Sevdiğin için isteklerinden ne kadar vazgeçebilirsin ki ?

böyle erkeklerden nefret ederim bu olay cok tanıdık bana ama ben olsam inan evlenmezdim bunu sorun eden kompleksli bir erkekle

Olabildiğince direticem arkadaşlar.
Ben onun için çok şeyden vazgeçtim !!!
Varsın o da bu saçma arzusundan vazgeçsin.

Eğer bi erkek, eşinin soyisminden önce kendi soyismi geldi diye tatmin olabiliyosa, ki bu da benim eşimse, ben yanlış tanımışım demek ki...
Bu konuyu daha önce konuşup, ve ayrılmştık.
Sonra tekrar barışıp hiç bi şey olmamış gibi devam etmiştik, o zaman kabullendiğini zannediyodum,
ama bu gün böyle diyince, şaşırdım.
İyiki de tepki vermemişim, şimdi daha mantıklıyım.
Ağlamayı da bıraktım.
Teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için.

çok sinirlendim ya önce benim soyismim sonra senin soy ismin bu nasıl bi mantık.alınma ama nişanlının ağzını burnunu kırasım geldi.valla vazgeçme arkadaşım inadım inat de.şu erkeklerin bencilliğinden bıktım artık.

Bunu istemek en doğal hakkın. Ben de isterim şahsen babacığımın ismini sürdürmek, soy ismini yaşatmak. Ayrıca fedakarlık yapmak zorunda da değiliz, bizim erkeklerimiz önce annaleri, sonra sevgilileri sonra da eşleri tarafından çok pohpohlandığı için böyle.

Ve erkeğin soy ismi önce gelmez, sen de ki "bak senin soyadın önce yazılırsa o benim kızlık soyadım yerine geçer. En sondaki soyadı erkeğin soyadıdır ve çocuklar da bu soyadı alır. Yani benim soyadım en sona yazılıp da çocukların benim soyadamı almasını istiyorsan buyur seninkini önce yazdıralım " de :)

Yada nişanlın için ayrı bir kanuni düzenleme yapılsın

Burada ikisi birlikte kullanılabilceği yazılmış
http://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=7463

Son düzenleme:

Hayır, ben kızlık soyismimi olan çocuğuma veremem ki,
o haktan sadece ben yararlanıyorum, yasa böyle diye biliyorum

Hayır, ben kızlık soyismimi olan çocuğuma veremem ki,
o haktan sadece ben yararlanıyorum, yasa böyle diye biliyorum

Hayır mesela Tansu Çiller kocasına ve çocuklarına kendi soyadını verdi ama mahkeme kararıyla oldu benim bildiğim kadarıyla.

Hem kanun böyle yaa, en sona erkeğin soyadı yazılır ve çocuklar da erkeğin soyadını taşır. Sen nişanlına kanun böyle de, birde benim o yazdığımı de :))

Hala kabul etmiyorsa yani bir soyadını kompleks yapıp da meseleyi bu kadar büyüten adamla da evlenmeyi tekrar düşün derim. Herşeye karşı böyle mi yoksa çok iyi anlayışlı da sadece bu meselede mi böyle?

Son düzenleme:

Aslında nişanlım çok anlayışlı sessiz ve sakin, ailem ve ben bu yönünü çok takdir ediyoruz.
Ama bu konuda biraz daha medeni olmasını istiyorum.
Dediğin gibi hoyrat sert bi erkek olsaydı ve bu davranışı üzerine bütün ipler kopardı,
ama öyle biri değil, tek suçu bu diye de nasıl idam ederim.

bu konuda ben daha farklı düşünüyorum. ben de evlenmeden önce isterdim kızlık soyadımı kullanmak. ama almadım. eşim istersen alabilirsin dedi. ama ben iki tane soyad istemedim. bunun bir eksiklğini de hissemedim. yani ayrılma noktasına bu nedenden gelindeyse, diretmek bence biraz boş. nişanlın kabul etmiyorsa ayrıl , ya da sen kabulleneceksin ayrılmayacaksın.bunu zorla yaptırmak pek doğru gelmiyor bana.

O zaman sende duygu sömürüs yap. Babamın soy ismini devam ettirmek istiyorum, neden kabul etmiyorsun, yarın kızımız senin soy ismini de kullanmak istese hoşuna gitmez miydi de :)

Ama sonuncusunu duruma göre söyle :) Ben seni çok iyi anlıyorum. Diretmeni de çok iyi anlıyorum. Bir kere de biizm isteğimiz olsun beyav.

Son düzenleme:
Nısanlınız cok ıyı bır ınsasa tek sorun buysa bundan dolayı ayrılmaz ..bu ıstegıızde vazgecersınız...

