- 27 Kasım 2015
- 294
- 185
- 103
- Konu Sahibi Vaveylaaaa
-
Iyi taktik misBence her sabah erkenden ara. Bugun ne giyeyim. Icazet almak icin aradim de. Ama hergün ara. Sabah 6 da ara hergün. Ne giyeyim. Hangisine izin veriyorsunuz diye sor. Sonra gün icerisinde de ara. Bugun ne yemek yiyeyim. Ne yemem uygun olur sizin için diye sor. Oglen yemegine ayri aksam yemegine ayrı sor. Ayri ayri ara sor. Sonracima tuvalete gideceginde bile ara. Kaynanani ara Tuvaletim geldi , babacigima bir soruversene tuvalete gidebilir miyim acaba ? Sonra markete gidince ara. Sampuanim bitti de almama izin veriyo musunuz sormak icin aradim de..her halti ara sor. Taaa ki onlar bunalana kadar
Aynen bn valla canım hikayende kendimi gördüm inşallah herşey gönlüne göre olsun...Arkadaşlar 2 buçuk yıldır evliyim..
Şöyle ki ; Nişanlılık sürecinde olsun, evlendikten sonra olsun benim annemle, abilerimle tartışma yaşayan ya eşim oldu ya da Kayınvalide ile kayınpeder...
Benim Babam Kişilik olarak biraz pasif olduğu için benim mutluluğumu isterken bana sahip çıkıldığını gösteren taraf hep annem oldu, ama bu durum onlara göre annen herşeye karışıyor, bir kadın böyle her şeye karışmaz diye adlandırıldı hep..
Ve benim en başından ne Kayınvalide ne Kayınbaba ne görümcelerle bir tartışmam, yüz göz olma durumum olmadı, saygımı hep korurum, psikolojik olarak yerle bir olsam bile her daim onlara belli etmemeye çalışırım..
Ve bazen her gün görüşmek zorunda olsam da hep mesafeliyimdir, olumsuz bir durum yaşamamak için..
Ama belli ki bu mesafeli duruşum hepsinin canını sıkmış, hepsi şikayetciymiş..
Kaynanam sözcüleri olarak bana açıklama yaptı..
Ben 3 yıldır hep soğukmuşum, onların yanında kendimi hep onlarla muhattap olmamak için kasıyormuşum.
Bir gün çıkıp da abla sana geliyorum diye görümcelerime gitmemişim..
( üstelik ben hasta yatarken, tam uyanacağım sırada 2 görümcenin benim hakkımda kötü konuşmalarını duymuşken ve hiç bir şey belli etmemişken)
Hep ben kötüyüm, hep ben eleştirilirim..
Bu sabah da Kayınvalidenin telefonuyla uyandım, dün akşam oradaydık, kayınbabam giyinişimi beğenmemiş çok sinirlenmiş, eşimi arıcakmış; " sen nasıl öyle giyinmesine izin verirsin? "diye.
Kayınvalide zor tutmuş, sen dur ben ben gelini arar konuşurum diye.
Dünyayı kurtarıcaklar ya!!
Bıraksaydın Arasaydı anne dedim, oğlunun huyunu, sinirini biliyor. Kendi gözüyle gördüğü halde, sırf babası sinirlenmiş diye benden acısını fazlasıyla çıkaracağını biliyor, bunu istiyorsa BIRAKSAYDIN ARASAYDI ANNE dedim..
Bu kadar sert çıkış yapmayan biri olarak..
Uzun oldu biliyorum ama olsun okunmasa bile ben içimi boşaltmış olurum..
Üzgün değilim, kendimi onların bu saçma düşünceleri yüzünden yıpratmıcam..
SİNİRLİYİM SADECE ÇOK SİNİRLİYİM..
BEN SAYGILI DURDUKCA, BEN ALTTAN ALDIKCA, GİYİNİŞİMDEN, OTURUŞUMA, KENDİ AKRABALARIMA GİTMEME KADAR ELEŞTİRİLEN HEP BENİM!!
