• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Kızlar selam, sizlerle ben de aralık anneleri grubundaydım ama malesef erken doğum ile gebeliğim sonlandı.
Bir sonraki gebelikte serklaj olmam gerekecek. Genel olarak gün içinde ne yapıyorsunuz sürekli yatıyor musunuz? Yemek işleri, temizlik işleri vb nasıl ilerliyorsunuz acaba?
Hepinize zamanında ve sağlıklı şekilde doğumlar dilerim

Kızlar selam, sizlerle ben de aralık anneleri grubundaydım ama malesef erken doğum ile gebeliğim sonlandı.
Bir sonraki gebelikte serklaj olmam gerekecek. Genel olarak gün içinde ne yapıyorsunuz sürekli yatıyor musunuz? Yemek işleri, temizlik işleri vb nasıl ilerliyorsunuz acaba?
Başın sağolsun canım inşallah en kısa zamanda en güzel en hayırlı sonuçları alırsın🙏🏻 ilk bir ay hiç kalkmamızı istemiyor doktorlar anladığım kadarıyla dikişin oturmasını istiyorlar snaırım, sonrasında ev içi hareket biraz daha serbest kendini yormadan eğilmeden, önlem amaçlı serklaj yapıldığında daha rahat oluyorsun diye biliyorum acil yapıldığında riskleri biraz daha fazla, doktorunlakonuştun mu canım kaçıncı haftada gelmeni istedi

Başın sağolsun canım inşallah en kısa zamanda en güzel en hayırlı sonuçları alırsın🙏🏻 ilk bir ay hiç kalkmamızı istemiyor doktorlar anladığım kadarıyla dikişin oturmasını istiyorlar snaırım, sonrasında ev içi hareket biraz daha serbest kendini yormadan eğilmeden, önlem amaçlı serklaj yapıldığında daha rahat oluyorsun diye biliyorum acil yapıldığında riskleri biraz daha fazla, doktorunlakonuştun mu canım kaçıncı haftada gelmeni istedi
Çok teşekkür ederim🌸
12-14. Haftalarda serklaj olacağı söylenmişti, sizinkiler acil serklaj mıydı?

Çok teşekkür ederim🌸
12-14. Haftalarda serklaj olacağı söylenmişti, sizinkiler acil serklaj mıydı?
inşallah hiç sorunsuz ilerlesin canım💖 serklajda en önemli şey düzenli takip ve enfeksiyon, düzenli tahlil veriyoruz😓
Evet canım çoğunluğumuz acil olduk maalesef son anda farkedildi

Başınız sağolsun 🤲🏻 ben iki kaybım var o yüzden planlı serklaj oldum 15.haftamda. olduğumdan beri yatıyorum tuvalet banyo harici kalkmıyorum. İlk 1 ay çok önemli sonra bazı doktorlar günlük hayata dönmeye izin veriyor ama benim için yatmak daha az stresli olduğu için kalkmayı tercih etmiyorum ki doktorumda böyle olmasını istiyor ☺️

Başınız sağolsun 🤲🏻 ben iki kaybım var o yüzden planlı serklaj oldum 15.haftamda. olduğumdan beri yatıyorum tuvalet banyo harici kalkmıyorum. İlk 1 ay çok önemli sonra bazı doktorlar günlük hayata dönmeye izin veriyor ama benim için yatmak daha az stresli olduğu için kalkmayı tercih etmiyorum ki doktorumda böyle olmasını istiyor ☺️
Sizin de başınız sağolsun, teşekkürler.
Yemek ve temizlik işlerini nasıl yapıyorsunuz?

Basınız sağ olsun… benımde 2 kaybım var bırı bu yuzdendı fakat o zaman fark edılmemıstı… bu sefer 2 doktorla takıp yapıyordum bırı fark ettı 16.haftada serklaj oldum acıl olarak, 3 hafta oluyor genelde hep evde yatarak gecırıyorum, Annem geldı yemek vs ıslerımı sağolsun o halledıyor cunku ben kıbrısta yasıyorum Annem Istanbul’da , o olmasaydı cok zorlanırdım, kontrole gıttıgımde perıontoljı doktoru gunluk ıslerını yapabılırsın demıstı fakat dun kendı doktoruma kontrole gıttıgımde kesınlıkle kalkma yatman gerek dedı cunku hunılesmede varmıs… surecı nasıl gecırecegımı bılemıyorum cok korkuyorum. Her gün dua edıyorum… Bız elımızden gelenı yapıyoruz Allah ınsallah dualarımızı kabul eder🙏🏻

