- Konu Sahibi ElaMenevis
-
telefonla sürekli konuşuyoruz ama nereye kdr belli edeblriz ki duygularımızı. hüznünde sewincinde yanında deilim. elini tutamıyorum, omzunda ağlayamıyorum. fotoğrafına sarılıp uyuyorum. onun gözleri benim evimdi, dalıp dalıp gidemiyorum, evime giremiyorum.
1 yili askin suredir iliskimiz var kendisi baska ulkede..
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Allah sabır versin canım.Ne kadar zamandır görüşemiyorsunuz?
Bak benim de
içimi ezdin şimdiBen seni çok iyi anlıyorum.Aynı durumdayım
çünkü.Bak sana yaşanmış bir olay anlatıcam.Benim yakın çevremde olmuş
bir şey bu ve beni kendime getirmiştir.Şimdi ne zaman böyle özlemden
omuzlarımın düştüğünü,boynumun büküldüğünü hissetsem hemen bunu
hatırlarım,toparlarım kendimi.Uzaktan ilişki sürdüren bir çift bizler
gibi.Bir kaç kez ilk tanıştıkları dönemde yüz yüze gelmişler ama ayrı
şehirlerde yaşıyorlar.Bir sene sürmüş böyle ilişkileri.Bir seneden sonra
kız baskı yapmaya başlıyor çocuğa.Çocuğun da bir ilgisizliği filan yok
ama işi gücü yoğun,telefonda konuşabiliyorlar ancak.Çocuğun iş hayatında
problemler oluyor.Tam da bu dönemde kız iyice abartıyor.İşte
gelmiyorsun,ilgilenmiyorsun vs...Çocuk birkaç kez,elimden geldiğince
ilişkim adına yapıyorum birşeyler diyor,alttan alıyor bir süre.Ama
kavgalar artıyor,telefonda devamlı tartışmalar filan.Ve
ayrılıyorlar.Çocuk kıza;ben sana yaranamıyorum,ne yapsam tatmin
olmuyorsun,hayatta ileride daha ne zorluklarla karşılaşabiliriz,seven
insan dayanır,sevgisinden güç alır,sevgiye sahip olduğu için mutlu olur
gibisinden konuşmuş.O kızın sonra ne kadar pişman olduğuna şahit
oldum.Meğer varlığı bile,uzakta olsa da varolduğunu,bir sevgilim
olduğunu bilmek bile mutlulukmuş dediğini bilirim.Yani
seviyorsan,seviliyorsan bu başlı başına bir nimet canım,öyle
düşün.Sonsuza kadar böyle uzaktan sürecek hali yok.Kısmetse inşallah
birgün biz de kavuşuruz.
Bir kere ocak ayinda gorustuk, ramazanda tekrar gorusmeyi planliyoruz
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
amin inşallah görürüz o günleri hepimiz. bizm ilişkimizde de sabırlı olan erkek tarafı deil malesef. ama bn hep şükrettim uzakta da olsa, sonuçta byerlerde bnmle brlikte nefes alıyor.tlfnun öbür ucunda olması bile nimet bnm için. peki arkadaşınız tekrardan birleşmedi mi tamamen btti mi ilişkileri, bn çok korkarım kaybettkten snra pişman olmaktan
offf tam benlik bir konu olmuş malesef, benim durumum hepinizinkinden farklı, anlatsam uzun ama kısa keseyim
bir davette erkek arkadaşım beni görüyor, ve yanı başımda olmasına ragmen ben onu görmüyorumsonra aradan zaman geçiyor bu beni faceden ekliyor vee yurt dışına gidiyor biz konuşuyoruz falan ve aşık olduk, ben onu hiç görmedim yani, ve bir yıla yaklaştı hâlâ birbirimizi görmedik sevgili olalı...
eger herşey yolunda giderse önümüzdeki 3 ay içinde görüşecegiz ve söz yapmayı düşünüyorum, ama sonra yine ayrılık olacak....
ve içimde hep bir korku var acaba birbirimizi begenecekmiyiz ilk defa bu kadar yakından görüpte? Sizler ne düşünüyorsunuz?
