Sert olmak istiyorum...Lütfen yardım edin...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlarım işyerinde herkes beni kullanıyor
Yapı gereği çok (gereksiz) yardımsever , çok merhametli biriyim...nefret ediyorum bu huyumdan...
İşyerinde hayatımızın çok saatini geçirdigimiz için aile gibi oluyoruz...
3 kızız ben kendime çay alırken kehve yaparken hep onlarada sordum veyahut yaptım...

Kredi kartım dan 100 kere eft vs vs yaptılar
ben knt istedim parasını nakit vercektim msn de yazdım görmemiş gibi yaptlar
Kaşlarımı alırmısın danaaa lütfeeennnnnn masajj yap danaaaa lütfenn hadiii sen bi tanesin vs sin süpersinnn

herkesin içinde özellikle patronların yanında dana ben sana yardım ederim nie sölemiyosun - tabi istemiyosun dimi

diyolar sonra BİR SET MESAFE ÇEKİP kendilerinden uzak tutuyorlar beni
geçtigimis sene patrona gerekli gereksiz beni şikayet tarzında çekiştirdiler ( ptronumuz bişey demedi bana aksettirmedi ama ben çok üsüldüm 3 gun uyuyamadım)

beni aptal yerine koyuyorlar karakterim yumuşak die
Nefret ediyorum kendimden
onlara nasıl hayır diyebilirim....
benden kademece üsteler ama istekleri iş dışı yani özel yani arkadaş gibi , birlikte kahvaltı eder birlikte ögle yemeklerini yeriz

onlara nasıl hayır diyebilirim....nasıl sert birisi olabilirim
:tomato:klava::çok üzgünüm::mymeka:

gereksiz nezaketlerinden kurtul afu kafa sengözlerimebaksanab
2li ilişkilerde iyi niyet ve samimiyet karşılıklıdır
gerçekten ihtiyaçları varsa düşmanım bile olsa elimden geleni yaparım
ama angarya işler için cevremde yalakalık yapanlara tahammulum yoktur, unutamıyacakları şekilde itinayla benzetirim yerimseniben

Nasıl bensetirsin misal
---İşim var
şu anda diyebiliyorum yeni yeni
oda kısık derler ya kedi gibi
işin bitince gellllllllll

Dana'cım öncelikle sen zaten onlar için birşeyler yapmışsın..Bu konuda için çok rahat olsun.Kabul etmek gerekiyor bazı kavramları..Gerekenleri gerektiği gibi yaptıysan tamamdır..Fazlası isteniyorsa bu seni yıpratmıyorsa devam edersin.Ama görülüyorki bıkkınlık söz konusunu ozamanda kendi kendine "Ben arkadaşlarım için gerekeni yaptım vicdanım rahat diyerek HAYIR kelimesini söyleyeceksin"

Bunu yapmak ilk başta oldukça zorlu geliyor,çok düşündürüyor bunun sebebi ise direk kaybetme korkusu.Bunuda aşıyorsun Nasıl mı?

Düşün bir kere ne kadar yanlarında olmak istiyorsun?Gerçekten istediğin bumudur?Acaba sana layık doğru arkadaşlar mı?Kararı ver cnm o yolda ilerle

Ben kendi adıma gelince aynı senin gibi kimseyi kırmadım halada kırmıyorum ama artık kendim çok az üzülüyorum.Birşeyler yaparken benim vicdanımın rahat olması çok önemli bir kişi için gerekeni yaptıysam tamamdır..Aslında hayır derken kimseyi kırmıyoruz sadece yapamayacağımızı olamayacağını belirtiyoruz.Anneminde bir lafı var sürekli bana hatırlatıyor

" Bunun için senden uzaklaşacaklarsa bunun için seni sevmeyeceklerse hiç sevmesinler daha iyi"Ama ben inatla anne neden kırayım kırılacakmı konumu anne elimemi yapışır anne şöylemi böylemilerle bu yaşa geldim iştekaydirigubbakcemile3

Ama ne yaparsam yapayım önce Allah için sonrada kendim için asla ve asla karşılık beklemeden yapıyorum ve üzülmüyoruma.s

Bu güzel kalbini doğru yönde kullanmanı tavsiye ediyorum.Yardıma ihtiyacı olan çok yönde insanlar var onlarda kullan ve yardıma ihtiyacı olmayan bu arkadaşlarınıda teşvik et bu yönde dolu olduğunu onlara gösteryerimseniben

