başı boş tiplemeler. Senin çocuğun öyle olmaz merak etme eğer onlar gibi değilsen.. kızım çikolatayla yeni tanıştı sayılır dedesi sayesinde.. 3 yaşında bu arada. Şeker,jelibon,gofret elini bile sürmez. Markette görünce bunlar çok zararlı dimi anne der,geçer. Sebzeye meyveye bayılır. Çünkü bunları biliyor sadece. Tv izlemez,zaten bizim evde çocuklar uyanıkken tv açılmaz. Tek derdi oyun ve park.

Herkes çocuğunu farklı yetiştirir, her ne kadar kizkardeste olsa...ben de markette paletli uruleriü ayda bir defa alırım çocuklara, kuralciyim ama kizkardeslerim çok serbest...

Çocuğu yetiştirme şekline ve çocuğun karakterine göre değişir bence.oğlum 3 yaşına kadar abur cubur nedir bilmedi ama sonrasında çevrenin etkisiyle öğrendi.yapı olarak sakin ve genel olarak söz dinleyen bir çocuktu.kızımsa bazı şeylerle daha erken tanışıyor ve yapısı çok farklı.daha hareketli ve sinirli bir yapısı var ve sanırım avm lerde gördüğüm istediği olmadığında kendini yere atan bir çocuk olacak. :)

Off gozlerim doldu vallahi...

Off gozlerim doldu vallahi...
Çocuk lar . aslında okadar zekiler ki. Çalışmak zorunda olduğumu biliyor durumdan memnun değil ama katlanıyor ..en büyük isteği onu servise ben bırakayım servisten ben alayım. İşten cikacagimi öğrendiği gün yasal süreç olan iki hafta gün saydı. Her gün şimdi kaç gün kaldı anne diye. Servise bırakıyorum o cama yapışıp mutlu mutlu el sallıyor gözden kaybolana dek. Yinede şanslı bir çocuk. Anneannesi bakıyor ve hemen alt katımızda oturuyor. Bende çalışan anne çocuğu olduğum için onu çok iyi anlıyorum. Ama şimdi yaş kemale erdi iyiki annem çalışmış diyorum. Bu yüzden en azından sigorta günümü doldurana dek çalışmak istiyorum bakalım kısmet.

Yavrum benim,gercekten cocuklar bizim bilmedigimiz skntilarini bizden saklayabiliyorlar,buyuk bir olgunlukla.En cok da bu dokunuyor bana,yegenim var O da oyle.Hic derdini belli etmez.Benim de oglum var bakalim.Oglunuzun gun sayan parmaklarini operim.Anne ogul gezin tozun ne guzel...

Çocukların her istediğini yapmayacaksın çünkü sen yaptıkça onlar doyumsuz mutsuz memnuniyetsiz oluyorlar kurallar olmalı ama her zamanda sizin istediğiniz gibi olmuyor çocuk bu kimisi sürekli ağlıyor istediğini yaptırmak için kimisi kırıyor döküyor kimisi yemiyor uyumuyor her zaman sizin istediğiniz gibi olmuyor tabi çocuk diye saldım çayıra mevlam kayıra olmayacak kurallar her zaman olacak her istediğini yapmayacak hayır ne demek bilecek benim çocuklarımda mesela bir şeyleri bozma kırma alışkınlıkları var ne yaptıysam düzelmiyor sökerler kırarlar bir oyuncak alıyorum 1 gün sağlam kalmıyor bu benim hatammı değil ama engel de olamıyorum naptıysam yani her zaman kurallarınız geçerli olamıyor bir yerde bir çatlak çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…