SESSİZ KALDIKÇA TEPENE ÇIKARLAR, YAŞANMIŞ ÖRNEK!!

Çok iyi taktik gerçekten ama yapamam kiii
Yapamam dersen daha çok ezilirsin daha çok ezerler hatta onlar seninle oyuncak gibi oynarlar ben eski esımin eski kv'nin her dedini yaptımda neoldu bak sonuç ortada
Aybeniz15'in dediği taktiği bari uygula sert olamisan bari bunu kendi iyiliğin için yap yoksa daha çook başına cikarlar sen kv yada kp le evlenmedinki insan niçin evlenir acaba insan niçin bi aile olurki ortak karar almak birbirinizi koruyup üzmemek ve mutlu bi yuva kurmak için aile olunur ya nekadar saçma seni hele hele kıyafetinle eleştirmeleri semin kisiligine bir saldıri bu bence sen kendi kararlari alamiyonda kv ile kp mi karar vercek senin ne yedine ne giydine simdi sen bi tunik le pantolon giydin diye bu kv ile kp yi çevreleri dışlicakmı sokağa cikamaz mı olcaklarda ondan mi bu yaygar yok kp eşine telfon açcakmışta kv zorla tutmuşta sözde iyilik edip seni uyarmış sanki sen çok büyük bi hata ettinde kv de sana iyilik etmiş oldu...
yok böyle saçmalık yok böyle bişi ya valla sen en ufak hatan bile olsa seni bunlar seni topa tutarlar benden söylemesi... sana tavsiyem ne olursa olsun kendi kararlarını bi yetkşkin olarak sen ver kimseye de giyimine yemene de karıştırma. Eşine bile...

Yazik ya sana üzüldum hiç aldırma boş ver kimseye minnet etme bu onların alcaklığı senin de iyilin debekaynaklaniyo zaten hep iyilet ezilip kaybetmiyo mu daha ne diyebilirimki.
Yalnizca kaybeder gibu gözüküyor hakikatte kaybeden zulme uğrayan değil zulm edenlerdir bu dunyada degilse digerinde, bugun degilse yarin bir sekilde (edepli ve sessiz oldugu icin )ezdikleri kisinin ahi yakalarina yapisacaktir ben buna inanıyorum ve sabrı sukuta büründüm
Konu sahibi edebini bozmadan ve akıllı ca hamlelerle kendini savunmalidir bence ama kocasından siddet görüyorsa (duygusal veya fiziksel ) esine yansitmadan alttan alttan nakış gibi eşin e işleyecek ki hakli ve dogruysa zaten kazananlar dan olacaktır beddua etmek aglayip zirlamak la hicbirsey kazanilmaz gerekirse ici yansada gozunun yasini dokmeyecek Allah dar ve zorda olanlara çıkış yollari nasip etsin
Konu sahibi bir süre herseye he diyip okulunu bitirmenin yollarini aramali esine hicbir sekilde ailesi ile ilgili birsey söyleyememeli esi lafi ailelere getirirse kısa yoldan konu yu kapatmali kv deye ayari bir sekilde kendi vermeli bence ben de ses etmiyordum hala da karsina gecip kv agiz dalasina girmedim cok sukur sadece duymuyorum o zanan daha da sinirleniyor ama benim tepki vermediğimi girunce kendini yiyip bitiriyor eskiden yerli yersiz arardi bi iki kez telefona bakmadim esime demis esimde telefon bozuk anne acil se beni arayabilirsin deyince susmus kalmis biraz arsizdir benim kv de laftan falan anlamaz beyaz beyazsa sirf muhalefet olayim diye siyah der o yuzden yipratmiyorum kendimi bize mi geldiler bir hoşgeldin diyorum cay varsa cay yapıyorum o kadar eltim arada laf carpacak gibi oluyor ne birsey mi dedin duymadım diyorum vs vs Allah im iyilerle beraber olmayi arsizlara sabretme gucu nu versin ne diyeyim

Bu dünyada maalesef sessiz insanlara Mutlu olma imkanı vermiyor bazı insanlar .zulüm etmeyeceksin Ma zulüm görmemek için de kendini koruyacaksın .kendini savunman gereken yerde savunacaksın,senin hakkında konuşurlarsa sende onlar hakkında ses tonunu bozmadan kendinden ödün vermeden konuşacaksın ki herkes Bi kendine gelsin yaptıklarına ayar çeksin .yoksa üzülen sen oluyorsun sonra da herşey unutuluyor sen üzüldüğün ile kalıyorsun ...

Haklısın kendin gibi düşüncelerin de davranislarında dualarında çook güzel ve kalbinin ve iç güzelliğini yazına yansitmışın.. banada yazdın duaya amin demek düşer.

ben şuna kızıyorum neden aileniz sizi koruma zorunda bırakıyorsunuz.kendiniz noktayı koyun niye aileler araya giriyor.böyle olunca evlilikler çok yıpranıyor.bence sende eşinde ailelerinize çoook prim vermişssiniz.niye ailere biliyor ki sorunlarınızı ben olsam asla duyurmam.ne olur işin içinden çıkamazsın kopma noktasına gelir o zaman çıtlatırsın.şunu unutma karı koca birbirini yer ertesi gün canım cicim olur ama aile işin içine girince çığ gibi büyür. mesela eşin ailesine o kadar çok prim vermiş ki kp senin kıyafetine kadar dil uzatabiliyor.aslında eşin mantıklı düşünse senin canını okuycana babasının ona yaptıgı hakaretin farkına varsın.çünki sen onun namususun ne demek kıyafetin hoş değilmiş.kocana hakaret aşşağılama bu.. sen karına sahip çıkamıyon bari biz çıkalım demek... aileleri evliliğinden uzak tut eger ki virgülü noktaya çevirmek istemiyorsan canım...

