- 17 Ağustos 2022
- 506
- 1.760
- 33
Herkes öyle canim ya. Allah yardimciniz olsun.Sorma gerçekten maddi manevi bitik haldeyiz arkadaşım, ben de bilemedim o yuzden sormak istedim
Sizde zaten çok zor günler geçirdiniz. Eee sömestr ödenir fakat diğer kapalı olan günler ödenmez. Paran olur verelim nolcak dersin ödersin. Zaten maddi anlamda zor günler yasiyosunuz. Rabbım yardımcınız olsun. Eşinizle tartismayin adam haklı bencedeDiğer aileleri tanimiyoruz ancak esim okul mudurunu aramış ,uygulama nedir diye ,o da henüz tam dönmemiş
Servisçi çocuğu evden alıyor en azından çadırda kalmadıklarını biliyordur. Yaz tatilinde falan tabii ki verilmez ama olağanüstü bir durum ve tek aylık bir süreç. Servisçi belki evsiz kaldı onun da ihtiyacı olabilir. Tatilde öğretmenler çalışmıyor zaten maaş ödemeyelim demekle aynı şey bu.kocan haklı. servisçinin yaptığı çok ayıp. yani siz şu an çadırda yaşıyor da olabilirdiniz. belki bir sürü cenazeniz oldu. belki kayıp cenazeleriniz var. yani böyle bir dönemde bu ne aç gözlülüktür, paranın kıymetini de gördük yani 1.5 dk'da alt üst oldu her şey. bu kadar paracı olunmaz ki, servisçiye bak. şark kurnazı.
Teşekkür ederimKonu hakkında yorum yapmayacağım şunu söylemeye geldim, ne kadar ince düşünceli bir insansınız
tamam belki de konu sahibi ve eşi tamamen işsiz kaldı? evsiz kalmadılar ama işsiz kaldılar belki? belki tamamen parasız kaldılar? belkilere bakacak olursak yandık. böyle bir sebepten sunulmayan hizmetin parasını isteyemez hiç kimse. servisçinin çok ihtiyacı varsa herkesi tek tek arayıp insan gibi ifade eder durumunu, ödeme rica eder. kimse de geri çevirmez. öyle çocuğun eline zarf tutuşturup yollamaz.Servisçi çocuğu evden alıyor en azından çadırda kalmadıklarını biliyordur. Yaz tatilinde falan tabii ki verilmez ama olağanüstü bir durum ve tek aylık bir süreç. Servisçi belki evsiz kaldı onun da ihtiyacı olabilir. Tatilde öğretmenler çalışmıyor zaten maaş ödemeyelim demekle aynı şey bu.
servisçinin aylık geliri öğretmenin aylık gelirinden daha fazladır emin olun.öğretmenle kıyaslayan olmuş ama memuriyet ve esnaflık aynı şey mi? pandemide gıda, giyim gibi sektörler sekteye uğradı, kimse almadığı hizmetin parasını ödemedi, bir çok küçük işletme battı. evet malesef sistem kötü ama ticaretin riski bu
Nisan ara tatili bayrama denk geliyor,o yüzden iptal olmayabilirAra tatilde de servis ücreti ödenir, kural budur.Muhtemelen Nisan tatili iptal olacak ve Haziran'da da okul uzayacaktir.O zaman ek ücret alınmaması için,şimdi düzenli ödenmesi gerekir.
Deprem bölgesinde misiniz?Onceki ayi biz de tam verdik 4 gün bindi ,sorun sonraki ay.İki kiziminda 748 ve 1080 olan servis ücretlerini bir defa bile binmedikleri halde ödedim usul böyle diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?