Basınız sağ olsun… benımde 2 kaybım var bırı bu yuzdendı fakat o zaman fark edılmemıstı… bu sefer 2 doktorla takıp yapıyordum bırı fark ettı 16.haftada serklaj oldum acıl olarak, 3 hafta oluyor genelde hep evde yatarak gecırıyorum, Annem geldı yemek vs ıslerımı sağolsun o halledıyor cunku ben kıbrısta yasıyorum Annem Istanbul’da , o olmasaydı cok zorlanırdım, kontrole gıttıgımde perıontoljı doktoru gunluk ıslerını yapabılırsın demıstı fakat dun kendı doktoruma kontrole gıttıgımde kesınlıkle kalkma yatman gerek dedı cunku hunılesmede varmıs… surecı nasıl gecırecegımı bılemıyorum cok korkuyorum. Her gün dua edıyorum… Bız elımızden gelenı yapıyoruz Allah ınsallah dualarımızı kabul eder🙏🏻
Korkmayın, stres olmayın, ne güzel anneniz de gelmiş hem🥰
Her biriniz sağlıcakla ve zamanında kavuşursunuz inşallah bebişlerinizle 🌸

İnşallah sağ salim kucağına alırsın canım🥰 benim işlemim belden aşağı uyuşturmayla oldu genel anestezi almadım, işlem sırasında dikiş atıldığını bildiğim için içim gıcıklandı ama hiçbir şey hissetmedim sonrasında Da kanamam ağrım vs olmadı sadece birkaç saat karnım gaz gibi bir ağrım oldu sonra hemen geçti🥰 doktor ilk bir ay en kritik dönemimiz dedi çok az kalktım ayağa sonrasında şimdi açıkçası çokyürümeden ben günlük hayatıma döndüm ama sürekli yatmak tabi daha iyi olur arkadaşlar öyle yapıyorlar😍 bizim için enfeksiyon kritik ama öyle bizim düşündüğümüz gibi en ufak enfeksiyonda her şey mahvoldu durumu yok mesela benim kontrolüm iki haftada bir bir kontrolde tahlil veriyorum birinde vermiyorum doktorum enfeksiyon çıkınca ilaç veriyor ve kullanıyorum öyle yani stresli bir şey yok🌸 doktoruna güvenmen ve doktorunun profesyonel olması çok önemli💖
Çok güzel açıklamışsın da benim henüz bir doktorum yok 😔 Kafam çok karışık karar veremedim hâlâ... Şuan için tüp bebek doktoruma gidiyoruz ama en kısa zamanda da karar vermem lazım...

Size bir şey diyim mi belki rahatlatır bilmiyorum, doktorum bana bunu geçen sene söylediğinde bir rahatlama gelmişti bana, geçen sene tüp bebek transferimi yeni olmuştum, transfer olduğum yere güvenemediğim için 2 doktor takipli gidiyordum senin gibi, transfer olduğum yer yat dinlen sakın kalkma kendini koru diyordu birkaç gün sonra özeldeki doktorum evet risk var ama gerek yok çok yatma kan dolaşımı olsun abartmadan hareket edebilirsin diyordu hareketlenmeye başlıyordum yani birkaç gün yatıp birkaç gün hareketleniyordum, 1 ay böyle geçti, özeldeki doktorum "Sen ne yaparsan yap ister yat ister koş, rahim kafasına koyduğunu yapar bunu unutma demişti." yani bundan sonrası artık bedenimin ve minik embriyomun tercihiydi aslında, temkinli davrandım ama yatağa da bağlanmadım hasta gibi ve gerçekten de rahim kafasına koyduğunu yaptı kalp atışları gelişmedi, ilaçları bırakıp düşük yaptım artık düşük yapmak için cam silip perde fln asıyordum... Elimizden geleni yapıp, evhamı bir kenara bırakıp azcık rahatlamak en iyisi, benim de 2023 yılında 22haftalıkken erken doğumum olmuştu bunu bile yaşayan biri olarak söylüyorum bunu... Sağlıkla kucağınıza alma sevincini yaşayın dilerim 🩷🙏

Back
X