VE KESİN BİR KARAR ALDIM, ESKİSİNDEN DAHA ÇOK MESAFE KOYUCAM ARAYA, ONLAR ŞİŞTİKÇE" OĞLUNUZ KÜÇÜK BİR VİRGÜLÜ, HER FIRSATTA NOKTAYA ÇEVİRMEYE HAZIR, BUNU İSTİYORSANIZ BUYRUN ANLATIN.. " Diyecem..
Artık Yeter, gerçekten YETER...
Sessiz Kalan Hep 'eşşek' biliniyor bu hayatta...
Dünya için belki çok küçük bir varlığım ama kendim İçin Büyük bir Değişiklik peşindeyim..
Bu uzun yazıyı okumaya zahmet eden değerli arkadaşlarımın Yorumlarını da çok merak ediyorum.. :)
İnan ki canım çok rest çektim, ben senin ailen hakkında sana bir şey demiyorsam sen de benim aileme diyemezsin dedim, kısa süre etkili oluyor sonra yine aynı..Konu Sahibi inanın size çok kızdım. Ya bir kadının kendini bu kadar ezdirmesine katlanamıyorum. Hadi kendinizi ezdirdiniz ya ailenize bunu nasıl yaparsınız. Siz eşinizin korkusundan ailesine ağzınızı açamazken o nerden alıyor bu cesareti. O da sizin ailenize saygılı olsa tamam da niye bencillik yapıyor. Her şeyi geçtim siz buna nasıl müsaade ediyorsunuz. Sen de benim annem hakkında konuşamazsın haddini bil niye demiyorsunuz.
Eşinizin nokta koymasından korkuyorsun uz çünkü onu seviyorsunuz. Peki o en küçük şeyde nokta koyabildiğine göre bu adam sizi sevmiyor mu?
Anneniz ne yaptı acaba beyefendiye. Önde durmuş da ne olmuş. Ne demek bir erkeğin yanında kadın o kadar konuşmaz. Nasıl bir zihniyet bu. Kadın ikinci sınıf varlık mı? Bu zihniyete çok görmemek lazım aslında yaptıkları bunca şeyi.
Ben herşeyi geçtim annenize üzüldüm. Benim de bir kızım var. Ezilmesini bizimle alay edilmesine müsaade etmesini hiç istemem. İlk defa bu kadar uzun yazdım. Lütfen alınmayın. Aile konusunda hassasım çok üzüldüm o yüzden. Bir de bu kadar kendinizi ezdirmenize üzüldüm. Bu kadar yazdım diye birşey değişmeyeceğini biliyorum. İçimi döktüm sadece. Allah yardımcınız olsun
Amin canım, senin de her şey gönlünce olsun inşallah.Aynen bn valla canım hikayende kendimi gördüm inşallah herşey gönlüne göre olsun...
Çok iyi taktik gerçekten ama yapamam kiiiBence her sabah erkenden ara. Bugun ne giyeyim. Icazet almak icin aradim de. Ama hergün ara. Sabah 6 da ara hergün. Ne giyeyim. Hangisine izin veriyorsunuz diye sor. Sonra gün icerisinde de ara. Bugun ne yemek yiyeyim. Ne yemem uygun olur sizin için diye sor. Oglen yemegine ayri aksam yemegine ayrı sor. Ayri ayri ara sor. Sonracima tuvalete gideceginde bile ara. Kaynanani ara Tuvaletim geldi , babacigima bir soruversene tuvalete gidebilir miyim acaba ? Sonra markete gidince ara. Sampuanim bitti de almama izin veriyo musunuz sormak icin aradim de..her halti ara sor. Taaa ki onlar bunalana kadar
Benim kv de de anneme babama birsey soyleyemezse ta uzak uzak akrabamdan vurmaya çalışıyor sanki kendi ailesi cok temiz önceleri üzülüyordum ama kv nin psikolojisi normal degil sirf bana inat eltime tahammül u olmaması na rağmen iyi davranıyor ve ses etmiyorİnan ki canım çok rest çektim, ben senin ailen hakkında sana bir şey m sen de benim aileme diyemezsin dedim, kısa süre etkili oluyor sonra yine aynı..
