Sevdiğinizin kalbinin baskasında atması :(

Angelife

Onur'umm (=
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
95
1
86
Adana
Bir kitap okuyorum bi konuyu düsündüm sizlede paylasmak istedim. Kitabın adı en son yürekler ölür Canan Tan'ın.. Gercekten çok güzel bir kitap. Evli bir çift ama cok mutlular iş gezisine bi kaç hafta daha ekleyerek balaylarınıda yaptılar dönerken bir trafik kazası gecirdiler. Kız bir kaç kırıkla atlatabildi ama adam öldü. Gerçi beyin ölümü gerçekleşti kalbi hala atıyor solunum yoluyla nefes alıyor. Ama doktorlar öldü diyor ve organ bağışı teklifinde bulunuyorlar. Kız o hala yasıyor nefes alıyor parcalanmasına organlarının cıkarılmasına nasıl dayanırım diyor öldüğünü kabullenmiyor.

Bu konuda organ bağışı konusunda ne düşünüyorsunuz. Allah korusun Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.. Sevdiğiniz bir adamın.. Kalbinin baskasında atmasına,size bakan gözlerinin baskasında olmasını kaldırabilirmisiniz?

Bencil olmamak lazım...
Ve bence hiç bir organının verilmemesine karşı cıkmam.
Bilakis onu başkası yaşatıcagına dair mutlu olurumzemuszemus

Dalagını böbregini evimde beslerim ay muhafaza ederim

Sabah sabah agzımı hayıra acsam iyi olucak kanımca:gitme:

kalbi atıp, beyin ölümü gerçekleşsede fişini çektirmem diye düşünüyorum.
bilemiyorum..düşünmek istemiyorum allah başa vermesin.
din için uygunsa eğer kendi organlarmı öldükten sonra bağışlayabilirim ama.

Will Smith'in 7 Yaşam filmi, bununla benzeşen bir filmdi.Hatta son sahnelerinde kız, bizim smith'in gözlerini bağışladığı adamı buluyor, sırf ona bakmış gibi hissedebilmek için..
Çok kötü bir durum, Allah başa vermesin, düşünemiyorum, düşünmek istemiyorum mafoldumben

ben bağışladım ,bana faydası yoksa baskasına umut olsun..

basıma boyle bırsey gelse ,kabul ederdım ..

ee kız ne yapıyor ,kabul edıyor mu :kedi:

ben bağışladım ,bana faydası yoksa baskasına umut olsun..

basıma boyle bırsey gelse ,kabul ederdım ..

ee kız ne yapıyor ,kabul edıyor mu :kedi:

Haklısın, ben kendi organlarım söz konusu ise rahatça bağışlarım ama konu Annem, eşim, çok sevdiklerim ise bunu yapabilir miyim bilmiyorum..:sinifsinif:

asla izin vermem

son nefesini versin ondan sonraki süreci şimdiden kestirmek zorkafamçokkarıştı

7 yaşam filmi böyle bir olayı anlatıyor evet bende çok etkilenmişdim mafoldumben filmin konusundan..
büyük konuşmak istemiyorum ama eğer sevdiğim ölmüşse böyle bir bağışın yapılmasını bencilce olacak ama kabullenemezdim ya da şöyle diyim onun gözlerinin ya da kalbinin başka bir vücutta
yaşamasını kendi hayatta olmadığı halde ben ona bakamadığım dokunamadığım halde
başka birinde olmasına tahammül edemezdim...
genede çok hassas bir konu vicdanım da bir yandan başka zor durumdaki birine hayat verdiği için rahat da olabilir ...
Allah kimseye yaşatmasın çok zor büyük konuşmamak en iyisi hayatta
her şey insanlar için ....

