asla isyan etmedim
aksine teşekkür ettim allahım iyiki bana bu sınavı nasip ettin dedim...
aynen katılıyorum size iyiki çocuğum yok ve anlıyorum Rabbim neyi nasip ederse ona razıyım. . yazık günah cinsiyet ayrımı ne demek Rabbim nimet vermiş başım üstüne diyecek yerine bide böyle bişey yaptırmak. .
benim kafam çok farklı asla böyle bişeyi kabul etmiyorum normal karşılamıyorum. .
allahın verdiğine razi gelmezsen allah daha farklı yerden sınav eder. . Bunlar o tüp bebek yaptırsın oğlu olsun. . o ERKEK ÇOCUK onların sınavı olacak. . bunuda buraya yazıyorum hatirlatacagim. ..
Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.
Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .
Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???
aynen katılıyorum size iyiki çocuğum yok ve anlıyorum Rabbim neyi nasip ederse ona razıyım. . yazık günah cinsiyet ayrımı ne demek Rabbim nimet vermiş başım üstüne diyecek yerine bide böyle bişey yaptırmak. .
benim kafam çok farklı asla böyle bişeyi kabul etmiyorum normal karşılamıyorum. .
allahın verdiğine razi gelmezsen allah daha farklı yerden sınav eder. . Bunlar o tüp bebek yaptırsın oğlu olsun. . o ERKEK ÇOCUK onların sınavı olacak. . bunuda buraya yazıyorum hatirlatacagim. ..
Çiftler tercihen ilk 3-4 sene çocuk sahibi olmuyor artık. Bence siz de benzer şekilde bunu kendiniz ötelemişsiniz gibi düşünüp rahatlayın. Hiç beklemediğiniz anda oluverir.Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .
Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???
Kuzum her cümlende allah allah... razi gekmek... şükür ermek filan
Madem allahin verdiğine razi geliyorsun... vermediğine niye razi değilsin?
Ben tüp bebek olayını destekliyorum. Sperm bankasini bile..
Senin söylediklerin çelişkili ama...
Şimdi söyle: allahin kararina razi geliyormusun yoksa tüp bebek vs. Verilen karara karşımı cikiyorsun?
Allah tanimazlik olarak lanse eden yok.
Bu bir.
Allahi tanima zorunluluğu yok bu iki.
Konu sahibi biraz abartdi...
Tek sorun bu. Kendi cocuk icin yanip tutuşuyor ama başka bir kadinin erkek cocuk istemesi nasil absurd gelmiş.
Başından sonuna sacma...
Isteyen tüp bebek yapar isteyen yapmaz. Bir kadin olarak saygi bekleyen diğeri kadini gömemez. Kadinin doğmamış oğlunu hayirsiz ilan etmek bence cok sacma
Allah tanıma zorunluluğu elbette yok.
Ama bu sitede bir sürü Kadın var tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ve Allah tanıyan. Onlar zaten bu süreç içerisinde baya yıpranmışken siz bu şekilde suçlama yapamazsınız.
Ben konu sahibi arkadaşın, söylediği şeyi duygusallığına verebiliyorum. Zor bir dönemden geçiyor. Evlatla sınanıyor yahu kolay mı ?
Asıl saçma olan bu işte. Kadının halinden anlamak yerine, onun karşısına geçip kırıcı konuşmak.
Biri “size ne “ yazmış mesela. Şu üsluba bak yani...
Biraz daha vicdanlı, empatiyle yorumlar yapılırsa iyi olur bence.
Allah tanıma zorunluluğu elbette yok.
Ama bu sitede bir sürü Kadın var tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ve Allah tanıyan. Onlar zaten bu süreç içerisinde baya yıpranmışken siz bu şekilde suçlama yapamazsınız.
Ben konu sahibi arkadaşın, söylediği şeyi duygusallığına verebiliyorum. Zor bir dönemden geçiyor. Evlatla sınanıyor yahu kolay mı ?
Asıl saçma olan bu işte. Kadının halinden anlamak yerine, onun karşısına geçip kırıcı konuşmak.
Biri “size ne “ yazmış mesela. Şu üsluba bak yani...
Biraz daha vicdanlı, empatiyle yorumlar yapılırsa iyi olur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?