Sevgi herşeyi çözer mi?

ikiaradabiderede

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
687
25
318
Adana
1 yıl nişanlı kaldıgım eski nişanlımla düğünüme 40 gün kala ayrıldık.bu olay haziranda oluyor..ayrılma nedenımız ise su :
nişanlımın ,benım yasayacagım sehre gelecegım diye söz vermisti. ama tayin işi zorlaşması sebebiyle sonradan gelemeyecegını aileme söyledi.annem beni ona ilk basta bu sartla vermişti halbuki..herneyse bir sabah beni aradı..ben sizinkilere bir söz vermiştim ama bu sözü tutamıyorum bu evlilik olmasın dedi..bunları söylerken arkadan annesinin de bagırma seslerı gelıyordu..neymiş de oglunu bizim yasadıgımız sehre göndermezmiş..halbukı o ana kadar onun aileseyle aramızda hiçbir olumsuz olay gecmemişti..bunu söyleyip telefonu kapattı..ben yalvardım yapma etme gelinliğim alındı ben kime ne söylerım diye..sonra beni 6 gün boyunca aramadı...6.günün sonunda arayıp tayin diye diretmezsen bu iş olur dedi..yasadıgı sehir benım yasadıgım sehirden daha kötü biyerdi..ve orda onun ailesi bile yoktu...ben ona bu gibi seler telefonda konusulmaz gel yanıma yüzyüze konusalım dedim..o bunu kabul etmedı ve düğüne 20 gün kala ancak geldi...yanında ablasıyla birlikte..ablası beni aradı.bu iş olacakmı dedi..15 gün boyunca ailesınden kimse bu iş neden bolzuldu diye bırakın gelmyı bir telefon bile acmamıstı.. bende bütün bu olanlardan sonra istemıyorum dedim..ama kalbımde olsun gene bi konusalım der die bir ümit vardı..ama onun ablasının ilk sözü tamam ozaman sizdeki emanetlerı alalım ( nişanda takılan takılar) oldu...cok zoruma gitti..bende annemı verdım telefona..ve orda ipler koptu...birbirlerıyle tartıstılar...söylenmemesı gereken seler söylendı..hatta ablası tehdıt etti ,ben o takıları almasını bılırım die...annemde biz yemekli nişan yaptık bizimde masrafımız var dedi..nese orda biz nişanlımla her ikisinin elinden teefonları aldık bunlar ayıp seler yeter konusulmasın dedik ve kapattık..
10 gün önce nişanlım aradı.nişanlım sen benım yasayacagım sehre razımısın dedi..bende tmm dedim tüm olanlara ragmen..ama bukez onun ailesi istemıyor.bana güvenmıyorlarmıs düğün benım yüzümden iptal olmus güya..benım ailem zaten istemıyor..hem gidecegım yer kötü biyer olacak diye hemde onun ailesının tavırlarından dolayı..yani özetle çok zor durumdayım.çünkü eger onu yasadıgı sehre gideceksem nikah yapıp tayın istemeliyim..çükü ögretmenım 13 gün sonra tayınler baslıyor...ben neyapacagım lütfen yardım edin..bana dogruyu gösterın bir çıkış yol bulamadım..
onun ailesi ilgisiz ve benım ailemi istemıyor
benım annem hem nişanlımı hem ailesini istemıyor
nişanlım sırf daha cok para kazanıyorum die doguda biyerde yasamayı göze alıyor.(cunku tayın isteyebılır ama kazanacagı para düşer.bundan vazgecemıyor)
ama ben o sehirde yasamak istemıyorum ve ailesını sevmıyorum.
bu şartlar altında 13 gün içinde nikaha ve tayıne karar vermelıyım..sevgi herseyı çözermı..aile problemleri bitermı..en önemlisi istemedıgım bi şehirde yasamam benım evliliğimi nasıl etkiler..lütfen yardım edin.

bu ewlilikten iki tarafa da hayır gelmiceği kesin
çünkü aileler de kötü olmuş
ve yaşadığım için bilirim ne yaparsan yap düzelmez
ipler kopmuş çünkü
allahım sana en dogru kararı vermeni nasip etsin
öyle insanlarla anlaşılamicağı aşikar..

evlendikten sonra mükemmel olacağını sanmıyorum kavgalar olmuş soğukluk girmiş aile evlilikte çok önemli onlar artık seni istemiyomuş evlenirsiniz cicim ayları geçince sorunlar çıkar bence düşün evlendikten sonra ayrılacağına şimdiden bitmesi daha iyi

Bu evlilik olursa sonu da belli zaten...Derdsiz başınıza derd alıyorsunuz..Aileler çoktan arayı açmış evilik sadece iki kişiyle olan bir müessese değildir.