Ufak ufak hayır demeye başla arkadaşım. İlk önce ve en önemlisi kredi kartlarınla ilgili işlemlere hayır diyeceksin. Sonra tavır koymayı deneyebilirsin. Çevreni geliştirebilirsin. Seni inciten, istediği zaman işi olduğu zaman iyi davranan, sonra set çekip mesafe koyan insanlarala niye yemek yiyorsun? Yeme canım. Bakalım ne olacak? Gelip soracaklarmı? yokluğun farkedilecek mi?
Hiiiç canını sıkma.Aslında sen ne kadar iyi huylusun. Keşke bizim işyerinde olsaydın....Şeniz

canım öncelikle aynanın karşısına geç ve ben değerliyim de kendinekaydirigubbakcemile5
aslında sen doğru olanı yapıyorsun çevrene karşı ama insanlar o kadar bencil ve menfaatçi olmaya başladıki iyi niyet ve dostluk sömürülesi bir bağ haline geldi.
o yüzden kimseye haketmediği değeri baştan vermemek gerekir.şimdi sen birden bambaşka biri gibi davranamazsın elbette.zaten böylede yapma içten pazarlıklı biri olmazsın sen olmada hiç:1hug:
dediğim gibi öncelikle sen kendine değer ver.çünkü sen kendine değer vermezsen sana birbaşkası asla değer vermez.hayır demeyi öğren.emin ol hayır diyenler daha çok değer görüyor.dostluk ve arkadaşlık çok farklı şeyler.umarım sen gibi güzel dostların olur bundan böyle.kaydirigubbakcemile5
arkadaşlarının hakkındaki olumsuz davranışlarına gelince: emin ol onlar kaybetmeye mahkum insanlar..sen doğru ve dürüstsen kendinsen eminsen her zaman sonunda kazanan sen olacaksın.:hooray:
dediğim gibi önce kendine bak aynada ve ben değerliyim de sürekli kendini sev.zamanla sende değişimin farkına varıcaksına.s.

Nasıl bensetirsin misal
---İşim var
şu anda diyebiliyorum yeni yeni
oda kısık derler ya kedi gibi
işin bitince gellllllllll

ben şakaya vurup diledigimi söylüyorum canım sengözlerimebaksanab
"hayır" demeyi severim

Çok teşekkür ederim...
Dedim ya aile gibi olduk artık...içli dışı -tatlicadiarzu-
Allah için yapılır herşey....karşılıksız... evet
Ben bişey istedigimde görmezden gelinmesi beni çok üsüyor...
Kullanılıyorum gibi hissediyorum...

Arkadasım çok kötü bu huyun maalesef her insan senin gibi değil..kendini asla kullandırma işyerimde bana da soran oldu bugüne dek kredi kartında boşluk varsa kullanabilir miyim diye hayır canım ya limitim dolu dedim geçtim..kahve yaparım arkadaslarıma ama onlar d abana yaparsa..senden üstte olmaları hiçbir şey ifade etmez ben sekreterime de cay getiriyorum mutfaktan oturup içiyoruz beraber ortalık sakinken ama her sey karşılıklı iyi niyet..yavas yavas dene hayır demeyi.

Onlar nası senin isteklerini görmemezlikten geliyorlar ise , sende aynısını onlara yap , görme duyma

canım eskiden bende senin gibiydim, bununla ilgili kitaplar okudum, hayır deme sanatı falan

eşimde çok kızardı, bana dediki hayırın hayır olsun, belkiye dönüşmesin ki karşındaki de bunu böyle bilsin, dönebileceğini hissederse karşındaki bekler ki dönsün

hayır demeyi öğren canım, inan bu kaba olmak demek değil, kendi üslubunla zerafetinle bile hayır diyebilirsin ve inan çok rahatlarsın gündelik hayatta

yaptığının değeri bilinse yap derdim canım ama ,
ddiğne göre bu resmen insan kullanmaya giriyor:mymeka:
önce iş ille ilgili olmayan herşeye hayır de canım..
bunun kötü bişey olmadığını kendine enpoze et,
hayır demenin öyle zor bişey olmadığını,
yaparken gör,
misal kaşlarımı alırmısın yapamam dee,
bunda kötü bişey yok kii
ayh varya ben çok severim hayır kelimesini özellikle bazı anlardaa:jeyyar:

öncelikle D@N@ sert olunmuyor.. iyi niyet hiç değişmiyor..
ama olayları öle bi haddinden çıkarıyorlar ki yeter diip karşı çıkıyorsun..
ben okudum gişttim geldim hala hayır diyemem.. kıramam..
ne yaptımsa olmuyor. yapı meselesi. . en kötü ihtimalle zıvanadan çıkıp neredeyse sinir krizi geçirecek oluyorum da genede şöyle kabalaşıpta ağzıma geleni değil nazikçe hayır diyorum.. ezile büzüle.. haksız karşı taraf ama genede ben eziliyorum.. hep böle ama elimden gelmiyor.. psikolğa gitmeyi düşünüyorum. bu normal olmamalı.. sende git bence..

