seven erkek bekletir mi seven erkek bir yüzük bile takamaz mı???

çocuk daha 25 yaşındaymış bence işi resmiyete bindirmek için çok erken. sonuçta o da gezecek hayatını yaşayacak bence sorumluluk almak istememesi çok normal.

İşi zorlayayım diye bakıyorum okuyorum falan ama her okuduğum bana "bu çocuk ya seni hiç ciddiye almıyorya gerçekten bir evlilik yürütecek kadar büyümemiş daha" duygusunu veriyor,
Fakat yine de şunları da sıralıyım;
Beraber yaşamakla evlilik çok farklı gerçekten ayrıca,,
Beraber yaşarken kimsenin akraba ziyaretine gidilmez falan,
Yada bayramlarda kaynana-elti-bacanak ev ev gezilmez,herkes kendi bayramını kendi evinde yapar filan,,
Daha düşünsem bizim işi abarttığımız binlerce seramoni de sayarım ayrıca,ki bunların düşüncesi bile 25 yaşında bi çocuğa ağır geliyor olabilir..
Sonra beraber yaşamayı kabul etmiş bir kadın bir daha evlenmeyi zor teklif eder bence bunu da hatırlatayım ve çok beğendiğim bir fıkra anlatıp konuyu bağlıyım;

Temel le Fadime beraber yaşayan nikahsız bir çiftmiş.
Yıllar geçmiş birgün Fadime Temel'e sormuş:
-Temel'cim biz ne zaman evleneceğiz,artık evlensek diyorum,
Temel:
-Yaw Fadime bu saaten sonra kim alır bizi Allasen

Son düzenleme:

kendide böyle anlatıyor bana ama biryandanda beni üzüyor bencillik yapıyor benim hayatımı gasp ediyor ayrılıp severken hala böyle çok acı cekmektende korkuyorum

komik olanda şu sürekli bana evlenme teklif eder farklı versiyonlarda:)

Tekliften öteye gitmeni bekliyorum derdim sanırım cevap olarak..
Ben çok şaşırdım canım seviyor,sevmiyor diyemem.
Ama tuhaf buldum açıkçası.
Dikkatli olmanı öneririm.
Kendini çek, ilgisiz bırak bakalım korkacak mı?
Beklemek istemiyorum desen ayrılığa razı olur mu bunu da en iyi sen bilirsin.
Biz anlattığın kadarıyla yorumluyoruz.

Sen kendi duygularını iyice bir değerlendir , gerçekten seviyor musun ?

Bu adamı ilişkinin adı ne olursa olsun ,yarın öbür gün evlilik yok derse hala istiyor musun ?

Yoksa evlilik olmazsa ne hissedersin ?

Önemli olan sevgilinin yanında olmaksa o kadar seviyorsan bekle ....

Ayrıca sana ailesinin henüz evlilik düşünmüyor demesi çok çirkin ....

İçine sinmiyorsa konuş ,restini çek ......

Doktorlar genelde erken evlenir ,25 onlar için çokda erken sayılmaz ,

Bana kalırsa bekliyor ,daha iyisi başka şeylerde gözü var .......

Katılıyorum sana,
Bence ailesi de bu iş için çocuklarını daha küçük buluyorlar,
Ve malesef arkadaşı,aile de çok ciddiye almıyor,
O 25inde evlenen doktorlar geride kaldı malesef,şimdikiler çok fena

ikinizin de yaşı erken daha neden bu acele bence haklı erkek arkadaşınç

canım denemedim mi sanıyorsun bir de öyle ilgi gören biriyim genelde burada çevremde çok rahatsız eden oluyor kendisine söylüyorum amaa resmen dalga geçiyor boşver aşkım ya bilmem ne diyor.

komik olanda şu sürekli bana evlenme teklif eder farklı versiyonlarda:)

Vallaha da bu çocuk tipik tıp okumuş zübbelerden,
Seninle dalga geçiyor arkadaşım,zaaflarını biliyor ve oyun oynuyor,
ay bunu bulup bi paralayasım geldi,bırak anasına kalsın yaaa,,
Lütfen aklını başına topla,kendini kullandırma...