Dönüp dolaşıp herşeyde lafı anneme getirmeyi nasıl başarıyor? Daha ben de anlayamadım.
Zaten çok büyük vicdan azabı çekiyorum, o ailesini körü körüne savunurken, ben asıl savunmam gereken yerde bile savunamıyorum.. Bu yüzden kendimi kötü bir evlat gibi hissediyorum hep.
Amin canım, Allah herkese ' anlayış ' versin..Allah yardimcin olsun canım ben de çok doluyum kV elti gorumce den hakikaten sustukca tepende buluyosun onları sabirrrrrr diliyorum herkese
Cidden intikam almak için yapanlar var ama biz cesaret edemeyiz bize öğretmemişler cevap vermeyi bn evlenirken bile kendini savun diyen olmadı eğ başını sus dediler hep bn kendimce cevap veriyorum ama o zaman da çok biliyon çok konuşuyon oluyor ama eninde sonunda bana muhtaç olup gelip danışıyolar bnde bu insanları anlamıyorum Ya Sabır diyorum .... Rabbim sabır versin canım HEPİMİZEÇok iyi taktik gerçekten ama yapamam kiii
Ne diyeyim, Allah ıslah etsin Herkesi, Bizi de.. Yani varsa görmediğim hatalarım, Allah beni De ıslah etsin :)Benim kv de de anneme babama birsey soyleyemezse ta uzak uzak akrabamdan vurmaya çalışıyor sanki kendi ailesi cok temiz önceleri üzülüyordum ama kv nin psikolojisi normal degil sirf bana inat eltime tahammül u olmaması na rağmen iyi davranıyor ve ses etmiyor
Aynen öyle bana evlenirken annem kendini ezdirme cevabını ver demedi. Yeri geldiğinde konuş, gereksiz yere kimsenin başını ağrıtma dedi, hoş yeri geldiğinde de konuşamadım, konuşsam bile kendimi ifade edemedim, ne zaman kendimi savunmaya kalksam ağlamaya başlıyorum, hiç bir şey anlatamıyorum..Cidden intikam almak için yapanlar var ama biz cesaret edemeyiz bize öğretmemişler cevap vermeyi bn evlenirken bile kendini savun diyen olmadı eğ başını sus dediler hep bn kendimce cevap veriyorum ama o zaman da çok biliyon çok konuşuyon oluyor ama eninde sonunda bana muhtaç olup gelip danışıyolar bnde bu insanları anlamıyorum Ya Sabır diyorum .... Rabbim sabır versin canım HEPİMİZE
Normalde eşim de karışır, ama dün takılmadı böyle bir şeye..eşin karışmıyorken kayınbabana ne oluyorda kıyafetine karışıyor tövbe yarabbim kayınvalidede utanmadan arayıp söyleyebiiyor tam sinir bozucu bir durum bencede takmayın boşverin
Eşim arkamda değil aslında bu yüzden eşime değil bana söylemeleri daha iyi.. Her Ne kadar ben kendi içimde yaşayıp üzülsem de, direk eşime söyleseler yargısız infazla ben suçlu ilan edileceğimi bildiğim için, böylesi daha iyi..Aynısından bende de var. Herseye karışırlar. Ama bana söylemezler eşime şikayet ederler. doğum yaptığımda bebeği görmeye gelenlere yemek cikarmamisim. Son şikayeti buydu he birde kizim hastalanmisti hastanede kp arkamı dönmüşüm. Ne terbiyesiz gelinim. Bende senin gibi cvp vermeyenlerdenim. Ama eşim sağolsun hep arkamda duruyor. Ve şu an görüşmüyoruz. Eşim yeter artık şikayetinizden bıktım demiş kv de. Eşin arkandan değilse işin zor gerçekten.
Çok teşekkür ederim canım :)Kararını destekliyorum kk olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?