Nısanlınız dıger ısteklerınızde boyel ısrarcımı hıc bır ıstegınızı yapmıyor mu

canım bıldıgım kadarıyla soyle oluyo
mesela kızın adı ayşe egemen bunu ısım olarak kullanıyo
esının soyadı ona eklenıyo
yanı esının soy adıda can olsun
ayse egemen can
nısanlına soyle anlat bence tatlılıkla
hayatım dogdum once ayse olsum sonra ayse egemen sımdı zırvedeyım esınım ayse egemen canım
eger ayse can egemen olursan sankı esının kardesıymıssınde evlenmısın gıbı olur bence coook buyuk bı karmasa
ve 2 soy adı kullanma ıstegını cok ıı anlıyorum bence cok ıstıyorumm
ılk soyledıgımde sevgılıme once bı donup kaldı kapının zılınde ıkımızın ısmı ve benım soyadım yazsın dedı
nekadar guldum anlatamam boyle ınce seylere takılmasına:)
garıp yaratıklar ıste napcan
mustakbal esınıde uzme cok streslı bı donemdesınız sanırım ondan uzattı bukadar.
nekadar guzelkı dugune bukadar gun kalmıs sızın tek sorununuz bu
sımdıden mutluluklar...

=)
Nişanlınızın isteğine güldüm açıkçası=)
Nedense hep bu tarz şeyler sorun olur.
Alacağım,almayacaksın..
Ben hiç istemedim iki soyadı kullanmayı.
İlerde bi çocuğum olursa onunla aynı soyadında olmayı istiyorum.
Ama isteseydim de eşim karşı çıksaydı..
Hımmm..
Erkekler öyle küçük şeyleri büyütebiliyorlar ki..
Cevap veremedim doğrusu..

Okuyunca çok şaşırdım açıkçası, nasıl bir komplekstir yahu.

Bu sizin hukuki olarak hakkınız, kullanmak ya da kullanmamak sizin tercihinizdir, bunun böyle olmasını veya en komiği soy adlarının sırasını neden bu kadar kafasına takmış ki?

Sizin yerinizde olsam "onun soyadını nasıl öne alırım" diye değil, "bir soy adı yüzünden bana bunca cefa çektiren, olayı ayrılığa vardırabilecek kafada bir adamla cidden evlenmeli miyim" diye sorardım.

Her istediğini bu çirkin baskılarla yaptırmaya çalışacaksa işiniz var.

benimde en büyük arzum kendi soyismimi kullanmaktı.erkek kardeşim yok belkide ondan.eşimde kabul etmişti ama nüfus kağıdımı alacağımız zaman öğrendikki dilekçe gitmemiş sadece eşimin soyadı olan nüfus kağıdını verdiler bana. okadar üzüldümki.dedim eşime neyse böyle olmuş olsun.ama eşim kabul etmedi belediyeye gittik dilekçeyi buldurduk düzelttirdik eşim sayesinde tabi.erkekler neden böyle bunu neden kabul etmezler.son soyisim asıl soyisimdir sen ona öyle söyle.

Bu sizin kişisel isteğiniz diyecek birşey yok tabi ki,
ama eşiniz olacak kişinin bu soy ismine ne kadar taktığından ve
önemsediğinden şikayet ederken,
siz de bitirecek kadar önemsemiyor musunuz yani.
Demek ki önemsenecek ve ilişkiyi biterecek kadar önemliymiş.
Sizin önemsediğiniz kadar, karşı tarafında bu durumu önsemiyor olması gayet doğal.
Umarım istediğiniz gibi olur herşey.

Bu nedenden ayrilma noktasina geliyorsaniz eger bence hic evlenmeyin
Evlenince karsiniza daha büyük ve ciddi sorunlar cikabilir o zaman neyapacaksiniz kafamçokkarıştı
Bence bu ayrilma sebebi olmamali Allah baska dert vermesin

Sırf bu konu yüzünden nişanlımdan ayrılma noktasına bile geldim...
.

Bende anlamadım açıkcası.Ayrılma noktasına gelen sanki konu sahibi gibi ya da yanlış aktarmış.Bu kadar takıntı haline gelmesinin sebebini bende çözemedim ama olay iktidar muhalefet olayına dönmüş

Bu durumda neden böyle bir şeyi istediğinizi eşinize anlatmanız ve ikna etmeyi denemeniz lazım.Gerekçeniz mantıklı gelirse kabul edecektir ama bu kanun yüzünden ayrılmak bana hiçte mantıklı gelmiyor

Sizin hayaliniz neden peki.Kanun olmasa ne yapacaktınız peki?

Bu olay salt soyadı olayı değil saygısızlık !

Ayrılmanız da fayda var.

Ne yani her an böyle saçma sebeplerle diretecek mi müstakbel nişanlınız

canım eger daha sonra keske kendi soyismimide kullansaydım diye içine batacaksa kullan.bende kendi soyismimi kullanmak istiyordum.eşime sorduğumda sen bilirsin dedi ama farkettimki eşim ben kırılmayayım diye söylüyor aslında oda sadece kendi soyisminin kullanılmasından yana...bende eşimi kıramadım....sadece onun soyadını kullandım...bence sevgi çoğu seyleri feda etmeye deger canım....

Erkekler için bu soyisim çok önemli. Evlendikten sonra aldığım mail hesapların kendi soyismini kullandığımda eşim bana sen hala beni evliliğimizi kabullenemedin mi demişti, o zaman anladımki onlar için çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…