Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.
Ama yargılamak size düşmez. Bırakın herkesin hesabı sınavı her neyse işte zamanı gelince görülsün. Bir önceki mesajda da erkek çocuk onların sınavı olacak aha buraya yzıyorum demişsiniz. Biraz sakin olsanız? Bu kadar negatif düşünce vücudunuzu da etkiler. Okuyunca ben gerildim.yanlış düşünüyorsunuz sinanmadiginiz acı üstüne konusmayin lütfen. ..
BİZ evlat diye yanıp tutusurken millet evlat beğenmiyor ve cinsiyet ayrımı yapıyor. .
Rabbimin nimetine laf ediyor hicesayiyor..
evlatsizlik peygamber sınavı dır ve yeterince ağırdır. ..
olmayan bişeyi istemek ayrı bişey elindekini begenmemek ayrım yapmak ayrı bişey. .. lütfen ama lütfen ikisini birbirine karıştırmayınnn. ..
Allah hayırlı aile kardeş versin6 yıl kadar bebeğim olmadı
Şuan ikinciye hamileyim . Hiç takmadığım halde insanların gereksiz zırvalıklarıyla bunaldığım anda rabbim nasip etti .
Kendi öz ve öz ablamın bana kurduğu bir cümle geldi aklıma
Kendisi 27 yaşında ve beş çocuk annesi
6. Yıda geçen ay aldırmış
Aynen şu cümleyi kurmuştu
" erkek çok istiyoruz buda kız olursa sana verirdim ama çocuğumda olsa kardeşime veremem ."
Ben daha kaç yaşındayım yahu dedim
Daha yirmilerimin başındayım
Üstelik senin evladın benim yeğenim , sence senin çocuğuna göz dikecek kadar karaktersiz miyim ?
Kendi kafasında kendi kurup kocasıyla beni çocuğuna çullanan sözde akbaba etmişti kendince
O gün bugündür işim olmuyor
Veren Allah peşpeşe veriyor
Allah hayırlı anne baba olma sükünetini versin bize
Üremeyi marifet sanmayı değil
Cümlemize inşallah , teşekkür ederimAllah hayırlı aile kardeş versin
Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.
Tüp bebek aşamalarını araştırırsanız, bunun satın almak olmadığını görürsünüz. Tabir biraz çirkin.
O insanların çektiklerini bir kendileri bir Allah bilir çünkü.
Zaten tutmayınca yine tutmuyor merak etmeyin.
Yani Allahın orda da "ol" demesi gerekiyor.
Ama sırf erkek olsun diye o niyette bu aşamalara geçmek cahilliğin daniskası.
İkisi arasında fark var.
Adamla kadın 15 yıl normal yolla hamile kalmaya çalışıyor olmuyor, çünkü sperm sayısı aza yakın.
Bir evlat sahibi olmayı istemenin neresini diğeriyle eş tutabildiniz cidden hayret.
Siz istediğiniz gibi yorumlamışsınız bence :/
Kendinizce, çeşitli argümanlarla olayı eleştirebilirsiniz. Ancak “ o erkek çocuğu onların sınavları olacak” sözünde iyi niyet göremiyorum. Bunu dilemek, istemek ya da tahmin yürütmek inancı doğrultusunda yaşayan birinin üzerine vazife olmamalı.çok güzel bir cevap çok teşekkür ederim
sanırım kendisi bu sınavı bilmiyor o yüzden rahatlıkla klavye başında yazmayı biliyor. .
cinsiyet ayrımı farklı bişey evlatsizlik farklı bişey bu ikisinin ayrımıni yapamıyor çünkü allah ona bu sınavı nasip etmemiş. .
şükürler olsunki farkındayım şükürler olsunki sınanıyorum. .. konu yu çarptırmıs bayan. ..
çok güzel bir cevap çok teşekkür ederim
sanırım kendisi bu sınavı bilmiyor o yüzden rahatlıkla klavye başında yazmayı biliyor. .
cinsiyet ayrımı farklı bişey evlatsizlik farklı bişey bu ikisinin ayrımıni yapamıyor çünkü allah ona bu sınavı nasip etmemiş. .
şükürler olsunki farkındayım şükürler olsunki sınanıyorum. .. konu yu çarptırmıs bayan. ..
Allahım gönlünüze göre versin inşallah.
Neden yazı bekliyorsunuz tüp bebek için?
Doktorlar yaş geçmeden hemen işlemlere başlıyorlar aslında.
Her geçen ay bizden gidiyor sonuçta.
Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza bebeğinizi alırsınız inşallah.
Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
aksine teşekkür ettim allahım iyiki bana bu sınavı nasip ettin dedim...
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .
Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?