Sevgi herşeyi çözer mi?

Eğer evlenir de o memlekete gidersen çok pişman olacağın kesin..
İki aileden memleketten de ayrı bir memleket isteyin. Bak ildışı atamaları var şu 1 hafta içinde..
Sen iste o da yanına gelsin daha sonra gerekirse uzasın düğün süresi.. İkiniz de fedakarlık yapın..

Bak simdi sana ne yapacagini söyleyeyim: Nisanlini arayip bu sartlar altinda evlenemiyecegini söyle. Yinede senden vaz gecmek istemiyorum, seni seviyorum, evliligimizi simdilik askiya alalim´de. Eger ama bana ve aileme verdigin sözü hic tutamiyacaksan, yani benim yasadigim ve calistigim sehire hic bir zaman gelmiyeceksen, ozaman severek (dramatik bir sekilde!) ayrilacagiz de. Sebep olarak hem onun verdigi sözü hemde o sehirde kesinkez yasamak istemedigini söyle, acindir kendini biraz.
Erkekler kurtarici olmayi sever, ama sen sadece taktik yapiyorsun unutma.
Sende biraz düsün, benimde düsünmeye ihtiyacim var, kafam cok karisti, cok üzüldüm, gelinligimi simdi böylece kaldiriyorum, soranlarada isini buraya alamadi/izin vermedi is yeri isi birakmasini, dügünü bu yüzden erteledik isler cözülene kadar derim dersin.
Sonra o seni aramadigi sürece sakin hic arama. Hic üstüne düsme. Seni aradigi zaman sevin ve normal konus, ama eskisi gibide degil, herzaman biraz kirgin. Ama sevdiginide bilsin.
Abartda abart, ama asla bagirip cagirma. Annesinin ne dedigini duydugunuda hic konu etme. Hic sokma onlari araniza, hic lafini etme. Kendi ailendende söz etme.
Ailen dolduruyor seni derse, yok öyle birsey, annemde cok üzülüyor, seni cok seviyor biliyorsun, ama ben burdan gidemem, zaten sende söz vermistin böyle olmuyacakti aslinda dersin.
O sana belki tamam bitsin ozaman der, üzüldügünü belli et ama hic hesap sorma, tamam ozaman öyle olsun, bitti ozaman de ve kapat. Sakin ve sakin arama. En fazla iki ay sürer kapina dayanmasi eger seni severse. Hem tüm sinirini ailesinden cikarir bu arada, senle görüsemedigi icin.

şimdiden olan bu kadar rezilliği yaşanan karşılıklı atışmaları sineye çeken biri, diğer yaşanacakları da kabul etmiş olur.
yani evlenince karşı taraf herşeyi yapabilir.

cok tesekkür ederım bukadar acıklayıcı yazdıgın için..bu yazdıklarının hepsini yaptım..benımle tayin için evleniyorsan hiç evlenme dedi..ben oraya gelemem dedi..suankı konumumu bırakamam dedi..eger bunun olacagını düşünüyorsan git kendi memleketınden biriyle evlen dedi..ilerde neolur baska sehre yerleşirmiyiz bilemem,koşullara baglı dedi..ama asla senın yasadıgın sehre gelmem dedi..güya yasadıgım sehre sogumus bukadar olaydan sonra..bende baska sehirde olur ben razıyım dedim..ama genede garanti vermıyor..benim için işiyle ilgili hiçbir fedakarlık yapmıyor ama benım tüm düzenimi bozup istemedıgım bir sehirde yasamaya zorluyor..

Eger onu sevseydiniz ve aklınızda soru işaretleri olmasaydı zaten böyle bir ikileme düşmezdiniz.

O nedenle lütfen vazgeçin.
Çünkü belli ki ilerde sorun olacak.
Bir de şunu düşünün,
ne güzel memleketinize atanmışsınız,
ola ki boşandınız, branşınız ne bilmiyorum ama,
geri memleketinize dönme şansınız çok çok az olacak...