Hakkınızda hayırlısı olsun...Tabii çok kısa yazmışsınız,o yüzden birşey diyemiyorum.2.5 yıl boyunca hiç mi görüşme imkanınız olmamıştı?Ayrılık nedeniniz ne oldu ya da?
Canım,erkek arkadaşın uzun zaman önce de olsa o davette seni görmüş sonuçta.Ve bir kere görmeyle bile, böyle uzaktan ve bu kadar zaman seninle ilişkiyi yürüttüyse bence birhayli beğenmiş seni.Bu yüzden acaba o beni beğenir mi? gibi bir endişe olmasın bence içinde.Facebook'tan resmini filan da mı görmedin hiç?Yani bir yıla yakın diyorsun,kamera imkanınız olmamış olabilir ama en azından bir fotoğrafını görsen yani az çok fikir sahibi olurdun.Ama şu da var;duygusal anlamda,kafa yapısı anlamında uyuşuyorsanız ve aşık olup bunca zaman ilişkiyi yürütebiliyorsanız bence sen onu görünce her haliyle beğenebilirsin.Kimse dört dörtlük değil sonuçta,yakından gördüğünde çok daha yakışıklı gelebilir gözüne hatta
Arkadaşlar,herhangi bir nedenden dolayı erkek arkadaşıyla ya da eşiyle uzaktan ilişki yürütenler,bir dönem yürütmüş olanlar içimizdekileri paylaşalım diye böyle bir konu açtım.Karşılaştığımız zorluklar,başa çıkma yöntemlerimiz neler?İlişkinizi sağlıklı yürütmek için,canlı tutmak adına neler yapıyorsunuz?Uzun süre kilometreler arası ilişki yürütüp mutlu sona kavuşanlar var mı?Aradaki bağı güçlü tutabilmek için neler yapılabilir?
Görüştük canım 3-4 ayda bir. Sınavlar hayat şu bu benim tecrübesizliğim derken bitti. somyt neden yoktu yani. Kısmet değilmiş.
evet canım aslında öyle, ilk konuştugumuz andan beri niyeti ciddi oldugundan hiç ayrılılık lafını agzına almadı, ve açıkcası başlarda faceden fotograflarını görünce kendisini hiç begenmedimiyi çocuk ama hiç yakışıklı degil dedim kendi kendime ama sonradan konuştukca resmen aşık oldum ve şu an gözüme çok yakışıklı görünüyor
whatsapp'tan sık sık resim gönderir, ben daha az gönderirim ama ikimizde sabah uyandıgımızdaki hâlimizi biliyoruz (çirkin çirkinnn) ve kameradanda bir kere görüştük. yurt dışında oldugu için saatlerce telefonda konuşamıyoruz (çok pahalı ya) ama yinede haftada 4-5 kere konuşuyoruz 5dk 10dk bazen 30dk öyle işte. Ama onu görecegimi düşününce bile heyecanlanıyorum, resmine bakmadan uyumuyorum, oda aynı şekilde artık hayırlısı ama yinede insan korkuyor
Benim 6 senelik uzak mesafe ilişkim var 9 aydır da nisanliyiz.
Zor hemde çok. Güven çok önemli. Sevgiline guvenmiyorsan yurutemezsin bu ilk kural.
Biz çok ayrılıp barıştık. Benim şansım askerliğini benim sehrimde yaptı bu ilişkimizi canlandırdı. Yani 5 senenin 15 ayı çok güzel gecti. Yanıma 3 ay aralıklarla geldigide oldu 6 ay sonra geldigide. Yada hiç beklemediğim halde ben izmirdeyim akşama konakta bekliyorum dedigideyani böyle boyle tam 5 sene sevgili olarak sürdürdük. Ayriliklarimiz 3 defa oldu en fazlası 2 ay sürdü. Ya o ya ben dayanamadik aradık. Ama çok ağladım çok acı çektim çok özledim kokusunu duyarak uyumak için onun tisortlerinden oluşan bi koleksiyonum vardı tabi bir şişede parfümü ve hiç beklemediğim bir akşam gece 2 de biz evlenelim diyerek uyandırdı beni ertesi gun ailesiyle konuşturdu bir hafta sonra ailesiyle tanıştım. Ve 1 ay içinde nisanlandik.
