Esinizin 'hata yapmak' ve 'hata yaptigini kabullenmek' ile ilgili ciddi problemleri var. Anne ya da babasi kucukken hata yaptiginda anormal tepkiler vermis olabilir mi? Siz tepki vermeden kendisini uste cikartip tepki vermenizi engellemeye calisiyor cunku icten ice sizin tepkinizden korkuyor. Sakince sizin cocuk buyutmede ayni takimda oldugunuzu, yaptigi hatalara buyuk tepki vermeyeceginizi, onun da kendisini suclu hissedip abartili tepkiler vermemesi gerektigini anlatabilirsiniz.
Bende böyle düşünüyorum konuşuyorum anlamiyor doktora gidelim dediğimde çok ilginç geliyor savunması aynı cümleleri bana söylüyor ne dersem şaka gibi annesi ve babası gerçekten ilginç insanlar babası birgün benim yanimda sessizce annene karşı gelirsen bu çayı üstüne dökerim dedi eşime onların tavrının buna sebep olduğunu söylediğimde aşırı derecede inkar ediyor ne yapacağımı şaşırdımEsinizin 'hata yapmak' ve 'hata yaptigini kabullenmek' ile ilgili ciddi problemleri var. Anne ya da babasi kucukken hata yaptiginda anormal tepkiler vermis olabilir mi? Siz tepki vermeden kendisini uste cikartip tepki vermenizi engellemeye calisiyor cunku icten ice sizin tepkinizden korkuyor. Sakince sizin cocuk buyutmede ayni takimda oldugunuzu, yaptigi hatalara buyuk tepki vermeyeceginizi, onun da kendisini suclu hissedip abartili tepkiler vermemesi gerektigini anlatabilirsiniz.
Yok hayır söylemiyorumSiz normal zamanda çok söyleniyor veya elestiriyorsaniz adam kendini savunma moduna almış.
Valla bende çok gıcık oluyirum bacimNe gıcık adam ya
Evde çocuk var malesef çocuk uyuynca susuyor zaten biliyor çocuk uyanıkken cevap vermicemimadem bişey demediğiniz halde öyle algılıyor sizde söylenin o zaman.
belki böyle yaparak sizin bağırmanızın önüne geçtiğini sanıyordur
İkna etmeye çalışıyorum ama anlamıyor söylediğimde sen git diyor tmm diyorum ben gitmem diyor bazen sıkışınca tmm gidecem diyor bir iki hafta iyi olup unutturup yoluna devam ediyor zaten korona var şuanda gidemeyiz biliyor sallıyor yani kısacası ama ben artık tereddüt ediyorum psikolojisindenNe kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama siz de tehdit etseniz kendisini? Eğer söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranirsan ben de gerçekten söylenmeye başlarım, kavga cikaririm, çocuk uyanıkken bilerek yapiyosun artık çocuk uyanıkken ben de susmam, kavga etmek istiyorsan kavga ederim falan gibi agresif bı tavir takinsaniz? Yani eşinizin geri çekilmesine sebep olur siz biraz rahatlarsiniz ama eşinizin durumu biraz vahim geldi bana terapiye ikna etmeye çalışsanız?
karşınıza alıp konuşsanız bu sorunu.neden ben tepki gösteriyormuşum gibi savunmaya geçiyorsun diye bir sorun. acaba ne cevap verecekEvde çocuk var malesef çocuk uyuynca susuyor zaten biliyor çocuk uyanıkken cevap vermicemi
İkna etmeye çalışıyorum ama anlamıyor söylediğimde sen git diyor tmm diyorum ben gitmem diyor bazen sıkışınca tmm gidecem diyor bir iki hafta iyi olup unutturup yoluna devam ediyor zaten korona var şuanda gidemeyiz biliyor sallıyor yani kısacası ama ben artık tereddüt ediyorum psikolojisinden
Şundan aşırı derecede rahatsız oldum.babası birgün benim yanimda sessizce annene karşı gelirsen bu çayı üstüne dökerim dedi eşime onların tavrının buna sebep olduğunu söylediğimde aşırı derecede inkar ediyor
Bende böyle düşünüyorum konuşuyorum anlamiyor doktora gidelim dediğimde çok ilginç geliyor savunması aynı cümleleri bana söylüyor ne dersem şaka gibi annesi ve babası gerçekten ilginç insanlar babası birgün benim yanimda sessizce annene karşı gelirsen bu çayı üstüne dökerim dedi eşime onların tavrının buna sebep olduğunu söylediğimde aşırı derecede inkar ediyor ne yapacağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?