Şuan da bende böyleyimStresli olduğum durumlarda çok artan bir seslerden rahatsız olma durumum oluyor. Deprem durumu da olumsuz etkiledi.İstanbul'da yaşıyor olsam da depremden psikolojik anlamda çok etkilendim. Sürekli sessiz kalmak istiyorum, evdekilerin gürültüleri bile rahatsız ediyor. Odamın kapısını kapatıp oturuyorum 12 yaşındaki kardeşim dakika başı gelip duruyor bu sefer kapının sesi rahatsız ediyor.Sınav dönemlerimde de yaşıyorum bu ses konusundaki sorunu. Daha önce bu durumu yaşamış olan var mı ? Ne tavsiye edersiniz
Şuan da bende böyleyim
Etraftan gelen sesler,çocukların sesleri hersey beni çok geriyor. Sessizlik ıstiyorum. Birde büyük seslerden irkilme başladı. Geçen gece çöp arabaları konteyneri hızlı bırakınca ses oldu. Çok korktum
Bende aynı durumdayım özellikle bir-iki gündür. Bu olanlar psikolojimizi mahvetti. Bir yanda o insanlara parçalanan içimiz, diğer yandan empati yordu sanırım hepimizi.
Ben de bir iki gündür özellikle daha anksiyeteliyim. Sanırım ilk şoku atlatınca görüntülerden vs etkileniyoruz.Bende aynı durumdayım özellikle bir-iki gündür. Bu olanlar psikolojimizi mahvetti. Bir yanda o insanlara parçalanan içimiz, diğer yandan empati yordu sanırım hepimizi.
evet herkeste farklı etkisi oluyorBen de bir iki gündür özellikle daha anksiyeteliyim. Sanırım ilk şoku atlatınca görüntülerden vs etkileniyoruz.
Sizde ne gibi hassasiyetler oluyor ?Merhabalar,
Ben de sizin gibiyim. Hassas sinir sistemine sahip olabilirsiniz. Bir araştırın.
Ben sese karşın duyarlı olduğumda odama geçiyorum. Ama şu an evliyim. Ve kayınvalidemlerde odama çekilmek istediğimde kimse beni anlamıyor. Geçen gün bundan dolayı oturup ağladım. Anlaşılamaması çok kötü..
Eğer çok gerginsem hassasiyetim çok artıyor. Çatal bıçak seslerinden tutun da yemek yeme sesleri.. konuşma seslerine kadar hemen hemen her türlü sesten rahatsız olmaya başlıyorum.Sizde ne gibi hassasiyetler oluyor ?
Bir haftadır aynı stres bendede var hatta bu akşam 13 yaşında oğlum ağzıyla sesler çıkardı uyardım. Devam etti bağırip kızdım ona. Belki çocuk aklıyla anlamıyor ama stresliyim, üzgünüm, canım sıkkın her tvyi açtığımda görüyor kahroluyorum anlaması lazimken anlamıyor. Nasıl geçecek onu da bilmiyorum.Stresli olduğum durumlarda çok artan bir seslerden rahatsız olma durumum oluyor. Deprem durumu da olumsuz etkiledi.İstanbul'da yaşıyor olsam da depremden psikolojik anlamda çok etkilendim. Sürekli sessiz kalmak istiyorum, evdekilerin gürültüleri bile rahatsız ediyor. Odamın kapısını kapatıp oturuyorum 12 yaşındaki kardeşim dakika başı gelip duruyor bu sefer kapının sesi rahatsız ediyor.Sınav dönemlerimde de yaşıyorum bu ses konusundaki sorunu. Daha önce bu durumu yaşamış olan var mı ? Ne tavsiye edersiniz
Evet bir haftadır evdeyim. Mesela atanmak için çabalıyorum ama canımı sıkmıyordu sabırlıydım. Bu deprem sonrasında bilinçaltımdaki her şey dışarı vurdu gibi sankiŞu an pek çoğumuz akut stres süreci yaşıyoruz. Normalde duyarlı olmadığımız uyaranlara karşı fazla hassas olmamız oldukça doğal. Rutininizin çok dışına çıktıysanız, elinizden geldiği ölçüde eski rutininize dönmeye çalışın. Rahatlayacağınız etkinliklere yönelmek ve nefes egzersizleri stresini azaltacaktır. Ama yine de zamana ihtiyacımız var.
Ben diyetisyenim. Devlet hastanesine atanmak için çabalıyorum , anaokulu öğretmenliği de okumayı düşünüyorum ama ses konusu kafamı karıstırıyor ama halledilmeyecek sorun değil gibi benceBen sese karşı tahammülsüzlük öğretmenlik gibi mesleklerde mesleki deformasyon sanıyordum. Ben 18. Yılı çalışıyorum, iki çocuğum var. Bazen tek başıma bir otel odasına kapanmak istiyorum. Gençken böyle değildim. Partileri, kalabalık ortamları, canlı müzik mekanlarını falan severdim. Şimdi kırk yaşındayım, kafam götürmüyor. Zaten gün boyu gürültünün içindeyim diyorum ama evde de yalnız kalma şansım yok. Arkadaşlardan da aynı şeyleri anlatanlar oluyor. Sizin dezavantajınız yaşınızın genç olması. Yoksa aslında yaygın bir sıkıntı bu
Bende de aynıları var. Sınava çalışma süreçlerinde daha da sorun oluyorEğer çok gerginsem hassasiyetim çok artıyor. Çatal bıçak seslerinden tutun da yemek yeme sesleri.. konuşma seslerine kadar hemen hemen her türlü sesten rahatsız olmaya başlıyorum.
Normal zamanlarda ise tv nin sesini hep azaltırım, gürültülü ortamlardan kaçınırım. Biri yanımda yüksek sesle konuşuyorsa rahatsız olurum.
Evet ben de sınavda bu yüzden algılamakta zorluk çekmiştim. Normalden çok daha köyü yapmıştım. İnşallah size huzurlu ve sakin bir yer denk gelirBende de aynıları var. Sınava çalışma süreçlerinde daha da sorun oluyor
Ben de 12 yaşındaki erkek kardeşimden yaşıyorum bu durumu. Okullar açılmadı evde sıkılmaya başladı sürekli aktif,bana sataşmaya çalışıyor bunu oyun olarak görüyor. Ben de yalnızlığı seven bir insanım. Atanıp ayrı eve çıkıp evlenmeden bir yaşam mı sürsem kararsızımBir haftadır aynı stres bendede var hatta bu akşam 13 yaşında oğlum ağzıyla sesler çıkardı uyardım. Devam etti bağırip kızdım ona. Belki çocuk aklıyla anlamıyor ama stresliyim, üzgünüm, canım sıkkın her tvyi açtığımda görüyor kahroluyorum anlaması lazimken anlamıyor. Nasıl geçecek onu da bilmiyorum.
Sınav anında olmasa bile aylarca olan çalısma dönemi de zorlu geçiyor bu ses konusundaki hassasiyetim sebebiyleBende de aynıları var. Sınava çalışma süreçlerinde daha da sorun oluyor
Nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?ses konusu kafamı karıstırıyor ama halledilmeyecek sorun değil gibi bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?