Sevdiğin için isteklerinden ne kadar vazgeçebilirsin ki ?

Oldu nişanlın için yasa değişsin!

Konu zaten sadece soyadı konusu değil bence, tamamen saygısızlık..

tabiki kullanmak isteyebilirsin. bende evlenirsem bırakmam baba soyadımı. o bana babamdan yadigar. ve olması gereken de önce kızlık soyadın,sonra da eşinin soyadı. sıralama böledir. saçmalamasın nişanlın :mymeka:

benim kızlık soyadım çok uzun olduğu için kabul etmedim yoksa yapacaktım
eşimin soyadı daha kısa
o yüzden kabul ettim...

Tam bilmiyorum ama zaten sona yazılacak olan isim önemli değil mi?
Sona yazılan isiminde erkeğin ismi olduğunu biliyorum.
Hatta soyismi bölümüne iki isim yazmıyorlar,
sizin adınızı ve kızlık soyisminizi ad bölümüne,
nişanlınızın soyismini soyad bölümüne yazıyorlar diye biliyorum.
Yanlışta biliyor olabilirim.
Eğer böyleyse neyi tartışıyorsunuz ki o zaman.
Keyfi olarak işlemler yasalar değişecek değil ya.

niaşnlınız gereksiz yerediretiyor. sanki onaq kendi soyadınızı vermek istemişsiniz gibi davranıyopr. taviz vermeyin derim bugün buna direten adam yarın da saçma sapan birşeye diretir. o sizi bir soyadı mevzusu yüzünden kaybetmeyi göze alıyorsa yapacakbirşey yok.. size saygı duyması lazım.

Bu konuda gerekeni yapmışsın canım zaten.
Neden kullanmak istediğini, gereklilğini
ve en önemlisi de isteğinin bu yönde olduğunu güzellikle belirtmişsin,
vazgeçme isteğinden.

Yasalara göre eşin soyadı kızlık soyadının önüne geçemez, bunu değiştiremezsiniz.
Erkek olarak öncelik, üstünlük taslama çabasına girmiş nişanlın,
evleniyor ya hani, karısına ve etrafına erkekliğini ispatlayacak ya hani,
kabullenemiyor eski soyadını kullanmanı.

Canım bu sorunun sizi ayrılma seviyesine getirmemesi gerekirdi aslında,
nişanlın anlayışsız davranmış.
Zaten olan olmuş, dilekçeni vermişin ve çift soaydını kullancakmışsın.
Bir süre aranızda sıkıntı olsa da, zamanla nişanlın alışır bu duruma inşallah,
evliliğin tadını çıkarmaya bakın canım,dilerim zamanla unutur, alışır.

Erkekler işler ciddiye binince böyle dayatmalarla istediklerini yaptırmaya o kadar alışmışlar ki, önce benim soyadım olmazsa 'olmaz bu iş' demeye getiriyorsa işi durumunuz vahim demektir... benneyaptımki

Senin böylesine basit bir isteğini yerine getirmeyen adam yarın daha nelerine 'hayır olmaz' der bir düşün... :umursamaz:

Evet zor bir karar ama 'Olmasın haklısın' deyip kestirip atman lazım, sana böyle rahatça pişkin bir şey söyleyen insana...

Sana saygı duymayan, duygusal kararlarını görmezden gelen bir adamı ne diye hayatında tutasın ki? lmaz:

Son düzenleyen: Moderatör:
şaşırdım açıkcası bi soyadı bu kadar problem yaratır mı ya sen kendı soyadını istiyosan senin adın, kızlık soyadın ve ardından eşinin soyadı gelmeli ortada kabak çiçeği gibi durur eşinin soyadı en sonda olsun ne olcak ki bu mu mesele bu kadar niye sorun ki anlayamıyorum eşinin yaptığını tartışma konusu bile yapılmamalı bence kanun böyle de ikne et zor valla evlenincede başka sorunlar çıkmasından endişeliyim herşey gönlünce olsun

Evleniyorsun babandan ailenden ayrılıyorsun kendi ailen Eşin oluyor.
Bir soyismini mi almak zor geldi. kafamçokkarıştı

Herkes nişanlısında suc bulmus pardon da ben erkek olsam karım olacak kadın tabii ki benim soyadımı almalı.
Karı kocayız sonucta bir yere gitsek ne o öyle bosanmıs dul gibi soyadları farklı.
Yakışmaz.

