• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğin adam için??

Bizler hayatı ne kadar tersten yaşıyoruz ya .
Dikkat edin devletin başına sorun olanlarda bunlar ya neresinden tutsam elimde kalıyor.
Önce eğitim, iyi bir iş daha sonra evlilik, bunun lamı cimi yok.
Bu düzene uyulmadığında problemler oluyor işin kötü tarafı yaşamadanda anlamıyor insanlar.
Tecrübesizlik hakikaten ne kötü yahu.

Pişmanlık şu açıdan oluyor genelde özellikle eş okumuş ise siz geride kalmış oluyorsunuz ya da ileride çocuğunuz olunca belki kendinizi kötü hissedersiniz. Ne kadar kültürlü olursaniz olun diplomaya bakıyor sonucta insanlar. Kapasiteniz varsa neden değerlendirmeyip kendinizi kisitlayasiniz ki?

Evlilik için eğitiminden taviz veren insan da ne bilim ...o_O kırıcı olmak istemem ama sakın böyle bir hata yapmayın.
Şimdi her şey toz pembe gelebilir ama cicim aylarından sonra keşke dersiniz.
Belki mutlu olan birileri çıkacak burada yazacak ama azınlık sizi şaşırtmasın. Herkesin şansı bir değildir. Siz işinizi sağlama alın.

Biz esimle 15 yasinda çıkmaya başlamıştık. Şuan 33 yaşındayım. Ve üniversiteyi bitirmeden evlenmeyi hiç düşünmedim. Okudum çalıştım.uzun yıllar bekledik. 8 sene çıktık,10 yildir da evliyiz. Herseyimiz tamamlaninca evlendik ama.aceleye gerek yok.seviyorsanız bitmez zaten.kaç yilimiz geçti hala ayni aşkla seviyoruz birbirimizi. Gercekse sevginiz,saglamsa,kendinizi de saglama alin oyle.İyiki okumusum da öyle evlenmisim demek daha güzel...

Sevdigim adam icin falan okulumu falan asla birakmazdimmmm yarin ayrilinca o adam sana yabanci olunca anlarsin ne demek istedigimi ve egitiminin onemini

Hadi senin lise çağın, cahil olduğun yaşlar da bu evliliklere aileler nasıl izin veriyor; aklım almıyor.

Babam bırak üniversiteyi, yüksek lisansınız bitmeden, işe girip para kazanmadan evlenemezsiniz dedi tüm çocuklarına. Kaldı ki maddi ihtiyacımız yoktu, ama sorumluluk, hayatı öğrenme, gerektiğinde hayatla tek başına mücadele edebilmek, ezilmememiz adına bunları yapmış. Şimdi daha çok anlıyorum.

Ne bu evlilik, erkek sevdası? Cidden anlamıyorum.

Evlendim, mutluyum da ama bekar öğrenci halimde kampüste oturduğum, akşamları arkadaşlarımla cafede waffle kahve keyfi yaptığım, yurtdışında daracık sokakları tek başıma gezdiğim, dil öğrendiğim günleri çok özlüyorum. O günler geri gelmeyecek, belki bazışarı hiç yaşamayacak ama alalh izin verirse herkes evlenecek ve çocuğu olacak. Bu ne acele??? Bu ne cahillik?

Bir de aşk uğruna falan diyip sevimli gösteriyorlar. Ama olmuyor.

Merhaba kadınlar klübünün dert ortakları.. :)
Liseden sonra aşkınız icin üni okumayıpta sevdiği adamla evleneniz var mı icinizde?

Hayatınızın hatasını mı yapmıs oldunuz yoksa iyikide yapmısım mı diyorsunuzuz..
Sizleri seviyorum mutlu kalın ablalarım :KK200::KK15:

Bende kismen yaptim.istemedigim.bir bolumu ayni sehirde kalalim diye okudum. Istedigim bolum baska bir sehirdeydi. Esim eger oraya gidersen iliskimiz 4senede biter falan filan baya bi acindirmisti kendini. Bende beni ne kadar cok seviyo diye havalarda geziyodum. 5bucukk senelik evliyiz ikide cocugumuz var. Ne zaman kavga etsek keske okusaymisiim gitseymisim diyorum. aama aramiz iyikende iyikide istedigim bolumu okumamisim diyorum :) allah pisman etmesin artik.

