Sevdiğin için isteklerinden ne kadar vazgeçebilirsin ki ?

son durum nedir, bu gün belediye'ye gittik, işlemler için imza atmamız gerekiyodu, imzaları attık, o sırada bayan görevli dilekçeyi yazdım tamamdır dedi, ve evrakları elimize verdi, hayırlı olsun dedi,
o sırada nişanlım, soy isimlerinin hangisinin önce ve sonda olucağını söyledi,
bayan, beyfendi önemli olan sondaki soyisimdir dedi, bayann önce kızlık soyismi, ondan sonra sizin soyisminiz yazılıcak ded, bu çok basit bi olay, kuşkulanmanıza gerek yok dedi.

Ben ağzımı açıp tek kelime dahi konuşmadım,Zaten dün akşamda konuşamadık ve dün akşamdan bu yana olabildiğince durgun ve dalgındım zaten yeteri kadar üzgündüm,
ne o bi şey dedi ne de ben.
Bu kadar

selam,bende hem kendi hem eşimin soyadını kullanıyorum ve benim eşiminde hiç hoşuna gitmemişti ama benim aile şirketinde çalıştığım için gibi bi mazeretim vardı,nitekim hoşuna gitmesede zamanla alıştı eşim, sadece resmi işelmler hariç bi yerde ad soyad sorduklarında (bide yanımda eşim varsa ) ad+eşimin soyadını söylüyorum,ve evet isminden sonra kızlık soyadın gelmek zorunda bende nikah işlemlerinde sormuştum olmaz dediler,bence bu ayrılık sebebi kesinlikle olmamalı ve bende hiç anlamıyorum erkekler neden bunu sorun haline getiriyorlar??

erkeğin soy isminn sonda olması onu daha mutlu edecektir

ilk ikisi isim gibi sonda ki soyisim oluyor. soyadınız isim gibi de kullanılıyorsa göze takılmaz fazla.
bunun çok yaygın olduğunu herkesin sondakinin eşinin soyadı olduğunu bileceğini söyleyin.
inat etmesi çok anlamsız.

off keşke kendi soyadınızdan bir eş bulsaydınız benim gibi..:)

eşimle soyadımız aynııı..:)

er_ca senınkı de ıyıymiş ..

ben de kendı ısmımı kullanmadım çünkü eşimin soyismi babamın ismi :) babamın ismini taşıyorum çünkü :)

ççoğu kısı şaşırıyor ..isim soy isim ,baba adı dıyınce :)

seninki de enteresanmış çok güzel :) a.s.

eşim ilk zamnlar ailesine ben erca'nın soyadını taşıycam yoksa evlenmezmiş benimle dedi. annesi de'' iyi oğlum siz bilirsiniz'' dedi. eşim de şaka değil bak vallahi deyince kayınvalidem 'soyadı neymiş dedi :)) öğrenince ohh beaa dedi :))

ve sonundaaa, soyisim kanunu, nişanlım tarafından da kabul edildi vereliniortak
İyiki bundan dönmedim, iyi ki sonuna kadar direttim,
ve bu sabah konuştuk bu konuyu, kendi soyisminin önde olamayacağını anlattım, neyseki beni bütün sakinliğiyle dinledi ve kabul etti

Destekleriniz ve yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.a.s.

Canım güzellikle hallolmasına sevindim,
iyi ki vazgeçmedin, bu işin geri dönüşü zordu, sonradan kendi soyadını ekletmek istesen,
mahkemeler, davalar...
En baştan olduğu çok iyi oldu.
Nişanlın zaten alışacaktı duruma, başka çaresi yoktu.

Canım demek ki nişanlın bazı durumlarda önce fevri çıkışlar yapıp;
reddeden ve aradan zaman geçince kabullenip, sorun etmeyen bir yapıda.
Bu süreçte fevri davranmadığın, sabırlı davrandığın ve olay çıkartmadan hallettiğin için de
seni tebrik ediyorum.
Zamanla zaten huyunu iyice alırsın nişanlının,
huyuna göre gittin mi de her istediğini, her dediğini rahatlıkla yaptırırsın.

Düğüne de çok az kalmış, mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
benim soyismim acayip uzun 15 harf..
o kadar bıktım ki artık, kocamınkini seve seve kabul ederim
onunkini de eklersem adım soyadım 25 harf oluyor :1shok:

uff bu erkeklerden neden bu kadar trajikomik oluyorlar anlayamıyorum.takıntılılar resmen.ne farkeder senın ismin önce olsa ya da olmasa.hayret yaa..neyse tatlıya bağlanmıs ya konu buna svindim.hayırlısı olsun canım.

bu arada ben de kızlık soyismimi cok severım ama tasıyamıorum artık(kendım istemedim cünkü nüfusta 2 ismim var birde soyismim cok uzundu ee birde eşimin soyismi eklenirse nolurdu bılmemm:))) sınav kagıdımda doldurulacak alan kalmazdı vallahi.:)

büyütülcek bir konu olmadığını ve erkeklerin bunu neden kopleks yaptığını hiç anlamadım
anlamıyorum...
bende soyismimi kullanıyorum çok nadir ve çok hoşdur bütün öğrenim hayatımda bunla ilgili pekçok anım vardır eğer bundan vazgeşsem ilerde içimde uhde kalacakdı ve içimden geleni yaptım
ama önce kendi soyismin sonra eşinin ki kullanılıyor bunun değişip değişmemesi
neden önemli yani birinin önce veya sonra olması bildiğim kadarıyla hep bu şekilde oluyor.

