- Konu Sahibi Depresifshine
-
İlk söylediğiniz artık çok büyük bir suç değil hatta yerine göre değişiyor... Benim erkek arkadaşımın yaptığı yerde serbest diyebiliri. Komutanları kullanın ama gözümüze sokmayın diyormuş ve ilk gittiği günden beri kullanıyor :)
Hayırlısı olsun size de... Erkek arkadaşınız biraz hafife alıyor konuyu demek ki... Kanunla düzenlenmiş bir suçtur, disiplin kurulu tarafından yargılanır ve cezası askerlik hizmetinden sayılmama yani askerliğinin uzamasıdır. Sandığınız gibi serbest değil, hele Bornova 10'uncu J.Eğt.A.K.lığında hiç serbest değil.... Kusura bakmayın size ititraz etmek yada yanlış biliyorsunuz demek değil amacım sadece bahsedilen konu benim mesleğim, gayet iyi bildiğim ve hakim olduğum bir konu.
Çok teşekkürler... Olur mu tabii bilgi vermeniz bizim için çok iyi ama benim erkek arkadaşım Bornovada değil... İzmir Kaklıç Hava Meydan Kıta Komutanlığında... Kendisi çok çekinmişti telefon götürüp nizamiyeye teslim etmişti fakat komutanı kullanın ama gözümüze sokmayın ulu orta çıkarmayın biz sizi sıkmıyoruz deyince o da kullanmaya başladı. Komutanlardada suç var sanırım :26:
Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dediillaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın şimdiden çok teşekkür ederim
Birde yemin töreni hangi gün oluyo genelde cuma mı yoksa c. Tesimi? Nişanlım annesiyle gitmemizi istemiyo ama çok gitmek istiyoruz onu dinlemeyip gitmeliyiz dimi ?
Ve askeri birliklere cep telefonu sokmak, kullanmak, bulundurmak, hatta üstünde sim kart bulundurmak dahi suçtur, askerliği uzar. Aklınıza bile getirmeyin cep telefonu sokup kullanmasını. Her acemi eğitim birliğinde zaten ihtiyacı karşılayacak kadar ankesörlü telefon bulunur. Yemekleri eğitim aldığı birliğe göre kalori olarak hesaplanır ki Bornova komando birliği değildir. Birlikde görev yapan personel de aynı kazandan yemek yemektedir. Yemin töreni cuma günü yapılır, anne, baba, eş gidince iki geceliğine evci iznine çıkabilir, İzmir'de ikamet etmek şartı ile, şehir dışına çıkması suçtur. Nüfusu, ehliyeti blük idari işlerine teslim edilir, dağıtım olduğu zaman dağıtım iznine giderken kendisine teslim edilir.
Sadece toplamda 12 ay askerlik hizmeti yapacak, mesleği askerlik olan insanları düşünürseniz ne kadar abarttığınızı anlarsınız. Elbette herkesin sevdiği kendisine kıymetlidir ama emin olun komutanları da insan halinden anlar, onlar da genç oldu, onlar da insan, onların da sevdikleri aileleri var.
benim eşim şuan askerde gel bana sor birde evliyken ayrılmak daha zor. yemin töreni cuma günü olur ve askerler izne çıkabiliyo dağıtım oluyor çünkü ustalık farklı şehirde de çıkabiliyor çünkü. benim eşim kasımda gitti kısa dönem yapıyor izmirde yakın olduğu için ay da bir evci iznine yanına gidiyorum ben hafta sonu 2 günlüğüne. ve askerlerin haftada 1 gün çarşı izni oluyor dışarıda yemek gezmek gibi durumları var. çok aklın kalmasın benim eşim kilo bile almış yemek güzel olmadığında kantinden falan yiyebiliyolar. hergün 5 dk da olsa ankesörlü telefonla görüşüyoruz. merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin. Allah kavuştursun.ayrıca yakınsa yemin törenine git derim duygulu güzel bir anı bence kısa sürüyor ama değer yani. eşimde izmir bornovada:)
Yok allahtan telefon falan götürmedi ama usta birliğinde düşünüyoruzsadece 12 ayda o 12 ayı gel bna sor bna sanki gideli 3 5 ay olmuş gbi geliyo halbuki dha 4 gün oldu ü
Usta birliğinde de düşünmeyin. Kısa dönem bir askerin cep telefpnu yüzünden askerliğinin 9 gün uzaması ne demek bir düşünün. Sizinle rahat rahat konuşsun, mesajlajsın diye 9 günden başlayarak her seferinde artarak askerliği uzayacak. Değer diyorsanız siz bilirsiniz ama her yerin uyulması gereken kuralları vardır, kurallara uymayan bedelini öder.