Liseden sonra eşimle evlendim.
Evlendikten tam 1 sene sonra örgün eğitimde üniversiteye başladım ve bitirdim.
Evlendiğime de hiç pişman olmadım.
Fakaaaat herkes bu kadar şanslı olacak diye bir şey yok.
İşi garantiye alıp önce üniversiteyi bitir.
Evlilik kaçmıyor...

İnsan üniversite okumaktan nasıl vazgeçer aklım almıyor.
Tüm imkanlarımı zorlayıp iki üniversite bitirdim. Çok zorluk yaşıdığım halde yarım bırakamadım
Ne eşimin nede çocuklarımın yanında ezilip üzülmek isterim.hemde çocuklarıma örnek olmak isterim.Şimdi bile eşimle bir üniversiteye dahamı gitsek bile diyoruz.

Aşkı için üniversitede okumaktan vazgeçmek ve evlenmek... Şu toz pembe cümle içinde boğuldum yemin ederim. Ben buna aşk, fedakarlık filan değil, enayilik, cahillik derim, hiç kusura bakmayın. Daha kibar bir tanımı yok. Çok sevebilirsin, aşık olabilirsin de bunlar geleceğini bir adam için çöpe atmanın bahanesi olamaz. İnsan kendine saygı duymalı, birinin peşinden sürüklenmek yerine bir birey olduğunun farkında olmalı, kendi ayaklarının üzerinde durmalı önce. Bunu düşünecek olgunluğa sahip değilse, evlenecek olgunluğa da sahip değildir. Ayrıca seni gerçekten seven adam şu planını duysa, "yuh, ne yapıyorsun sen kızım, kaçmıyorum ya, önce geleceğini düşün, okulunu bitir, sonra evleniriz" deme olgunluğunu gösterir. Yok demiyorsa, bu olgunlukla yapılacak şey evlilik değil, evcilik olur ancak.

herşeyin bir yeri zamanı var sevdiği adam için okumayan kadının kendine saygısı olmadığını düşünüyorum çünkü adam onu sevse zaten okulunu okuması için baskı yapar bırakması için değil

asla bi erkek için geleceğimi tehlikeye atamam aşk sevgi evlilik bitiyor helede erkek buna meyilliyse neden onun için hayatımın geri kalanında başkalarına muhtaç olayımki

sakın yapma böyle birşey.ünide iken evlenme teklifi aldım mantıklıydı kabul ettim.tanıyalım birbirimizi dedik ama.o sırada okulun yurt dışı gezisi vardı gitme dedi tamam dedim.rabbimme şükürler olsun ki bir sene ertelendi gezi.hayatımın en güzel günlerini yakın arkadaşım yüzünden beni terkeden bi ş....zz için kaçıracaktım.pişman olursun bacım sakın yapma.

Liseden sonra onu terk ettim ben üniversiteyi kazanıcam benim kafamı karıştırma dedim 2 sene hiç yüzünü görmedim telefonlarını açmadım ve üniversiteyi kazandım o da kazandı. Sonuç mu? 2.5 aylık evliyiz

Seven insan sevdiğinin okumasını iyi yerlere gelmesini ister. Okulu boşver evlenelim demez, okulunu bitir mesleğini eline al evlenelim der. Diğer türlüsü zaten sevmiyordur ve öyle bir insandan şyi bir eş olmaz.