amin canım amin
Allahım yardımcın olsun canım kolay değil edebsizlere tahammül göstermek tek istediğin halbuki bir avuç huzur onuda gitmesi için yapmadığı çirkeflikler kalmıyor Rabbim hepimizin niyetini biliyor bizede hak ettiğimizi versin bize zülümü layık gören zalimlerede hak ettiğini versin amin .Biz olmayalımda hak yiyen zulüm eden zalim olan varsın yesin hakkımızı elbette bizimde Ahımızı onlardan alacak yüceler yücesi Rabbimiz var biz kazananlardan oluruz inşallah amin

Şu eźan okunurken amin diyorumki Allah duamıźı kabul etsin

ben çok yollar denedim abla konustum küstüm eşimle ayrı kaldım vs vs benim dogumuma dahi gelmeyen torunları 2 2.5 ay sonra gören bu insanlar şimdi babaanne dede yiz diye kasılıyorlar eşimde farkında herseyin oglumun dogumundan sonra heleki son 1 yıldır mesafe koydu araya gidip gelsede eskisi gibi degil onada üzülüyorum ailesi bildiğin evlat ayrımı yapıyorlar kocamı yolunacak kaz gibi görüyorlar zamanında çok yoldular şimdide işlerini bitince hep bir yerme laf vurma çabasındalar eşim Allah büyük sevdiğim üzülme diyor

Onlar yerme laf vurma cabasında olsun sende eşine destek ol yanında ol her konuda elinden geleni yap yani zor gunler tek başına aşılmıyo omuz omuza el ele insan birbirine kenetlenince daha iyi aşılıyo zor günler kolaylaşıyor gerçi ben bunları kendi ailemde çevremde görmediğim için oda ayrı bi muamma zaten destek olcaklarına hep köstek olurlar.

bazı akrabalar varki çelmeyi takıp düşürme potansiyelindeler malesef

neden katlanmak zorunda hissediyosunuz ki
hayat bi savaş alanı değil
kimseyi çekmek zorunda değilsiniz
sen kv kp den değil seni böylesine ezdiren eşinden kurtul bence

İnsanın hayatında birçok arkadaşım sandığımız kişilere kalbimizi açıyor ona oradan bir yer veriyoruz zamanla o insanların nasıl kişiliği olduğunu anlıyor uzaklaşıyoruz içlerinden 1,2, 3 işte bunlar benim hakiki can dostum dediğimiz an bakıyor ve tespit ediyoruzki bu can dediklerimizde öbürlerinden farkı olmuyor hadım 1 tanesi o kimseye benzemez sakladığımız o da Son darbeyi öylede vuruyorki asıl bumuydu düşmanım yıllardım dost diye sarılmışım diyor tek balımıza yolumuza devam ediyoruz anladımki tek dost Allahü Teala herzaman yardımcım .. beni koruyan kollayan Rabbim kendine layık kul olmayı nasip etsin bu kalbi kırık mümin kulllarına amin amin amin

Arkadaşlar hepinizin yorumları, duaları, tavsiyeleri için çok çok teşekkür ederim.. Elinize gönlünüze sağlık..
Bazı arkadaşlar niye sabrediyorsun, kurtul demiş. Evt kv ve kp'den kurtulmak istiyorum ama tabii ki bu mümkün değil..
Eşimle olmak istiyorsam, mecburen onlar da olacak hayatımızda.. Ama dedigim gibi eskisinden daha çok mesafeli olucam..
Anladım ki bu insanlara bu fırsatı ben vermişim..
Kişilik olarak her şeye cevabını verebilen biri değilim, bunun farkındalar ve çok güzel kullanıyorlar..
Eşim bu konularda bana destek değil hiç bir zaman da olmaz, adım gibi biliyorum..
( en son ramazan bayramında, Eşimin tüm akrabalarını gezdik, akşam oldu daha anneme bile gitmemişim.
Kaynanamlara geçtik tekrar, kayınpeder demez mi? Hadi bir de eşimin kirvesine gidelim diye. Çok sinirlendim ama sakin bir şekilde dedim ki ;
" Baba bak akşam oldu, benim akrabalarımı geçtim, daha babamlara gitmedik. Dediğin yere yarın gitsek olmaz mı? "
Benim kayınpeder yüzüme hiç bir şey söylemedi, eşim beni eve bıraktı, orda mesajı almış tabi.. Annen de dahil hiç bir yere gitmek yok, evinde otur, ben arkadaşlarla çıkıyorum dedi, çıktı gitti.
Kayınvalide aradı, saydırıyor.. Ben neden kayınpederin dediği yere gitmemişim, çok sinirlenmiş, kalp krizi geçiricekmiş, mahvolmuş adam. Daha neler neler? O kadar şey biriktirmiş ki içinde, konuyla alakası olmayan bir sürü şey..
Ben telefonda sadece ağlayabildim, hiç bir şey diyemedim..
Kv ve kp 15 gün benimle konuşmadı. ben mecbur kalıp da kp' den özür dileyip barışana kadar eşim yüzüme bakmadı..

Anlayacağınız çok tehlikeli insanlarla karşı karşıyayım.. Ama onlar yüzünden evliliğimi bitirmek istemiyorum..

Ve bana göre en güzel çare olabildiğince ne kadar olursa araya mesafe koymak..
Hiç görüşmeme gibi bir şansım yok, kp ve eşim dükkanı beraber işletiyorlar ve eşimin huyunu az çok öğrendiniz..
Bu mümkün değil...

MADDİ ve manevi olarak ailesine bağlı olan bir kocaya sahipsiniz.Bu durum değişmediği sürece size rahat yok.
Boşanmayı da istemiyorsunuz.Ömür boyu bu şekilde yaşayacaksınız maalesef..
Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…