sevdiğimi kaybediyorum yardım edinnn:(

lütfen cevap yazın arkadaşlar çok mutsuzum umutsuz durumdayım( göz yaşlarıma boğuldum kaldım ((( napmalyım arkadşlar kaybedemem onu (

yüzyüze konuşma imkanın yok mu.anlat her şeyi açık açık böyle böyle..diye.yüzyüze iletişim çok daha sağlıklı ve iyi oluyor.

funda arar gurbet kuşu şarkısını gönderdim arkadaşlar

Ben bir gurbet kuşu, senden uzak sürgünde
Sen bir sevda suçu, başkasının gönlünde

Unutmanın tek çaresi zaman denen ilaçmış,
Bu nasıl bir çareymiş de bir bana yaramamış

Hasretle bin pare olmuşum sen nerdesin?
[ kaynak: http://sarki.alternatifim.com/goster.asp?ac=11425 ]
Günümde,gecemde her yerde benimlesin

Avuçların yanmaz mı hiç başkasının elinde?
Dudakların kavrulmaz mı başka biri öpünce?

Hala ara sıra aklına gelir miyim?
Yoksa senin için yabancı biri miyim?

Şu hayatta her zorluğu gördüm,yaşadım,bildim
Ama seni unutmayı bir türlü bilemedim

telefonumu kapatmışım diye halamın kızına bağırmş halamın kızı ne var demiş oda kuzulkurt diye bağırmış ufff kafayı yedim demiş psikologa ihtiyacım var demiş telefonunu kapatmış beni tümden silmiş demiiş( nasıl üzüldm bana aşık demi?

cevap yazın umutsuz durummu bu ya arkadaşlar facebook şifremi öğrenmiş germanistik okuyorum ben yüksek lisans yapan sercan diye bi çocuktan kafkaesk yani dava romanı için gayet resmi bir dille sormuştum. bu bayağı sinirlenmiş bu durumada napıcam şimdi( sorduğum soru sadece dava romanı ile ilgili bi kaç soru kıskançlığından beni takip ediyomuş gece ne işivar facebbokta nie girio falan demiş (

bu benim facebook yazışmalarım
Sercan Bey;
Nasılsınız? Kafkaesk üzerine çalışmalarınız nasıl geçiyor? sizden yardım almak istediğim bir konu olacaktır. Dava romanı üzerine bana neler söyleyebilirsiniz?

10 Aralık
Alman Dili Ve Edebiyatı
Teşekkür ederim iyiyim, Nihal Hanım siz nasılsınız?
Dava romanı, labirentler ve imkansızlıklar üzerine kurulu bir roman ve otobiyografik temellere de sahip. Kafka, babasının zoruyla okuduğu ve doktora ünvanı ile bitirdiği "hukuk" bölümünü bu yapıtta da hukukun işlemediği bir sistem olarak yansıtmış. Hukukun labirentlerini ve K karakterinin bu labirentlerde suçunu arayacağını görebileceğiniz bu hikayede ceza ve suç mantığı biraz da ters işler aynı zamanda yani kişi cezanın nedenini bilmez ancak, huzura kavuşmak için saçma cezaları doğrulamak da ister. Bürokrasi ve labirent öğeleriyle süslenmiş - bu iki öğe kafkaesk öğelerdir - bu yapıt dönüşüm ile birlikte kafkayı kafka yapan önemli yapıtların başında gelir.

Kafka okumak iyidir.

10 Aralık
salypol
Teşekkür ederim, Sınav hazırlıkları ile geçiyor günlerim. Kafka aslında final sorularımızdan biri olacak o yüzden Kafkaesk çalışmanızdan ötürü sizden yanıt almak istedim. dönüşüm konusunda kesinlikle katıldığımı belirtmeliyim ama henüz dava konusunda bir karara bağlamış değilim. fikirlerim bu konuda çok bağımsız.

10 Aralık
Alman Dili Ve Edebiyatı
Çünkü dava, dönüşüme göre daha sıkıcı bir kitap, davanın içindeki hukuk labirentleri ve metafizik ile absürdlük içindeki ara dünyada kalan olayalar zinciri okuyucuyu sıkıyor. şöyle bir durum daha var ki dava bir kere okunacak bir kitap değil, çünkü çok karmaşık ve imkansızlık içeriyor. tam anlamıyla anlayabilmek için bir kaç kere okumak yararlı olabilir.

sizin sınavınızda kafka ile ilgili ne gibi bir soru gelir sizce?

10 Aralık
salypol
evet bende bu konuda 2. bir defa daha okumayı düşünüyorum. netlik oluşturabilmem adına.bu karmaşıklık beni yoruyor ve sıkıyor. romanın karakterleri olabilir. yada k'nın mahkeme süreci.kendi içindeki yargılama süreci.olabilir:S aslında güzel bir temaya değiniyor ve benim izledğim bir film vardı Roman Polanski the tenant filmini izler gibi oluyorum.orda bir dönüşüm bir kimlik kaybı çatışma ve bir şizofreniye dönüşüm gibi kişiliğin altında yatanların aslında bilinmedik bir yerin getirdiği sorunlardan dolayı ötekileştirilme yalnızlaşma duygusu ve ardından gelen paranoya.

12 Aralık
Alman Dili Ve Edebiyatı
ötekileştirme her ne kadar oryantalizmin genel bir felsefesi olsa da, kafka bu noktada oryantalizmin aksine biraz bünyesinde, kişisel notlarında da belirttiği üzere siyonizmin koyu bir taraftarıdır. ancak bu kavram kendi açıkça belli etmiyor, satır aralarına gizleniyor. karakter olarak "k" aslında edebiyatlaştırılmaya çalışılmış bir karakter. bay k'nın serüvenleri diye bir kitap var. dava romanını filmleştirilmesi konusunda ise orson welles zaten beyaz perdeye aktardı bunu. mehmet öztürk kafka ve sinema kitabında buna değiniyor. türk örnekleri de mevcut. kafka'nın türkiye şubesi olarak hasan ali toptaş diye bir yazar var. en önemli iki eseri "gölgesizler" ve "bin hüzünlü haz". gölgesizlerin filmi vardı, tam anlamıyla kafkaesk bir film ve anladığınız kadarıyla kafkaesk bir dünyayı yaratıyor izleyicinin gözünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…