Sert olmak istiyorum...Lütfen yardım edin...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ızz sen yoksa yengeç burcu musun?benim geçmiş iş yaşantıma benzettim yaşadıgını.
ama biliyor musun,ben bazı şeyleri geç de olsa ögrendim.
yardımseverligimden sevecenligimden ödün vermeden hayır demeyi de ögrendim...
şimdi çalışmıyorum,ama işe girdigimde hemen tavrımı koyarım.hep güleryüzlüyümdür,ama bir o kadar da kuralcıyımdır.benim sevmedigim hareketler yapıldıgında sadece 1 kere ikaz ederim.
şimdi senin işin biraz daha zor tabii.ilkten böyle alıştırdıgın için,hayır diyemedigin için şimdiden sonra tavrını koymak zor olacaktır ama,bunları yapayım derken daha çok karıştırma birbirine canım.
yani nasıl diyeyim,herhangi bir konuda kesin tavrını koyduysan ve bu gerçekten yapılmasını istemedigin birşeyse,birdahaki de koy,sonra birdahakine de...
ve hiç kimseyi gözünde çok fazla büyütme.
orada hepiniz işçisiniz ve kıdemli bile olunsa birbirinizden farkınız yok.
iş konusunda kıdemli veya tecrübeli de olsalar senden,bu onlara sana kişisel işlerini yaptıracaklar anlamına gelmez.

canım sistem yayıncılkta sınırlar diye bir kitap var onu okumanı şiddetle tavsiye ederim.bana gittiğim psikiyatrsit önermişti bunu.bende kendimi sınırlarımı çizmesini bilmiyordum işe girdiğim ilk zamanlar.bu kitabı okuyunca hayır demeyi öğrendim.evet kadar normal birşey hayır diyebilmek. hayır diyebildiğinde kendine güveninde gelecek merak etme....

Ben insanlara karşı her zaman mesafeli ve yerine göre katı olunması tarafındayım..
Çünkü bazı insanlar karşısındakinin iyi niyetini su istimal eder ve enayi yerine koymaya bayılırlar...
Çıkar arkadaşlıkları bu zamanda çok fazla...
Onun için yumuşak olup kullanılmaktansa katı bi tutum içinde olup başımın rahat etmesini isterim...
Hayır kelimesini de çok sık kullanırım...
Herkes haddini bilmeli...
Sizde bundan sonra hayır kelimesini sevmeye bakın yoksa çok daha fazla yıpratırlar sizi...

bak canım kendını kullandırma iyi niyet başka bişi enayılık başka bişi...sen onların hamalımısın alışverişlerini dahi senın üzerinden yapıyorlar yapma hiçnişi özelliklede kredı kartı yok klullanmıyorum de kapattırdım de gerekırse..hiç işyerıne götürme..gösterme...diğer angarya işlerınıde yapma yapamam de eğer patronun yanında yada sen yokken seni ona haksız bır şekılde çekiştireceklerse sen onlardan önce davran ve onlarınhissetmediği bir anda patronunla bu konuyu paylaş bence..eminim seni anlayacaktır..onlaya hayır demen işten atılma korkusuysa eğer ..ama böyle bir korkum yok dıyorsan işin dahada başit ben enayı değilim gidin kendi işinizi kendiniz yapı diyeceksınn..çivisi çıkmış bu milletin haaa iyicee ne adi insanlar varr..

hayir demesini ogrenmelisin aksi taktirde ezilen ve yipranan olursun tamam bi ara yaparim de yapma

Tamam hayır diyemiyorsun....
Kredi kartını verirdin ama limitin doldu.
Çayını getirdin arkadaşına tüm iyi niyetinle.. Hay Allah şekersiz içtiğini unutup 6 şeker atmışsın..
Kaş almada üstüne yoktur ama bu sefer biri kalın diğeri ince mi oldu ne, isterse arkadaşın bir kuaförde düzelttirsin bir ara.
Yardım etmeyi çok seviyorsun anlaşıldı ama kafanı toparlayamamışsın bu raporda bir sürü imla hatası var galiba.
Aksilik işte, olur bazen