Son düzenleme:

branşım matematik..biliyorum geri dönüşüm cok zor olacak..herkes eger sevseydın giderdin deyip kestirip atıyor..kendi sevgimi sorgular hale geldim..birde eger ilerde sevgi biterse bu sehir beni üzecek ,onun ailesi hersey bana batacak die düşünüyorum.

Seven gider madem o niye gelmiyor çok saçma seven gider düşüncesi ya
Mantıklı karara varılır uygun yerde yaşanılır iki taraf içinde
Maaşı üç kuruş fazla olsun diye böyle karar verilir mi?
Senin isteklerin hayallerin ne olacak?
ayrıca verdiği sözden böyle zamanda cayan adamdan
eş olmaz canım sakın bu şartlarda evlenip kendine yazık etme

sevseydin giderdin diyenler nişanlın sevseydi gelirdi demiyorlar mı?
önce söz verip düğüne 40 gün kala gelemem diyen insan muhtemelen
düğün yaklaştı vazgeçemez diye düşünüp böyle bi adım atmıştır.
sen vazgeçince bu sefer çark etti. seni seviyosa gerçekten, o gelir yanına. neticede söz vermiş öncesinde.

Canım bu şartlar altında evlenirsen inanki başını yakmış olursun. Zaten çözmek yerine direk altınları istemişler. Ailesi araya girip uzlaştırcaklarına gemileri yakmaya hazırlarmış. Ailelerde tatsızmış, ailende karşı, sonra ailene karşı boynun bükülür.Mutsuzum bile diyemezsin. Ne güzel mesleğin var. Niye kendini ateşe atasın ki?

sakın 13 güne hayatınla ilgili en önemli kararı sığdırayım deme..bende öğretmenim ve sizin gibi olduk bizde..ben çok iyi bir yerde turistik br yerdeydim..o doğunun( bende douluyum bu arada yanlış anlaşılmasın) en ücra yerlerinden birinde...evlendik ve bana bu kadar önemli bir karara bir bayan karışmamamlı üm sorumluluk benim dedi ve kendi yanına tayin istemem konusunda resmen kandırdı ve sonuç: evliliğimin orda yaşadığım ilk 2,5 yılı her gece ağlama krizleri,hastaneye kaldırılmalar,psikiyatrik tedaviler..tüm saçlar beyazladı:-((( yaşadığım imkansızlıklar,pişmanlıklarım niye geldim diye:-((((

sakın sakın hele ailenin yanındasın sAKIN....ŞU ANKİ RAHATININ FARKINDA DEĞİLSİN SEN BENCE...OLAYLARA TARAFSIZ BAKMAYI DENE,SEVGİYİ KOY BİR KENARA BAKALIM SIRF TUTMADIĞI SÖZ BİLE YETERLİ BENCE...BEN SENİN YERİNDE OLSAM BIRAK TAYİNİ EVLİLİĞİ ŞU AN O NİŞANI ATARDIM YEMİN EDERİM...SEN ÇOK ŞANSLISIN GERÇEK YÜZLERİNİ ÖNCEDEN AZDA OLSA GÖRMÜŞSÜN..

o da doguda görev yapıyor.ama gelme şansı varken beni cagrıyor yanına..suan yazdıklarınızı okurken aglıyorum caresizlikten..aradan 1 ay gectı tekrar gel buraya die arayıp duruyor..seviyorum biliyorum ama ya burda kendi memleketimde evlenıp mutsuz olursam gitmedıgıme pişman olurmuyum diyorum..bu düşünce beni kemiriyor..

bu evlilikten hayır gelmez canım kim ne derse desin ailelerde çok önemli ve ipler kopmuş iyi düşün derim.

hem sen nişanlına çok değer veriyormuşsun ama nişanlın sana hiç değer vermiyormuş sanırım. Sana karşı bu şekilde konuşup Kız kardeşinin seviyesiz konuşmalarına ses çıkarmadığına göre. Ona göre düşün bence.