Daha yolun başında bu türden sorunlar için güç savaşına giriyorsanız evlilik sonrasında derecesi farklı bile olsa her ailede yaşanan sorunları nasıl atlatacaksınız merak ediyorum.
Galip gelen tarafı daha sonra yazarsan sevinirim:)

canım kanunen önce evlenmedne önceki soy adın sonra da eşinin ki yazılıyor

ben de evlenmeden önceki soyadımı kullanıyorum soyadımı nedense bazen ikinci adım da sanıyorlar ki aslında hiç isim sanılacak bir soyad da değil eğer soyadın uygunsa zaten senin ikinci adın sanacaklarını fark etmeyeceğini söyle

valla ben eşime sormadım bile hatta kendi sordu soyadını kullanmak için ne yapman gerekiyormuş yaptın mı diye

bunu mesele etmesinin mantıksız olduğunu yasal olarak nasıl yazılıyorsa öyle yazılacağını ama zaten günlük hayatında kendini tanıtırken sadee onun soyadını kulanacağını falan söyle istersen ne bileyim otobüs bileti alırken onun soyadınıve kendi adını verirsin mesela onun yanındayken fazla kullanmazsın resmi işlemler dışında orta yolu bulursun belki

ben ''esimin ya da benim soyadim, ikisi de soyadi sonucta ne fark eder'' deyip esimin soyadini aldim esimi kirmamak icin ama pisman oldum neden ikisini de kullanmadim diye.
keske iki soyadimi da kullansaydim.
bence isteklerinizi baskalari icin geride birakmayin cunku sonra insanin icinde kaliyor.
keske demeyin bence.

bir de bu konu yuzunden ayrilma noktasina geliniyorsa bu evlilik kararinin mantikli olup olmadigini tekrar tekrar dusunmenizi oneririm, cok basit bir sebep bu.

Bazen basit olaylar, ayrılmak için büyük nedenler oluşturabiliyo.

Sonuçta bu durumu istediğimi nişanlıma anlatış tarzım kurduğum cümleler ve içtenlik söylenen her kelime hakettiğini buldu.
Beni kırmayıp soyismimi kullanmama razı geldi.
Tatlı dil yılanı değiliğinden çıkarır sözü bir kez daha doğruluğunu ispatladı...

Yanlış anlamayında,
içtenliğim ve söylediğim herşeyle hakettiğim karşılığı aldım, tatlı dil yılanı çıkarır
cümlesi ispatlanmış oldu bir kere daha dediniz ya,
madem öyle evlenince sadece kendi soyisminizi kullansaydınız ya,
bunu kabul ettirme şansınız pek yoktu kolay kolay siz de biliyorsunuz.
Tatlı dil yılanı nasıl deliğinden çıkarıyor o zaman görseydik açıkçası.
Ayrıca malesef ne sizin , ne de nişanlınızın dediği oldu, kanunların dediği oldu,
siz istediniz diye sizin ki öne yazılmadı, kanun gereği öne yazılmalıydı o yüzden yazılacak.
En önemlisi de, sizin soyisminizin öne yazılması, sizin soyisminizin ad olduğu anlamına geliyor, soyisim bölümü eşinize ait, eşinizin soyismini kullanıyorsunuz yani.
Bu güç yarışı konusunda erkeği suçluyoruz ama,
aynı güç yarışı içinde siz de varsınız ve malesef bu güç yarışından çok ta karlı çıkmadınız,
dediğiniz gibi. Malesef o kadar basit değil evlilik.

Bazı erkekler evliliği güç gösterisi sanıyor

her tarftan ezmeye baskı altına almaya çalışıyor köle gibi davranıyor

canım hayır soy isminin ikisi de soyad kısmında geçiyor yani mesela senin ad soyad ayşe can eşinin soyadı ege bundan sonra kimliğinde ad: ayşe soyad: can ege yazıyor

bu arada şu an yasal olarak sadece kızlık soyadını kullanamıyorsun sadece AİHM isteyen kadın kullanabilir dedi

ben yasal hak da olsa sadece evlenmedne önceki soyadımı kullanmazdım çünkü ben eşimle evlendim ve onun ailesine girdim o yüzden onun soyadını da aldım ama eşimle evlenmem geçmişimden ailemden tamamen kopmam anlamına gelmiyor o yüzden kendi soyadımı da eşiminkiyle beraber kullanıyorum

bu arada daha önce de yazmıştım benim eşim bırak tepki vermeyi kendi sordu ne yapmak lazım diye ama niyeyse kendi soyadımı da kullanmama tepki veren iki tane kız arkadaşım oldu ama sonra öğrendim onların eşleri izin vermemiş soyadlarını kullanmasına

önemli olan eşlerin bazı konularda anlayışlı olması arkadaş demiş ki ben onun için çok fedakarlık yaptım ondan bir tek bunu istiyorum bu bu kadar basit

bu arada kendi soyadını eşinle birlikte kullansan da eşinin nüfusuna geçiyorsun yani sen Ankara eşin İstanbul nüfusuna kayıtlıysan eşinin nüfusu olan İstanbula gidiyor kütüğün zaten ben hep derim istediğin kadar kendi soyadını da kullan istediğin kadar feminist ol adam seni nüfusuna aldı mı aldı bitti diye :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…