Kimse icin de yemin etmedim sadece annasi veft eden arkadsniz icin cok uzuldum .ve herkez yuklenince ona karsi cok yemn ettim. Inanip inanmamak degil konu boyle biseyle alay ettigimi dusunmek . Kimse inanmasada olur bir tek o inansin yeter kimseyle oynamadigimi .
İnsanlara kızma, konunda düşündürecek çok şey yazdın, yazdıkların birbirini tutmadı, hala da tutmuyor. Radyoterapi ardından kemoterapi hiç anlaşılmaması mümkün değil.
Hele kemoterapi öyle illet bir tedavi ki bir yudum su içmeye can kalmıyor insanın üzerinde.
Üstelik radyoterapi için vücudu çiziyorlar, çizme işlemini ayrı bir birim yaptığı için kaç seans yapılıyorsa yıkanamıyorsun çünkü her gidişinde yeniden çizmeleri mümkün değil. Bu çok detaylı bir tedavi.
Kırmızı ile çizilmiş o çizgileri saklamak, radyasyondan ötürü insanlardan uzak durmak, yıkanmamak vs... dahi bir çok şey var
Üstelik bu tedaviler ameliyatın ardından yapılıyor yani tümörü önce cerrahi işlemle temizleyip sonra diğer tedavilere geçiyorlar. Cerrahi olarak çıkarılamayacak bir tümörse radyoterapi verilmiyor, direk kemoterapi ile küçültmeye çalışıyorlar, tümörün konturlarına göre ameliyat planlanıyor.
Tüm bu aşamalarda çalışmak zaten olanak dahilinde değil, yanında yaşadığın bir ailede saklamak hiç mümkün değil. Kemoterapi uygulandığı doza göre saç dökmeyebilir ama kusmaların ve olası enfeksiyonların önüne geçmek, günde bir torba ilaç kullandığını saklamak mümkün değil.
Daha ne yazayım bilmem ki, üstelik bunların bir kısmını ben şahsende yaşadım, rahim ağzı teşhisiyle ameliyat oldum, çok erken bir teşhisti detaylı bir tedavi almadım, ameliyatla bitti. Buradan bakınca insanların sana inanmaması çok doğal, çünkü inanacak done yok.
Ben yinede senin kendini ifade edemediğine inanmak istiyorum, gerçekten gencecik bir adam bu hastalığın pençesindeyse Rabbim den şifa diliyorum. Çünkü etrafındakilere çok zor ama bu hastalığı yaşamak, parça parça eksilmek, her gün başka bir yetini kaybetmek, umutsuzluk çok acı. Kendi bedeninde böyle bir şey yaşamak insanın kıyameti olsa gerek diye düşünüyorum bazen.
Bu konu böyle uzar gider, daha çok içimi dökmek istemiyorum, yalansın ya da gerçeksin fark etmez, kanser herkesden ırak olsun...