Sevdiğinizin sizden yaşça küçükse..

Akrabalari sizin yasinizi biliyolar miydi? Durumu nasil karsiladilar? Beni aydinlatirsaniz sevinirim.
Eskiden kadinin erkekten buyuk oldugu bircok evlilik yasaniyormus gunumuz toplumunda bu önyargi neden var anlayamiyorum.

Evet biliyorlardı zaten büyük olduğum belli eşimden. Kayınvalidem -o da ilk kez duyunca- biraz hık mık etmiş ama eşim seviyorum vazgeçmem diyince ses etmedi, şimdi de aramız gayet iyi.

Bence yaşın bir önemi yok. Önemli olan hissettikleriniz ve kişilik yapılarınız. Anlaşmak yani. Sırf yaş yüzünden kestirip atmayın bence.

Sağolun destek içn :) ben yengeç burcu kadınıyım belki bilirsiniz çocuk gibidir Anaç tarafının yanında.
İyi bir arkadaş gibiyiz de çok şükür.
Hayırlısı olsun.

21 yaşındaki bir erkeğin her sözüne itibar etmemek lazim. Ben de 20yasindayim dunum bugunumu tutmuyo

Evet yeterince olgun değil tabi. Fikirleri değişebilir.
Yine de herşey yaşta değil gibi geliyor bilmiyorum..

7 yas cok fark. Olabilen vardir belkîde.
Oğlum gelse, deseki 7 yas fark var bisey
Denem ama istemem yani. Bu bir gerçek.

21 yasindayim ve yasitlarim hic olgun gelmiyor acikcasi

"Erkeklerin geç olgunlaştıklarına" ilişkin dogmatik bir inanç var.
Bir değil, iki değil... Neredeyse herkes bunu söylüyor ve buna inanıyor.
Oysa, iş hayatına daha erken atılan ve çoğunlukla sorumlulukların yüklendiği kişilerde yine onlar oluyor.
Bu dayankla yola çıkarak "geç olgunlaşma" olayının tamamen ön yargıdan ibaret olduğunu söyleyebilirim.

Hatta öyle ki, bu "ön yargı" erkeği küçük düşürmek yerine onu yükseltip, mükafatlandırıyor.
Sonucunda, genç ve güzel olanı onlar kapma hakkına sahip görünüyor.
Nede olsa, geç olgunlaşmış...
İnanmam.

Geç olgunlaşan örnekleriniz varsa eğer bunun sebebi erkek olmaları değil, "rahat yaşama" sevdasını toplumun onlara hak olarak vermesidir.
Aynı genişliği kadınlara açın bakalım, nasıl da 60'nda ilkokul çocuğu mutluluğuyla ip atlıyorlar görürsünüz...

Bence karşı çıkılmasının altında yatan yegane gizli sebep, kadının daha güçsüz olması gerektiğine yönelik inanç.
Bir kişi otorite olsun, o da erkek olsun isteniyor. Çünkü kadına otorite değil, trip atmak, naz yapmak, tatlı mı tatlı, nazlı mı nazlı olmak yakıştırılıyor.

Güya olgunlaşmamış erkekte, bu arada hayatı yaşama, eğlenme şansı yakalıyor. Sonra tüm gömüşlükleriyle, yaşının ve tipinin derdine düşmeden genç kıza yaklaşabiliyor.

Tüm bu görünmeyen "ideal aile" ortamını, yaşça büyük olan kadın kendine yediremeyeceği için, "büyük erkek küçük kadın" tabusuna zorluyor.

Ayrıca, çok fazla 20'lerinde kadın ile 30'larında erkeklerin birlikteliği varken, size söylenen -dur, yapma laflarına takılmayın derim.
İnsanların geçmişten gelen ön yargıları, kalıplaşmış düşünceleri hayallerinizi sınırlandırıp sizi monotonlaştırmaktan öteye gidemez.

Eğer evlenme-çıkma gibi bir hayalim olsaydı, kendimden küçük insan arardım.
Sözüm geçsin, benim deneyimlerime danışılsın isterdim.
Karşımda ki trip atsın ben bilge bilge izleyeyim isterim.
Baktım olmuyor, anlamıyor, vurur yumruğu masaya "dediğim olacak,o kadar" derdim.

Seni destekliyorum.

yaşın önemi olmadığını düşünüyorum ama onun 21 yaşında olması beni düşündüren,erkekler biraz geç olgunlaşıyor genellikle.yani fikirleri,davranışları değişebilir.ama olmazsınız diye de bir düşüncem yok.bu iş karaktere bakıyor sonuçta.

