Sevdiceğim askere gitti ne yer ne içer meraktayım :(

Yok uzun dönem yapıcak keşke kısa dönem olsaydı 1 yıl nasıl geçicek hala bilmiyorum izmir bornovada şuan rahat ni yermi hiiiiç bilmiyorum

zamanla öğrenirsin, merak etme benm de ne olur ne biter hiç fikrim yoktu, kısa dönemdi gerçi ama 5 ayda beraber çözdük hepsini askerdeyken çok farklı düşünüyorlar, daha bi kıymet biliyorlar o yuzden dert etme ne güzel gitti gelecek de işte 12 ay uzun bi süre gibi gelse de gidip de döndüğü zaman çabuk geçti diosun

sana ufak bi tavsiyem neden aramadın die fazla üzerine gitmemeye çalış, gerçekten çok nadir de olsa arayamadıkları oluyor, ki yemin töreninden sonra bi dener telefon sokmayı içeri başarırsa rahat edersiniz bide çok ayrıntılı sorulmasından rahatsozo luyorlarmış, benim paşa sana anlatamayacagım şeyler de var demişti, ben telefonu nasıl soktun içeri deyince yemin töreni için de daha zaman var sanırım, neden istemediginden emin olup ona göre bi karar verebilirsiniz

izmir bornova da jandarma komutanlıgı var sanırım, benm erkek arkadaşım acemiliğini orda yaptı da o zaman gündüz falan eğitimleri oluyor biraz sıkıntılı olabilir, ama telefon sokmuştu yemin töreninden sonra o açıdan rahat sayılır, yemekleri de güzelmişti ayrıca acemilikte kilo alıp ustalıkta vermişti

benim erkek arkadasimda Kasım da gitti acemi birliği Kütahyaydi ve yemekleri cook kötüydü ayni zamanda 1 günde 4 mevsim yasayan tek yermis cokkk soguktu hem hasta olarak geldi hemde zayiflamis olarak... öksürüğü daha yeni geçti diyebilirim. Mesela suan izmirde ama cook rahat cook guzel yemekleri var usta birliği degisiyor benim sevgilim 30 gun yapti en fazla 45 gune düştü diye biliyorum ama kafana takılırsa öğrenirim sevgilimden :) yemin toreni genellikle cuma günleri olur haftasonu olanina hic rastlamadım canım.. Uzun dönem yapıyorsa 1 hafta dağıtım iznine gelebiliyor. Kısa dönemler dağıtım izni kullanamıyorlar sadece. Ve eğer soruların olursa buraya bekleriz burda hepimiz asker yareniyiz http://www.kadinlarkulubu.com/ah-erkekler/619927-93-3-asker-yolu-bekleyenler-1513.html#post33404630

Son düzenleme:

Ayyyy az önce konuştum jandarmaymış :)))) sesi falanda iyi geliyodu bakalım inşallah telefon sokarda rahat ederiz yoksa aklım hep onda

Çok sagol canım bnm ben az önce konuştum dediğne göre 3 ay sonra gelcekmiş şubatta askermi ne gelcekmiş onlarla dagıtım yapıcaklarmış bişiyler dedi ama çok anlamadım bi gün önce gitse 21 günden sonra gidebiliyolarmış galiba tam anlamadım ki o yüzdende anlatamıyorum inşallah erkenden gelir izne şuan izmir bornovada

Evet şubatta 94/1 ler gidicek demek ki 3 ay yapıyormuş. Canını sıkma sakın neden seni kandırsın ki belkide süpriz yapıcaktır kötü düşünme yani. Hani toplumun ' askere giden değişir ' sözü vardır ya o genellikle biz bekleyenleri çok etkiler. Hele ki ilk zamanlarda. Ama içinde olan askerdeykende değişir normal hayatındaykende... :) Çoğu değişimler iyi yönde oluyor özledikçe değer kıymet artıyor :) Allah hepimize sabır versin inşallahhh.. Allah kavuştursun canım

benim de eşim askerde, nasıl olacak napıcam ne edicem diye düşünürken bugün tam iki ay olmuş
yemekleri kötüymüş ki benim kocam da yemek seçer, kısa dönemse yemin töreni 28 gün sonra olur, o zaman 2 gün izin verirler, cumadan pazara kadar, ALLAH kavuştursun, başlıyacaklar ki bitirsinler...