benim eşimde soyismim değişti iye sabahın köründe gitti kimliğimi aldı ve herkese yemek ısmarladı...
neymiş artık aydınmışım.....

kendi soyismini kullananlardanım bende.çokta seviyorum soyimimi.eşimin soy ismi benim soyismimden sonra yazıyor yasalar gereği.ama bunu bir komplex haline dönüştürmedi.nişanlınız şimdiden bunu bu hale soktuysa ileride oldukça zorlanacaksınız gibi geliyor.inşallah böyle olmaz ama alt tarafı bir soy ismi.heryerde ikiside söyleniyor ha önce ha sonra ne farkedecek..takılacak bumu kaldı hayatınızda....en güzel günlerinizi yaşamanız gereken yerde niye size bu şekilde baskı kurmaya çalışıyor CADIARZU

benim eşimde ikide bir gidelim nufus cuzdanlarımızı değiştirelim diye tuttturuyor. soy ismim değişecek ya. ben eşimin soyismını kullanacam ve bundan rahatsızlık duymuyorum hiç ama neden erkekler bunu kompleks haline getiriyor bilmiyorum

ben de kendi soy ismimi de kulanıyorum..yasalar gereği önce kendi soy ismin yazılıyor..ancak kısaltma yapılırken ilk soyisim kısaltılıyor ve ikinci soyad kullanılıyor..
örnek (tamamen atmasyon) Ayşe BAYRAK ERDOĞAN Ayşe B. ERDOĞAN
eşinin soyadının sonra yazılmasının da bir mantığı var ayrıca...kısaltmalarda karı koca olduğunuz anlaşılmaz yoksa..ve otel gibi yerlerde sorun yaşarsınız evlilik cüzdanınız yanınızda değilse..bunu söylesen nişanlına..

ayrıca ben ismim bu şekilde kullanıldığı için pişmanım..çok uzun oldu bence..söylenmesi hoş ama telefonda falan sıkıntı oluyor resmi kurumlarda zorlanıyorum..birde soy ismim aynı zamanda bir erkek ismi olarak kullanılıyor ve bu da ayrıca sıkıntı...erkek zannediyorlar bazen ve soy ismim yerine ismimi kısaltıyolarki komedi resmen :))

Son düzenleme:
yaa sabir benim varolusumdan itibaren olan soy adimi neden omrumun dorte biri gittikten sorna
hayatima giren insanin soy isminin pesine takayimki
once benim kimligim sonra esiminki

Merak ettim ve netten araştırdım biraz.
Bu konuda zaten mevcut yasalar var,
yani bana göre boşuna tartışıyorsunuz,
sizin tartışmanıza göre bir sonuç çıkacak değil yani.
Kanunlara göre iki soy isim kullanılacak ise, kadının soyisminin
erkeğin soyisminden önce yazılması gerekiyormuş.
Siz tartıştıktan sonra sizin kararınıza göre bu olay değişmeyecek,
o yüzden boşuna tartışmayın bence.
Siz gerekli başvuruyu yapmışsınız, size evleneceğiniz zaman
kimse sizin ki mi önce yazılsın, eşinizin ki mi diye sormayacak.
Eşinizin ki sonra yazılacak.

nısanlınız bence ısı yokusa surmek ıcın boyle bır teklıfte bulunmus
sıze karsı bu kadar ısteklı oldugunuz bu konuda anlayıslı olması gerekırdı
ama sonucta nıkah basvurusu yapılırken her ıkı soyısmını de kullanmak ıstedıgınızı nısanlınız yanınızdayken bıldırdıysenız artık hıc bu konuda konusmayın

zıra bu nıkah mudurlugunun ya da kısının keyfıyetınde degıl
nıkahtan sonra nufus mudurlugune nufus cuzdanı yenıleme ıcın gıttıgınızde ıstedıgınız kadar belırtın kanunlar ıslıyor ve
ad hanesı ısmınız
soyısmı hanesıne de once kendı soyısmınız sonra esınızın soyısmı eklenıyor

nufus cuzdanının arka yuzunde kızlık soyısmı yazan yerde yıne kendı soyısmınız yazıyor

nısanlınızla bu konuyu konusmayın artık bence
yıne de bu konu acılırsa soyısmı yazılısındakı sıranın bır onemı yok
sonucta kutugum senın kutugune eklendı dıye sakınlestırebılırsınız

ben sana bayiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…