Eşinize niye yüklendiğinizi anlamadım ki adam haklıMerhaba ,esimle biraz gerildik ,bilmiyorum kim haklı. Fikrinizi almak istedim.Deprem bölgesindeyiz okul ,1 Mart ta açıldı
Ben subat ayından itibaren ücretsiz izindeyim.Sehir dışındaydık eve yeni donebildik. Normalde servise binmeden oğlumuz icin ödeme yapiyoruz.Somestr başlamadan önce ödeme yaptık ,bir hafta sonra sömestr girdi araya.Malum okullar ayın 6sinda açılamadı .Ayin 15 inde esim servis ücretini göndermiştir diye düşündüm ben.Zaten çok travmatik bir dönemden geçiyoruz, sormak aklima gelmedi.Eve gelince gonderdin mi diye sordum ,hayir neden göndereyim okul kapali dedi.Ben yanlis olduğunu düşünüyorum sonucta servisinin geliri bu,onunda bir ailesi var ,ekmek kapısı. Deprem onun elindeki bir durum değil ki.Esime bir kaç kere söyledim ama baktim oralı olmadı.Carsamba günü servisçi ödeme zarfı göndermiş eve cocukla.Normalde eft yapiyoruz ama hatırlatma anlamında.
Dunden beri eşimle arama mesafe koydum istemeden de olsa.Boyle kucuk bir hesabın icinde olmak istemiyorum dedim.O da buna kırıldı ne hesabi diye ki normalde cimri bir adam değildir .Diyorki hic çalışmadı en azindan yarısını talep etse anlardım bu emirvakiden hoşlanmadım diyor.Ayin 15inde bu gittiği 15 gunu ekleyip gonderirim diyor.Aramizda buyuk bir sorun oldu bu .Esim diyor ki biz de maddi anlamda sıkıntılı bir dönemdeyiz, zengin değilim ki bağış yapayim diyor.Zaten tatil için servis parasini tam yatırıyoruz ama bu fazla diyor.Is arkadaşlarının naneleri bunlar biliyorum ,sinir oldum.Bilmiyorum ne yapsam fikrinizi almak istedim. Ucretsiz izindeyim ,depremden dolayi cok açıldık extradan, sanırım bunun gerginligide var esimde ama genede canim sıkıldı. Teşekkür ederim
Dedimki para için birinin sıkıntı yaşamasına sebep olan tarafta olmak istemiyorum, bu pozisyona düşmek istemiyorum dedim.O da bu yüzden bana kırıldı birazNormalde nasıl oluyor bu işin sistemi bilmiyorum, ödenmesi mi ödenmemesi mi gerekir ona yorum yapamam ama böyle bir şeyden dolayı eşinizle aranıza mesafe koymanız garip geldi bana.
Okul tatil olmuş iken servis parasını ödemek bana da garip geldi, evet belki servisçi zora girmiştir biraz ama deprem olmuş, herkes zora girdi. Eşiniz haklı gibi geldi bana da, fazla suçlamışsınız onu.Dedimki para için birinin sıkıntı yaşamasına sebep olan tarafta olmak istemiyorum, bu pozisyona düşmek istemiyorum dedim.O da bu yüzden bana kırıldı biraz
Tamam ama siz de Sabancı değilsiniz. Kendiniz de deprem madurusunuz aynı zamanda. Bir de eşiniz şu açıdan da haklı, yarısını istese verirdim demiş çekilmeyen servisin tam parası istenmez ki? Siz sponsoru musunuz servisçinin niye bunun için eşinizle huzurunuzu bozuyorsunuz zaten kötü günlerdeyizYa bilemedim ki üzülüyorum adaminda ekmek parası, ama esimlede durduk yerde gerildik.O yuzden fikrinizi almak istedim
Aslinda tatillere vs zaten bir sey demiyor eşim. Usulü biliyoruz yıllardır.Tatili ödüyoruz. Biz de yıllık degil aylik ödeme yapılıyor. Ben haketmesede o da bir ev geçindiriyor bizden dolayi madur olmasin dedim.Ama esim tam ucret yatırmayı biraz enayilik olarak algılıyor.Is qrkqdaslari vs kimse tam ödeme yapmıyormuş ne bileyimBildiğim kadarıyla servis ücretleri yıllık hesaplanıp sonra taksit taksit alınıyor. Yani siz çocuğun hiç gitmediği sömestr için de aslında ödeme yapıyorsunuz. Yani kar tatili vs olunca da o günün parasını vermemek gibi bir şey bu bence.
Zengin birisi de değilim ama ben böyle bir durumda ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Öderdim de.
Konun sana ait oldugunu simdi farkettim.Esim de hak yiyecek biri degil ama ne bileyim ya ben biraz fazla duygusal düşündüm galiba ,siz de böyle diyorsanız
Sorma gerçekten maddi manevi bitik haldeyiz arkadaşım, ben de bilemedim o yuzden sormak istedimKonun sana ait oldugunu simdi farkettim.
Mavicim sen cok ince düsünüyorsun ama bu durumda sadece kendi aileni düsün. Servisin yaptigi cok kaba. Esin hic ödemem dememis ki Yarisini istese öderim demis yani esin de magdur etmek istememis aslinda. Bosuna böyle bi Konuda huzursuzluk cikmasin aranizda zaten zor günler geciriyorsunuz.
Diğer ailerle görüşun onlar ödemişmi? Somestr tatil ücreti ödenir fakat deprem dolayısıyla tatil olan günler ödenmez. Böyle mantikliYa bilemedim ki üzülüyorum adaminda ekmek parası, ama esimlede durduk yerde gerildik.O yuzden fikrinizi almak istedim
Ne münasebet çatma olayı yok ,anlaşamadık. Istemeden biraz trip attımEşine çatmak için bahane mi aradın acaba? Çünkü şu tartışmanın başka bir açıklaması yok.
Diğer aileleri tanimiyoruz ancak esim okul mudurunu aramış ,uygulama nedir diye ,o da henüz tam dönmemişDiğer ailerle görüşun onlar ödemişmi? Somestr tatil ücreti ödenir fakat deprem dolayısıyla tatil olan günler ödenmez. Böyle mantikli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?