Sevdiğini özleyenler buyurun

babam sag bu yaz eşimle tartıştım annesi yüzünden bana gelme dedi sen beim anneme gelinlik yapmadındedi babamda beni vermiyodu ama anladım cok uzgunlrdi
eşimin amcası beni almaya geldi daha fazla üzülmesinler diye gitmek zorunda kaldım
nıye gittin diceksınz annem amaılıyat olcaktı o yüzden gittmiştim kadı hasta daha fazla üzülmesin diye
valide gelmedi ayrılıcaklarınıda bilsem altımı bozarım keyfimi bozmam demiş eşimde gurur yaptı gelmedi
eve geldim bişe olmamı gibi eşim sardı kokladı
eşim istiyokı ailesi hakkında bişe demiym bana bu konuda ardımcı olun lutfen napıyım

bak sana bi hata! ne olursa olsun eşin gelmeden gitmemeliydin..
annene de sen ameliyat olacaksın yanında olmak istiyorum derdin üzülmesin diye..
hani derler ya "politik olmak" diye sanırım sen politik biri değilsin o yüzden zorlanıyorsun idare etmekte :teselli:

baban seni vermemiş diye böyle olabilirler mi kin tutuolar bence çünkü yakınımda birinin de başına böyl

bişey gelmişti gururlarına yedirememiş olamazlar mı

canım melteme katılıyorum sana kendimizden örnek vereyim

benim annemle babam ayrı annem hep derki ben aasla politik biri olamam yapım deil der

ama babanemlede konuşuruz o da anlatır bana ben hiç bişey hatırlamıorum çünkü birlikte oldukları zamandan annem biraz politik olsa ayrılmazlardı her türlü eminim

baban seni vermemiş diye böyle olabilirler mi kin tutuolar bence çünkü yakınımda birinin de başına böyl

bişey gelmişti gururlarına yedirememiş olamazlar mı

aynen öyle gururdan gelmedi
ama eşimn yaptıgı dogurmu namusuna sahip cıkmaması bumu gurur peki ramazan ayıydı
allahım herkez evine hazırlık yapıyo ben annemlerdeyim
evimde ramazanı karşılark ben anemde aglıyorum ama
ahım tutuu cok kotu kavga ettielr 3 ay konusmadılar ama neye yara hiç bişe olmamıs gibiler

aynen öyle gururdan gelmedi
ama eşimn yaptıgı dogurmu namusuna sahip cıkmaması bumu gurur peki ramazan ayıydı
allahım herkez evine hazırlık yapıyo ben annemlerdeyim
evimde ramazanı karşılark ben anemde aglıyorum ama
ahım tutuu cok kotu kavga ettielr 3 ay konusmadılar ama neye yara hiç bişe olmamıs gibiler

canım gururuna yedirememesi doğal ama sna sahip çıkmaması hata tabi ki yanlış

ama baban vermedi diye böyle bence çünkü bu severek evlenince kız tarafından sorun

çıkınca erkek bekarken bişe demiyo ama evlenince acısı çıkıyo:utangac:

canım melteme katılıyorum sana kendimizden örnek vereyim

benim annemle babam ayrı annem hep derki ben aasla politik biri olamam yapım deil der

ama babanemlede konuşuruz o da anlatır bana ben hiç bişey hatırlamıorum çünkü birlikte oldukları zamandan annem biraz politik olsa ayrılmazlardı her türlü eminim

olaya şöyle bakıyosun bence annende emin böyle düşünmüştür
beni üzen insana niye taviz veriyim veya beni aglatan insanla neden dedigini yapıyım
ben onarı mutlu etmek için vevlenmedim evimin kontrolu elimde olsun
diye düşündügün zaman otomatikmen devreue zıtlık giriyo

canım gururuna yedirememesi doğal ama sna sahip çıkmaması hata tabi ki yanlış

ama baban vermedi diye böyle bence çünkü bu severek evlenince kız tarafından sorun

çıkınca erkek bekarken bişe demiyo ama evlenince acısı çıkıyo:utangac:

evet aileler araya girince işler dahada tasızlaşıyo

slm ben de geldim.

sinemciğim sorunlarını okudum. senden dinlediğimiz kadarıyla çok haksızlığa uğramışsın ama sürekli işi ben haklıyım sen haksızsına getirseniz çözemezsiniz ki. tamam sen haklısın ama onlar bunu kabul etmedikten sonra sen bu inadında devam ettikçe hep yenileceksin. kızlarında dediği gibi politik olmak lazım biraz. sürekli taviz veren ol demiyorum ama geçmişte olanları sürekli tekrarlayıp içinde büyütürsen öfken hep artar ve sonra da sağlıklı dşünememeye başlarsın. bence kim haklıyı kenara bırakıp nasıl çözebilirime odaklanmalısın.

arkadaşlar size iki sorum
eşime ailesi hakkından bananede sadece bana yaptıkları yanlışı anlatıymmı??
annesinin inatlıgına karşılık veriyyimmi??