bir de şu var şimdi
türk aile yapısı, evlilik kutsaldır, ahlak, kültür, dini boyut, namus, seviyorum o zaman adı olsun, sahiplenme, nikahsız çocuk yapma sorunu etc etc...
falan olaylarından dolayı biz türk kadınları evliliğe bambaşka bakıyoruz
evlenmek devamında çocuk yapmak toplum tarafından kabul görmek bir yerde
bir adamla evlenmeden beraber yaşamak o adamın senle beraber yaşamak istemesi büyük edepsizlik!namussuzluk!gibi algılanıyo
bir adam senle evlenmek istemiyor ama beraber yaşamak istiyorsa uyanıktır(kendi istediği doğrultuda yaşadığı yaşattığı için) tamam ama illaki kötü niyetlidir diyemeyiz
evlilik kurumuna inancı yoktur belki?
belki nikah ona sadece belediye onayı gibi geliyordur?
belki dini yönden onu bağlamıyordur?
belki namusun bir imzayla korunmadığını düşünüyordur?
belki şu an çocuk düşünmüyordur?
kime göre kötü niyet?neye göre?ahlak anlayışına göre mi?ahlak anlayışını da oluşturan insanlar değil mi zaten?
nikah altında karısına ahlaksızlık yapan binlerce erkek varken nikahsız gayet de ahlaklı davranamaz mı?
çok uzattım ama bu konular karışık kızlar
şahsen şimdi bu yazdıklarımı okuyup evlilik tek gerçektir anlayışıyla bana tu kaka diyecekler de vardır biliyorum ama
bir erkek seviyorsa muhakkak nikah kıymadan aynı evde yaşamaz dememeliyiz
bence

be korkularım var diyor ilk başlarda hep o ısrar ederdi söylerdi ben hiç ciddiyealmazdım ama şimdi ailemde beklenti içine girdi bende çevremde evlenenleri gördükçeistiyorum resmen istiyorum o evliliği bizim sevgimizden önce tutuyorsun sevgi saygı anlayış var elbette olacak o da birgün diyor siz nasıl davrnmalıyım diyorum ya prenses gibi hissettirir çoğu zaman hiç sesini yükseltmez bana ben ne dersem o şekilde davranır ama evliliği konusurken bile sıkılıyor daralıyor.Sürekli synı konuyu açıyorsun diyor zamanı var bekle daha yaşımız kücük erken diyor ev alırız diyor evi var ama kücük diyor vb.Annesi zaten ayrı bir sorun da ona hiç girmeyim. Çok rahat zaten öyle birlikte yaşamak fln anormal değil ona ama benm ailem için oraya tayin istemem bilee büyük mesele olur.

canım sen istiyorsun da niye istiyorsun sence?
ailem beklenti içine girdi=toplum baskısı
çevremde evlenenleri gördükçe istiyorum=toplum baskısı, sürü psikolojisi mi deniyordu neydi işte o

kendimi prenses gibi hissettiriyor demişsin mutlu ediyor seni belli
sen bilirsin elbette ama bence evlilikte evlilik diye baskı yapman anlamsız bu seni daha da itici yapar onun gözünde adam evlenmek isterse seninle veya evliliğe hazır olursa zaten kimse buna mani olmaz evlenirsiniz
birlikte yaşamak ona anormal değil sana anormalse yaşama elbette ama adam benimle evlenmek istemiyor diye de üzülme bence adam seninle evlenmek istemiyor değil adam şu an evlilik düşünmüyor ona göre erken belliki
hazır olmasını beklersin ilişkine devam edersin toplum baskısından kurtulmaya çalışırsın mutluluğuna bakarsın
veya ondan ayrılır yoluna bakar hemen imza atacak attıracak başka bir adam arar bullur onu nla yaşarsın mutlu olur musun bilmem
tercih senin

Kesin sınırlarla çizilmiş çizgiler var burada ve hep onlar konuşuluyor.
27-28 30 yaşlarında evlenen pek çok insan var .
Sizinle gelecekten söz ediyor sonuç olarak , kendince belirlediği planları vardır onları gerçekleştirmek istiyordur.
Erkekler bayanlar gibi değil.
Demek ki erkek arkadaşınız şuan için evlenmek istemiyor ilerisi için düşünüyor.
Bu demek değil ki siz ayrılacaksınız.
Ben buradakiler gibi kötü düşünmüyorum.
Sonuçta zamanı var diyor , bence bırakın akışına . Böyle evlilik meraklısı gibi görünüyorsun , ama istediğin zaman olacak diye bişey yok onunda kararı önemli. Evlenmeyi 3 yıl sonra düşünüyor diye ayrılma blöfü yapman hoş değil. ( Yanlış anlama cidden ayrılmak istediğini düşünmedğim için böyle adlandırdım )
Evlilik çok şey demek ama herşey demek değil.
Sevgi-saygı-sadakat ve güven herşey demek.
Sonuçta beraber yaşamak istese bile bu sizi sevmiyor , oyalıyor anlamına gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:

3 yıl uzmanlık yok askerlıksu bu derken evlenecegınızı pek sanmıyorumm....etrafımda göruyorumda böyle 5 6 sene cıkanlar ayrılıyorlar genelde ve ayrıldıktan sonra bır sene ıcerısınde evlenıyorlar bu cok garıp böyle cok arkadasım evlendı yıllarını basklarına verıp 6 7 ayda evlendıler enterasan bırdurummm ..galıba yılların vermıs oldugu guven ve garantıcılık mı ınsanı bu kadar rahat davranmasına evlilikten uzaklasmasına neden oluyor anlamıyorummm...etrafında cok pohpohlanmıs bır ınsansa evlenmeyı o yuzden de dusunmez cunku evlenınce herseyın sonu olacagını dusunur..ınsallah kendınızı cok yıpratmadan bır karara varırsınız...biraz bahanelere sıgınıyorgıbı geldı bana maddı sıkıntıda yok dıyorsunuz..

maddi sıkıntı söyle evi ikimizin yaşayacağı uygunlukta değil onu değiştirmek istiyor birikim istiyor birazda zamana ihtiyacım var diyor bu yüzdende ama önceleri böyle davranmıyordu bana cok yakındı evliliğee daha çok bağlandıama evlilikte ona daha uzak kaldı

Bence bu konuda ki en büyük sıkıntı erkek arkadaşının evlilik düşünmemesi değil çünkü o düşünüyor bunu kendi kafasında planlamış zaten. Asıl sorun senin şuanda ısrarla evlenmek istemen.
Sen hemen istiyorsun ama sen istiyorsun diye bu olmaz canım benim.

Sevgiliniz bu haldeyken siz "evlilik aşkıyla yanıp tutuşuyorsunuz"? Neden? Bence o soru üzerine düşünün. Evlilik iki kişilik bir danstır, karşı taraf istemiyorsa sizin bağımsız olarak yanıp tutuşmamanız gerek. Ah kadınlar diyeyim sadece...

Evlilik aşkıyla yanıp tutuşan kadınlar, erkekler için çok korkutucu kadınlardır; pek ürker, pek korkarlar. Geri çekilin, evlilik lafı açmayın, ama beyefendiyle de sadece sevgili olun. İstediğiniz bu değilse tayin de istemeyin, yanına da taşınmayın. Ama evlililikten de bahsedip durmayın. Sizin çok da umursamadığınızı düşünürse zaten kıymetlenirsiniz, kendi kendine düşünür.

Bu arada aslında sevgilinizin bir çok yorumuna katılıyorum, 25 yaş hayata yeni atıldığınız, mesleğinizi, ekonomik özgürlüğünüzü yeni elinize aldığınız bir yaştır. Ki onun durumunda bu tam olarak gerçekleşmemiş bile, hala gireceği sınavlar, alacağı ünvanlar var. Kendini evliliğe hazır hissetmiyorsa hissetmiyordur, buna da saygı duymak lazım, sorumluluğunu alamayacağı işlere girmesin de iyi bu durumu.

Ha neden beraber yaşamayı teklif ediyor, sorunsuz görüyor? Çünkü erkeklerin tuzu kuru arkadaşım, onlar yaşar elbet... Aynı aile içinde bile kız evladına evlen evlen derken, erkek evladının beraber yaşamasına hiç bir şey denmeyebiliyor... Bu çifte standart içinde onlar beraber yaşayabilirler, kabul edersen sakıncası olmaz onlar için, bakmayın yani.

Kızlarımıza ise bıraktığımız tek yol evlilik, tez zamanda, bir an önce evlilik, sonra böyle erkeklerden bağımsız olarak "evlilik için yanıp tutuşuyorlar." Başarısı, özgürlüğü, namusu evliliğe bağlı her birinin. Evlilik için tek başınıza yanıp tutuşmanızın sevgilinizle, aşkınızla o kadar da ilgisi yok yani sevgili konu sahibi...

çevren beklenti içindeyse ve sen bunu düşünüyorsan hata ediyorsun
çevrenin beklentisinden banane diyebilmelisin
hem biraz da akışına bırak hayatını birşeyler olmuyorsa olmaması gerektiği içindir
olacağı varsa da kimseyi dinlemez olur
inşallah herşey gönlüne göre olur

yazılan yorumların çoğunu okumadım kendi fikrimi yazıyorum.

bence bu durumda ciddi bir çelişki var.

bir kişi kendini 25 yaşında evlenmeye hazır hissetmeyebilir çünkü bir kadınla aynı evde yaşamak ona zor gelebilir.kendince kurduğu bir düzen vardır o düzeni bozmak istemez.evlilik hayatı ona şuan çekici gelmiyordur.

mesela ben evliliğe çok uzak bir insanım 30 yaş civarı evlenmek isterim tek birine bağlanmadan hayatımı yaşayıp sonra evlenmek isterim.bir erkekle aynı evde yaşamak düzenimi bozmak bana zor geliyor.

ama ben bu durumda biriyle aynı evde de yaşamam.

erkek arkadaşının aynı evde yaşama konusunda sorunu yok sadece imza atmak mı zor geliyor işte bence bu sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…