Yani bazi erkekler genc yasts olgunlasiyir cogu erkekler ama gec olgunlasiyor yapi meselesi
benim esim benden 3 yas kücük tanistimizda ben 20 yasindaydim simdi evliyiz iste ve esim cok olgun kücük yasta sorumluluk almaya basladi kendi yasitlarindan cok cok daha olgun ondan büyük yastaki erkeklerdnde daha olgun. Yasimiz hic bizi rahatsiz etmiyor bana hic gelmiyor ki esim benden 3 yas kücükmüs gibi ben esimddn daha da kücük duruyorun zaten yani bizde sorun yok yaslarimizla ilgilide hic sorun yasamadik

Kadınların büyük olduğu evlilikler var ama sürekli gençlere mi bakıyor, onlar ilgisini çekiyor mu diye düşünmekten evliliklerini rahat yaşama imkanı bulamıyorlar. Biraz daha yaşı büyük olsa neyse 21 yaşında ne kadar olgun düşünüyor gibi görünse de yine de güvenilmez duyguları değişebilir. Üstelik birbirinizi görmemişsiniz bile.

Olmaz bence.Siz nerdeyse liseye gecerken o daha yeni okula baslamis oluyor.Ciddi fark.Siz 50 yasindauken o 43 yasinda olacak.Bence bosverin genelde erkekler zaten gec olgunlasiyor.

28 yaşında, 21 yaşındaki ergeni kale alıp konuştuysan helal sana, ben şahsen kale alıp konuşmazdım bile.

O kadar güzel ve doğru açıklamısşınız ki. Erkek istediğini yapar gezer tozar geç evlenir keyfine bakması gerekir inancı hakim toplumumuzda.
Halbuki benim babam henüz 20 yaşındaymış evlendiğinde.
Çabalamış çok şükür elinden geldiğince uğraşmış didinmiş.
Sanrım toplum biraz da rahatlığa alıştı bunda bu devrin de etkisi var :)

28 yaşında, 21 yaşındaki ergeni kale alıp konuştuysan helal sana, ben şahsen kale alıp konuşmazdım bile.

Bilmiyorum yaşıtlarına göre olgun buldum ben.
Eski nişanlım yaşıtımdı o daha çocuktu :)
Ve ben özel eğitim öğretmenliği de yaptım insanları yaşlarına göre ya da değiştirmeyecekelri şeylere göre yargılamam dinlmeyi öğrendim..

Eşimle aramızda 6 yaş var, ailesi sizin gibi yaklaşsa çok üzülürdüm.

lütfen üzüleceğinizi söylemeyin, üzüldüm şimdi, diğer mesajda demişsiniz eşim tanıştığımızda 27 yaşındaydı diye ama 27-33 yine bi nebze ama 21-28 çok çok farklı. biri 10 lu yaşları yeni bitirmiş diğeri 30 lu yaşlara girmesine çok az kalmış.

erkekler geç olgunlaşır diye bişey inanmıyorum, nasıl yetiştirilirse öyle olgunlaşır. adamın çayını önüne annesi getirir parasını cebine babası koyarsa tabi geç olgunlaşır...
ancak 7 yaş beni düşündürür
şunun için düşündürür ben 32 yaşındayım kendimi bildim bileli çalıştım ve kendi paramı kazandım. kendi işim var, kendi evim var, kendi dünyam. dünya, siyaset, toplum, ilişkiler hakkında kendi fikirlerim. ve benim için bunlar önemli. dinen, fikren, siyaseten uymam lazım. tüm bunlar da öyle ha deyince olmuyor 21 yaşında mezun oldum üniversiteden 10 yıllık gerçek iş tecrübem bile bana o kadar çok şey öğretti, o kadar değiştim ki 10 yılda, o kadar çok gezdim, iş değiştirdim, ülke değiştirdim ki.
diyelim 25 yaşında bir adamda daha okul bitmemiş, belki hiç sorumluluk üstlenmemiş, hiç ev düzen kurmamış, iş stesi bilmemiş ohooo bu adamla ben uğraşamam zaten uğraşmak bir kenara daha bir-iki muhabbetle doğrudan kardeş gibi filan görürüm ben onu. ama aynı adam işini gücünü düzene sokmuşsa, fikirlerini ölçüp tarttığımda uyuyorsa, hayatta ne istediğini bilip buna göre yaşıyorsa yok anam çocuk bu demem.

Hiç yüz yüze görüşmeden evlilik mi düşünmeye başladınız.

Henüz göz göze gelmiş değilsiniz,
Gelip seni isteriz diyebilecek kadar 21 yaşında iste.

Uzaktan ne kadar taniyabilirsiniz ki birbirinizi.
Aranızda bir çekim olacak mı onu bile bilmiyorsunuz.

Yine de çok etkilendiyseniz öncelikle bir görüşme ayarlayıp bir araya gelmenizi öneririm.
Yine aynı fikirde olursaniz,
O zaman düşünürsünüz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…