Öncelikle kendine şunu sor nedne kendimi ezdiriorum ki kimsenin seni ezmeye aşağılamaya hakkı yok onlara biraz mesafeli davran pek muhabbet etme sinirli dur ciddi dur bi süre sonra sendne istekleri azalır
ama kendini ezdirme kime olursa olsun senden üstte olabilirler ama bu seni küçük görebilirler anlamına gelmio

canım gördüüm kadarıyla kk nün en kıdemlisi gibisin derdinide cok güzel anlatmıssın ve kullanıldıgınıda cok güzel anlamıssın bence kimsenin sana bunu yapmaya hakkı yok ,
hayata karsı biraz bencil ol senin için önemli olan ben duygusunu yerleştir aklına çay kahve almaya giderken sorma, masaj yap derlerse işim var biraz sonra die geçiştir yada ilk sen yap sonra ben de onlarla yemek yemek zorundada değilsin ben bugün gelmiorum falan de rahatsızlıgını göster
bide ben anlayamadım "dana" nasıl diolar size bu bildiğimiz dana değildir umarım eger öleyse ilk işin suratlarının ortasına bi tane geçirmek olsun umuyorum yabancı uyruklusundur ismindir biraz komik oldu ama en ii aklıma gelen bu.
sen kendini üzme canımm senin ii niyetini kullananlar utansın sende bundan sonra ii niyetli olmamayı ögren sana karsındaki nasılsa sende öle ol cnm

başlarda ben de öyleydim canım,hele idareciler çok kullandı bani kendi işleri için...şimdi benim işim var diyorum ya da çok fazla aynı ortamda bulunmuyorum öyle insanlarla....
çok sinir bi durum haklısın...a.s

vaaaaaay beee:lepi:

Ama bence bu daha cok yorar onu.
Sürekli birseyler uydurmak zorunda kalirsa, kendi vicdani rahat etmez.
Hayir demeyi böyle ögrenemez. Ne evet, ne hayirla zor durumda kalir, net bir hayir cevabi almayan insan üsteler cünkü, bu sefer arkadas baska birsey uydurmak zorunda kalir.
Enerjisini buna harcamasina gerek yok, kas alma meselesi en ufak mesele mesela, birdahaki seferine hayir alamam canim, bugün hic kasla ugrasasim yok kusura bakma desin (kirici olmayan ama kesinlikle kesin bir ses tonuyla)Hem hayir demis olur hemde kirmamis olur.

Yapma seni kullanıyorlar.Ama iyilik yap denize at balık bilmezse Allah bilir demişler.Ama sen yinede yapma hak edene değer ver onlar haketmiyor.

