ekmeği çıkarsak olur mu?zaten kan grubuma da uygun değil...bir de gece öğünü yemesem mesela...reflü dan dolayı...ben gece saat 10-10:30 gibi yatıyorum,sabah saat 6:15 te kalkıyorum...
sen diyorsun ya,aslında ben diyet yapmadım,sadece dikkat ettim...galiba haklısın..ama isterdim ki sadece acıktığımda yiyim,şu saate bunu ye,bu saate şunu ye olmasın....o beni biraz sıkıntıya sokar,ama galiba yapılacak birşey yok:26:
veya ekmeği sadece sabah mı tüketsem?
Ben de ekmek yemiyorum, haftada 1 canım istediğinde simit yiyorum. Fakat ekmek yemediğim için diğer yediklerimi artırıyorum. Görüyorsun listelerimde Karnım doymadan kalkmıyorum. Sen de yoğurt, az yağlı sebze yemeği, et özellikle balık miktarını artırarak 1600 Kcal ye tamamlarsın. Geceyi ben de çok tercih etmiyorum. Uyku düzenimiz hemen hemen aynı. Ben de 23 de yatıp 06.45 te kalkıyorum.
Sabah erken kalktığına göre kahvaltını da erken yapabilirsin. Uyandığında 1 bardak suyunu içerek başlarsın, 7.30 gibi kahvaltını yaparsın. Acıkmıyorum diyorsun ya, acıkmaman normal, az yediğin için metabolizman hızlanamıyor. Sen 1 hafta devam et, mutlaka acıkırsın. Mühim olan uyandıktan sonra 1 saat içinde bir şeyler yemen. Günler kısalıyor, bir hafta sonra sabah ara öğününü iptal edersin ya da sabah uyandığında 1 ceviz ya da 1 kuru kayısı yeyip kahvaltıyı daha geç saate çekersin. Saatlere de o kadar takılma, gün içinde durumuna göre düzenlersin.
İstiyorsan olur tabi.. Sadece sabah yersin, öğle sebze yemeğini 1 kaşık yağ ile pişirip doyuncaya kadar yersin. Yanında yoğurt ve salata ile....
Tamam Serapcim,dediğin gibi yapacağim
İnşAllah bu son diyetim olursenin de zamanını aldım,tekrar teşekkürler ....Sana da kolay gelsin
Merhaba Serapcim,alışverişimi tamamladım,yemeğimi da yaptım,yarına hazırım
Harikasın, bayramda ipe un sermek yok ama. Dönünce hesaplaşacağız
Bugün menüm:
Sabah:
1 bardak su
Kahvaltı:
1 yumurta (kimyon, kişniş, karabiber ilaveli)
40 gr. beyaz peynir
domates, maydanoz, dereotu, nane
Ara:
1 kupa sütlü kahve (Laktozsuz yarım yağlı sütten)
Öğle:
Kabak yemeği
200 gr. yoğurt
Ara:
2 hurma
Akşam:
1 tavuk pirzola
Mevsim salata
Not:
Her sabah kahvaltıda 2 fincan, öğleden sonra ya da akşam 1 kupa tarçın ve karanfille demlenmiş yeşil çay içiyorum.
Akşam televizyon karşısında otururken mutlaka 1 kupa herhangi bir bitki çayı içiyorum.
Günlük su tüketimim 2-2,5 lt civarında.
Söz veriyorum, kaçamak yapmayacağım:13:listemde o kadar çok yiyecek var ki,tıka basa karnım doyacak
Afiyet olsun,bende yeşil çay tüketmeye başlayacağım
Günaydın Serapcim
sana birşey daha danışmak istiyorum:acaba benim acıkmamamım sebebi metabolizmam yavaş çalışıyor olmalı, yoksa insulin direncim kırılmış olmalı?karatay diyeti yapmadan önce acıkıyordum,2-2,5 ay sonra iştahım kesilmeye başladı ve 2 öğün yapmaya başladım.hatta acıkmadım diye çok seviniyordumbugün dan itibaren diyet yapıyorum sevgiler (birazdan yürüyüşe çıkacağım)...