Ailesiyle de evleniyorsunuz eşinizin..Bence bu evliliği hemen yapmayın derim..Zamana bırakın birçok şeyi

Gözlemleyin..Acele ederseniz aileniz de size kızacaktır şayet benim kızım da böyle birşey yapsa kızardım..Emek verip büyüttüğünüz evladınız bile bile kendini tehlikeye atıyorsa ailesini hiçe sayıp mutlaka gönüllerinde bir kırgınlık bırakacaktır..Mutsuzlukla sonuçlanırsa bu evlilik deneckl laf belli ''Biz sana demiştik '' inan bu lafı duymak sana cenennem azabı gibi gelecektir.

Kılı kırk yarmanı öneriyorum.

Son düzenleme:
Ömür boyu çekeceğin onun ailesinin hışmına kendi ailenin söylenmelerine dayanabilceğin kadar bunu hakeden bir erkekse karşındaki evlen gitsin

Canım nişanlın ne is yapıyor orada ve ailen son durumu biliyor mu yani senin ikilemde olduğunu, kısa zamanda tayin ve nikah icin karar vermen gerektiğini falan?

sakın ha sakın....asla evlenme..en fazla 3 ay ağlarsın.evlenirsen bir ömür.ailenin boynunu bükme yol yakınken dön.elle tutulur yanı yok nişanlınızın ve ailesinin.

kesinlikle katılıyorum...
evlilik sadece iki kişi arasında olmuyor bana göre aynı zmanda iki farklı aile de birbiriyle evleniyor...iki tarafın yaşayacağı en ufak bir sürtüşme her daim size yansıyacak ve ileride evinizin huzurunun kaçmasına yol açacak...çok ama çok iyi düşünün...unutmayın ki evlilikte aileleri çemberin dışında tutma gibi bir imkanınız olmayacaktır.

Son düzenleme:
sakın böyle bir hata yapma,nişanlın seni yarı yolda b ırakmış,annesi ve ablasının istediğini yapmış..sakın güzelim bak meslektaşımsın hem bak karşına neler çıkacak daha çok mutlu olacağın ailelerinizin de anlaşabileceği ve üzülmeyeceğin bir geleceğin olacak...senin olayına benzer bir olay geçti arkadaşımın başından,şimdi çok pişman hemde çok ailesine yüz çevirdi,eşinin ailesi adam yerine koymadı,eşi ise sürekli başına kaktı durdu vay senin ailen şöyle böyle diye ve arkadaşım 6 ay sonra boşandı..kendini mahvetti anlayacağın..şu anda aşk yada sevgi değil sizinki bunu zamanla daha iyi anlayacaksın....bir ablan olarak diyerum sakın böyle bir hata yapma....onun konuşma dahi,nasıl herşey bir anda bittiyse bırak orda kalsın yeni sayfa aç kendi hayatına..evlenince en tutkulu aşklar bile sönüyor,eski hali gibi olmuyor..çok pişman olursun.....anneni de mahçup etme bak okutup bugünlere getirmiş seni o sana kıyamazken elin 3 günlük tanığın ablası anası vs...hatta nişanlın seni nasıl böyle yüzüstü bırakıp söz verdikleri bir konuda geri adım atabiliyolar...ki sen nasıl güvenebilirsin bu saatten sonra ona ....mesleğin var daha iyileri girecek hayatına.bu defteri kapat gitsin...duygularına yenilme.hem sen üzülürsün hemde aileni üzersin

Sevgili meslektaşım. Başta erkek tarafı bir takım sözler verdiyse ve şimdi bu sözlerden şirretçe cayıyorlarsa bu onların kesinlikle haksız olduğunu gösterir. Sonuçta sen de bir ana baba evladısın. Sana bu şekilde davranmaları hiç hoş değil. bence ince ele sık doku. Seni bu isteklerinle kabul ederlerse etsinler. Nişanlın seni gerçekten seviyorsa sözünü tutacaktır. Yok sözünü tutmadı ailesinin istteklerini yaptı, sen de ona göre yoluna bakarsın. Kendini kesnlikle ezdirme.