olayları eşine aktarırken "o böyle yaptı haklı değil" gibi değilde bana böyle yapılması üzdü beni gibi söyle. sanki sokaktaki biri yapmışçasına detaya inmeden eskiyi hatırlatıp genelleme yapmadan söyle, yani annen hep böyle yapıyor deme. her zaman olayları tek tek değerlendir, yığın halinde önüne sunma derim..
açıkçası kızma ama bunca şeyden sonra eşini karşına al konuş desem sana yaptıklarından sonra konuşmak ne kadar işe yarar bilemiyorum :sm_confused:
bir de şöyle yapabilirsin, bize sorduğun gibi sor eşine. de ki "şimdi annen olduğunu unut biri böyle yaptı bu durumda sana göre doğru olan tam olarak nasıl tepki vermemdir" :uhm:

olaya şöyle bakıyosun bence annende emin böyle düşünmüştür
beni üzen insana niye taviz veriyim veya beni aglatan insanla neden dedigini yapıyım
ben onarı mutlu etmek için vevlenmedim evimin kontrolu elimde olsun
diye düşündügün zaman otomatikmen devreue zıtlık giriyo

evet canım aynen ama biraz uyumlu olsaydı ayrılmazlardı yani bizimkiler adına diyorum

çünkü şiddet filan yokmuş biliyorum o yüzden senin durumun tabiki daha ağırbenneyaptımki

evet canım ama erkek bunu hiç bi zman yediremio evlenince ailene düşman oluyo

ve senden çıkıo acısı melsefÇok üzgünüm çoook

slm ben de geldim.

sinemciğim sorunlarını okudum. senden dinlediğimiz kadarıyla çok haksızlığa uğramışsın ama sürekli işi ben haklıyım sen haksızsına getirseniz çözemezsiniz ki. tamam sen haklısın ama onlar bunu kabul etmedikten sonra sen bu inadında devam ettikçe hep yenileceksin. kızlarında dediği gibi politik olmak lazım biraz. sürekli taviz veren ol demiyorum ama geçmişte olanları sürekli tekrarlayıp içinde büyütürsen öfken hep artar ve sonra da sağlıklı dşünememeye başlarsın. bence kim haklıyı kenara bırakıp nasıl çözebilirime odaklanmalısın.

kabul ediyorum artık hiçbirşeye saglıklı bakamıyorum gücümde kalmadı bana neolur
engin bilgierinizden yarralandırırn

arkadaşlar size iki sorum
eşime ailesi hakkından bananede sadece bana yaptıkları yanlışı anlatıymmı??
annesinin inatlıgına karşılık veriyyimmi??

kesinlikle inat edip karşılık vermee sen zararlı çıkarsın

yuvanı kurtarmak için şansın varken değerlendir:1hug:

meltemin dediği gibi uyumlu şekilde tatlı dille anlat eşine kötüleyerek deil

yıpranıyorum gibi mülayim şekilde anlatmaya baka.s.

suçlayıcı konuşma. kimse ailesi, sevdikleri hakkında kötü şeyler duymak istemez. herşey eşinde bitiyor tabii dengeyi kuracak kişi o ama adam ne yapsın eve geliyor sen şikayet ediyorsun annesine gidiyor o doldurup gönderiyor. iki arada kalmak da kötü birşey. hatta bu anlamda onun işi daha zor. biliyorum bir kez soğuyunca her yaptıkları batar ama iyi yönlerini görmeye çalış. kavga ederek değil severk eşini yola getirmeye çalış. uzakta olunca kendisinin de annesinin gözünde daha kıymetli olacağını anlamasını sağla.

tek başına başa çıkamıyorsan ailenin araya girmesi gerekli gibi bence :uhm:
çünkü sizin derdiniz ikiniz arasında değil aileler girmiş işin içine..
ah ah o baba duysa biricik kızı şiddet görüyor 5 dk bırakmaz seni orda..
kayınvaliden eşinden destek alıyor, aldıkça da tepene çıkıyor bunun sonu yok ki.. herşey eşinde bitiyor..
hele ki şiddeti bile annesinin yanında uygulayacak kadar düşmesi.. yazık..

ya kızlar bişey sorucam ( Allahım insanlar nelerle uğraşıyorlar benim derdime bak. pardon sinemciim merak ettim kusura bakma konunu bölüyorum)

şimdi benim sorunum şu ki benneyaptımki: gzllergzeli ile aynı ay ve gün kalmış görünüyor ama o 48 sayıyor ben 49 sizce ben fazla mı sayıyorum. birgün düşürsen misositososito

tek başına başa çıkamıyorsan ailenin araya girmesi gerekli gibi bence :uhm:
çünkü sizin derdiniz ikiniz arasında değil aileler girmiş işin içine..
ah ah o baba duysa biricik kızı şiddet görüyor 5 dk bırakmaz seni orda..
kayınvaliden eşinden destek alıyor, aldıkça da tepene çıkıyor bunun sonu yok ki.. herşey eşinde bitiyor..
hele ki şiddeti bile annesinin yanında uygulayacak kadar düşmesi.. yazık..

ailemi karıştırmak istemiyorum eşimede bundan sonra dikkat edicem
şuan bana seslendi valideye misafir gelmiş beni çarıyolar mesafemi koyuyorum anlamıyolar kii napıyım bilmem ,
kızım olsa asla kaynanalı yere vermem oglumuda ben cektim gelinim cekmesın
oyüzden bana uzak yerde otursun olurya şeytana yenik düşer üzerm
ben her zaman mesafeden yanayım haksızmıyım

Back
X