Tatlım , bahsettiğin konuyu sert olmak değil de, kendimi kullandırmamayı nasıl başarırım? gibi algıladım ben..
Anlattığın kadarı ile sen bayağı bir kullanılıyorsun orda..

Bak şekerim:İnsanları kırmamak adına, kendinden biraz fazla ödün vermeye başladıysan, ortada bir sorun var demektir ..
Anladığım kadarı ile, sen, başkalarını kırmayım derken, en kötü şeyi yapıyorsun; kendini kullandırıyorsun..

Biliyor musun ki, senin gibi yumuşak, herşeye tamam diyen insanlar aslında pek kaale alınmazlar çevrelerinde..Yani;
'' işimiz düşünce nasıl olsa orda ''
''İşimiz düşmezse ne gerek var ona...'' gibi laflar, arkandan ara ara söyleniyordur emin ol..

İnsanın kendini saydırmasının asıl yolu, biraz da '' benim de kurallarım var'' düşüncesini başkalarına söylemek ya da daha hafif bir ifade ile hissettirmektir.. Bunu sakın unutma..

Benim de kurallarım var' ı bir şekilde çevrene hissettirmen lazım..

.....Mesele ilk etapta, senin için sakıncası olmasa da , herhangi bir isteklerine hayır demekle başla..
....Onların senden istediği şeyleri arada sen de onlardan iste, masaj bilmem ne..

Böyle giderse, bu arkadaşların seni, arada köşedeki markete falan da yollamaya başlarlar haberin olsun?

-----D@N@ cım hadi bi sigara al gel şekerim hadi bebişim........

Herşey senin elinde..

Denizim Güneşim...
Ben masaj sevmem ki kaşlarımı kendim alırım bazende kuaförde yani başkasından böyle özel konularda yardım almam...konu bu degil bunları gene yaparım onlara ama ben bişey isteyince görmezden geliniyor...
Neyse
Ben mesafe koymasını beceremiyorum sanırım....burda 10 saat birlikteyiz içli dışlı oluyoruz aile gibi....
Nasıl anlatsam gerçekten beni kullanıyorlar...
Gel dana git dana

İş şartlarım çok ii kriz olmasına ragmen maaşımı alıyorum yani bu konu hariç çok memnunum işimden,,,o yüzden gıkımı çıkarmak istemiyorum....
Kabahatin büyügü bende bu tarz alıştırmamalıydım...

Evet çok teşekkür ederim...
sadece işde degil günlük hayatta da "hayır"demeyi bilmek lasım.
Ne kadar büyük bir dertmiş ya...
En kısa zamanda bu tarz kitaplardan alacagım arkadaşım çok teşekkür ederim...
a.s.

olamazsın canım
huy bu...
değiştirmeye çalıştıkça abuk sabuk hareketler yapar,bundan kendin rahatsız olursun
bu kötü bir huy değil,yani yardımsever biri olmak
iyi niyetini kullanıp seni enayi yerine koyanların karaktersizliği tamamen

hehehehe
beni güldürdün ya
Nasıl hangi anlarda meselaaa

Ben basen diyorum
İşim var
die
ama içimde vicdanımda fırtınalar kopuyor
acaba bişey dicek mi gidip patrona şikayet eder mi vs vs die

25 yaşındayım bu yaştan sonra sert biri olamam sanıyorum
ama
biraz bu huyumu törpülemem lazım...a.sa.s

tamamen size bağlı ..bu şekilde davranmak istemek ile ilk adımı atmışsınız zaten,,
önce iş dışı hayatınız da ki ilişkileriniz ile deneyin bence bir iki.. hatta sanal arkadaşlarınız ile deneyin..
bir müddet yakın ilişkileriniz ile hayır diyebildiğinizi kendinize gösterdikten sonra,,
sessizce iş arkadaşlarınıza da diyebilmeye başlayın.. belki ilk zamanlar sadece bir kez ve zor olucaktır ama,
siz de görüceksiniz muhakkak devamı olucaktır..daha kolay hayır diyebileceksinizdir, pratiğiniz var(olucak) çünkü..

belki de siz, yarından sonra herkese hayır diyebilmeliyim,, diye düşündüğünüz için ve de bu imkansız olduğu için,
ben yapamıycam,, yılgınlığına düşüyor olabilirsiniz, aslında hepimiz gibi...

zaman ile, hele de istekdikten sonra, olamaz diye birşey yoktur..
buna inanırım ben ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…