HarikasınGerçekten de listelerimiz dolu dolu. Afiyet olsun.
Teşekkürler,sana da afiyet olsun
Merhaba Dallidacım... İnsülin direncin mi vardı senin?? Bundan haberim yoktuİnsülin direncin varsa söylediklerimin hepsini sil. Profesyonel yardımla yoluna devam etmelisin. Hipokrat " önce zarar verme" demiş....
Biraz psikoloji ve felsefe açısından durumu anlatayım. Bizim bilincimizin dışında bir benliğimiz var. Bu benliğimizin farkında değiliz, ama o fiziki koşulların farkında. İlkel insan yemek yiyebilmek için ava çıkardı, av yoksa yemek de yoktu. Avını takip eden insan aniden hızlanıp koşmaya başlayınca ilkel benliği av peşinde olduğunu ve yemeğin geleceğini bildiğinden depoladığı yağları yakmaya başlardı. Şimdi de ilkel benliğimiz aynı davranış şeklini koruyor. Yemek varsa depolamaya gerek yok, metabolizma hızlanabilir. Nasılsa yemek geliyor.
Sen yedikçe metabolizman hızlanacak ve acıkmaya başlayacaksın. Diyetin ilerleyen zamanlarında iştah azalması normal. Ben de sabahları 2 dilim ekmekle zor doyarken şimdi istemiyorum bile. Midemiz küçülüyor, kilo kaybıyla da ihtiyacımız azalıyor. Sen çok az yediğin için acıkmamaya programlıydın, diyette ilk hafta kilo alırsan sakın korkma ve bozma. Devam ettikçe düzene gireceksin.
Yürüyüşlerinin arasına ani hızlanmaları ekleyip 2 dk süre ile hızlı (yüksek tempolu), 2-3 dk normal hızda (tempolu) yürürsen yağ yakımını erken başlatıp yüksek seviyede tutabilirsin. (bakınız ilkel insan örneği)
Yeni başlangıcını kutluyorum, başaracağına inanıyorum. Muhtemelen bayram dönüşü sen bana hesap soracaksın
Kilo ile ilgili bütün tahlilerim temiz çok şükür.Eskiden çok acıktığım için insulin direncin yüzünden olduğunu sanıyordumdemek ki insulin yüzünden değilmiş fena halde kafam karışmış dediğin gibi yapacağım,zaten ben koru da yürüyorum,inişli çıkışlıdır...bu sefer 14 gün sonra tartilmak istiyorum,hani ilk hafta artış olursa moralim bozulmasın gerçeği,sen arkamdasın ya,biraz zor bozulur artık
Estaf.,bayramının keyfini çıkar,sen hedefine yaklaştın,sonra telafi edersinsenin miden küçülmüş dediğin gibi,eminim istesende çok yiyemiyeceksin
Bugün menümü erken yazayım.
Seyahate gitmeden ne kadar çok spor yaparsak o kadar iyi dedik ve ev halkı olarak spor salonunda buluşmaya karar verdik
Kahvaltı
1 mini peynirli sandviç
2 fincan çay
Öğle:
Kabak yemeği
200 gr. yoğurt
Ara:
Bir parça fıstıklı çikolata :26:
Akşam: (saat 17 de spor öncesi atıştırma)
1 tost
1 bardak ayran
Gece (spor çıkışı)
1 ekşi elma
Afiyet olsun canım!spor yaparken sende kendine dikkat etevet,yağmura yakalanmadan döndüm.Ben Asya kıtasında oturuyorum,yağmur akşam üstü başladı...şimdi şimşek çakıyor çok severim yağmuru,çok
Merhaba serap? Nasılsın? Ben ara ara uğrayıp sizi ziyaret edeceğim..Şimdiden sana iyi bayramlar diliyorum..Veeee afiyettt olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?