Sevdiceğim askere gitti ne yer ne içer meraktayım :(

Hayırlısı olsun size de... Erkek arkadaşınız biraz hafife alıyor konuyu demek ki... Kanunla düzenlenmiş bir suçtur, disiplin kurulu tarafından yargılanır ve cezası askerlik hizmetinden sayılmama yani askerliğinin uzamasıdır. Sandığınız gibi serbest değil, hele Bornova 10'uncu J.Eğt.A.K.lığında hiç serbest değil.... Kusura bakmayın size ititraz etmek yada yanlış biliyorsunuz demek değil amacım sadece bahsedilen konu benim mesleğim, gayet iyi bildiğim ve hakim olduğum bir konu.

Çok teşekkürler... Olur mu tabii bilgi vermeniz bizim için çok iyi ama benim erkek arkadaşım Bornovada değil... İzmir Kaklıç Hava Meydan Kıta Komutanlığında... Kendisi çok çekinmişti telefon götürüp nizamiyeye teslim etmişti fakat komutanı kullanın ama gözümüze sokmayın ulu orta çıkarmayın biz sizi sıkmıyoruz deyince o da kullanmaya başladı. Komutanlardada suç var sanırım :26:

Onun komutanı insiyatifi almış ki bu da yapılan suç hakkında işlem yapmamaktır ve komutanının yaptığı da suçtur. Umarım erkek arkadaşınız yapılan fedakarlığın farkına varır ve komutanını utandırmaz. Bornova acemi eğitim birliği ve cep telefonu kesinlikle yasak.

benim eşim şuan askerde gel bana sor birde evliyken ayrılmak daha zor. yemin töreni cuma günü olur ve askerler izne çıkabiliyo dağıtım oluyor çünkü ustalık farklı şehirde de çıkabiliyor çünkü. benim eşim kasımda gitti kısa dönem yapıyor izmirde yakın olduğu için ay da bir evci iznine yanına gidiyorum ben hafta sonu 2 günlüğüne. ve askerlerin haftada 1 gün çarşı izni oluyor dışarıda yemek gezmek gibi durumları var. çok aklın kalmasın benim eşim kilo bile almış yemek güzel olmadığında kantinden falan yiyebiliyolar. hergün 5 dk da olsa ankesörlü telefonla görüşüyoruz. merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin. Allah kavuştursun.ayrıca yakınsa yemin törenine git derim duygulu güzel bir anı bence kısa sürüyor ama değer yani. eşimde izmir bornovada:)

Son düzenleme:

Yok allahtan telefon falan götürmedi ama usta birliğinde düşünüyoruz sadece 12 ayda o 12 ayı gel bna sor bna sanki gideli 3 5 ay olmuş gbi geliyo halbuki dha 4 gün oldu ü

Aynen bizde öyle 5 dakka fln konuşuyoruz ama evliykrn çok zor olmalı bizede nişanlımın amcaları askere gitmeden evelenin diolardı istemedim ben sen nerde kalıosun kendi evinizdemi yoksa annende mi ? Allah sabır versin sana

Yok allahtan telefon falan götürmedi ama usta birliğinde düşünüyoruz sadece 12 ayda o 12 ayı gel bna sor bna sanki gideli 3 5 ay olmuş gbi geliyo halbuki dha 4 gün oldu ü

Usta birliğinde de düşünmeyin. Kısa dönem bir askerin cep telefpnu yüzünden askerliğinin 9 gün uzaması ne demek bir düşünün. Sizinle rahat rahat konuşsun, mesajlajsın diye 9 günden başlayarak her seferinde artarak askerliği uzayacak. Değer diyorsanız siz bilirsiniz ama her yerin uyulması gereken kuralları vardır, kurallara uymayan bedelini öder.

