- 19 Mart 2012
- 1.571
- 253
- 163
- Konu Sahibi essiloratte
-
çocuk daha 25 yaşındaymış bence işi resmiyete bindirmek için çok erken. sonuçta o da gezecek hayatını yaşayacak bence sorumluluk almak istememesi çok normal.merhabalar
içim öyle dolu ki nereden başlasam bilmiyorum hatalı yazımım olursa şimdiden özür dilerim.İlişkim var yaklaşık dört senelik bir ilişki...çok şey yaşandı bağlandık sevdik.Ben öğretmenim o doktor ben 24 yaşında o 25yaşında hep uzakta yürütmeye çalıştık ilişkimizi ilk tanıştıımız andan itibaren evlilikle ilgili hayallerimiz heyecanlarımız oldu 3 sene boyunca beni hep mutlu etti çok ince düşünceli bana aileme saygı duyan biriydi hala da öyle ama biz evlilik tarihimizi hiç kesin net kelimelerle konusşmazdık neyse büyük gün geldi ve ailesiyle tanıştım annesi ne zaman evleneceksniz benim oğlum pek evlilik niyetinde değil dediğinde ilk kez bu düşüncesini duydum ve uzmanlığım bitene kadar evlilik istemiyorum dedi.Yani yaklaşık 3 sene beklemem gerekiyor.Annesinin yanında bu düşünceyi duyunca ilişkimi sorguladım çok üzüldük ayrıldık bireştik falan sevgisinden gerçekten süphem yok ama sürkli evlilikten kaçıyor ev alıyor eşyasına kadar bana döşettiriyor istemediğim birşey yapmıyor bana tek taş aldı ama işi aileler tanıssın ciddiye binsin dediğimde hep olacak bekle bekle diyor...genelde bu tarz ilişkilerinde hep bittiğine şahit oldum ben evlilik aşkıyla ynıp tutuşurken onun duyarsız kalması parmağıma bir yüzük takamaması maddi bir sıkıntımız yok sevgimiz güçlü sevdiğinede inanıyorum ama ayrılma noktasına geldiğmizde bile gelip beni istemiyorrr hani taşınıp seninle yaşayım desem sıkıntı yok birde yaşadığı yere tayin istememi istiyor.Çok zoruma gidiyor ben gözümü onda açtım :18:
okudum elbette canım
nikahtan korkmaktan bahsediyorum ben de zaten
imzayı atınca tapusunu vermiş gibi hissediyor erkekler dilediği gibi başını alıp gidemeyecek bırakamayacak ya
nikahsız birlikteliğe evet nikahlı birlikteliğe hayır demesi ayrı bir uyanıklık tabi
ama genel olarak nikahtan korkmak diye bişi var erkeklerde bence
hepsinde değil ama çoğunda
komik olanda şu sürekli bana evlenme teklif eder farklı versiyonlarda:)
Sen kendi duygularını iyice bir değerlendir , gerçekten seviyor musun ?
Bu adamı ilişkinin adı ne olursa olsun ,yarın öbür gün evlilik yok derse hala istiyor musun ?
Yoksa evlilik olmazsa ne hissedersin ?
Önemli olan sevgilinin yanında olmaksa o kadar seviyorsan bekle ....
Ayrıca sana ailesinin henüz evlilik düşünmüyor demesi çok çirkin ....
İçine sinmiyorsa konuş ,restini çek ......
Doktorlar genelde erken evlenir ,25 onlar için çokda erken sayılmaz ,
Bana kalırsa bekliyor ,daha iyisi başka şeylerde gözü var .......
canım maddiyatta dedi bana ama komik geliyor kendi maaşı iyi kredi ödüyor harcı var ama arabası evi var benimde öyle biz bile evlenemzssek ne diyim kimse evlenemez o zaman biraz birikim yapıyım bekle diyor.Ama bu süreçte gel yanıma diyor.Buradan ev alırız diyor.Askerlik yok sadece şu an çok sık nöbet tutuyor onu bahane ediyor sürekli büyüsü kacacak evlilik olursa diyor bilmem ne ben hala playstation oynayan bir adamımı diyor vb...
ya yüzük aldı işte bana ama arada isteme olayı yok ailelerle tanıştık bu isteme olayıda yok ortada ciddi adım olsa diyecğim ki herkes biliyor bende rahat ederim şimdi birde babamdan gizli saklı görüşüyoruz.
canım denemedim mi sanıyorsun bir de öyle ilgi gören biriyim genelde burada çevremde çok rahatsız eden oluyor kendisine söylüyorum amaa resmen dalga geçiyor boşver aşkım ya bilmem ne diyor.
