• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim çocuk ve ailem

Egeli olarak yüksekovalı bir sevdiğim var hepi topu üç dört konum vardır hepsi de bu sorunla ilgili, babam iki senedir nuh dedi peygamber demedi sonra güzel şeyler Allahın izniyle pesi sıra gelmeye başladı on beş tatilde tanışma yaptık iki haftaya tekrar gelecekler. Eğer gerçekten eminsen peşini bırakma hayallerinin babanların rızasını alarak ilerle inşallah yolun açılır

Egeli olarak yüksekovalı bir sevdiğim var hepi topu üç dört konum vardır hepsi de bu sorunla ilgili, babam iki senedir nuh dedi peygamber demedi sonra güzel şeyler Allahın izniyle pesi sıra gelmeye başladı on beş tatilde tanışma yaptık iki haftaya tekrar gelecekler. Eğer gerçekten eminsen peşini bırakma hayallerinin babanların rızasını alarak ilerle inşallah yolun açılır
İnşallah ama nasıl bu sürece geldibiz

Kuzeniniz babasını dinlesin. Zor o işler...

Bazı aileler öyle çocukları uzakta olsun istemez. Bunu da daha çok Doğu da görürsünüz, kültürel bir şey sonuçta...
İki seneye kv ayılır bayılır, hastayım ölüyorum der oğlu kıyamaz, kuzen kendini Elazığ'da bulur.

İnşallah ama nasıl bu sürece geldibiz
Kavga gürültü bağrış çağrış evlatliktan reddedilme ile :) Yine de yılmadık. senin olay gibi babam hiç tanımadan peşin hüküm vermiş benim de o hükme boyun egmemi beklemişti, kabul etmedim. Bir kapı ötemdeki komşumun bile aile yapısının, kültürünün kendi düşüncemizle bile uyuşmadığını gördükten sonra kmlerce uzaktaki bir insanla zaten aynı olamayacağını kendisine hak verdigimi ama tanıması gerektiğini söyledim, iyi anlastigimizi ondan başkası ile yapamayacağımı söyledim. Babam hakaret etti ben sustum, babam bağırdı çağırdı ben sineye çektim, sonra vermeyeceğini boşuna çabalamamam gerektigini söyledi bir sene de öyle geçti, baktı ki onca şeye rağmen bırakmıyorum istemeye istemeye gelsinler dedi. Hâlâ daha ici sogumus değil ancak bir yol kat etme var ya ona şükrediyorum. Babanla konuşmaya çalış, düşündüğü kadar kötü olmadığını söyle gitsin elazığı görsün, yasam tarzlarına baksın, aileyi ölçsün sonra bor daha düşünsün, babandna sadece bir fırsat iste gerisi inşallah gelir

O g

O gelicem diyor ama babam kökenin farklı diyo illa Elazığ a gideceksin diyor bayram vs
Kökeni saf olan mi var ya. Hem iyidir Elaziglilar severim ben. Bir bayram sizin memlekete bir bayram esinin memleketine gidersiniz olur biter. Gonul varsa cozum bulunur.

Kavga gürültü bağrış çağrış evlatliktan reddedilme ile :) Yine de yılmadık. senin olay gibi babam hiç tanımadan peşin hüküm vermiş benim de o hükme boyun egmemi beklemişti, kabul etmedim. Bir kapı ötemdeki komşumun bile aile yapısının, kültürünün kendi düşüncemizle bile uyuşmadığını gördükten sonra kmlerce uzaktaki bir insanla zaten aynı olamayacağını kendisine hak verdigimi ama tanıması gerektiğini söyledim, iyi anlastigimizi ondan başkası ile yapamayacağımı söyledim. Babam hakaret etti ben sustum, babam bağırdı çağırdı ben sineye çektim, sonra vermeyeceğini boşuna çabalamamam gerektigini söyledi bir sene de öyle geçti, baktı ki onca şeye rağmen bırakmıyorum istemeye istemeye gelsinler dedi. Hâlâ daha ici sogumus değil ancak bir yol kat etme var ya ona şükrediyorum. Babanla konuşmaya çalış, düşündüğü kadar kötü olmadığını söyle gitsin elazığı görsün, yasam tarzlarına baksın, aileyi ölçsün sonra bor daha düşünsün, babandna sadece bir fırsat iste gerisi inşallah gelir
Ya o kadar çok teşekkür ederim ki aynı şeyleri yaşıyoruz kesinikle. Sanki hiç vazgecmicek gibi babam ya bakalım :(

Ya o kadar çok teşekkür ederim ki aynı şeyleri yaşıyoruz kesinikle. Sanki hiç vazgecmicek gibi babam ya bakalım :(
Evlatlarına kıyamaz anne babalar, ön yargılı davranıp reddetseler de zamanla ılımlı yaklaşmaya başlıyorlar. Baban daha inkar etme reddetme görmezden gelme aşamasında,biraz zaman ver babana kaç gece uykusuz kalacak düşünecek taşınacak sonra gün geçtikçe kabullenmeye doğru eğilimi başlayacak, ama bu zorlu bi süreç olacak yılmadan bekle sen dua et bol bol. Baban bu süreçte bırak söylensin kırsın hak etmediğin şeyler söylesin, bırak öfkesini iyice boşaltsın, o hayal kırıklığını bilinmezligi söküp atması gerek içinden. Sonrası inşallah daha kolay olacak emin ol sen sadece sabret. Ben de hala sabırla beklemeye devam ediyorum, yaşadıklarımız çok benzer şeyler senin için de dua edicem bundan sonra Rabbim yolumuzu açsın:)

Ya sanki ayni memleketten olunca cok iyi anlasiyorlarmis gibi bir de kültür catismasi diye sorun cikariyorlar. Burda bile sorsak kac kisi esinin ailesiyle uyumlu? Kacinda iki aile de iyi geçiniyor. Ben ailelerin de bu kadar kalp gözü acik, dedikleri cikar gibi düşünmüyorum. Benim eşim için de annem sorun çıkarmıştı. Icki içiyor ve daha bircok sebepten dolayi benim sorun yasayacagimi düşünmüştü. Ama esim benim hayatimda gördüğüm en düzgün en karakterli insandır. Annem ikna oldu ama olmasaydi da umrumda olmazdi, bu kadar cok sevdigim birinden onlarin önyargısı sebebiyle vazgeçmezdim. Ki su anda da abimlerden daha cok evlat oldu aileme. Aralarindan su sizmaz. Diyecegim su ki siz eminseniz ve seviyorsanız aşkınızın arkasinda durun. Onlar da kabullenmek zorundalar. Hayat sizin ask sizin, hakli çıkarlarsa hata da sizin olacak. Ama sonuçta size ait.

Back
X