Evet kız kabul ediyor hatta daha sonra kalbini bağışladığı adamla evleniyor. Hatta çok ilginç bazen ölen adamla kalbini alan adamın huyları aynılaşıyor mesela kızın sevgilisi zeytinden nefret edermiş bir olay yüzünden kalbi bağışlanan adam çok severmiş önceden ama sevmemeye baslamıs fln.. Kitap ama ben yinede aglayarak okudum tavsiye ederim.. Fikirlerinizi almak istedim tabiki düşünmek bile çok kötü Allah başa vermesin.

Canan Tan `nın En Son Yürekler Ölür kitabını yazın okudum. Kitabı okurken amcamın kızı geldi aklıma. Üç yıl önce 18 yaşında oğlunu kaybetti. kalp nakli bekliyordu. Oğlu hayatteyken bir gün bana geldi. çok ağladı canım ablam. Oğlumun yaşamasını isterken birinin ölmesini beklemek ne zormuş diyordu. Keşke kimse ölmeden oğlum yaşa derdi. ışin en kötüsü de yazı bekle diyorlardı doktorlar. Yazın kazalar çok olur diye. ışte bu kitabı okurken o günler geldi hep aklıma. O bekleyişimiz. Maalesef kitabı bitirdirdikten bir süre sonra bir arkadaşımızın çocuğu rahatsızlandı daha 3 yaşında ve onu kaybettik. Organlarını bağışladı arkadaşlarımız, hiç tereddüt etmeden. Onlarla ne zaman konuşsak o bitmiş hallerinde bir gülümseme var; kızımız giderken 5 çocuğa hayat verdi diyorlar. "Beş çocuğun ölmesine kızımız izin vermedi" dedi babası. Bunu söylerken o kadar huzurluydu ki.
Ben de eşim de organlarımızı bağışlamak istiyoruz. Hatta bu konuyu ailelerimize de söyledik.Gerçi tepkiler biraz garipti ama organlar benim işime yaramadıktan sonra neden başkalarının ölümüne izin vereyim ki.

Haklısın bencede sonuçta toprağın altında çürüyüp gideceğne organlar birilerine hayat versin daha iyi. Gercekten zor bir durum kim için olursa olsun..

Haklısın bencede sonuçta toprağın altında çürüyüp gideceğne organlar birilerine hayat versin daha iyi. Gercekten zor bir durum kim için olursa olsun..

Bunun filmini çekseler tam süper olur :ecrin_bebek:

şahsen ben agısladım ehlıyetımde ve cuzdanımda bagısladım kartı dahıl vardır..
bı ınsan beyın olumu gerceklesmıs ıse canım kanım evladım esım babam aneemde olsa bagıslatırım yenı bı hayat yeşerıcek ıse neden olmasın..

en mantıklısı bu sanırım ama o anki durumun verdiği bir bencillik mutlaka olur kolay olmaz Allah korusunn !!

ALLAH korusun benim için sorun olmaz heralde sonuçta benim sevdiğim adam öldü kabullenirim başkasına faydası olsun

bu kitabı bende okumuştum.. gerçekten çok etkileyici.
Nehir ve Deniz..
Sonsuza dek yaşanılacağına inanılan aşk..
Ve o uğursuz kaza
Kadının belleğinde son kalanlar 'Sıkı tutun Nehir!..'
senağlama senağlama senağlama

Bencil olmamak lazım.beyin ölümü gerçekleşen birinin ruhu zaten gitmiştir fişini çektirmemek ona saygısızlık olur.O kadar kişiye umut olmak varken organ bağışına izin verilmemesi ise cinayetten farksızdır bence o kadar kişinin hayata dönmesine engel oluyorsunuz.Ben hem kendimin de yakınlarımın da imkan varsa organ bağışı yapması tarafıyım doğru olan da bu zaten.

O kitabı ben de okudum.İnsan vücudunda en önemli organ kalp değil beyindir.Ruhumuzun dünyaya açılan organı kalp değil beyindir.Bunu ben değil bilim söylüyor.Kalp güp güp attığı için hep ilham kaynağı olmuştur.Kitapta her şey çok abartılmış.ben çok saçma buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…