• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin hayalin bir başkasının istemediği hayatıdır

Kızları cinsiyet bilmeden mi doğurmuş?
Düşündüğünüz zihniyette olsalardı en azından 3.yü doğurmazdı.
3 kızı olan birinin erkek bebek için tüp bebek yapıyor oluşu niye dehşet verici anlamadım. Sanki erkek bebek için diğer bebekleri öldürüyor gibi konuşmuşsunuz.
İki oğlum var imkanım ve 3. Yapma isteğim olsaydı ben de kız için bu yöntemi deneyebilirdim. Canavar mıyım neyim?

6 yıl kadar bebeğim olmadı
Şuan ikinciye hamileyim . Hiç takmadığım halde insanların gereksiz zırvalıklarıyla bunaldığım anda rabbim nasip etti .
Kendi öz ve öz ablamın bana kurduğu bir cümle geldi aklıma
Kendisi 27 yaşında ve beş çocuk annesi
6. Yıda geçen ay aldırmış
Aynen şu cümleyi kurmuştu
" erkek çok istiyoruz buda kız olursa sana verirdim ama çocuğumda olsa kardeşime veremem ."
Ben daha kaç yaşındayım yahu dedim
Daha yirmilerimin başındayım
Üstelik senin evladın benim yeğenim , sence senin çocuğuna göz dikecek kadar karaktersiz miyim ?
Kendi kafasında kendi kurup kocasıyla beni çocuğuna çullanan sözde akbaba etmişti kendince
O gün bugündür işim olmuyor
Veren Allah peşpeşe veriyor
Allah hayırlı anne baba olma sükünetini versin bize
Üremeyi marifet sanmayı değil
27 yaşında 5 çocuk annesi mi?!:KK57::KK57:

Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
aksine teşekkür ettim allahım iyiki bana bu sınavı nasip ettin dedim...
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .

Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???
Turkiye de yasak.seni cok cok iyi anliyan biri olarak gercekten sabir dan basks care yok.benim de 6 yil olmadi ilk yildan istedik ve 6 yil dr dr gezdim.neler cektim neler bir ben bir Allah bilir.iki tup bebek iki asilama daha laproskopi vs...saymakla bitmez.20 binlira harcadik kabaca.okadar yipaniyosunki bu yol cok uzun cok dikenli.sana yemin ederim Rabbim senin cektigini goruyor sakin isyan etme ve duaya saril sadece dua ya.Allaha anlat derdini insanlara degil.esine bile anlatma sadece Allaha yalvar ona agla iste iste iste .emin ol ayni duygulari ayni caresizligi yasayan biri olarak umudunu yitirme.
Varsa nasibin kimse engelleyemez.aliyi veliyi bosver kim ne yaparsa yapsin.cocuk bazisina cok kolaydir ve kiymet bilmez.sen sasar kalirsin.cope atan tuvalete atan karda birakan aklin hayalin durur bunlar insan mi dersin.kahredersin niye ben ben der dirursun.bir cocuk da benim olsa bana cok mu goruyosun rabbim hasa dersin iste elinde olmaz dersin.
Tedavini asla birakma fakat uzulme.stres buyuk etken.zamani gelmisse Allah ol der e olur.dua et bol bol cocuklardan uzak dur akraba es dost gitme gorusme yanliz kal en iyisi.seni uzen hicbirseyi yapma ve her ezanda dua et.simdi ezan okunuyor ben sana dua edicem sende her ezanda iste iste iste.saglikli bir evlat iste hic vazgecme emin ol Rabbim verecek sana.ben sana elimden geldigince tesbih cekiyim insallah anne olursun insallah gozyaslarin kurur insallah kavusursun yavruna amin..
Iki kizim var simdi biri uc yasinda biri 8 aylik.cok sukur bin sukur.sende anne olacaksin.hic vazgecme dua et...

3 erkekten sonra kız isteyende olabilir. bence cinsiyet ayrımı değildir. hani deriz ya bir kızım bir oğlum olsun.

27 yaşında 5 çocuk annesi mi?!:KK57::KK57:
Ben de 27 yaşındayım, kendime zor bakıyorum :KK14:
Bazen "anne olmasam mı ? nası bakcam ben ?" filan diyorum.
2 tane doğurabilmem için 2 tane ev bırakabilmem lazım onlara ben öldükten sonra, zebil olmasın çocuklarım.

Ama insanlar rahat demek ki. Her şeyi geçtim, 5 tane çocuğum olsa, büyümüşler var saysak,
akşam dışarı çıksalar hepsi, eve gelene kadar ayrı ayrı 5 tane çocuğu düşünüp "naptılar?, nerdeler ? ,ne zaman gelcekler?"
diye düşünmek çok zor :cry:

Kim erkek çocuk istiyorum dese hemen pipi hayranlığına yoruluyor bu durum. 3 kızı varmış bir de erkek istiyormuş ben anormal bir durum göremedim.

3 oğlu olan bir de kız istiyorum dese herkes inşallah olur der ama iş erkek çocuk istemeye gelince hemen erkek meraklısı ilan ediyorlar.

Kendim tercih eder miyim bu yolu asla ama karşımdakini de yargılayamam.

Allah size de tez zamanda nasip etsin inşallah.

Ben de 27 yaşındayım, kendime zor bakıyorum :KK14:
Bazen "anne olmasam mı ? nası bakcam ben ?" filan diyorum.
2 tane doğurabilmem için 2 tane ev bırakabilmem lazım onlara ben öldükten sonra, zebil olmasın çocuklarım.