Uzun dönem yapıyo askerliğni .... Bizde götürelim aman ceza almayalım demioruz ama burda söz konusu olan koskoca 1 sene illaki günde 2 3 dakika ankasörlüden konuşmak yetmez 9 günse dokuz daha kalır yakalanırsa napalım sabahtan beri telefon bekliyorum daha sesini bile duyamadım hiç değilse telefon olsa çoook daha kolay geçerdi bizim için bide bişey sorucam cep telefonu neden yasak mesela telefona izin verilse ama eğitimlerde dolapta kitli dursa flan yani ne bilim niye komple yasak içeri sokması bile suç kusura bakmayın askerlikle ilgili hiç bişey bilmiyorum bilen birini görünce sormak istedim

kendi annemgilde kalıyorumda çok zor oluyor evlendikten sonra baba ocağında kalmak çok sıkılıyorum. benim eşim telefon götürmedi yakalananlar olmuşta ya askerliği uzuyormuş ya da çarşı iznini yasaklıyolarmış o yüzden tel götürmedi aklında bulunsun. iyiki nişanlıyken gitmiş daha iyi yine de zor anlıyorum ama inan evliyken daha da zor sayılı gün gelir geçer artık sabredicez:)

Eşin acemi birliğinde mi canım bnmki ilk kez gidiyo diye götürmedi bidahaki gidişinde götürmek istiyo :) nişanlıyken gittide ona kalsa gitmicekti yine beyfendi zorla yolladık nerdeyse evlencez diye ev araba yapmaya çalışıyodu eee dedim askerlik olmadan evlenemeyizki :) askerden geldikten 6 ay sonra evlenicez inşallah :) siz nasıl yaptınız kendi evinizi kurup annenizin evine mi gittiniz yoksa askerlik bittikten sonramı ev kurcaksınız :)

Cep telefonu güvenlik nedeni ile yasak, cep telefonlarından çok rahatlıkla dinleme ve çevredeki bilgisayarlarda bulunan bilgileer alınabiliyor. Cep telefonu sadece erbaş ve ere değil, askeri birliklerde görev yapan tüm personele yasaktır. Kusura bakmayın ama sadece bencilce düşünceniz ( bu sizin yazdığınız cümlede bencil düşüncenizin kanıtıdır 2 3 dakika ankasörlüden konuşmak yetmez 9 günse dokuz daha kalır yakalanırsa napalım ) siz rahat konuşmak için konulan güvenlik önlemlerini hafife alamazsınız. Gerçekten bu kadar abartılacak bişey yok sadece sizin nişanlınız askerlik yapmıyor. Belki nişanlınızın nöbeti olacak, nöbet sırasında canı sıkılmasın siz mutlu olun, rahat rahat konuşun diye telefon mu kullanacak, ya o sırada onun dikkatsizliği nedeni ile bir olay olursa, nişanlınızn ve zarar görecek insanların vicdan azabını da çekecek misiniz? Ömür boyu anlatacağı askerlik anılarına layığı ile sahip olsun, nişanlınızın başını yakmayın, kaprsileriniz, özlemleriniz beraberken yapın.

Son düzenleme:

acemi birliği 1 ay sürüyo zaten şuan usta birliğinde eşim gideli 2 ay oldu geriye kaldı 3,5 ay Allah nasip ederse inşallah. acemi birliği ve ustalık farklı şehirlerde olabiliyor benim eşimin ikiside izmire çıktı aynı yerde yapıyor diğer arkadaşları mesela uzak yerlere dağıldılar sizinki nasıl aynı yerde mi? biz evleneli 1 yıl oldu tam yılımızda eşim askere gitti kurulu düzenimiz var evimi bile özledim:)

Bazı sorularına cvp veremeyebilirm çünkü erkek arkadaşım uzun dönem askerdi askere giderken acemi birliğindyken falan arkadaştık son 5 ay kala çıkmaya başladık . Askerde zayıflıyolar evet çnkü sürekli iş yaptırıyolaar neblym yemekleri çok güzel değilmiş normalmiş kantinden falan pizza alıyodu tost alıyodu benimki ama yinede zayıftı baya baya hem spor yapıyolar ya ondan fit oluyolar .
Yemin töreniyle ilgili bilgim yok acemi birliğide 1 ay sürüyor ben öyle biliyorum .
Üzülme zamanla alışırsın durumuna sen boşluktaysan ben napıyım sevgilimi başka şehire götürdüler cezaevinde 2 aydır yüzünü bile görmüyorum haftada bir kerecik 10 dkka arayabiliyo onun haricinde telefon yasak hiç bi şekilde haberleşemiyoruz faxlaşıyoruz haftada 1-2 tane attığı kağıtları okuyorum o kadar . görüşünede gidemiyorum .. O kadar zor ki . En azından askere bi şekilde telefon sokuluyo konuşursunuz . Destek olmalısın ona askerlik de uuzn ve zor bi süreç .. Kısa dönemse askerlik bile değil erkek arkadaşımla bana göre :)

