- Konu Sahibi PAPATYA5252
-
Ailenizin istemediği biriyle evlenmek intihar etmek gibi birşey...
Sakın böyle bir hataya kalkışma canım..Bir çok şey yaşamışsın 21 yaşındaymışsın..
Aile rızası alınmadan yapılan evliliklerin %80'i diyeyim sonu gerçekten de kötü bitiyor.Eşimle tanışmadan yıllar önce bende ailemin istemediği biriyle birlikteydim,ne bağırışmalar,aman Allahım ne kavgalar,ne başkaldırışlar......
Şimdi diyorum ki iyi ki ailemi dinlemişim,iyi ki ayrılmışım ve iyi ki Allahım karşıma eşimi çıkarmış..
O benim herşeyim
Sende bunları düşün tatlım...
Çok çok önemli uzak dur ve aileni dinle..
Sana tek önerim...
bencede cevren aılen onaylamıyorsa sorun cıkıyor..babam bana kızım gorusme dedı..arkadaslarım keza oyle..ama ben gorustum ne oldu evlılık hayallerı kurduk ve terkettı..bahanesı aılem hazır degılım vs..seklınde oldu.suan guvenım kalmadı barısıp evlensem bosanmak ıster sıkıldım dıye dıyorum...
...
bu yaz bi kredi cekti 10 bin bendende kefil olmamı istedi bende cok istemesemde oldum.. parayı borcları için kullandı sanırım ve bu zamana kdr ödedigini sanıyodum ki ödemedigini gelen ihtarname ile öğrendim dünya basıma yıkıldı. babam banka işlerinden nefret eden bi adam duysa napar die düşündüm hep kendi basıma halletmeye calıstım onunla çokm stresli günler gecirdim o da tlflara cıkmamaya basladı tlf kapalıydı sürekli beni arıyodu baska numaralardan ama ben ona kolay kolay ulasamıyodum su gün halletcem diodu umutlanıyodum ama halledemiyodu.. bankaylada hep ben muhatap oluyodum..
...
neyse uzatmayayım sonunda babama söylemeye karar verdim.bi akrabamla aynı yerde çalısıyodum onunla birlikte anlattık durumu..Allah razı olsun ailem cok tepki göstermedi babasıyla görüştü babam sevglimin ve aynı zamandada paranın bi kısmını bankaya yatırdı babam haciz olayı fln olmasın diye
...
...
ailemde hiç kimse istemiyor.. arkadaslarım olmamasından yana.. istememelerinin sebebide sorumsuz olusu ve yaşadıgımız bi para konusu .
...
yani sizlere sorum kimsenin onaylamadıgı bir kişiyle sonuna kadar direnipte evlenince mutlu olan herkesi utandıran varmı ???
diğer konunuz da ben onsuz yapamam demişsiniz, size sadece şunu söyleyeceğim; insanlar annelerini, babalarını, evlatlarını kaybediyorlar da yaşamaya devam ediyorlar.
ayrıca bende 4 ay önce 5 yıl flört+ 1 yıl nişanlılık toplam 6 yıllık ilişkimi bitirdim aynı şekilde benim ailemde istemiyordu, sadece ben seviyorum diye kabul ettiler. içinde bulunduğun psikolojiyi çok iyi biliyorum, zor evet. ama bi insana karşı güvensizlik oluştuysa bundan sonra her hareketi gözüne batacak, herşeyi sorgulayacaksın, git gide yorulacaksın, bu durum ilişkine yansıyacak ve hayatından birkaç sene daha gitmiş olacak, bundan sonra keşkelerin başlayacak...
12/12/2011
24/12/2012
Kimi utandıracaksınız PAPATYA5252? Sevgiliniz adınıza kredi çekip, size ihtarname gelence arazi olduğunda aslan gibi arkanızda duran ailenizi mi? Bu adamın size fayda getirmeyeceğini idrak ettiklerinden iyiliğinizi düşünerek size engel olmayan çalışan dostlarınızı mı?
