Popüler Konu Sevdiğim sözler

Hayatına girmek isteyene,
tam zamanında açmalısın kapını.
Ve tam zamanında çıkarmalısın,
sevginden şımarmaya başlayanları..

Dürüstlük, pahalı bir mülktür ; [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif] [/FONT]ucuz insanlarda bulunmaz.....!."

Adam gibi sevenlerin aldığı uluslararası ödüldür;
Yalnızlık..

Küçük Îskender

Bir zamanlar deli gibi hesap sorduğun birine,gün gelir hatır bile soramazsın...

Yüksek egolular psikoloğa gitmeli, bir de tukurdugunu yalayanlar...

En büyük cihad haksızlığın karşısına çıkıp,''sen haksızsın diyebilmektir.''

Fakat birde haksız olduğunu idrak edebilecek olgunluğa varabilmiş ,pişman olabilecek insan gerek karşında,yoksa sen söyle dur ne fayda......................

(''Farzetki o burayı okuyacak'' bölümünde bir arkadaş paylaşmış,çok hoşuma gitti, paylaşmadan edemedim.Ne kadar doğru bir söz..)

Annesinden dayak yediği halde, yine ‘Anne’ diye ağlayan bir çocuktur aşk.

Cemal Süreyya.

İyilik yapmaya devam et. Karşındaki o iyiliğe layık olmasa bile sen o iyiliğe layıksın.

Che Guevara

Son düzenleme:
Sevgili, arayıp da bulduğun birisi değil, hiç aklında yokken aşık olduğun kişidir.

Can Yücel

Eskiden insanlar sevilir, eşyalar ise kullanılırdı...Gün geldi, eşyalar sevilir insanlar kullanılır oldu..

"Adını bile duymak istemediklerini her gün görürsün;
Yüzünü görmekten hiç sıkılmayacağınla ise,
aranda mesafeler vardır."

● B. Dylan

Aşk gelince burukluğun şiirinde hüzün dokur heceler; ve azarlanmış kalpleri ısırır tam yarısında geceler..

-Kitab-ı Aşk/ İskender Pala-
Senden dolayı seviyorum seni ey sevgili.. Öyle ki kıskançlığımdan kendi gözümle bile dost değilim...

-İskender Pala-

İnsanlar birbirlerine aşık gibi davranmaktan aşkın ne olduğunu ve aşkın felsefesini anlamaya fırsat bulamıyorlar...

-İskender Pala-

"Kendi gönlünden haberdar olmayan kişi nasıl olur da başkasına yol bulabilir?"

-İskender Pala-

O an anladım ki insanların birbirine gülmesi nefret, birbirleriyle gülmesi sevgi demekti.

-İskender Pala/ Şah ve Sultan-

Aşk'la bakmak, yürekle bakmak demektir. Gönlümüzde aşk varsa, gözün gördüğü güzeldir.

-İskender Pala-

Kimileri Gül dediler, ömür boyu güldüler; Kimileri de Gül dediler, Gül uğruna öldüler.

- İskender Pala-

Kadınları mutlu etmek zor değildir aslında, yeter ki samimi olun onlara.

Çiçek almayı unuttum değil; param yoktu deyin mesela.

Patron mesaiye bıraktı değil, arkadaşlarla çıkacağız deyin onlara.
Arkadaşlarınızla çıkmanıza kızıp, dudak düşürüyorlarsa da; sizle daha çok vakit geçirmek içindir o tafralar da. Yoksa turşunuzu kurmayacaklar;emin olun hiç bir zaman asla.

Aldığınız çiçekler değildir onları mutlu eden, duygularınızı somutlaştırıp kalbinizi ellerine bırakıvermenizdir; yüzlerindeki çocukça tebessümü ettiren.

Ve kalbinizin çiçeklere dönüşmüş halidir onları güldüren.
Bu yüzden vazgeçemez kadınlar çiçeklerden, o çiçekleri kalbinize benzettiklerinden. Yoksa çiçek çok da önemli değildir, zira ben hiç görmedim kadınlardan çiçek yiyen.

Sahiplenilmeyi sever kadınlar; "kendi ayakları üstünde durma felsefeleri" güçlü görünme kaygısından.

Hesap sorar gibi değil, tebessümle "nerdeydin" dediğiniz zaman; size tüm günü anlatıverirler o an.

Ama sıkıldığınızı belli etmeyin; otobüste bi kaç durak ayakta gittikten sonra, biraz oturup tekrar yaşlı teyzeye yer vermek zorunda kaldığını da anlattığı zaman.

Dinlenilmeyi sever kadınlar; düşüncelerine değer verildiğinde eşsiz bir huzura kavuşurlar.

Düşüncelerine değer verdiğiniz an, yine karlı çıkan siz olursunuz o zaman, sizi yere göğe sığdıramazlar; o kadar büyürtürler ki taşırırlar sizi odalardan sokaktan.

Çocuktur aslında bütün kadınlar; bu yüzdendir nazlanmalar; elinde değildir ki; hala içindedir elinde pamuk şekeri saçında kurdelayla koşturan küçük kızlar.

Ve annedir bütün kadınlar; bu yüzden her zaman sizden bir adım ötede yaşarlar; çünkü geleceğinizi onlar kurarlar.

Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden ise zekasını ve seviyesini anlarsınız...Mevlana

Konuşarak anlatılmaz herşey, bazen susmak yeter aslında. Unutma; konuşmak bir ihtiyaç olabilir ama susmak cevaptır anlayana...Dostoyevskı

İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin...Pablo Neruda

Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi çarığının içine bak...Kızılderili atasözü

Suskunluk her zaman bilgeliğin belirtisi değildir fakat gevezelik daima aptallığın belirtisidir...Benjamin Franklin

Hayatımın başı ve sonu belliydi, hiç olmazsa ortasını kaçırmamalıydım.

Oğuz Atay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…