Aynen bizde öyle 5 dakka fln konuşuyoruz ama evliykrn çok zor olmalı bizede nişanlımın amcaları askere gitmeden evelenin diolardı istemedim ben sen nerde kalıosun kendi evinizdemi yoksa annende mi ? Allah sabır versin sana
kendi annemgilde kalıyorumda çok zor oluyor evlendikten sonra baba ocağında kalmak çok sıkılıyorum. benim eşim telefon götürmedi yakalananlar olmuşta ya askerliği uzuyormuş ya da çarşı iznini yasaklıyolarmış o yüzden tel götürmedi aklında bulunsun. iyiki nişanlıyken gitmiş daha iyi yine de zor anlıyorum ama inan evliyken daha da zor sayılı gün gelir geçer artık sabredicez:)
Uzun dönem yapıyo askerliğni .... Bizde götürelim aman ceza almayalım demioruz ama burda söz konusu olan koskoca 1 sene illaki günde 2 3 dakika ankasörlüden konuşmak yetmez 9 günse dokuz daha kalır yakalanırsa napalım sabahtan beri telefon bekliyorum daha sesini bile duyamadım hiç değilse telefon olsa çoook daha kolay geçerdi bizim için bide bişey sorucam cep telefonu neden yasak mesela telefona izin verilse ama eğitimlerde dolapta kitli dursa flan yani ne bilim niye komple yasak içeri sokması bile suç kusura bakmayın askerlikle ilgili hiç bişey bilmiyorum bilen birini görünce sormak istedim
Eşin acemi birliğinde mi canım bnmki ilk kez gidiyo diye götürmedi bidahaki gidişinde götürmek istiyo :) nişanlıyken gittide ona kalsa gitmicekti yine beyfendi zorla yolladık nerdeyse evlencez diye ev araba yapmaya çalışıyodu eee dedim askerlik olmadan evlenemeyizki :) askerden geldikten 6 ay sonra evlenicez inşallah :) siz nasıl yaptınız kendi evinizi kurup annenizin evine mi gittiniz yoksa askerlik bittikten sonramı ev kurcaksınız :)
Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dediillaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın şimdiden çok teşekkür ederim
Birde yemin töreni hangi gün oluyo genelde cuma mı yoksa c. Tesimi? Nişanlım annesiyle gitmemizi istemiyo ama çok gitmek istiyoruz onu dinlemeyip gitmeliyiz dimi ?
yani canım o gittiği yere göre değişir sanırım.. benim erkek arkadaşım bahriyeli olarak yapıyor askerliğini, 23 gün acemilik yaptı 23. gün cuma günü yemin töreni oldu 7 gün dağıtım iznne geldi 3 ay kalacağını sanmam yanlış bilmiyorsam en fazla 45 gün falan kalıyorlar acemilikte..Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dediillaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın şimdiden çok teşekkür ederim
öncelikle tez elden Allah kavuştursun diyelim acemi birliği tamamlanmadan izne göndermiyorlar sonrasında yemin töreninde ailesi evci çıkarabiliyor iki gün oda bulunduğu ilde izin veriyorlar . benim eşim ankara mamakta yapmıştı evli olduğumuz için ben konyadan ankaraya hafta sonları gidip 2 gün evci izini alıodum . yemekleri çok güzel olmuyor evet ama ordaki antremanlarla oldukça fit geri dönmüştümerak etme onlar ordayken ençok bizi merak ediyorlar ve senin ona vereceğin manevi destek çok çok önemli
Merhaba bende sizin gibi asker yolu bekleyenlerdenim ama biz bitirdik 3 hafta sonra yanım da eşim inş acemilikte çok rahat olmuyorlar eşimde yemekleri sevmiyordu şimdi usta birliğinde Amasya'da daha rahat yemekler daha güzelmiş acemiliğe göre inş hayırlısıyla kavuşursunuz bende gönderdiğim de sizin gibiydim zaman hiç geçmedi nişanlıyken gitmiş cok daha iyi biz 1,5 yıl oldu evleneli birde bebişinizi var rahat olun diyemiyorum çünkü olmuyor insan kendinden bir parça gitti sonuçta ben eşimin askere gideceğini lohusayken öğrendim pat diye başkasından sütüm kesildi bebegim strese girdi ilk zamanlar çok kötüydüm sabaha kadar ağlatdım bir de eşimle söz verdik askerlik boyunca her gün bir defter tutuyoruz çok iyi geliyor herkese tavsiye ederim saklıyacaz sonra gün için de yaptıklarımızı yazdım gelince okumak güzel Allah sabır versin hayırlısıyla tüm askerleri sevdiklerine eşlerine kavuştursun inş
Merhaba benim eşimde şubatta askere gidicek evci izni hakkında bilgi verirmisiniz?her hafta mı çıkartıyordunuz prosedür falan nasıl :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?