Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

sevgi-liebe

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
1.409
7
683
Ankara
Arkadaşlar, yaklaşık 22 senedir kilolarımla başım dertte. Evlendikten sonra bir sene içinde yaklaşık 14 kilo aldım. Evlendiğimde 50 kiloydum, 64 olmuştum... Sonra arka arkaya 5 sene içinde 3 çocuk ile gelen kilolar 75'i bulmuştu. Yaklaşık 4 - 5 sene aynı kiloda kaldım ama arada diyet yapıp 60'lı kilolara indiğimde oldu. Her sene değişik diyetleri uyguladım. Diyetisyen deneyimlerimde oldu. Yaklaşık 5 sene önce kilom hızla artmaya başladı. "84" olmuştum. Endokrin bölümüne başvurdum. Kilolarımı vermek istediğimi söyledim. Yapılan kan tahlilleri sonucunda cushing hastası olduğum ortaya çıktı...Kilolarımın sebebi vücuttaki kortizol hormonuydu..
İki defa beyinden ameliyat oldum.

Pazar günü tartıldım kilom 94,5'du.
Diz kapaklarımda ve belde problemler var. Kilo rahatsızlığımı tetikliyor. Pazar günü sabah karar verdim bu defa başarmak istiyorum! 22 Senedir her sene yapılan diyetlerden ve arkasından artarak kilo almaktan bıktım! Lütfen destek olun. Bu defa başarmak istiyorum!

5 günde 5 kilo diyetiyle başladım. Amacım vücudu şaşırtıp deneyimlerimle beraber her hafta değiştirerek kilo vermek. İnşallah Hipotroit'im çok engel çıkarmaz. Katılmak isteyen olursa beraber yapalım. Desteklerinizi bekliyorum.:82:.. Yarım saat kadar yürüyorum. Günlük yeşilçay, karabiber, tarçın, karanfilden oluşan bir çayı içiyorum. Benimle yol arkadaşlığına var mısınız?

Ayrıca önerilerinizide bekliyorum.

Merhaba sevgi hanım,kararınızı ve yapacaklarınızı desteklemek için size yazmak istedim.Ben de kendi deneyimlerimle ilgili arada paylaşım yaparım.Diyesityenler spor ve diyet günlüğü tutulmasının da faydalı olacağını söylüyor.Her öğün yenilenleri,içilen su miktarını ve günlük yaptığınız egzersizleri düzenli olarak not ederseniz hem sizi motive eder hem de bir nevi kanıt olduğundan fazla yemeyi önler.Bir de eğer imkanınız varsa egzersizinizi yarım saatten bir saate çıkarabilirseniz daha iyi olur çünkü uzmanlar yağ ve enerji yakımının 20 veya 30 dakikadan sonra başladığını söylüyor.Tabi bunu kendinizi çok zorlamadan,dakikaları her gün azar azar arttırarak da yapabilirsiniz.Başarılar diliyorum,kendinize iyi bakın.

Sevgili Pinhn, ilk desteği senden aldım.Motivasyonumu artırdın ,teşekkür ederim.Önerilerini dikkate alacağım.Desteğinin devam edeceğini umuyorum.Önerin üzerine birazdan yürüyüşe çıkacağım.Sevgiler...

Merhaba sevgi hanım...Öncelikle hastalığınızdan dolayı geçmiş olsun demek istiyorum.Allah acil şifalar versin...

Bende destekliyorum. Umarım kilo verebilirsiniz. Ayrıca yaptıklarınızın yanında ek olarak pinhn hanımın dediklerini düzenli olarak uygularsanız kısa sürede sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Asla pes etmeyin... Şimdiden kolay gelsin. Umarım güzel sonuçlar elde edersiniz.

