E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
Nasıl bensetirsin misal
---İşim var
şu anda diyebiliyorum yeni yeni
oda kısık derler ya kedi gibi
işin bitince gellllllllll
Dana'cım öncelikle sen zaten onlar için birşeyler yapmışsın..Bu konuda için çok rahat olsun.Kabul etmek gerekiyor bazı kavramları..Gerekenleri gerektiği gibi yaptıysan tamamdır..Fazlası isteniyorsa bu seni yıpratmıyorsa devam edersin.Ama görülüyorki bıkkınlık söz konusunu ozamanda kendi kendine "Ben arkadaşlarım için gerekeni yaptım vicdanım rahat diyerek HAYIR kelimesini söyleyeceksin"
Bunu yapmak ilk başta oldukça zorlu geliyor,çok düşündürüyor bunun sebebi ise direk kaybetme korkusu.Bunuda aşıyorsun Nasıl mı?
Düşün bir kere ne kadar yanlarında olmak istiyorsun?Gerçekten istediğin bumudur?Acaba sana layık doğru arkadaşlar mı?Kararı ver cnm o yolda ilerle
Ben kendi adıma gelince aynı senin gibi kimseyi kırmadım halada kırmıyorum ama artık kendim çok az üzülüyorum.Birşeyler yaparken benim vicdanımın rahat olması çok önemli bir kişi için gerekeni yaptıysam tamamdır..Aslında hayır derken kimseyi kırmıyoruz sadece yapamayacağımızı olamayacağını belirtiyoruz.Anneminde bir lafı var sürekli bana hatırlatıyor
" Bunun için senden uzaklaşacaklarsa bunun için seni sevmeyeceklerse hiç sevmesinler daha iyi"Ama ben inatla anne neden kırayım kırılacakmı konumu anne elimemi yapışır anne şöylemi böylemilerle bu yaşa geldim iştekaydirigubbakcemile3
Ama ne yaparsam yapayım önce Allah için sonrada kendim için asla ve asla karşılık beklemeden yapıyorum ve üzülmüyoruma.s
Bu güzel kalbini doğru yönde kullanmanı tavsiye ediyorum.Yardıma ihtiyacı olan çok yönde insanlar var onlarda kullan ve yardıma ihtiyacı olmayan bu arkadaşlarınıda teşvik et bu yönde dolu olduğunu onlara gösteryerimseniben
canım eskiden bende senin gibiydim, bununla ilgili kitaplar okudum, hayır deme sanatı falan
eşimde çok kızardı, bana dediki hayırın hayır olsun, belkiye dönüşmesin ki karşındaki de bunu böyle bilsin, dönebileceğini hissederse karşındaki bekler ki dönsün
hayır demeyi öğren canım, inan bu kaba olmak demek değil, kendi üslubunla zerafetinle bile hayır diyebilirsin ve inan çok rahatlarsın gündelik hayatta
yaptığının değeri bilinse yap derdim canım ama ,
ddiğne göre bu resmen insan kullanmaya giriyor:mymeka:
önce iş ille ilgili olmayan herşeye hayır de canım..
bunun kötü bişey olmadığını kendine enpoze et,
hayır demenin öyle zor bişey olmadığını,
yaparken gör,
misal kaşlarımı alırmısın yapamam dee,
bunda kötü bişey yok kii
ayh varya ben çok severim hayır kelimesini özellikle bazı anlardaa:jeyyar:
olamazsın canım
huy bu...
değiştirmeye çalıştıkça abuk sabuk hareketler yapar,bundan kendin rahatsız olursun
bu kötü bir huy değil,yani yardımsever biri olmak
iyi niyetini kullanıp seni enayi yerine koyanların karaktersizliği tamamen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?