Size tavsiyelerim tecrubelerime dayanarak söylüyorum geçen seneye kadar üzerine titrerdim kıskançlık krizleri yasardim biyere gitsin rahat birakmazdim. Sonra ilişkimiz hergün kavgayla ilerliyordu kendi kendime söz verdim o aramadan aramak yok diye ben kendimi çektim sevgilim daha çok aramaya basladi. Sonra seviyeyi öğrendim bogmadan bir ilişki yuruyebilirmis bunu ogrendim.
Onun sevecegi sürprizler yaptım. Birgün ailesinden uzakta yaşadığı için hiç söylemeden şehrine gittim sabah aradım ben otogardayim evinin adresini yolla diye. Böyle kucuk sürprizler yapın.
Eski yasadiklarimizi anlatınca heyecanlanıyorum
Biz univde tanıştık. 1 sene oradayken sevgiliydik çok iyi anlasiyoduk hatta 2 sevgiliden çok 2 dost gibiydiksonra okul bitti uzaklıktan dolayı ilişkimiz catirdamaya basladi bana sen buralarda yapamazsın ızmir de buyudun deyip duruyordu. Bende kafamın karışık oldugu birgün yapamicagimi söyledim. Ve o gun telefonu kapattık 2 ay konuşmadık. Bir akşam ben rüya gördüm nisalimin heryeri kan içinde kucagimda yatiyo ben biliyorum aşkım kanı merak etme iyi olacaksın ben seviyorum seni dayan.lütfen diyorum ve sicradim uykudan saate baktım 12 gece sarildim telefona acti x... iyimisin rüyamda gördüm seni dedim. Oda kaza yaptım dün kafami carptim yere o maglum oldu herhalde dedi. Neyse biz konuşmaya başladık sabah 3 e kadar çok ozlemisim ler falan sonra 6 ay konuştuk benim annem uzak dedi onun ailesi öyle yani istemediler nasıl güvenelim dedi ikimizin aileside. Nişanlım ayrilalim aile olmadan olmaz dedi ayrıldık bebeğim çok acı çektim çok ağladım hastalandım. Nisanlim 3 ay aramadı hiç beni sonra.askere gittiğini ogrendim ve bi akşam telefon çaldı arayan sabit hat. Açtım musmutluluk ben x.. evet tanıdım sesinden dedim nasılsın iyi sen iyiyim askerlik ışte haftaya ızmir geliyorum görüşelim. Mi dedi. Ben yok nekadar zaman sonra gelme dedim gelmezse m hapis yatarım dedi niye dedim asker kacagimi yapcan beni dedi askim ızmir e çıktı askerliğim dedi ben sevinçten havalarda ama caktirmiyorum neyse askerdeyken ailem tanıdı sevdiler biz 2.5 senelik tanisiyoken. Her hafta sonu onunlaydim daha bi aşık olduk birbirimize. Askerlik bitti iş derdine düştük ben üniv mezunuyum isim yok oda aynı ben bi firmaya başladım muhasebe oda memur oldu bunlar 3 sene sürdü geçen sene hiç beklemediğim bi zamanda gece evlenme teklifi etti. Ailesi ilk istemiyodu sonra nisanlimin ısrarından dolayı kabul ettiler. Şimdi onlarda çok sevdiler beni ben de onlari sevdim. Ailem çok soyledi gelsinler diye ama biz herşey yerleşmeden istemedik şimdi herşeyin en iyisi bizim oldu
Sana tavsiyem eğer seviyorsan dinleme kimseyi biz evlilik düşünmüyoruz henüz de. Şartlar düzelsin zaman de. Bana birçok akrabam burnu büyük kimseleri beğenmiyor dedi ama ben hep nişanlımı beklediğimi söyledim sozumdee çoğu kişi meraktan geldi kimi beklediğimi görmek için.