Diyette buğün üçüncü günüm,busabah tartıldım.Sonuç harikaydı,çoğu su olsa da 91,9 kg geldim.Bu benim motivasyonumu artırdı.Buğün et günüm,sabah 4 taneparmak sosis yedim.Ö ğleye doğru bir parça ızgara yedim.Yarım saat yürüyüşümü yaptım sonra termo yeşim yatakta 35 dakika masaj oldum.öğlen bir arkadaşımla çarşıda buluştuk.Ekmeksiz köfte ve su ile geçirdim. Ne kadar yürüyüş sayılmasada magazaları gezdik .GAYET İYİ GİDİYOR.Desteğinizi bekliyorum .Bol su ve yeşil çay karışımımdan içiyorum.Akşama tavuk yemeyi düşünüyorum,SEVGİLER...

Umarımm gider tüm kilolarınızz ve istediğiniz kiloya çabucak ulaşırsınız..
Kilo hastalıktır..
ekmek,şeker, tuzz 3 beyaz hayatınızdan çıkarırsanız bence kolaylıkla gider hepsii..
Moral hep maximum olsunn

Bir çok ufak bi tarif verim yardımcı olursam azıcık ne mutlu bana..
Pek mevsimi değil ama sebze mevsiminde tüketirseniz mutlaka memnun kalırsınız..
Hazmı kolay mideyi rahatlatann ve böbrekleri çalıştıran..

ISPANAK ÇORBASI
Soğanı gelişi güzel doğrayıp kavuruyoruzz..
2 tane havuç rendeliyip onuda soğanla bi öldürüyoruzz..
Biraz suyla pişiriyoruzz..
Sonra blandrdan geçiriyoruzz..(ıspanakları katmadan geçirelimki ıspanaklar püre olmasın)
Suyunu biraz çoğaltıp ıspanakları ince ince doğrayıp içine kıyıyoruzz (bol ıspanak)
En son yoğurt un terbiye yapıyoruzz..
Koyuu bol ıspanaklı havuçlu ekmeksiz tüketilebilcez hazmı kolay çok güzel bi çorba oluyor ve tok tutuyor..

Azimli hanımları gördükçe duygulanıyorumm süpersiniz..

SEVGİLİ TR-LELLİ,desteğin ve tarifin için teşekkürler.Pazarda ıspanak bulabilirim zannediyorum,enkısa sürede denemeye çalışacağım .Sadece diyet olarak değil evdekilerindeyiyebileceği bir çorba.Niyetim iki gün daha katı birşekilde devam edeceğim.Haftasonu klasik diyetisyenlerin verdiği diyetime devam edeceğim.Bu defa başarırsam sizlerin desteğiyle ,destek olanlara karşı duyduğum sorumlulukla olacak.Lütfen destek vermeye devam edin.iİlk defa beynimde bitirdiğimi hissediyorum. SEVGİLER...

Çok geçmiş olsun arkadaşım, bu kararlılıkla sen kesin verirsin pis kiloları :) İstersen diyet gruplarına katıl, gerçekten daha da motive oluyorsun. Dukan diyeti topicine de uğrayabilirsin.

Merhaba sevgi hanım,arada bakıyorum burada yazılanlara,maşallah şu anda iyi gidiyor,umarım böyle de devam eder.Aslında kilo verme çabasında en önemli faktörlerden biri motivasyon yani moral.İyi bir başlangıç yapıp oturttuktan sonra arkası çorap söküğü gibi gelir,bünye de alışacak yeni düzenine çünkü o süreçte.Arada aynaya bakıp kendinize gülümsemeyi ihmal etmeyinHaberlerinizi bekliyorum,görüşmek üzere,başarılar.

Teşekkürler Lolavinia ve Pinhn , destek ve önerileriniz için . Lolavinia diğer gruplara katıldığımda bu bölümde yazmaya devam edebiliyormuyum ? Dukan diyeti aslında arada kullanacağım , fakat belli bir diyete bağımlı kalmak istemiyorum . Vucudu şaşırtarak devam edeceğim lütfen takip etmeye devam edin .
Bugün meyve günüm sabah kiraz , şeftali , kayısı , erik ile devam edeceğim .Şu ana kadar firesiz devam ediyorum gelişmeleri yazmaya devam edeceğim .sevgiler :)

Herzaman desteğim cnm evet benim oğlumda çok seviyoo bu çorbayıı onlar ekmekle tüketir siz ekmeksizz

bende 6 sene evvel doğumda 22 kilo alınca mecburen diyet yapmıştım 8 kilo vermiştimm..

