Popüler Konu Sevdiğim sözler

Birçok şeyi yarım yamalak bilmektense, hiç bilmemek daha iyidir!
Başkalarının düşünceleriyle bilgelik etmektense, kendi hesabına delilik etmek daha iyidir !

* Friedrich Nietzsche

Belki aradığını bulamamış olabilirsin bende; ama unutma ki, bende bulduğunu bulamayacaksın hiçkimsede.
En sevdiğim içlerinden.

"Adam olamadık , hiç olmazsa bir dönemin adamı olalım " diyenler var. Bildiğin "adam" değiller."

"Mey biter saki kalır
Her renk solar haki kalır
İlim insanın cahilliğini alsa da,
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır

Fuzuli"

Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar.
Güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar.
Üzülme; Doğruların kaderidir yalnızlık.
Kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar.

"Ömer Hayyam"

Benden, bana kayıtsız kalınması ile benden nefret edilmesi arasında bir seçim yapmam istense, tereddütsüz, nefreti seçerim - kayıtsız kalınacak bir yanım yoktur. Ve ben söylemek isterim ki, her şeye ve herkese kayıtsızım. Değilmişim gibi davrandığım durumlar, yaşıyormuşum gibi yapma zorunluluğumdandır.

Şule Gürbüz, Kambur.

Yaşamak ne güzeldir be sevgili...
Sevinerek, severek, sevilerek, düşünerek...
Ve o vazgeçilmez sancılarını duyarak hayatın...

"Yılmaz Güney"

Sevmek ;
Kuru odunLar gibi sessiz sakin yanmaktır. . .

~hz.mevLana~

Eğer çok konuşmak faydalı olsaydı, Allah iki ağız, bir kulak verirdi. Onun için, çok dinleyip az konuşmak gerek.

Can Yücel.

“Kazanması yıllar süren, kırılması saniyeler alan ve dağıldıktan sonra tekrar toparlaması için ömür gereken şeye; Güven denir.”

Elif Şafak

Neden yorgunsun sorusuna cevap aramaktan, ‘Ve bunu sormasınlar diye gülümsemekten yoruldum.....

Çocuk olsam yeniden.. Bir tek düştüğüm için acısa içim, Ve kalbim; çok koştuğum zaman çarpsa sadece ......

Küçükken anneme mezarlıktan korkuyorum dediğimde ‘ölüden değil, diriden kork’ demişti. Zamanla anladım ki; annem yine haklıydı......

Cemal Süreyya.​

Bir hoşçakala sığdırdı beni, yere göğe sığdıramadığım.N.F.K

Yaprak sıkılmıştı ağaçtan, bahane idi sonbahar.N.F.K
.

Dünya kuruldu kurulalı bilinir : Aşk, derinliğinin farkına, ancak ayrılık saati gelip çattığında varır.

Halil Cibran

Bunca Kalp Kırıklıklarına Rağmen Küçüklüğümde Yaptığım Gibi Rüzgarı Arkama Alıp Bağırmak Istiyorum Hayata: Acımadı Ki !

Sunay Akın.

Açlıktan ölmek üzereyken karnını doyurup yaralarını sardığınız bir köpek, sizi ısırmaz. Köpek ile insan arasındaki asıl fark budur.

Mark Twain

Yakınındakileri mutlu et; uzaktakiler gelecektir.

Çin atasözü

Artık Ne Sıradaki Parça Sen Ol, Nede Bana Gel; Bence Sen Biraz Dürüst Ol Ve Önce Kendine Gel.

Sunay Akin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…