yani canım o gittiği yere göre değişir sanırım.. benim erkek arkadaşım bahriyeli olarak yapıyor askerliğini, 23 gün acemilik yaptı 23. gün cuma günü yemin töreni oldu 7 gün dağıtım iznne geldi 3 ay kalacağını sanmam yanlış bilmiyorsam en fazla 45 gün falan kalıyorlar acemilikte..

Merhaba bende sizin gibi asker yolu bekleyenlerdenim ama biz bitirdik 3 hafta sonra yanım da eşim inş acemilikte çok rahat olmuyorlar eşimde yemekleri sevmiyordu şimdi usta birliğinde Amasya'da daha rahat yemekler daha güzelmiş acemiliğe göre inş hayırlısıyla kavuşursunuz bende gönderdiğim de sizin gibiydim zaman hiç geçmedi nişanlıyken gitmiş cok daha iyi biz 1,5 yıl oldu evleneli birde bebişinizi var rahat olun diyemiyorum çünkü olmuyor insan kendinden bir parça gitti sonuçta ben eşimin askere gideceğini lohusayken öğrendim pat diye başkasından sütüm kesildi bebegim strese girdi ilk zamanlar çok kötüydüm sabaha kadar ağlatdım bir de eşimle söz verdik askerlik boyunca her gün bir defter tutuyoruz çok iyi geliyor herkese tavsiye ederim saklıyacaz sonra gün için de yaptıklarımızı yazdım gelince okumak güzel Allah sabır versin hayırlısıyla tüm askerleri sevdiklerine eşlerine kavuştursun inş

Merhaba benim eşimde şubatta askere gidicek evci izni hakkında bilgi verirmisiniz?her hafta mı çıkartıyordunuz prosedür falan nasıl :/

Çok sagolun iyi dilekleriniz için :) bzmki de yeni gitti ama şöyle bi durum olmuş komutanı bunabi rapor vermiş kapalı bi zarf demişki bunu götür piskoloğa ver raporda aşırı sinirlilik nedeni ile askere el verişli degildir yazıyomuş heyete cıkartıcaklarmış nolcak merakla bekliyorum

Belki askerlik yapmaz yada eşim anlatmıştı sizin gibi o askere silah vermemişler ama hakkınız da hayırlısı neyse o olsun inş

Canım öncelikle Allah kavuştursun. Bende gönderdim askere sabah aksam ağlıyodum. Çok şükür sağ salim geldi. Ne yediklerine gelince çok güzel şeyler olmadığı kesin ama orda zor koşullarda yaşamayı öğrenip olgunlaşıyolar. :) elindekinin kıymetini daha iyi anlar. hemde vatani görevini yerine getiriyor. her açıdan güzel bişey yapıyo. senin bu merakın özlemin hiç bitmicek ama kavuşunca birbirinize daha çok kenetleniceksiniz. biraz psikolojisi bozulabilir sen sakın üstüne gitme hep destek ol iyi davran.

Merhaba benim eşimde şubatta askere gidicek evci izni hakkında bilgi verirmisiniz?her hafta mı çıkartıyordunuz prosedür falan nasıl :/

komutan izin verdiği sürece çıkabilir. yani anlayacağın komutanla iyi anlaşsın :) anne , baba veya eş gidip birlikten askeri çıkartıyo. birliğe yakın bir otelde konaklama şartı var.sabah belirli bir saatte gidip imza atıyor sadece , günün geri kalan kısmında özgürsünüz :)) bende çıkartmıştım eşimi. Allah kolaylık versin :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…