Aileniz de, arkadaşlarınız da sadece ve sadece sizin mutlu olmanızı istiyor.. Bu adamdan size hayır gelmeyeceği için, sizin iyiliğinizi düşündükleri için ayrılmanızı istiyorlar.. Eğer evlenirseniz, bu adamdan size hayır gelmeyeceği çok açık ve net.. Ama yine de eğer ki bir ihtimal mutlu olursanız, sizi sevenler sadece mutlu olur sizin mutluluğunuzla..
Bir hayırsızın peşine düşmüşsünüz, çevrenizdeki tüm makul insanların sözlerini hiçe sayıyorsunuz.. Unutmayın ki, gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.. Yarın birgün evlendiğinizde dertleriniz devam ederse, arkanızda olacak olan yine ailenizdir.. Hani sizi borç batağından kurtaran aileniz.. Hani utandırmaya çalıştığınız aileniz..
5.5 yıl diye diye ölmüşsünüz.. Yahu insanlar 20 yıllık kocalarından ayrılıyor; siz 5.5 yıllık sevgiliktesiniz.. Madem çevrenizdekilere kulak tıkıyorsunuz; biraz forumdaki konuları karıştırın da, hayat dersleri çıkartın..
sen yazamasan da biz anladık,bunu yapan tek sen değilsin kaldı ki karşına böle eline kız eli değmemiş bir sütten çıkmış ak kaşık çıkmayacak karşına,sırf bu yüzden bu adam diyemeyeceğim şahsı çekmek zorunda değilsin,hele senin böyle düşündüğünü biliyorsa var sen hesap et artık o neler düşünüyor elin mahkum diye,belki de sırf bu yüzden yapıyor bunları
hiç beni tehdit etmedi falan demişsin ya hah işte bi ayrılmaya kalk bak o zaman göreceksin gerçek yüzünü bunca şeyin üzerine beklerim bunu da ben bu adamdan
mutlu olan var mı dersen uzman yetmediyse bu foruma çok değil şöyle bikaç sayfa göz gezdirmen yeter
Erkeğin;
Alkol ve madde bağımlısından,
Aldatanından,
Kumarbazından,
Şiddete meyillisinden,
Hastalık derecesinde kıskancından,
Yalancısından,
Tembelinden,
Ana kuzusundan,
Sorumsuzundan uzak duracaksın.
Ben çok seviyorum herşeyine razıyım diyerek evlenen genç kızlar, erkeği değiştirmek için ömürlerini tüketiyorlar, yıllar sonra o erkek adam oluyor belki ama sen senlikten çıkıyorsun, güçlüyüm değil sevdiğimi, dünyayı değiştiririm diyorsanız evlenir yaşayarak tecrübe edersiniz, akıbet ne olur onu Allah bilir, lakin şunuda unutmayın büyükler her zaman haklıdır, istisnalar kaideyi bozmaz.
5.5 yılını verdin dye sorumsz biryle evlenecek değilsn çnkü 5 yılını vermek var brde koskoca bir ömrü geçrmek var bnlar çok farklı hem o 5 yılda siz aynı evde yaşayıp aynı sorumlulukları paylşmıyorduz evlnnce herşey farklı olacak şimdi bi şeklde herşeyi dğrultan evlnnce bnu yapamayblr evlilik büyük bir sorumluluktr evlnmeden önce senn bu üzüntnü görp ailenn istemediğini bilip senn başını kaldırmak istyorsa bnu hemen yapsın insan isteynce herşeyi yapablr madem seni bu kdr çok seviyor neden senn canını yakıyo eğer hala sormszsa ve canını yakıyorsa koyver gtsn ailenn istemediği bir evlllk yapmaa mutsz bi aile olursn bu seni zamnla eşinden uzaklştrr ailenn kıymetni dha iyi anlrsn yarın bir gün ççcğn olur 5 kurş parya mhtç kalırsn bu hepmzn başına geleblr herkes için geçerli insan geleceğini garanti altına almalı malesef bazı şeyler karın doyurmuyor hem seveblcğin ailenn istediği hemde seni el üstne tutacak birileri elbet vardır boşver herşey zamnla unutuluyor acele etme kalitli insanlar bul eğer biri sorumsuzsa ondan hiç bir zaman adam olmasını BEKLME çnkü bu olmayacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?