- Konu Sahibi Depresifshine
-
Nişanlınız yemek yemek için askere gitmiyor,vatani görevini yapmak için gidiyor..
Her şartta koşulda,bu askerliği bitecek.
Benim sevgilim de Kasım ayın da gitti, uzun dönem mi nişanlınız? Kısa dönemlerin acemi birliği gittiği ay içinde oluyor erkek arkadaşımın da ayın 28' di. Uzun dönemlerin de 45 gün sonra diye biliyorum?
Zayıflama konusuna gelince asker de zayıflarım inşallah diyordu hep, acemi birliği eğitimin de yemin törenine hazırlık oluyor, yürüyüş yapıyorlar falan bi 5 kilo vermişti. Usta birliği tahmin ettiğinden rahat olduğundan rejime başlayacaktı.
Bazı yerler rahat, bazı yerler değil. Ama mecburi görev alışıcak, bitecek bir şekilde. Allah kavuştursun..
:13:
Uzun dönem askerlik yapıoyo bak mesela seninkinin ehliyetini almışlar ben ehliyetinin alındıgnı bilmiyorum bilebu konuda çok cahilim çoooooook bnmki sırf kıskançlıgından gelme dio normalde ben nereye gitsem peşimde şöfor gbibi gidip götürürdü takınlı beyfendi yani :)
Ayy bunu okumadan iki dakka önce nişanlımla konuştum ne yedin ne içtin diye sordum durdumkomandomu degilmi bilmiyorum ki izmir bornovada şuan ne yedi naptı alıştımı diye düşünmekten baska bişi sormadım ki aşkıma akşam aradıgı zaman sorarım artık
Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dediillaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın şimdiden çok teşekkür ederim
Birde yemin töreni hangi gün oluyo genelde cuma mı yoksa c. Tesimi? Nişanlım annesiyle gitmemizi istemiyo ama çok gitmek istiyoruz onu dinlemeyip gitmeliyiz dimi ?
zamanla öğrenirsin, merak etmebenm de ne olur ne biter hiç fikrim yoktu, kısa dönemdi gerçi ama 5 ayda beraber çözdük hepsini askerdeyken çok farklı düşünüyorlar, daha bi kıymet biliyorlar o yuzden dert etme ne güzel gitti gelecek de işte 12 ay uzun bi süre gibi gelse de gidip de döndüğü zaman çabuk geçti diosun
sana ufak bi tavsiyem neden aramadın die fazla üzerine gitmemeye çalış, gerçekten çok nadir de olsa arayamadıkları oluyor, ki yemin töreninden sonra bi dener telefon sokmayı içeri başarırsa rahat edersinizbide çok ayrıntılı sorulmasından rahatsozo luyorlarmış, benim paşa sana anlatamayacagım şeyler de var demişti, ben telefonu nasıl soktun içeri deyince yemin töreni için de daha zaman var sanırım, neden istemediginden emin olup ona göre bi karar verebilirsiniz
izmir bornova da jandarma komutanlıgı var sanırım, benm erkek arkadaşım acemiliğini orda yaptı dao zaman gündüz falan eğitimleri oluyor biraz sıkıntılı olabilir, ama telefon sokmuştu yemin töreninden sonra o açıdan rahat sayılır, yemekleri de güzelmişti ayrıca acemilikte kilo alıp ustalıkta vermişti
benim erkek arkadasimda Kasım da gitti acemi birliği Kütahyaydi ve yemekleri cook kötüydü ayni zamanda 1 günde 4 mevsim yasayan tek yermis cokkk soguktu hem hasta olarak geldi hemde zayiflamis olarak... öksürüğü daha yeni geçti diyebilirim. Mesela suan izmirde ama cook rahat cook guzel yemekleri varusta birliği degisiyor benim sevgilim 30 gun yapti en fazla 45 gune düştü diye biliyorum ama kafana takılırsa öğrenirim sevgilimden :) yemin toreni genellikle cuma günleri olur haftasonu olanina hic rastlamadım canım.. Uzun dönem yapıyorsa 1 hafta dağıtım iznine gelebiliyor. Kısa dönemler dağıtım izni kullanamıyorlar sadece. Ve eğer soruların olursa buraya bekleriz burda hepimiz asker yareniyiz http://www.kadinlarkulubu.com/ah-erkekler/619927-93-3-asker-yolu-bekleyenler-1513.html#post33404630
Çok sagol canım bnm ben az önce konuştum dediğne göre 3 ay sonra gelcekmiş şubatta askermi ne gelcekmiş onlarla dagıtım yapıcaklarmış bişiyler dedi ama çok anlamadım bi gün önce gitse 21 günden sonra gidebiliyolarmış galiba tam anlamadım ki o yüzdende anlatamıyoruminşallah erkenden gelir izne şuan izmir bornovada
benim de eşim askerde, nasıl olacak napıcam ne edicem diye düşünürken bugün tam iki ay olmuş
yemekleri kötüymüş ki benim kocam da yemek seçer, kısa dönemse yemin töreni 28 gün sonra olur, o zaman 2 gün izin verirler, cumadan pazara kadar, ALLAH kavuştursun, başlıyacaklar ki bitirsinler...