Yaa maşallah çok güzel Allah bozmasınnnEski yasadiklarimizi anlatınca heyecanlanıyorum
Biz univde tanıştık. 1 sene oradayken sevgiliydik çok iyi anlasiyoduk hatta 2 sevgiliden çok 2 dost gibiydiksonra okul bitti uzaklıktan dolayı ilişkimiz catirdamaya basladi bana sen buralarda yapamazsın ızmir de buyudun deyip duruyordu. Bende kafamın karışık oldugu birgün yapamicagimi söyledim. Ve o gun telefonu kapattık 2 ay konuşmadık. Bir akşam ben rüya gördüm nisalimin heryeri kan içinde kucagimda yatiyo ben biliyorum aşkım kanı merak etme iyi olacaksın ben seviyorum seni dayan.lütfen diyorum ve sicradim uykudan saate baktım 12 gece sarildim telefona acti x... iyimisin rüyamda gördüm seni dedim. Oda kaza yaptım dün kafami carptim yere o maglum oldu herhalde dedi. Neyse biz konuşmaya başladık sabah 3 e kadar çok ozlemisim ler falan sonra 6 ay konuştuk benim annem uzak dedi onun ailesi öyle yani istemediler nasıl güvenelim dedi ikimizin aileside. Nişanlım ayrilalim aile olmadan olmaz dedi ayrıldık bebeğim çok acı çektim çok ağladım hastalandım. Nisanlim 3 ay aramadı hiç beni sonra.askere gittiğini ogrendim ve bi akşam telefon çaldı arayan sabit hat. Açtım musmutluluk ben x.. evet tanıdım sesinden dedim nasılsın iyi sen iyiyim askerlik ışte haftaya ızmir geliyorum görüşelim. Mi dedi. Ben yok nekadar zaman sonra gelme dedim gelmezse m hapis yatarım dedi niye dedim asker kacagimi yapcan beni dedi askim ızmir e çıktı askerliğim dedi ben sevinçten havalarda ama caktirmiyorum neyse askerdeyken ailem tanıdı sevdiler biz 2.5 senelik tanisiyoken. Her hafta sonu onunlaydim daha bi aşık olduk birbirimize. Askerlik bitti iş derdine düştük ben üniv mezunuyum isim yok oda aynı ben bi firmaya başladım muhasebe oda memur oldu bunlar 3 sene sürdü geçen sene hiç beklemediğim bi zamanda gece evlenme teklifi etti. Ailesi ilk istemiyodu sonra nisanlimin ısrarından dolayı kabul ettiler. Şimdi onlarda çok sevdiler beni ben de onlari sevdim. Ailem çok soyledi gelsinler diye ama biz herşey yerleşmeden istemedik şimdi herşeyin en iyisi bizim oldu
Sana tavsiyem eğer seviyorsan dinleme kimseyi biz evlilik düşünmüyoruz henüz de. Şartlar düzelsin zaman de. Bana birçok akrabam burnu büyük kimseleri beğenmiyor dedi ama ben hep nişanlımı beklediğimi söyledim sozumdee çoğu kişi meraktan geldi kimi beklediğimi görmek için.
Merhabalar bende uzaktan ilişki yürütenlerdenim çok talihsiziz biz :)
İlişkimiz başladıktan bir kaç ay sonra Eskişehir'e taşındık uzaktan hiçbir sorun yaşamadan 1 yıl ilişkimiz yürüdü sonra ben İzmir'de üniversite kazandım 6 ay orada kaldım sonra okuldan ayrıldım Eskişehir'e döndüm :) Bir süre Eskişehir'de kaldıktan sonra tekrar erkek arkadaşımın olduğu ile taşındık 3 4 ay sonra erkek arkadaşım askere gitti temmuz sonu gibi gelecek geldiğinde benim üniversite olacak ve ben yine gideceğim :)
Ama uzaklık bize kötü gelmedi Allah'a şükür ayrılmadık hiç o yüzden uzak olmaktan en ufak korkum yok :)
İlişkide uyum çok önemli ben bizi bir arada tutan bu uyum diye düşünüyorum onun ilişkiden beklentileriyle benimkiler aynı :)
Uzaktan ilişki yürütmek o kadar da kötü bir şey değil hem :) yanında olduğum her anın her saniyenin değeri kat kat fazla oluyor çok daha kaliteli zaman geçiriyoruz arkadaşlarımada zaman ayırabiliyorum o olmadığında ne bileyim yan yana olmak tabiki paha biçilemez ama bizimde bunları yaşamamız gerekiyormuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?