Ama insanlar rahat demek ki. Her şeyi geçtim, 5 tane çocuğum olsa, büyümüşler var saysak,
akşam dışarı çıksalar hepsi, eve gelene kadar ayrı ayrı 5 tane çocuğu düşünüp "naptılar?, nerdeler ? ,ne zaman gelcekler?"
diye düşünmek çok zor :cry:
Benim bu yaştan sonra istesem de 5 çocuğum olamaz zaten.:KK45: O yüzden çok da düşünmüyorum.

İmkanlar geliştikçe doğanın şartlarını zorluyoruz. Sizin durumunuzdan çok farklı değil bence bahsettiğiniz durum. Evlat edinme de bir opsiyonken daha maliyetli olan tüp bebek sürecine giriyorsunuz çünkü eminim ki kişisel sebepleriniz vardır bunun için ve tıp size böyle bir imkan sunuyor. Bahsettiğiniz aile de kişisel sebeplerle oğlan çocuğu istiyor ve bunun için tıbbi imkanları deniyor.

Kim erkek çocuk istiyorum dese hemen pipi hayranlığına yoruluyor bu durum. 3 kızı varmış bir de erkek istiyormuş ben anormal bir durum göremedim.

3 oğlu olan bir de kız istiyorum dese herkes inşallah olur der ama iş erkek çocuk istemeye gelince hemen erkek meraklısı ilan ediyorlar.

Kendim tercih eder miyim bu yolu asla ama karşımdakini de yargılayamam.

Allah size de tez zamanda nasip etsin inşallah.

bende bunu anlamıyorum yahu.. tamamen insanların kendi tercihi, neden illa erkek çocuk istendiğinde meraklı damgası vuruluyor ki? ha ben cinsiyet tercihi yaptırır mıyım? asla.. bir şekilde o tercihle imtihan olacağıma inanırım çünkü, akışına bırakırım.. gel gelelim şimdi hamile kalsam yine oğlum olsun derim, sanırım kızların nazıyla çok aram yok, yeğenlerim hariç :)

3 kızdan sonra bir de erkek olsun istiyorlar, ne var bunda?

Kaldı ki ilk çocuk bile olsa yargılamazdım. İnsanın çocuğu olcağı zaman "şu cinsiyetten olsa daha mutlu olurum" demeye sonuna kadar hakkı var. Bu demek değil ki istemediğim cinsiyetten olsa keşke olmasaydı derim, değer vermem vs.

Ben de erkek çocuk istiyorum, taşlayın hadi.

Bebeğin kız olduğunu öğrenince gebeliğini sonlandırmış, erkek bebek için tüp bebek yapacak olsa söylediklerinize tamam derdim ama şu an tuhaf gelmedi durum bana. Hassassınız bu konuda anlıyorum, umarım bir an evvel evlat sahibi olursunuz.

bende bunu anlamıyorum yahu.. tamamen insanların kendi tercihi, neden illa erkek çocuk istendiğinde meraklı damgası vuruluyor ki? ha ben cinsiyet tercihi yaptırır mıyım? asla.. bir şekilde o tercihle imtihan olacağıma inanırım çünkü, akışına bırakırım.. gel gelelim şimdi hamile kalsam yine oğlum olsun derim, sanırım kızların nazıyla çok aram yok, yeğenlerim hariç :)
Al işte sen de pipi meraklısı oldun :KK53: bir de yermeler var ki erkek çocuğunu sorma gitsin.

Kız evlat öz evlat, erkekler ilerde yüzüne bakmaz vs :işsiz:

Kızı öveceğim derken erkeği yerdiklerinin farkındalar mı acaba?

Bir kızım var bir oğlum ikisini de tattım çok şükür. Allah herkesin evladını bağışlasın, acılarını göstermesin:dua:

insanların hepsi farklı farklı malesef kız erkek ayrımı yapan var umarım bu sebepten deildir.... çok manasız geldı banada senın gıbı bırton ılaç alacak vucut erkek bebek için insan Haktan gelene elbet razı olmalı... yoksa bir oğlum bır kızım olsun dıye ıstemek her ınsanın gonlunde olabılır bunuda yadırgamamak lazım... umarım sizde gonlunuzden geçenın sahıbı olursunuz ınsanız işte gönüller farklı gönülden geçen farklı....

6 yıl kadar bebeğim olmadı
Şuan ikinciye hamileyim . Hiç takmadığım halde insanların gereksiz zırvalıklarıyla bunaldığım anda rabbim nasip etti .
Kendi öz ve öz ablamın bana kurduğu bir cümle geldi aklıma
Kendisi 27 yaşında ve beş çocuk annesi
6. Yıda geçen ay aldırmış
Aynen şu cümleyi kurmuştu
" erkek çok istiyoruz buda kız olursa sana verirdim ama çocuğumda olsa kardeşime veremem ."
Ben daha kaç yaşındayım yahu dedim
Daha yirmilerimin başındayım
Üstelik senin evladın benim yeğenim , sence senin çocuğuna göz dikecek kadar karaktersiz miyim ?
Kendi kafasında kendi kurup kocasıyla beni çocuğuna çullanan sözde akbaba etmişti kendince
O gün bugündür işim olmuyor
Veren Allah peşpeşe veriyor
Allah hayırlı anne baba olma sükünetini versin bize
Üremeyi marifet sanmayı değil

hiç nefes almadan hamile kalıyor sanırım. benim ablam olsa kafasına prezervatif kutusu fırlatırdım. allah akıl fikir versin.

isteyen herkese nasip etsin.

Back
X