- Konu Sahibi ikiaradabiderede
-
Bu evlilik olursa sonu da belli zaten...Derdsiz başınıza derd alıyorsunuz..Aileler çoktan arayı açmış evilik sadece iki kişiyle olan bir müessese değildir.
Ailesiyle de evleniyorsunuz eşinizin..Bence bu evliliği hemen yapmayın derim..Zamana bırakın birçok şeyi
Gözlemleyin..Acele ederseniz aileniz de size kızacaktır şayet benim kızım da böyle birşey yapsa kızardım..Emek verip büyüttüğünüz evladınız bile bile kendini tehlikeye atıyorsa ailesini hiçe sayıp mutlaka gönüllerinde bir kırgınlık bırakacaktır..Mutsuzlukla sonuçlanırsa bu evlilik deneckl laf belli ''Biz sana demiştik '' inan bu lafı duymak sana cenennem azabı gibi gelecektir.
Kılı kırk yarmanı öneriyorum.
1 yıl nişanlı kaldıgım eski nişanlımla düğünüme 40 gün kala ayrıldık.bu olay haziranda oluyor..ayrılma nedenımız ise su :
nişanlımın ,benım yasayacagım sehre gelecegım diye söz vermisti. ama tayin işi zorlaşması sebebiyle sonradan gelemeyecegını aileme söyledi.annem beni ona ilk basta bu sartla vermişti halbuki..herneyse bir sabah beni aradı..ben sizinkilere bir söz vermiştim ama bu sözü tutamıyorum bu evlilik olmasın dedi..bunları söylerken arkadan annesinin de bagırma seslerı gelıyordu..neymiş de oglunu bizim yasadıgımız sehre göndermezmiş..halbukı o ana kadar onun aileseyle aramızda hiçbir olumsuz olay gecmemişti..bunu söyleyip telefonu kapattı..ben yalvardım yapma etme gelinliğim alındı ben kime ne söylerım diye..sonra beni 6 gün boyunca aramadı...6.günün sonunda arayıp tayin diye diretmezsen bu iş olur dedi..yasadıgı sehir benım yasadıgım sehirden daha kötü biyerdi..ve orda onun ailesi bile yoktu...ben ona bu gibi seler telefonda konusulmaz gel yanıma yüzyüze konusalım dedim..o bunu kabul etmedı ve düğüne 20 gün kala ancak geldi...yanında ablasıyla birlikte..ablası beni aradı.bu iş olacakmı dedi..15 gün boyunca ailesınden kimse bu iş neden bolzuldu diye bırakın gelmyı bir telefon bile acmamıstı.. bende bütün bu olanlardan sonra istemıyorum dedim..ama kalbımde olsun gene bi konusalım der die bir ümit vardı..ama onun ablasının ilk sözü tamam ozaman sizdeki emanetlerı alalım ( nişanda takılan takılar) oldu...cok zoruma gitti..bende annemı verdım telefona..ve orda ipler koptu...birbirlerıyle tartıstılar...söylenmemesı gereken seler söylendı..hatta ablası tehdıt etti ,ben o takıları almasını bılırım die...annemde biz yemekli nişan yaptık bizimde masrafımız var dedi..nese orda biz nişanlımla her ikisinin elinden teefonları aldık bunlar ayıp seler yeter konusulmasın dedik ve kapattık..
10 gün önce nişanlım aradı.nişanlım sen benım yasayacagım sehre razımısın dedi..bende tmm dedim tüm olanlara ragmen..ama bukez onun ailesi istemıyor.bana güvenmıyorlarmıs düğün benım yüzümden iptal olmus güya..benım ailem zaten istemıyor..hem gidecegım yer kötü biyer olacak diye hemde onun ailesının tavırlarından dolayı..yani özetle çok zor durumdayım.çünkü eger onu yasadıgı sehre gideceksem nikah yapıp tayın istemeliyim..çükü ögretmenım 13 gün sonra tayınler baslıyor...ben neyapacagım lütfen yardım edin..bana dogruyu gösterın bir çıkış yol bulamadım..
onun ailesi ilgisiz ve benım ailemi istemıyor
benım annem hem nişanlımı hem ailesini istemıyor
nişanlım sırf daha cok para kazanıyorum die doguda biyerde yasamayı göze alıyor.(cunku tayın isteyebılır ama kazanacagı para düşer.bundan vazgecemıyor)
ama ben o sehirde yasamak istemıyorum ve ailesını sevmıyorum.
bu şartlar altında 13 gün içinde nikaha ve tayıne karar vermelıyım..sevgi herseyı çözermı..aile problemleri bitermı..en önemlisi istemedıgım bi şehirde yasamam benım evliliğimi nasıl etkiler..lütfen yardım edin.
kendi memleketıme ögretmen olarak atandım..ailemın durumu iyi bana sundukları sartlar iyi..bunları bırakıp hiç sevmedıgım bir şehre yerleşmem lazım..bunu onun için yapmalıyım eger sevıyorsam..o böyle düşünüyor..ama o şehir bana bir süre sonra batarsa ve ben bunu evliliğime yansıtırsam..bunu yasayan kimse yokmu bana bi akıl verin...cok az zamanım kaldı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?