benim eşiminde gelme şansı vardı hemde benimkiden daha çok ..biz ikimizde sınıfçıyız...ya bak özür grubu atamalarına çok çok az kaldı..bu kadar kısa bir sürede bu karar verilmez..ayrılmak senin vereceğin bir karar ama bu kısa sürede ne karar verirsen( olumlu yada olumsuz) ver pişman olursun..evliliğin acelesi yok..inan tüm sorunları halledip gelecek yıl olması şu 15 gün içinde olmasından iyidir...maaalesef kadınlar olarak çok safız, yaşaddıklarını anlayabiliyorum...sakın sakın acele etme diyorum...bırak biraz daha geciksin...daha oturmamış sizde bişeyler..eğer karşındaki insan anlattığın gibiyse resmi nikahı eline aldıktan sonra bak sen gör:-((( aileside kendide iyice azıtacak...biz 6 yıl çıktık sozra evlendik ona rağmen oturmadık kolay kolay...hayatını mahvetme..

Keşke kk forum ile o zamanlar tanışmış olsaydımda biri bana dur deseydi ,en güzel yıllarım orda yandı...olan sorunlarımız dahada büyüdü orda..hatırlamak dahi istemiyorum o dönemi

bence ailelerin arasının bozuk olması değilde nişanlınızla aranızda olanlar daha büyük sorun.. seni düğüne 40 gün kala terkeden ve tam 6 gün boyunca hiç aramayan bi adama bir ömür nasıl güvenipte, sırtını yaslayacaksın. nişanlın eğer isteseydi kendi ailesiyle sizin aranızı bu şeklide bozmadan, tayin sorununu halledebilirdi iki taraf arasında köprü olabilirdi ama yapmamış, kolayı seçmiş, bana göre çok saçma bir sebepten, ayrılalım demiş.

güvenmeyin bence, evlendiğiniz zaman aileler arasındaki sorunlar dahada büyüyecek tabi sizin kendi aranızdaki sorunlarda, o zaman ne yapar acaba nişanlın? ona hiç bi şey olmaz olan sana olur.

çok iyi düşün ama bugün seni küçücük bir sebepten yarı yolda bırakan birinin sana ne kadar koca olacağınıda düşün, evlilik çok zordur, öyle hele bi evlenelim, düzelir falan derler ya hani yok hiç düzelmiyorlar hatta yüz bulup dahada kötü oluyorlar

yerinde olsam çok seviyor olsamda bağrıma taş basar, her gün ağlar sızlar ama dönmezdim, evlenmezdim onunla

Klasik olacak belki ama koca her zaman bulunur, ana baba bulunmaz...

gelinliğim bi tarafta bi tarafta anam babam bi tarafta hala olması için gec kalınmıs bir cabaya giren bir nişanlı...
babam herzaman arkamda..bütün bu olanlara ragmen kızım biz senın herzaman arkandayız..sevıyorsanda neyapalım bize susmak düşer diyor..annem de evet dersen sesimi keser bana düşen neyse yaparım diyor..ama gönülleri yok..
onun ailesi bana demedıgını bırakmadı..yok senın ailen böle yaptı,söle yaptı..iptal ettin düğünü bizi boş yere masrafa soktun falan diyor..sanki benim yüzümden iptal olmus gibi sucu bana atıyorlar..
okadar emegım var 1 yıldan fazla emek verdım.hersey boşa gidecek..ben nasıl unutacagım şimdi ne beklıyor beni ,neyapacagım bilmıyorum..

canım emek de bir tarafa ailene böyle haksız yere laf eden bir aileyle ve kocayla bir ömür nasıl geçireceksin? Oldu ki boşandınız ileride o zaman daha çok emeğin heba olmayacak mı?

aynen sizin yazdıgınız gibi bugün kaynanam beni aramıs diyorki..siz evlenın nasılolsa düzelir hersey..kapıyı kapatınca içerde sadece ikiniz kalıcaksınız diyor....nişanlımda biz nikahı yapalım bizimkiler sana karsı yumusar nasılolsa diyor...ama sizin burda dediğiize göre benım de korkularım var ya düzelmez gitgide artarsa....ama haklısınız onun ailesinden önce nişanlıma kızgınlıgım var..ama sevgi oldugu için salak gibi görmuyorum bana yaptıgı yanlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…