Sessizlik

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz aynı durumdayım susmanın kaybettirdiklerini görüyorum konuşunca insanlara ve kendime enerji verdiğimi görüyorum

O çok memnun aslında ben memnun değilim, sıkılıyorum artık

Aslında karşılıklı sohbeti güzel yürütüyorum ancak kendiliğimden konu açıp yürüyemiyorum mesela birinin yanına kendiliğimden gidip konu başlatamıyorum.
çekinmeyin çok sıradan bir yerden giriverin sohbete. Atıyorum bir kadın arkadaşınızın yanına gidip' diyelim ki gömleğini beğendiniz', ya gömleğin ne kadar güzelmiş nerden aldın, ben bu model bulamamıştım deyin. Burdan sohbet öyle bir ilerler ki

Aynı sorun bende de var. Ay hele kendim gibi biriyle baş başa kalırsam kabus resmen. İçimden sürekli “çok garip bi sessizlik yaşıyoruz ne desem ne deseeeeeem” diye düşünüp kendimi darlıyorum. Konuyu takip edip önerileri okuyayım

Kesinlikle yapı meselesi.
Ben çok konuşurum mesela.
Dır dır dır sürekli ama...
Eşimde hiç konuşmaz nerdeyse.
Sizde konuşkan bir eş bulup hayatınızı dengelersiniz.iki tarafta çok konuşursa pek iyi bir ilişki olmayabilir.bi taraf dinleyecek illaki :)

Kızımı yollayım yanınıza :) o kadar bıkarsınızki susturmak için siz konuşmaya başlarsınız. Kendisi konuşacak hiçbir konu bulamazsa şarkı uydurup onu söylüyor.
sağlık sıhat ve mutluk ile büyüsün
bitanede bizde var
bir yiğenim var
4 yaşında cimcime
dakikada bin defa teyze diyebilir
o çene yorulmaz mı?
geçengün kardeşime uğradım
kimseye fırsat vermiyor
bir ara daldı kardeşceğizimle iki kelam edeyim dedim
durdu eller belde
of teyze çok konuşuyorsun demezmi
kardeşim
eee yiğenin teyzesi diyor

konu sahibi siz bence taklit edin
konuşmak aslında taklidden gelir
dikkat edin muhhabeti iyi insanlara ve kendinizi motive ederek taklit edin

Bende çok konuşurum, bazen eşim bir nefes al der.

Kendimden yaşça büyük de olsa, çocukta olsa konuşacak birşeyler buluyorum. Biraz karakter meselesi. Karşımdaki çok sessizce o zaman sohbet pek ilerlemiyor ve sıkılıyorum. Hele ki misafirse.. Ev sahibi olarak insan kendini sorumlu hissediyor. Ama bir yerden sonra muhabbet tıkanıyor çünkü karşıdaki kişide hiç laf yok.

Kitap okumakla da alakalı bence. Kendimi bildim bileli okumayı, araştırmayı çok severim. İnsanın hem kelime dağarcığı gelişiyor, hem de hemen hemen herşeyle ilgili az biraz fikri oluyor.

Kızımı yollayım yanınıza :) o kadar bıkarsınızki susturmak için siz konuşmaya başlarsınız. Kendisi konuşacak hiçbir konu bulamazsa şarkı uydurup onu söylüyor.

Aynı benim kızım. Sürekli konuşuyor, sorular soruyor. Konuşacak birşey bulamazsa da öğrendiği yada uydurduğu şarkıları söylüyor.

Bende genelde sessiz kendi halinde bi insanimdir. Takilma bence. Ortamina gore ayak uydurmak gerek. Hem ztn konusunca adin konustu oluyo bosver boyle iyi bence :)

Bende bir zamanlar çok sessizdim.. İçime kapanık, sessiz sakin, hiç arkadaşı olmayan bir tiptim.
Sonra birgün aniden kabak çiçeği gibi açıldım. Şimdi hiç susmuyorum. :)
Yapı ve zaman meselesi sanırım.
Bunun bir çözümü yok.

Aminnnnnn cümlemizin evladı inşallah

Konuşmaktan keyif alabileceğim insanlar varken konuşurum, yoksa ben de yalnızca sorulan soruya cevap verir susarım.

Genel olarak insan sevmediğimden böyle sanırım Konuşmaya değer insan az çıkıyor karşıma.

Yapı meselesi..
Ben de çok konuşan biri değilim ama zaman içinde çevremdeki insanların bana konu açmak için sorduğu soruları baz aldım. Tabi içinden seçerek bazı şeyleri merak etmesem de sormak zorunda kaldım :)

Senin dezavantajın etrafında konuşacak kimsenin olmaması. Ben kalabalık bir işyerinde çalışıyorum. İnsanlarla uğraşmayı sevmiyorum ama bu da insanı aktif tutuyor işte..

Mesela gün içinde yanındaki o kişiyle ilgili bir şeyi akşama erkek arkadaşınla paylaşabilirsin. Yani elinde done yok senin :)
Bu durumda yapacağın şey çok araştırma kitapları oku ondan bir konu aç.
Güncel olayları takip et. Siyaset, magazin, kültürel, magazin, sağlık vs.

Bir komşumuz vardı kadın ardı ardına soru sorardı. Ben bir şeyin cevabını tam veremeden başka konuya geçerdi. Sanki o an tüm veri tabanıni tarıyor gibiydi :))
Çok yorulurdum o kadınla konuşurken..

Yapabiliyorsan kurslara katıl. Daha çok arkadaş ortamı oluşur..

Komikmiş
Ama bunun konuyla alakası yok

ben de bu dertten muzdaribim ama konu olursa konuşurum. benim sıkıntımda konu bulamamaktan. konu bulamayıp konuşmayınca sessizsin deniliyor. ya da karşıma konuşmak istemediğim biri çıkarsa yine konuşmam. karşımdaki de sessizsin der. ee denmiyor ki seninle konuşmak istemiyorum diye yada konu bulamıyorum ondan o. ama arkadaşlarımlayken konuşurum sadece yeni insanlarla tanışırken sıkıntı oluyor bilmiyorum siz de mi öylesiniz.
kitap okumayla da olmuyor bende çok okurum. yapı meselesi bence o birazda aman çokta takmayın bende zamanında taktım şimdi hiç kulak asmıyorum.
bi de geveze insan da iyi değil. hiç susmayan aman hiç sevmem yerinde konuşmak en iyisi.boş konuşmaktansa konuşmamak en iyisi.

Esasında bende bundan kaynaklandığını düşünüyorum konuşmaya değecek ilgimi çekebilecek çok az şey buluyorum. İnsanların konuşmaları da her zaman ilgimi çekmiyor. Konuşmaktan heyecan duyacağımız insanlarıda her zaman BULAMIYORUZ.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…