- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.005
- 598
Akrabalari sizin yasinizi biliyolar miydi? Durumu nasil karsiladilar? Beni aydinlatirsaniz sevinirim.
Eskiden kadinin erkekten buyuk oldugu bircok evlilik yasaniyormus gunumuz toplumunda bu önyargi neden var anlayamiyorum.
Bence yaşın bir önemi yok. Önemli olan hissettikleriniz ve kişilik yapılarınız. Anlaşmak yani. Sırf yaş yüzünden kestirip atmayın bence.
Eşimle aramızda 6 yaş var biraz benim çocuksu yanım biraz onun olgunluğu derken çok iyi anlaşıyoruz. Ama şu gerçek var biz tanıştığımızda eşim 27 yaşındaydı. Yani 21 oldukça küçük bir yaş. İleride düşünceleri değişebilir.
"Erkeklerin geç olgunlaştıklarına" ilişkin dogmatik bir inanç var.
Bir değil, iki değil... Neredeyse herkes bunu söylüyor ve buna inanıyor.
Oysa, iş hayatına daha erken atılan ve çoğunlukla sorumlulukların yüklendiği kişilerde yine onlar oluyor.
Bu dayankla yola çıkarak "geç olgunlaşma" olayının tamamen ön yargıdan ibaret olduğunu söyleyebilirim.
Hatta öyle ki, bu "ön yargı" erkeği küçük düşürmek yerine onu yükseltip, mükafatlandırıyor.
Sonucunda, genç ve güzel olanı onlar kapma hakkına sahip görünüyor.
Nede olsa, geç olgunlaşmış...
İnanmam.
Geç olgunlaşan örnekleriniz varsa eğer bunun sebebi erkek olmaları değil, "rahat yaşama" sevdasını toplumun onlara hak olarak vermesidir.
Aynı genişliği kadınlara açın bakalım, nasıl da 60'nda ilkokul çocuğu mutluluğuyla ip atlıyorlar görürsünüz...
Bence karşı çıkılmasının altında yatan yegane gizli sebep, kadının daha güçsüz olması gerektiğine yönelik inanç.
Bir kişi otorite olsun, o da erkek olsun isteniyor. Çünkü kadına otorite değil, trip atmak, naz yapmak, tatlı mı tatlı, nazlı mı nazlı olmak yakıştırılıyor.
Güya olgunlaşmamış erkekte, bu arada hayatı yaşama, eğlenme şansı yakalıyor. Sonra tüm gömüşlükleriyle, yaşının ve tipinin derdine düşmeden genç kıza yaklaşabiliyor.
Tüm bu görünmeyen "ideal aile" ortamını, yaşça büyük olan kadın kendine yediremeyeceği için, "büyük erkek küçük kadın" tabusuna zorluyor.
Ayrıca, çok fazla 20'lerinde kadın ile 30'larında erkeklerin birlikteliği varken, size söylenen -dur, yapma laflarına takılmayın derim.
İnsanların geçmişten gelen ön yargıları, kalıplaşmış düşünceleri hayallerinizi sınırlandırıp sizi monotonlaştırmaktan öteye gidemez.
Eğer evlenme-çıkma gibi bir hayalim olsaydı, kendimden küçük insan arardım.
Sözüm geçsin, benim deneyimlerime danışılsın isterdim.
Karşımda ki trip atsın ben bilge bilge izleyeyim isterim.
Baktım olmuyor, anlamıyor, vurur yumruğu masaya "dediğim olacak,o kadar" derdim.
Seni destekliyorum.
28 yaşında, 21 yaşındaki ergeni kale alıp konuştuysan helal sana, ben şahsen kale alıp konuşmazdım bile.
Eşimle aramızda 6 yaş var, ailesi sizin gibi yaklaşsa çok üzülürdüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?