Evlenmeden önce diyordumki Kocamla evleniyorum aylesile dil, inanki öyl dil bütün ayleyle evleniyorsun, ben kaynamla anlasiyorum esimin annanesi hatrina cünkü cok iyi bi tonton annene, ama kayinvalidem yüzünden ayler arasinda sogluk var görüsmürlar gercekten cok zor!!!
Bence ayline ezip geceme zit pit fikrini degisen biri icin, kusara bakma ama nisanlin cok degesis bir.
6 gün seni aramamk nedemek hicmi düsünmedi seni, 2 gün sonra kavga etinizde kapiyi cekip gider bile. Iyi düsün.

Son düzenleme:
nişalım aile hekimi..çok iyi maaş alıyor..bunu bıkraıp baska sehre gelemezmiş..bikaç milyar eksiğine calısamazmış.halbukı nişanlanmadan önce sormustum..bak söz veriyormusun yanıma gelicekmısın ona göre adım atalım demiştim..o da anneme ve bana söz vermişti..şimdi sözünden vazgecti...annemde oyuzden istemıyor...annem benim gönlüm razı deil onun ailesının yüzüne bakmam nişalına da sıcak davranmam diyor..ben bunu bile bile nasıl evet diyeyım..
şuanda da nişanlım pişmanlık mesajları atıyorççben onu yarıyolda bırakmısım güya..herseye ragmen gelmelıymısım.

Canım bırak gitsin bune böyle ayrıl barış sanki sen adamın oyuncağısın
öğretmen olmuşsun ne güzel işin var neden onları çekesinki kendine bir iyilik yap sakın evlenme

Son düzenleme:
kendi memleketıme ögretmen olarak atandım..ailemın durumu iyi bana sundukları sartlar iyi..bunları bırakıp hiç sevmedıgım bir şehre yerleşmem lazım..bunu onun için yapmalıyım eger sevıyorsam..o böyle düşünüyor..ama o şehir bana bir süre sonra batarsa ve ben bunu evliliğime yansıtırsam..bunu yasayan kimse yokmu bana bi akıl verin...cok az zamanım kaldı..

verdiği sözü tutsun canım sen fedakarlık ettikçe senden hep fedakarlık bekleyecek evliliğiniz boyunca. bırak ilk fedakarlığı o yapsın

benimde nişanlılık döneminde aileler arasında sorunlar oldu sana tavsiyem asla evlenme başına gelecekleri söylüyüm ailene sürekli laf söyliyecekler aileler küs olacak çünkü herkes kendini haklı görüyo eşin senin başına kakacak her olanı cicim ayları hemen geçiyo bu olaylar olduysa sakın derim çünkü bende yaşadım çok kötü oldu sevgi bitiyo saygıda olmayınca ne yapacan benim 1 buçuk aylık bebeğim var şimdi bebek yüzündende ayrılamıyorum sen sana saygı duyan birisiyle evlen yok şunu yaparsan evlenelim yoksa evlenmiyelim diyen birisiyle değil sen asla küçük bir insan değilsin kendini sakın benim gibi küçültme üstelik mesleğin var kimler çıkar daha karşına ama bi kere buna razı olursan daha çıkamazsın çıksanda eskisi gibi olmaz sen kesinlikle mutlu edeceğine inandığın biriyle evlen bence

Sana doğru yolu söyleyeyim..Sakın evlenme.! Düğününe 40 gün kala sözünden dönen bir adama nasıl güveniyorsun..Aşkla bitmiyor inan..

İlle evlencem diyorsan da bırak o gelsin gercekten seviyorsa yapması gereken belli..Sen sadece bekle,düzenini bozma,yazık etme kendine..

Son düzenleme:
herşeye 13 gün içindemi karar vermek zorundasınız biraz daha bekleyin iyi düşünün
bu sene olmaz seneye evlenirsiniz eğer çok seviyorsanız bir sene daha bekleyebilirsiniz

Evet o şehir sana batar,istesen de istemesen de evliliğine fazlasıyla yansır..Ne kadar rahat ya önce sözünden dön,ayrıl,yanlış üstüne yanlış sonra da "seviyorsan geleceksin." Sevgini bunla ölcüyorsa o seni sevmiyor o zaman..Seni sevmeyen adamla ne işin var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…