Sevdıgıyle evlenememek

Canim ben ve esimde doğu kulturundeynz.Evet gerçekten de doğu kültüründe, biraz daha kadınlar fedakar oluyorlar. ikinizin kültürleri birbirine zıt,kesinlikle birlikte yapamazsınız.

Durum çok açık, seven bir insan böyle bir şeyi bekleyemez sevdiği insandan. Gelip sana belki kabul eder umuduyla bunu sorması bile falso. Ama yine de sen kabul etmediğinde sana gelip tamam onların şartlarını kabul etmek zorunda değiliz diyorsa o zaman evlen de, bu türlüsünde ısrarcı bir adam seni sevmiyordur üzgünüm, sadece evine hizmetçi arıyordur.

Sevdiğin adam nereli tam olarak soyleyebilirmisin vende doguluyum bu bahsettiklerin artik eskikerde kaldı cocuk isterse ayrı eve cikar ki genelde artik bizim oaralarda butun kizlar ayri ev olmadan evlenmiyor hizmet meselesine gelince hizmet degilde saygi gosteriliyor kv kp gidilince bacak ustune atilmaz cay servısı yapilir evde bulunanlara yardim edilir tabi bu dogulularda yoktur sıcakkanlı samimi kadınlar genelde gittikleri evlerde bir işin ucundan tutarlar

Baş ortsuus konusunda evet genellikle kapalı olurlar ama %70 diger kalan kisim kizin ve esin kararıyla acik kalır daha usturuplu giyilir birkac yıl geçince isteyen kapanır isteyen kapanmaz

Bahsettiğiniz kadar yok oralarda tabi doğunun neresi tam olarak söyleseniz

Üniversite de bi sevgilim vardı bana sevmeyi ogrettI cokkkkk ama cokkk sevdim o Kayserili ben Karadenizliyim... Babam Nuh dedi peygamber demedi çokta iyi insanlardı. Amaaa ben kendime guvenemedim acaba elin memleketnde yapabilirmiyim diye.. Sonuç ayrıldık ben evliyim bi bebeğim var eşim kendi memleketlm... Ve diyorum ki iyi ki evelnmemisim. Çok iyi düşün derim sevgi her şeyin üstesinden gelmiyor...

Evlenip aile yüzünden kavgalar baslarsa sevgi falan geride kalır yipranirsiniz. seviyorum katlanırım demeyin insan yeri geliyor annesine kardeşine katlanamiyor. mantıklı karar verin duygular biter ama kararlar tüm hayatınız boyunca önünüze cikar

Sen sevdiginle evlenmiyosun ki ailesine hizmet etmeye evleniyosun. Hem ne demişler sevdiğini alamazsan aldığını seversin. Valla her şey sevmek değil hiç sevmediğin içinin ısınmadığı biriyle evlen demiyorum tabi ama aşık olmak da gerekmiyor illa. Ama kafalar kültürler uymak zorunda.

Arkana bakmadan kaç,bir müddet sonra bunalıma girersin ve bugün her şeyde sana destek çıkan sevdiceğin yarın arkanda durmayabilir.

yalnızca sevmek böyle bir ortamı sindirebilmeye yetmez
çünkü kendinizi de seviyorsunuz sevmelisiniz
aşığım diye hayat akışınızı kaldıramayacagınız şekilde değiştirmeyin derim

Ben eşimin annesiyle tanıştığımda acık olduğum için ilk cümlesi Benim ailemde herkes kapalı biz böyle kabul edemeyiz olmuştu çalışırsan çocuğuna kim bakacak filan diye söylenirdi ama benim bu önyargıları kırmam on senemi aldı aynı şehirde değiliz istediğim gibi giyiyorum istediğimi yapıyorum. Fırsatınız varsa başka şehirde yaşayın iş kocada bitiyor. Şimdi bana söylediği şey işe git kızım çalış arada telefonda üstünü basını kapat üşütme diye laf ediyor ama umrumda olmaz. Kültür farkı zor ama ben atlattım şükür. Benimde eşimle başka problemlerim oldu. Nefret ediyorum böyle at gözlüklü insanlardan yobaz dediğinde hakaret olarak algılıyorlar. Torunları filan olsa onlarda bu kafa işlemiyor el kızı olunca vur mantıgı işte

valla evlenirsen buraya her gün yeni konu acmak zorunda kalicaksin gibime geliyor.

umarim hersey gönlünce güzel olur

İnsanlar sevgi denen şeyin içini nasıl dolduruyorlar bilmiyorum anlayamıyorum. Ama sizi bunaltan sıkan seyler oldukça sevgi kalmıyor. Ömrünüzü neden harcıyorsunuz siz kolay mı yetiştiniz. O hayat sizi yorar ve sadece pişmanlık kalır

Madem o kadar deli gibi seviyorsunuz birbirinizi neden sadece siz bu kadar büyük fedakarlıklarda bulunacakken sevgiliniz hiç bişey yapamiyo akrabadan evlenmemek dışında? Bence oluru yok yani ben kabul edemem tabi hayat sizin başkaları uğruna hiçe saymakta özgürsünüz

Kimse cocuguna evlensinde kaynanasina kölelik yapsin diye emek vermiyor.

Yazık etme kendine, sorunlar yaşayacaksınız belli sonrasında saygı da sevgi de kalmaz burda pişmanım diye konu açarsın , orta yol bulamıyorsanız ayrılın.

Abimin eşi şuan sadece sülalede tek açık gelin bize gelince yine kapanıyormuş pantolon gömlek giyip...Ne annem ne ben ne halam ne yengem ne ninem vs. hiçkimse birgün bile kapan imasında bulunmadık. Sonuç bizim kapalı olmamızdan rahatsızmış annemle ben ferace gidiyormuşuz ki sülalemizde çarşaf gidenlerde var artık onlara ne gözle bakıyor bilmiyorum.Bence siz bu işten vazgeçin kendinize uygun biriyle evlenin baskı yapılmadığı halde gördüğümüz muamele bu yani canınızı sıkmayın kendinize göre biriyle evlenin.

Lise de bir sevgilim vardı. Ailemde açık yok kapalılar hepsi sende kapanır mısın diye sormuştu. Bak bak var mı böyle kafa?
Gelin mi alıyorlar köle mi?
Sevmek yetmiyor. Herşey sevmeyle olmuyor gözüm.
Otur düşün.

Ayril.

Zaten askindan olsen yine de evlenince o ask sekilden sekle giriyor. Evlenince iki taraf da bencillesiyor cunku gercek hayat basliyor. Onlar seni istiyor olsaydi bile, sen o ailede yapamazsin cunku cok farkli yetismissin.

Bir muddet uzulursun ama gecer. Geçiyor, daha beterini yasayip atlatanlar var, inan... Ve yillar sonra "iyi ki de olmamis o kisiyle" diyeceksin.

Böyle erkeklerden uzak durun.
Daha evleneceği kadını seçecek iradesi olmayan adamla evlenip, hayatınızı eş ailesine feda etmenin ne anlamı var?
Böyle bir aileye girdiğinde, sen sen olmaktan vazgeçtiğinde sevgi falan kalmaz... Çünkü o eş adayı eş değil, anne-babasının bir uzvu gibi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…