Biliyoum saçma gelebilir çoğunuza,
Ama uzun senelerdir bunu çok arzu ediyorum,
Evet bi işyeri sahibim, ticari hayatım var
Ama bunlar benim içn önemli değil,
Bunu istiyo olamazmıyım ?
Karşı taraf neden saygı duymayı tercih etmiyo ?
Veya olsun deyip sonuçta ikimizin soyismi de var demio ?
Neden Hep Fedakarlık Yapan KADINLAR oluyo ?
LÜTFEN BİRİ BANA BUNU AÇIKLASIN !!!!
Bunu istemek en doğal hakkın. Ben de isterim şahsen babacığımın ismini sürdürmek, soy ismini yaşatmak ama benim soyadım uzun olduğu için :)) olmayacak gibi.
Ve erkeğin soy ismi önce gelmez, sen de ki "bak senin soyadın önce yazılırsa o benim kızlık soyadım yerine geçer. En sondaki soyadı erkeğin soyadıdır ve çocuklar da bu soyadı alır. Yani benim soyadım en sona yazılıp da çocukların benim soyadamı almasını istiyorsan buyur seninkini önce yazdıralım " de :)
Yada nişanlın için ayrı bir kanuni düzenleme yapılsın
Burada ikisi birlikte kullanılabilceği yazılmış
Hukuki.NET - Evlilikten sonra kzlk soyadnn kullanlmas
Hayır, ben kızlık soyismimi olan çocuğuma veremem ki,
o haktan sadece ben yararlanıyorum, yasa böyle diye biliyorum
Hayır mesela Tansu Çiller kocasına ve çocuklarına kendi soyadını verdi ama mahkeme kararıyla oldu benim bildiğim kadarıyla.
Hem kanun böyle yaa, en sona erkeğin soyadı yazılır ve çocuklar da erkeğin soyadını taşır. Sen nişanlına kanun böyle de, birde benim o yazdığımı de :))
Hala kabul etmiyorsa yani bir soyadını kompleks yapıp da meseleyi bu kadar büyüten adamla da evlenmeyi tekrar düşün derim. Herşeye karşı böyle mi yoksa çok iyi anlayışlı da sadece bu meselede mi böyle?
Aslında nişanlım çok anlayışlı sessiz ve sakin, ailem ve ben bu yönünü çok takdir ediyoruz.
Ama bu konuda biraz daha medeni olmasını istiyorum.
Dediğin gibi hoyrat sert bi erkek olsaydı ve bu davranışı üzerine bütün ipler kopardı,
ama öyle biri değil, tek suçu bu diye de nasıl idam ederim.
12 Kasımda evleniyorum, kendi kızlık soyismimden vazgeçmek istemiyorum,
Çok uzunnn zamanlardan beri hep bunu arzu ederdim ve içimde nasıl büyüttüysem benim için vazgeçilmez bi noktada...
Sırf bu konu yüzünden nişanlımdan ayrılma noktasına bile geldim...
Ama kadının fendi erkeği yendi misali, ondan daha baskın çıktım sayılır, ve kabullendi.
Ama bi şartla !!!
İsmimden sonra, onun soyismi gelicek sonra benim kızlık soyismim gelicek.
Ne fark ederse...
Tabi kanunlar nasıl bilmiyorum, bu konuda bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim.
Bu gün nikah işlemlerini başlattık ve memura isteğimi belirttim, dilekçeyi kendisinin hazırlayacağını söyledi,
Eğer nişanlımın dediği gibi olursa TAMAM, ama eğer önce benim kızlık soyismim sonra onun soyismi olursa bu iş OLMAZ'mış.
Bu düşüncesini söylediğinde hiç bi şey söylemedim, çünkü nasıl bi tavır sergileyeceğimi bilemedim.
Şimdi sizce ne yapmalıyım?
Ben çok arzu ediyorum bunu....
Bu sizin kişisel isteğiniz diyecek birşey yok tabi ki,
ama eşiniz olacak kişinin bu soy ismine ne kadar taktığından ve
önemsediğinden şikayet ederken,
siz de bitirecek kadar önemsemiyor musunuz yani.
Demek ki önemsenecek ve ilişkiyi biterecek kadar önemliymiş.
Sizin önemsediğiniz kadar, karşı tarafında bu durumu önsemiyor olması gayet doğal.
Umarım istediğiniz gibi olur herşey.
Sırf bu konu yüzünden nişanlımdan ayrılma noktasına bile geldim...
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?