Yapma be! Ben ettim sen etme:)... 1 yıllık evliyim, 1 Aylık bebeğim var. Mutsuzmuyum? Hayır. Eşimi seviyorum hele oğlumu dünyalara değişmem. Ama bir ukte kaldı içimde... Dünyayı dolaşmak isterdim ben çocukluğumdan beri. Birazda gezgin büyüdüğümden tek bir yere bağlı kalmadım hiç. Ama minik bir bebeğin ve beni seven, dahası bana muhtaç olduğunu bildiğim bir adamın sorumluluğunun üzerimde olduğunu idrak ettiğim gün takdir edersiniz ki dünyayı dolaşma hayallerimde suya düştü:( Biliyormusun ne olduğunu anlamadım ben. İlk görüşte aşık oldum, bir çırpıda evlendim, bir avazda doğurdum. Kısacası büyümeye zorlandım. En mutlu olduğum anda yolların toprak kokusunu özlerim. Tam gülerken yüzüme çarpan rüzgarı hatırlarım. Boğazıma duruverir mutluluğum. Mutluyum ama istediğim hayatı yaşamıyorum. Sana benden abla tavsiyesi sakın hayallerini erteleme. Mutluluk sandığın gibi zor bulunan birşey değil herkesle, heryerde yakalanabilir. Ama elinden uçup giden ideallerini, umutlarını bir daha bulamassın. Gerçi belki sen benim gibi deli ruhlu değilsindir herhalde:D Sadece sevdiğin adam mutluluğun için yeterli olur belki. Ama illaki idaellerin vardır seninde.
Sevdiğin adamda olsa bir başkası için hayallerinden vazgeçmek kendinden vazgeçmek değilmi? Bunu yaptığın takdirde bir nevi kendini bırakıp baskası için yaşamış olmuyormusun? Evlilik çocuk işi değil. Gerçekten kendininkiyle birlikte bir başkasının sorumluluğunuda taşıyacak büyüdünmü? En önemlisi hazırmısın? Ben bunları kendime sormadım ve pişmanım sen olma.;)

Yapma be! Ben ettim sen etme:)... 1 yıllık evliyim, 1 Aylık bebeğim var. Mutsuzmuyum? Hayır. Eşimi seviyorum hele oğlumu dünyalara değişmem. Ama bir ukte kaldı içimde... Dünyayı dolaşmak isterdim ben çocukluğumdan beri. Birazda gezgin büyüdüğümden tek bir yere bağlı kalmadım hiç. Ama minik bir bebeğin ve beni seven, dahası bana muhtaç olduğunu bildiğim bir adamın sorumluluğunun üzerimde olduğunu idrak ettiğim gün takdir edersiniz ki dünyayı dolaşma hayallerimde suya düştü:KK43: Biliyormusun ne olduğunu anlamadım ben. İlk görüşte aşık oldum, bir çırpıda evlendim, bir avazda doğurdum. Kısacası büyümeye zorlandım. En mutlu olduğum anda yolların toprak kokusunu özlerim. Tam gülerken yüzüme çarpan rüzgarı hatırlarım. Boğazıma duruverir mutluluğum. Mutluyum ama istediğim hayatı yaşamıyorum. Sana benden abla tavsiyesi sakın hayallerini erteleme. Mutluluk sandığın gibi zor bulunan birşey değil herkesle, heryerde yakalanabilir. Ama elinden uçup giden ideallerini, umutlarını bir daha bulamassın. Gerçi belki sen benim gibi deli ruhlu değilsindir herhalde:KK70: Sadece sevdiğin adam mutluluğun için yeterli olur belki. Ama illaki idaellerin vardır seninde.
Sevdiğin adamda olsa bir başkası için hayallerinden vazgeçmek kendinden vazgeçmek değilmi? Bunu yaptığın takdirde bir nevi kendini bırakıp baskası için yaşamış olmuyormusun? Evlilik çocuk işi değil. Gerçekten kendininkiyle birlikte bir başkasının sorumluluğunuda taşıyacak büyüdünmü? En önemlisi hazırmısın? Ben bunları kendime sormadım ve pişmanım sen olma.:KK66:
kaç yasında evlendiniz :)

Back
X