Kıyamam siz bide evlisiniz uzun dönem yapıyo malesef amin canım sizide allah kavuştursun

Kandırmak derken bende süpriz anlamında demiştim yada bni sinir etmek içiin dio zannettim bayılır beyfendi bni sinir etmeye :) demek gercekten 3 ay göremicem

Egede nerde canım?Allah kavustursun.Üzme kendini.Damak tadına düşkün degilse sıkıntı cekmez.Ac kalınca hepsini yemeyi ögrenir.....Bosuna dememişler askerlik adam olmayı ögretir diye.Konunu okuyunca kendi günlerim geldi aklıma.eşim doguda görev yapmıştı....... ((( Allah kavustursun tekrar.Eşimde aynı taktigi uygulamıştı gelemem,gelmicem diye.Birgün bir baktım karsımda,o günü unutamam hiçççç

Son düzenleme:
Ayyyy az önce konuştum jandarmaymış :)))) sesi falanda iyi geliyodu bakalım inşallah telefon sokarda rahat ederiz yoksa aklım hep onda

o zamn sana şunu söyleyebilirim ki acemilikte ilk haftalarda eğitimleri oldugundan gündüzleri falan çok yogun oluyorlar, beni ancak akşam 10 da arayabiliyordu ilk zamanlarda. sonradan işin çakallıgını öğrenip gündüz de kaçıp aramaya başladı ilk günler zor geliyor ama vatan görevi yapacak bişey yok, çarşı iznine çıkmaya başladıgı zaman 1 günlük de olsa onu görmeye de gidebilirsiniz. ben afyona geçtiginde gitmiştim yanına böyle böyle 1 seneyi bitirip kavuşacaksınız inşallah, çok büyütmeyin ama gözünüzde, siz büyütürseniz onlar da şımarır sonra hepten depresyona giriyolrar.. ben bi kere patlamıştım ona abartma asker kızıyım ben nelerini gördüm ne mızıldfanıyosun die o kendine getirmişti onu, yoksa erkekler bizden beter nazlı

Yok ona belli etmiyorum bişi :) inşallah bende gidip görebilirim gideli 3 gün oldu ama sanki 3 aydır ordaymış gbi geliyo

Ayyyy inşallah gelir ya ölürüm ona ne güzel olur karsımda görsem ama umutlanmıyım sonra daha çok üzülürüm izmir bornovada şuan

Ayyyy inşallah gelir ya ölürüm ona ne güzel olur karsımda görsem ama umutlanmıyım sonra daha çok üzülürüm izmir bornovada şuan

Bornovada askerlik cok cok rahattır....Ege deyince eski foca diye düşünfüm.Oranın askerligi berbattır.Egenin havası öyle donduracak kadarda soguk degil.İçini ferah tut.Biraz alışsın kalabalıga rahat rahat konuşursunuz.

Eski foçada çok güzel ama çocuklugum orda gecti çok güzel bi tatil yeriydi :) aman o iyi olsun da baska bişi istemem :) izmirin havadı evet güzel olur burda kar montuyla dolaşırken izmire gidip üstümde hırkayla geziodum :) buarada izmirliyim bnm memlekimeti gitti aşkım ama malesef ki anneannemlerde gecen sene istanbula tasında izmirde kimse kalmadı

Ve askeri birliklere cep telefonu sokmak, kullanmak, bulundurmak, hatta üstünde sim kart bulundurmak dahi suçtur, askerliği uzar. Aklınıza bile getirmeyin cep telefonu sokup kullanmasını. Her acemi eğitim birliğinde zaten ihtiyacı karşılayacak kadar ankesörlü telefon bulunur. Yemekleri eğitim aldığı birliğe göre kalori olarak hesaplanır ki Bornova komando birliği değildir. Birlikde görev yapan personel de aynı kazandan yemek yemektedir. Yemin töreni cuma günü yapılır, anne, baba, eş gidince iki geceliğine evci iznine çıkabilir, İzmir'de ikamet etmek şartı ile, şehir dışına çıkması suçtur. Nüfusu, ehliyeti blük idari işlerine teslim edilir, dağıtım olduğu zaman dağıtım iznine giderken kendisine teslim edilir.
Sadece toplamda 12 ay askerlik hizmeti yapacak, mesleği askerlik olan insanları düşünürseniz ne kadar abarttığınızı anlarsınız. Elbette herkesin sevdiği kendisine kıymetlidir ama emin olun komutanları da insan halinden anlar, onlar da genç oldu, onlar da insan, onların da sevdikleri aileleri var.

Öncelikle allah kavuştursun canım bende kasımda gönderdim. ilk gittiğinde 75 gün yapacağını söylemişti ama 45 gün yapmıştı acemiliğini. benim askerimde çok yemek ayırır çok zayıftır dağıtım iznine geldiğinde daha bi zayıflamış :26: yemeklerinin berbat olduğunu söylemşti. şimdi ustaya geçti hakkaride yemek hakkında bi şey sormadım ama akşam kantinden alışveriş yaptı herhalde oranında güzel değil ki geneli asker yemeklerini beğenmez. yemin törenleri cuma günleri olur, yemin töreninden sonra dağıtıma gelecekse gitmeye gerek yok diye düşünüyorum ama görmek istiyorum hevesliyim derseniz gitmelisiniz ben gidemedim içimde kaldı...

İlk söylediğiniz artık çok büyük bir suç değil hatta yerine göre değişiyor... Benim erkek arkadaşımın yaptığı yerde serbest diyebiliri. Komutanları kullanın ama gözümüze sokmayın diyormuş ve ilk gittiği günden beri kullanıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…