Ben çok katı bir insanımdır.Övünmüyorum bazen çok üzülmeme sebep oluyor fakat senin yapman gereken bu.Nasıl yapmam grek diyorsun dimi?Bu yazdıklarını tekrar oku ve neden yapman gerektiğini ve neden yapman gerektiğini bulursun.Bence öyle dolambaçlı yollara grip kasma.Aile gibi olduk diyorsun fakat okuduğum kadaryla bu düşünce tek sana ait sen böyle hissediyorsun ki davranıyorsun ki onların yaptığı remen seni kullanmak buna asla izin verme bazen kendini onlardan üstün gördüğünü hissettir,bir dahakine çay almaya gittiğinde tek kelime etme ve al yerine otur etrafına bile bakma ne tepki verecekler diye çayın keyfini çıkar,kontr mü istediler bu konuda yalan söyleyebilirsin bence :)ah tatlım kbakma konustum ve bitmiş yada herneyse konuyu kapat hemen fazla tekrarlayıp çok üzüldüğünü belli etme,kaşlarımı al mesela bu konudada yalan söyle ya da alamam kbakma gt kuaföre de ben olsam derım bu sana kalmıs,patronuna seni kötülemeleri 1.seni bilen zaten biliyodur patronunda sana bişey aksettrmemiş zaten fakat herhangi bişeklde karşına da çıkarsa güzel bi konuşma yapman gerek kendini savun,masaj yap mesela söyle bi cvp verebilrsin kbakmayın kızlar bugünde siz bana yapın? pekilerini ölç akıllılarsa anlarlar imanı ve söyledikten sonra işine devam et yada muhabbetine hiç olmamış gibi,yardım konusuna gelince emin ol patronun bu kelimenin yapmacıklığını anlar o an,set çekip uzak tutuyorlar diyorlar diyorsun anlayamıyorum ben seni kendinden uzaklastran ve kötü hissetmene sebep olan insanlara yaklaşmak yerin onların taktiğini uygulayıp onların setinin önüne sen duvar kur sız deıl ben sızden uzak durmak ıstyorum sız kımsınız de sallama kendını oyalayacak bıseyler bul ilgilenme onlarla sadece gerekli zamanlarda mesafeli ol,senden üstteler diyorsun çokta dertti salla gtsın sen görevini yerine getir ama sadece işle ilgili istekleri özel diyorsun hımmm peki sen onları arkadaş olarak görüyor musun hala bunları yaptıktan sonra BENCE GÖRME yaptıkları tek şey seni sömürmek ve pekala da çok güzel yapıyorlar kbakma açık konuşurum alınma.Kahvaltını tek yap güne rahat ve huzurlu kendni dinleyerek başla o ortama grdıgınde bu yazdıklarını hatrla ve onların bırer özeel arkadas olmdıgını anla ve gt kendıne kahve al otr işine bak hersöyledıklerıne ılgı gösterıp balıklama atlama özellıkle onlara yaranmak istyormussun sızn aranıza grmek ıstyorum ızlenımı verme kı sendekı degısıklıgı anarlar emın ol bı ara laf bıle sokacakalar ne olldu sana tarzında hiççççç diyebılırsın.Yerı geldıgınde onları bozmaktanda kesınlıkle çekınme kı artık senın o sömürülecek dana olmadığını anlayacaklar benden bu kadar yinede karar senin kolay gelsin.

duymazdan gelmeyi öğrenmelisin kesinlikle onlar seni sadece yıpratırlar senin iyiliğini hak etmiyorlar..
e iş ortamıda insanlarla tartışılp asık suratla zamn geçirilmiyor..
o yüzden hayır diyemesende duymazdan gelmeyi öğren..
seni mi çağırdılar..
cevap verme bişelere dal böyle yoğun bir şekilde işine odaklan.. ısrarla mı çağırıyorlar gelemem de sanki bir şeyle meşgul gibi... yani hayır dersen sana tavır alacaklar ve sen üzüleceksin.. öncelikle onların kazandıkları alışkanlıkları unuttur.. sonrada onların yapmadığı şeyleri bir şekilde espri ve iğnelemeler le onlara söylemelisin çünkü içinde kaldıkça sen de üzüleceksin..
mesela yemekteyen geçen msn de bir şey sormuştum ama cevap vermedin hayırdır birşey mi oldu okumadın mı falan de.. sonra sonra derken zaman atlamış sende ortama yeni bir düzen getirmiş olursun.. ama kesinlikle böyle bir ortamda kendini ezdirme.. kesinlikle..

kişi, zaman içinde canına tak edipte,kendini kendi yeniliyorsa sözüm yok...
ama,
talimat ve öneriyle yumuşak biri, sert olamaz bence...

herkesin yaradılışı neyse odur...

en kısa sürede hayır kelimesiyle tanışman gerek yoksa çok geçmeden insanlardan nefret eder asosyal biri olup kabuğuna çekilirsin kalbine aldığın yaralarla kötükedihüso
tanıdığım biri de böle ii niyetliydi gelen geçen kullanırdı uzun bi süre sonra hayır demeye başladı ama nasıl bi şekilde diosa artık, hiçbi etkisi olmazdı. tavırlarınla da HAYIR demelisin hiçbirşey yapamıosan bakışlarınla belli et kararlı olduklarını bilsinler. yumuşak yüzlüysen işin yaş. kendini eğitmen gerek. böyle saf saf nereye kadar
:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…