Senin hayalin bir başkasının istemediği hayatıdır

evet ilk bu forumda gördüm erkek çocukların bu kadar gömüldüğünü.. hadi anlıyorum elimizden gelse erkek çocuk için kız çocukları hamileyken aldırabilecek bir milletiz, ama yine de erkek çocukların bu derece gömülmesi de komik..

Benim de 7 yıldır olmuyor sebepsiz infertilite..Allah yardımcımız olsun canım.Cinsiyet ayrımı yapanlara da akıl ve vicdan nasip etsin

Evet Türkiye'de yasak o nerde yaptiriyormus acaba

İnsanoğlu işte nefs olduğu sürece herşeyi istiyor kimi kız ister kimi erkek ister öyle sürüp gider....
Nasipte varsa zaten olur.
Ama sen tabi hep dua et , bende geç anne olduğum icin anlıyorum seni zor bir süreç
Allahım senin ve senin gibilerin yüzünü güldürsün inşallah... Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur sabredin ....

siz gönlünüzü serin tutun herşey çook güzel olur inşallah...

Selam on sene sabredip muradına eren bir anne ,tüp bebekle .. spor yap sokaktan bir kedi köpek ne olursa sahiplen kalbimiz derya deniZ evreni kaplayacak sevgi vR hayvanlarda ,benimde bir kedim ve mesela evlat gibi .. çok zor beş tüp üç aşılama on yıl ,sizi anlıyorum açıklanamayan infertilite insan keşke birşey olsada tedavisi yapılsa diyor . Sakın olun sabırlı olun mutlu olun ,cinsiyet belirleme bildiğim kadarı ile Kıbrıs'ta bir tüp bebek merkezinde var ,Türkiye'de olduğunu düşünmüyorum umarım olmazda ..

siz şuan çok hassassınız sizi anlayabiliyorum
gözlerim öyle olmadık zamanlarda doluyor ki bazen benimde..
inşallah Rabbim size sağlıklı, hayırlı,ömürlü bir evlat verir, güzelliklerle büyütürsünüz.

İsterseniz bakış açınızda pekala olumlu değişiklik yapabilirsiniz.Boylelikle hayatinizda genel anlamda stresten kurtulabilirsiniz,belki de boylelikle hayatiniza pek cok olumlu deneyimi yasayabilirsiniz bunlardan biri de bebeginiz olabilir.Olumlu bir insan olarak sizin yerinizde olsam aaa ne guzel yaaa Allah bol bol vermis uzerine de şükür ki cinsiyet tercihi yapiyorlar masallah masallahhh,Allah gonullerine gore devam etsin boylelikle diyebilirsiniz. Nasip olayini insan akliyla kiyaslamayin lutfen.Nasip teknoloji yoluyla artirilabilir,bu da Allahin bir lutfudur çok şükür bin şükür ki.İste nacizane tavsiyem daha ilimli daha şükürlü daha olumlu yanlardan bakin hayata.Zira gerisi Yaradani ve kullarini ilgilendirir ki yorum yapmaktan bile çekinmek lazim bilemeyiz Allah ne düşünür.,yine nacizane

Gerçekten çok zorlu bir süreç. Yaşamayan anlayamıyor. Rabbim hayırlı zamanda yüzünüzü güldürsün. Açıkçası erkek bebek için tüp bebek yaptırmak çok saçma. Bilmiyorum belkide ben hassasım bu konuda... Bende 7sene çabaladım. Şükürler olsun rabbim sağlıklı sıhhatli verdi kucağımıza. Bu mutluluğu yaşattı. Erkeği kızı var mı?

Boyle zamanlarda herseye uzulur veya hassaslaşirsin erkek evladin olunca kiz,kiz olunca erkek evlat istemek cok normal tabi once saglikli olmalari kurban oldugum allah butun anne olmak isteyen kadinlara nasip eder inşalah

Bazen Allah erkek çocuk vermedi mi vermiyor. Yengemler 8 kız kardeşler :)
Benim abim ve yengemin de çocuğu olmuyor. 2 senedir evliler. Bir keresinde yengemle belediyenin düzenlediği bir seminere katıldık. Seminer çekilişinde katılımcılardan bir kişiye ücretsiz tüp bebek denemesi veriliyordu.
Kaç kişi gördüm çocuğu olup da yine de çekilişe katılmaya gelen. Zaten çocuğun olmuş daha niye hiç çocuk sahibi olmayanlara mani oluyorsun. Bazı insanlar çok bencil ben burdan bunu çıkarıyorum.

Biz insanlar malesef yetinmeyi bilmedigimizden oluyor bu durum canım .
3 oğlu olsaydı emin ol kız için yine tup bebek yaptırırdi .
Böyle bir durum mümkün yapılabiliyor Türkiyede de . Hatta yurt dışında göz rengine kadar müdahale edilebiliyor .
Rabbim sağlıklı ve hayırlı olanı versin.

Boşver sen de konu sahibi. Kim ne yaparsa yapsın onlar onların hayatı emin ol bizi ilgilendirmez. Inşallah Rabbim sana ikiz nasip eder de iki duyguyu da tadarsin .

Pipi sevdasi diye buna deniyor iste.

Rabbim size de en hayirli zamanda saglikla nasip etsin insallah.

Neden tüp bebek tedavisi olmamışı zorla almak olarak algılanıyor ?
Tüp bebek bir tedavi şeklidir
Olmayınca tüp bebeklede olmuyor

Belki de eşi istiyor,kv kp istiyor bilemeyiz.Psikolojik baskı altında yapıyor olabilir.Bir kadının tek başına böyle bir karar alacağını düşünmüyorum.Düşünüyorsa da kendi bileceği iş kimseyi kınanam ben.Erzurum da ev sahibimin 6 kızı bir oğlu vardı.Niye diye sorduğumda kv baskı yapıyordu hiç susmuyordu, Allah tan 7.de geldi yoksa devam ederdik demişti.Üzülmüstüm.Allah sizin de gönlünüzdekini kucağınıza versin inşallah.

Yazdiklarinizdan gercekten etkilendim.
Allah yardimciniz olsun.
Hayirlisiyla yavrunuzu kucaginiza alirsiniz insallah.

Siz zaten bu bilincle kalben manevi guzelliklere gebesiniz bunu unutmayin.

Ne kadar rahat insanları damgalıyorsunuz yahu. Şükürsüz, 3 kızını hiçe sayan, Allahın verdiğinin kıymetini bilmeyen, o erkek evlatla imtihan olacaklarmış falan.... Ne kadar kötü niyetli bir insansınız, sözleriniz dehşet verici. Ne biliyorsunuz ki insanların hayatını ve niyetini? O lafları etmeye korkar insan, yukarıda Allah var, dedikodunun böylesi...

Kendi hayatınıza bakın. Kendi derdinize çözüm arayın. Başkasının hayatını bu derece dile dolamak bela getirir insanın başına.

2 oglum olsa maddi manevi imkanim olsa ve gunah olmadigini bilsem 3. Kiz olsun diye ayni seyi yapabilirdim. Illa ki pipi sevdasi olmayabilir yani.
4 erkek doguran bir akrabam var . Son 2 sini kiz olsun diye yapti.

Haddim olmayarak size birsey soylicem belki siz daha once denemiste olabilirsiniz. Kafanizi rahatlatmak icin ve stresinizi azaltmak icin bir psikiyatrist gidip hafif bir anti depresan alsaniz. Kafaniz ve vucudunuz rahatlarsa belki ve surekli cocuk dusuncesi aklinizdan cikarsa hamile kalma ihtimaliniz daha yukselebilir/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…