Serklaj yaptırmış anneler

Zeytin_zey

Eren ❤️
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.828
2.998
63
32
Kızlar geçen hafta 30 çıkan rahim ağzı boyu uzunluğum bu hafta doktorun fark etmesi ve alttan muayene ile birden 12 çıktı. Yarın kesin serklaj yaptır diye önerdi.

Kafam allak bullak şu an , 12 sizce bebek için tehlikeli bi durum mu , serklaj olunca bi tehlikesi var mı gebeliğe, ve yaptırdığımda canım acıyacak mı , yaptıranlar yorum yazarsa çok sevinirim , endişelendim ister istemez

İşte benim karından 20 mi ne gördü sonra vajinalde 10 çıktı çok şaşırdım
Bende çok anlamam ama burda okuduklarımda denk geldiklerim oldu her ölçümde değişiyormuş uzayabiliyormuş diyorlardı ama 10 cidden az gibi duruyor bence biran önce önlem alınmalı canım

İşte benim karından 20 mi ne gördü sonra vajinalde 10 çıktı çok şaşırdım
Peki hiç farklı bir belirtin var mıydı? Benimde bu aralar alt kısımda batmalar oluyor pazartesi kontrolüm var 14ünde detaylı ultrason merak ediyorum bende ne durumdayım hiç bilmiyorum plasentamda rahim ağzında bide

Kuzum şöyle benim zaten en başından beri rahim uzunluğum 30 mm çıkıyordu , doktorum keşke 35 in üstünde olsaydı demişti. Sonra birden 5. Ayda böyle kısaldı, hiçbir belirtim de olmadı. Yani çoğu doktor ayda bir gelin falan diyor da ben sürekli kontrole gidiyordum iyi ki bugün gittim en azından daha da kısaltmadan fark edildi işte , sen de kontrollerini aksatma

Mrb bnmde 36 üstü çıkıyordu hep birden 20.haftamda 17ye düştü tabi bnde önceki kaybmdan ötürü bi şekilde ayarlayıp her hafta kontrol ettiriyodum şuan 32+1 oldu ve rahim ağzı en fazla 23mm çıkıyor gercktn zorlu bir süreç RABBIM kolaylık versin hepimize

Merhaba size dikiş atılmadımı

32. Haftayı geçmene çok sevindim kuzum Allah sana 38 39 ları da göstersin inş

Benimde 19. Haftada 34 çıktı ve doktorum dikkat etmemi söyledi. Yarın kontorulüm var eğer 30un altına düşerse serklaj yaparız dedi. Doktorumun söylediğine göre 30-35 arası riskli. 30un altı serklaj yaptırılmalı.

şimdi benim aylarca 30 mm ölçüldü. Doktorum riskli dikkat et demedi sadece keşke 35 üstü olsaydı demişti.

Ondan sonra hep 30 çıkarken 22. Haftamda birden 12 mm oldu. Be serklaj atıldı.
Şimdi düşününce belki de erkenden kısalması iyi oldu serklaj atılabildi. Ama 30 dan sonra kısalma olunca müdahale de edilemiyor.

Merhaba 17. Haftamdayım rahim agzı 28mm doktor iyi ama bebek çok aşağıda duruyor dedi. Progesteron başlattı 1 ay kullan tekrar bakalım dedi. Ağızdan alıyorum alttan alsam daha mı etkili olur ?

Bugün 20. Haftaya girdim üstten 31 alttan 34 çıktı. İlaca devam dikkat et yeterli dedi doktorum. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder

Bugün 20. Haftaya girdim üstten 31 alttan 34 çıktı. İlaca devam dikkat et yeterli dedi doktorum. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder
Serklajlıyken alttan ölçüm mü yaptırıyorsunuz? Acil bi şey olmadıkça alttan ölçüm yapılmamalı diye biliyorum

Zeytin_zey merhaba öncelikle çok geçmiş olsun sanırım vandaydınız ve doktor arayışındaydınız yanlış hatırlamıyorsam hangi doktoru tercih ettiniz?

Zeytin_zey merhaba öncelikle çok geçmiş olsun sanırım vandaydınız ve doktor arayışındaydınız yanlış hatırlamıyorsam hangi doktoru tercih ettiniz?
Kuzum merhaba çok sağ ol

Benim durumum çok karışık ya. Doktor tercih edemiyorum çünkü ağrının bi ilçesindeyim şimdi erken doğum riskim var, kafamdaki plan acil bi şey olursa Van a gitmek ama olmazsa zamanım olursa Erzurum’a gitmek. Çünkü Erzurum’daki üniversite hastanesini ve oradaki doktorları daha iyi buluyorum kesinlikle.

Ama Van olursa da her şey yolunda giderse , Van bölge araştırma hastanesi var. Orada İsmet Turgut isimli bi doktor var bi yakınım ondan çok memnun kalmıştı , ona gitme durumum olabilir.

Normalde her şey yolunda gitseydi, Serklaj olmasaydı ve erken doğum riski demeselerdi benim aklımda Van’da Şakir Aydoğdu vardı , kendisi çok iyi bir doktormuş ve kendi kliniği varmış. Ama doğumlarını Akdamar hastanesinde yapıyormuş. Ben ondan neden vazgeçtim söyleyeyim, çünkü Serklaj olduğum dönem üniversite hastanelerinin çok daha içime sindiğini gördüm , hem de olası bi erken doğumda Şakir hocaya gidersem akdamarda yenidoğan ünitesinin bi üniversite hastanesi kadar iyi olacağını düşünmüyorum.

Dilerim zamanında doğum yaparım ve Erzurum’da doğum yaparım, gönlümden geçen bu. Ama Van da olabilir , duruma göre hareket etmem gerekecek.

Bunun dışında lokman hekim ile ilgili olumlu şeyler duymadım artı çok pahalı bi yer. Doktorlarından iyi olanlar vardır illa ama ben orayı düşünmüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Gönlünden ne geçiyorsa hakkında ne hayırlısıyla o olsun inşallah canım sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuş lokman hekime doğum ücreti sordun mu sen bize daha söylemiyorlar daha 6 ayı geçmediğim için

Doğum ücretini değil de , günlük yatışın 3600 olduğunu söylediler

Çok sağ ol kuzum hayırlısı ile bebişlerimize kavuşalım inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…