Sensin hasta

Safkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
283
116
53
Merhaba arkadaşlar hemen konuya girmek istiyorum.Gerçekten bir sorun olduğunun farkındayım ama bulamıyorum sorunu yardımcı olursanız sevinirim. Konu eşim ve anlamsız tepkileri.Ornek verecek olursak; dün kızımı duşa koyucaktik kendi mâyosunu giydi girdi kızım duştan nefret ediyor alıştırmaya çalışıyoruz yagmur yağıyor gibi dedik falan neyse sonra kaydırmaz terliklerini giydirdim, kabine girdi eşime dedimki tut şampuanı getiricem mutfakyatdi şampuan tmm dedi, arkamı döndüm düşecekti çocuk ıslak banyoda ağladı çocuk aldım hemen duştan vazgeçti tabi korktuğu için esimede hicbirsey demedim niye tutmadın diye çünkü taniyorum ama kendi hemen dönecektim gormedim falan dedi korkuyla ses etmeyip geçtik içeri cicukla oyun oynuyorum herşey normal kendisi geldi gergin yok sen bana şunu dedin beni sucladin diye kendini parcladi birşey demedim sus çocuk var diyorum yok gidip gelip arsız arsız söyleniyor benim suçum değil falan diye bu ilk mevzuydu ikincisinde bu sabah ütü yapicaktim getirdik utuyu oturma odasına falan çocuğun suyunu ütü masasini üzerine koymuş birden çarptı döküldü yine birşey demedim bu bı celalllendi yine beni sucluyosun hemen kurutmuyorsun falan diye böyle birseye gerilecek bir insan değilim kendi küçük bir yalnıs yapınca aşırı panik olup saçmalıyor beni suçluyor bugün hastasın dedim oda ne desem bozuk plak gibi aynısını soyluyor çocuğu uyutunca konusuyorum kendisi çocuk uyanıkken konuşur çocuk uyuyunca hiç birşey olmamış gibi davranır nedir sizce bu durum ne yapmaya çalışıyor sizce teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için

Esinizin 'hata yapmak' ve 'hata yaptigini kabullenmek' ile ilgili ciddi problemleri var. Anne ya da babasi kucukken hata yaptiginda anormal tepkiler vermis olabilir mi? Siz tepki vermeden kendisini uste cikartip tepki vermenizi engellemeye calisiyor cunku icten ice sizin tepkinizden korkuyor. Sakince sizin cocuk buyutmede ayni takimda oldugunuzu, yaptigi hatalara buyuk tepki vermeyeceginizi, onun da kendisini suclu hissedip abartili tepkiler vermemesi gerektigini anlatabilirsiniz.

Benimde ilk aklıma bunlar geldi

Bende böyle düşünüyorum konuşuyorum anlamiyor doktora gidelim dediğimde çok ilginç geliyor savunması aynı cümleleri bana söylüyor ne dersem şaka gibi annesi ve babası gerçekten ilginç insanlar babası birgün benim yanimda sessizce annene karşı gelirsen bu çayı üstüne dökerim dedi eşime onların tavrının buna sebep olduğunu söylediğimde aşırı derecede inkar ediyor ne yapacağımı şaşırdım

Ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama siz de tehdit etseniz kendisini? Eğer söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranirsan ben de gerçekten söylenmeye başlarım, kavga cikaririm, çocuk uyanıkken bilerek yapiyosun artık çocuk uyanıkken ben de susmam, kavga etmek istiyorsan kavga ederim falan gibi agresif bı tavir takinsaniz? Yani eşinizin geri çekilmesine sebep olur siz biraz rahatlarsiniz ama eşinizin durumu biraz vahim geldi bana terapiye ikna etmeye çalışsanız?

İkna etmeye çalışıyorum ama anlamıyor söylediğimde sen git diyor tmm diyorum ben gitmem diyor bazen sıkışınca tmm gidecem diyor bir iki hafta iyi olup unutturup yoluna devam ediyor zaten korona var şuanda gidemeyiz biliyor sallıyor yani kısacası ama ben artık tereddüt ediyorum psikolojisinden

Öyleyse açık açık tehtid etseniz, demek ki eşiniz böyle büyüdüğü için bu yoldan anliyo, bı iki hafta iyi olduğunda kanmasaniz o iki hafta boyunca söyleseniz randevu almasını, veya siz onun adına alsanız falan.

babası birgün benim yanimda sessizce annene karşı gelirsen bu çayı üstüne dökerim dedi eşime onların tavrının buna sebep olduğunu söylediğimde aşırı derecede inkar ediyor
Şundan aşırı derecede rahatsız oldum.
Yetişkin bir insana bunu söyleyebiliyorsa, çocukluğunda neler yaşatmış olabilir kimbilir.

başta eşine kızdım da bu yorumdan sonra acıdım..
çocukluğu nasıl geçmiş kimbilir.
terapi almasını sağlasanız atlatabilir bence.

Esiniz yavuz hirsiz ,siz soylenmeden o soyleniyor ki ,bastirsin,
Tek sorun sizin zaten soylenmeyisiniz ,
Psikolojik sorunlari var belli ,erkeklerin cogu boyle hats yaptigini kabullenmiyor birde bos bos konusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…