Evet şubatta 94/1 ler gidicek demek ki 3 ay yapıyormuş. Canını sıkma sakın neden seni kandırsın ki belkide süpriz yapıcaktır kötü düşünme yani. Hani toplumun ' askere giden değişir ' sözü vardır ya o genellikle biz bekleyenleri çok etkiler. Hele ki ilk zamanlarda. Ama içinde olan askerdeykende değişir normal hayatındaykende... :) Çoğu değişimler iyi yönde oluyor özledikçe değer kıymet artıyor :) Allah hepimize sabır versin inşallahhh.. Allah kavuştursun canım
Ayyyy az önce konuştum jandarmaymış :)))) sesi falanda iyi geliyodu bakalım inşallah telefon sokarda rahat ederiz yoksa aklım hep onda
o zamn sana şunu söyleyebilirim ki acemilikte ilk haftalarda eğitimleri oldugundan gündüzleri falan çok yogun oluyorlar, beni ancak akşam 10 da arayabiliyordu ilk zamanlarda. sonradan işin çakallıgını öğrenip gündüz de kaçıp aramaya başladıilk günler zor geliyor ama vatan görevi yapacak bişey yok, çarşı iznine çıkmaya başladıgı zaman 1 günlük de olsa onu görmeye de gidebilirsiniz. ben afyona geçtiginde gitmiştim yanına böyle böyle 1 seneyi bitirip kavuşacaksınız inşallah, çok büyütmeyin ama gözünüzde, siz büyütürseniz onlar da şımarır sonra hepten depresyona giriyolrar.. ben bi kere patlamıştım ona abartma asker kızıyım ben nelerini gördüm ne mızıldfanıyosun die o kendine getirmişti onu, yoksa erkekler bizden beter nazlı
Egede nerde canım?Allah kavustursun.Üzme kendini.Damak tadına düşkün degilse sıkıntı cekmez.Ac kalınca hepsini yemeyi ögrenir.....Bosuna dememişler askerlik adam olmayı ögretir diye.Konunu okuyunca kendi günlerim geldi aklıma.eşim doguda görev yapmıştı.......((( Allah kavustursun tekrar.Eşimde aynı taktigi uygulamıştı gelemem,gelmicem diye.Birgün bir baktım karsımda,o günü unutamam hiçççç
Ayyyy inşallah gelir ya ölürüm ona ne güzel olur karsımda görsem ama umutlanmıyım sonra daha çok üzülürümizmir bornovada şuan
Bornovada askerlik cok cok rahattır....Ege deyince eski foca diye düşünfüm.Oranın askerligi berbattır.Egenin havası öyle donduracak kadarda soguk degil.İçini ferah tut.Biraz alışsın kalabalıga rahat rahat konuşursunuz.
Ayyyy az önce konuştum jandarmaymış :)))) sesi falanda iyi geliyodu bakalım inşallah telefon sokarda rahat ederiz yoksa aklım hep onda
Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dediillaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın şimdiden çok teşekkür ederim
Birde yemin töreni hangi gün oluyo genelde cuma mı yoksa c. Tesimi? Nişanlım annesiyle gitmemizi istemiyo ama çok gitmek istiyoruz onu dinlemeyip gitmeliyiz dimi ?
Ve askeri birliklere cep telefonu sokmak, kullanmak, bulundurmak, hatta üstünde sim kart bulundurmak dahi suçtur, askerliği uzar. Aklınıza bile getirmeyin cep telefonu sokup kullanmasını. Her acemi eğitim birliğinde zaten ihtiyacı karşılayacak kadar ankesörlü telefon bulunur. Yemekleri eğitim aldığı birliğe göre kalori olarak hesaplanır ki Bornova komando birliği değildir. Birlikde görev yapan personel de aynı kazandan yemek yemektedir. Yemin töreni cuma günü yapılır, anne, baba, eş gidince iki geceliğine evci iznine çıkabilir, İzmir'de ikamet etmek şartı ile, şehir dışına çıkması suçtur. Nüfusu, ehliyeti blük idari işlerine teslim edilir, dağıtım olduğu zaman dağıtım iznine giderken kendisine teslim edilir.
Sadece toplamda 12 ay askerlik hizmeti yapacak, mesleği askerlik olan insanları düşünürseniz ne kadar abarttığınızı anlarsınız. Elbette herkesin sevdiği kendisine kıymetlidir ama emin olun komutanları da insan halinden anlar, onlar da genç oldu, onlar da insan, onların da sevdikleri aileleri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?