Brokoli ve kereviz yeşil mercimek çorbalarıda var.. ben hazmı kolay olsun diye bolca tüketmiştim..

Bitki çayıda form un kayısısı çok güzel eğer kullanırsanız böbrekleri güzel çalıştırıyor

Bu azimle devamm:81::81::81:

Canım hastalığımla ilğili bitkisel tedavi görüyorum, bundan dolayı bitki çayları kullanamıyorum.Ters etkileşime girebilir diye yasak.Çorbalar önerini değerlandirebilirim.Bana destekleriniz çok yardım ediyor,yazmaya devam edin.Akşam niyeti önce kabak çekirdeğiyle sonra yemakle az daha bozuyordum. Yazdıklarınız aklıma gelince utandım.Evde açım diye dolaştım. Eşime' paketi açarsan kabak çekirdeğinden yiyeceğim' dedim.Eşim paketi açmadı kendisi de yemedi.Bir küçük parça tavuk etiyle bertaraf ettim,zaten et günümdü.KAZASIZ BELASIZ ATLATTIK...

Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun...
Allah bir daha yaşatmasın.

bende şuan 94.6 kg ile 5 günde 5 kilo diyetine başladım. bugün 2. günüm yani sebze günüm. Kilo vermem durduğu için bu şoku yapmak istedim.
Sende 8'li rakamları gördüğünde motivasyonun daha çok artar, ve günlük az yiyerek diyetine devam edersin..
Şuan tartıda 89 rakamını görmek için herşeyi yapardım :) ama sabırla c.tesinin gelmesini bekliyorum.

Kaçamaksız ve sağlıklı bir gün diliyorum... Allah yardımcımız olsun.

Amin canım.89,5 görmesen bile yaklaşırsın.Maşallah azimle epey kilo vermişsin ,ne kadar zamandır diyettesin? birbirimize destek olarak başaracağız İnşallah.Meyve günüm şuana kadar güzel gitti.
Macide ,teşekkürler canım seni atlamışım KUSURA BAKMA!

6 mart 2011 de başladım cnm ben.
4 ay oldu.. ilk zamanlar hızlı verdim sonra sonra gram gram gitmeye başladı.. hele bu ara hiç gitmiyor. o yüzden 5 günde 5 kiloya dadandım.. tabi ki destek olucaz cnm.. hayatta başarılmıycak hiç bir şey yoktur. "Yeter ki istemesini, sabretmesini bilelim"

bende bugün sebze günümü atlattım.. yeme işlemini sonlandırdım saat 18:00 itibari ile. su ve kahve içerim..

Son düzenleme:

Ben birazdan akşam meyvemi yiyeceğim. Diyet sırasında duraklamalar motivasyonu yok ediyor. İnşallah bu sefer senin gibi uzun süre dayanabilirim !

menümü yazayım:

sabah yarım litre soğuk su.

2 salatalık 2 domates yarım dilim yağsız beyaz peynir.

ara: bir salatalık.

öğlen 3 salatalık 3 domates 3 siyah 3 yeşil zeytin, yarım dilim yağsız beyaz peynir.

akşam öğlen ile aynıydı.. yanında bi kaç çatal dolma içinden yedim.

3.5 litre su içtim şimdiye kadar. spor olarak sürekli temizlik modundaydım :) şimdi bir neskafeyi ikiye böldüm içiyorum. akşam yürüyüşe gidicem dışarı yine..

bu arada sebze gününde nie sadece salatalık domates yedin diyen olabilir, haşlanmış sebze yiyemem ben hele ki tuzsuz.. çiğ yenilebilicek sebzelerde onlardı :)

benim bugün yediklerim bunlar canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…