komik olanda şu sürekli bana evlenme teklif eder farklı versiyonlarda:)
be korkularım var diyor ilk başlarda hep o ısrar ederdi söylerdi ben hiç ciddiyealmazdım ama şimdi ailemde beklenti içine girdi bende çevremde evlenenleri gördükçeistiyorum resmen istiyorum o evliliği bizim sevgimizden önce tutuyorsun sevgi saygı anlayış var elbette olacak o da birgün diyor siz nasıl davrnmalıyım diyorum ya prenses gibi hissettirir çoğu zaman hiç sesini yükseltmez bana ben ne dersem o şekilde davranır ama evliliği konusurken bile sıkılıyor daralıyor.Sürekli synı konuyu açıyorsun diyor zamanı var bekle daha yaşımız kücük erken diyor ev alırız diyor evi var ama kücük diyor vb.Annesi zaten ayrı bir sorun da ona hiç girmeyim. Çok rahat zaten öyle birlikte yaşamak fln anormal değil ona ama benm ailem için oraya tayin istemem bilee büyük mesele olur.
merhabalar
içim öyle dolu ki nereden başlasam bilmiyorum hatalı yazımım olursa şimdiden özür dilerim.İlişkim var yaklaşık dört senelik bir ilişki...çok şey yaşandı bağlandık sevdik.Ben öğretmenim o doktor ben 24 yaşında o 25yaşında hep uzakta yürütmeye çalıştık ilişkimizi ilk tanıştıımız andan itibaren evlilikle ilgili hayallerimiz heyecanlarımız oldu 3 sene boyunca beni hep mutlu etti çok ince düşünceli bana aileme saygı duyan biriydi hala da öyle ama biz evlilik tarihimizi hiç kesin net kelimelerle konusşmazdık neyse büyük gün geldi ve ailesiyle tanıştım annesi ne zaman evleneceksniz benim oğlum pek evlilik niyetinde değil dediğinde ilk kez bu düşüncesini duydum ve uzmanlığım bitene kadar evlilik istemiyorum dedi.Yani yaklaşık 3 sene beklemem gerekiyor.Annesinin yanında bu düşünceyi duyunca ilişkimi sorguladım çok üzüldük ayrıldık bireştik falan sevgisinden gerçekten süphem yok ama sürkli evlilikten kaçıyor ev alıyor eşyasına kadar bana döşettiriyor istemediğim birşey yapmıyor bana tek taş aldı ama işi aileler tanıssın ciddiye binsin dediğimde hep olacak bekle bekle diyor...genelde bu tarz ilişkilerinde hep bittiğine şahit oldum ben evlilik aşkıyla ynıp tutuşurken onun duyarsız kalması parmağıma bir yüzük takamaması maddi bir sıkıntımız yok sevgimiz güçlü sevdiğinede inanıyorum ama ayrılma noktasına geldiğmizde bile gelip beni istemiyorrr hani taşınıp seninle yaşayım desem sıkıntı yok birde yaşadığı yere tayin istememi istiyor.Çok zoruma gidiyor ben gözümü onda açtım :18:
canım sen istiyorsun da niye istiyorsun sence?
ailem beklenti içine girdi=toplum baskısı
çevremde evlenenleri gördükçe istiyorum=toplum baskısı, sürü psikolojisi mi deniyordu neydi işte o
kendimi prenses gibi hissettiriyor demişsin mutlu ediyor seni belli
sen bilirsin elbette ama bence evlilikte evlilik diye baskı yapman anlamsız bu seni daha da itici yapar onun gözünde adam evlenmek isterse seninle veya evliliğe hazır olursa zaten kimse buna mani olmaz evlenirsiniz
birlikte yaşamak ona anormal değil sana anormalse yaşama elbette ama adam benimle evlenmek istemiyor diye de üzülme bence adam seninle evlenmek istemiyor değil adam şu an evlilik düşünmüyor ona göre erken belliki
hazır olmasını beklersin ilişkine devam edersin toplum baskısından kurtulmaya çalışırsın mutluluğuna bakarsın
veya ondan ayrılır yoluna bakar hemen imza atacak attıracak başka bir adam arar bullur onu nla yaşarsın mutlu olur musun bilmem
tercih senin[/QUOTE
Çok haklısın zaten önümde iki seçebek var onlarıda sen anlatmısınn şu an evlilik erken diyor hazır değilim diyor işte ama bunu yaşarken ben deli oluyorum çevrem gerçekten beklenti içinde ben bir ciddiyet olsun istiyorum uyumumuz herşey çok iyi ama ya diyorum sırf evleneceğim diye erkenden yanlış kararlar alırsam çok korkuyorum bu yüzden.
3 yıl uzmanlık yok askerlıksu bu derken evlenecegınızı pek sanmıyorumm....etrafımda göruyorumda böyle 5 6 sene cıkanlar ayrılıyorlar genelde ve ayrıldıktan sonra bır sene ıcerısınde evlenıyorlar bu cok garıp böyle cok arkadasım evlendı yıllarını basklarına verıp 6 7 ayda evlendıler enterasan bırdurummm ..galıba yılların vermıs oldugu guven ve garantıcılık mı ınsanı bu kadar rahat davranmasına evlilikten uzaklasmasına neden oluyor anlamıyorummm...etrafında cok pohpohlanmıs bır ınsansa evlenmeyı o yuzden de dusunmez cunku evlenınce herseyın sonu olacagını dusunur..ınsallah kendınızı cok yıpratmadan bır karara varırsınız...biraz bahanelere sıgınıyorgıbı geldı bana maddı sıkıntıda yok dıyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?