- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.966
- 298
- 31
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Ben kamuda hemşireyim eşim özelde çalışıyor. Onun maaşı yatınca aşkım maaşımız yatmış diyorum sjfjffj10 yıllık mühendisim özel sektörde. şimdi bir de iş değiştiriyorum. maaşımın yarısını bile alan 20 yıllık bile memur yoktur.
Ben arada çok büyük uçurumlar göremedim. Sonuçta bir işi var çalışıyor emek veriyor . Seviyorsanız her şey yoluna girer yeter ki isteyin ve istediğiniz yönde adım atınMerhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Yanlışınız olmasın özelde çalışan 7 senelik mühendisin maaşı memuru en az 2'ye katlar. İlk işe başladığımda asgarî ücret alıyordum 10 ay sonra daha iyi bir işe geçtim ondan 2 yıl sonra daha da iyisine derken 5 yıllık tecrübem ile 3 öğretmen maaşı alıyorum ama her gece 3 saat alanimda kendimi gelistirmek için çalışıyorum, hiç kolay değil.Yani kusura bakmayın da, özelde çalışan herkes de kendini süper geliştirmiş, yenilikçi aşırı çalışkan insanlar değil. Tıpkı kamudaki herkesin kendini geliştirmeye niyeti olmayan insanlar olmadığı gibi. Herkes kamuda çalışmak zorunda değil bunda hemfikiriz, ama sizinki de çok çirkin bir genelleme. Özelde 7 senedir mühendis olarak çalışan arkadaşımın 2 katını kazanıyorum ben şu an kamuda. Ama bu bir kıstas değil elbette. Siz kaç mezunusunuz bilmiyorum da benim mezun olduğum sene odtülü bilkentli gençler akın akın kpssye giriyordu. Benim de okurken hayalim bu değildi, ülke şartları mecbur etti. Herkesin yurtdışına gitme imkanı olmuyor. Başarılarınızın devamını dilerim.
5,5-6 civarı alıyor arkadaşım. Eminim yani. Ama dediğim gibi bu kıstas değil. 50bin kazanan mühendis abi de tanıdığım özelde. Ben tabi ki onu katlayamamYanlışınız olmasın özelde çalışan 7 senelik mühendisin maaşı memuru en az 2'ye katlar. İlk işe başladığımda asgarî ücret alıyordum 10 ay sonra daha iyi bir işe geçtim ondan 2 yıl sonra daha da iyisine derken 5 yıllık tecrübem ile 3 öğretmen maaşı alıyorum ama her gece 3 saat alanimda kendimi gelistirmek için çalışıyorum, hiç kolay değil.
Kendini gelistirmeyenler zaten devam edemiyor özelde. En fazla 1-3 yil kadar şansını deniyor sonra başka mecralara yol alıyorlar.
Çok ciddi kariyer memurlukları var. Bizzati kendi kurumumda ve sizin maaşınızı 2'ye katlarlar. Nasıl her mühendis aylık 16-17 bin maaş almıyorsa, her memurda 4-5 bin almıyor. Bu çok yanlış bir genelleme. Siz özel sektörü gözünüzde çok büyütmüşsünüz, biz özel sektörü domine eden bir kurumuz mesela. Eşim vergi müfettişi en sağlam smm'leri dize getirir zaten ymm olmak üzere. O yüzden yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz.Yanlışınız olmasın özelde çalışan 7 senelik mühendisin maaşı memuru en az 2'ye katlar. İlk işe başladığımda asgarî ücret alıyordum 10 ay sonra daha iyi bir işe geçtim ondan 2 yıl sonra daha da iyisine derken 5 yıllık tecrübem ile 3 öğretmen maaşı alıyorum ama her gece 3 saat alanimda kendimi gelistirmek için çalışıyorum, hiç kolay değil.
Kendini gelistirmeyenler zaten devam edemiyor özelde. En fazla 1-3 yil kadar şansını deniyor sonra başka mecralara yol alıyorlar.
Çok şaşırdım. Sanırım arkadaşınız sömürülüyor.5,5-6 civarı alıyor arkadaşım. Eminim yani. Ama dediğim gibi bu kıstas değil. 50bin kazanan mühendis abi de tanıdığım özelde. Ben tabi ki onu katlayamam
Benim anlatmak istediğim kamuda maaşlar çok iyi özel kötü değil zaten. Öyle bir iddiam asla yok. Tabi ki çok çok iyi kazananlar var. Ben sadece kamuda çalışan herkesin 30 yıllık algıyla hala başarısız ve beceriksiz tipler olarak görülmesinden sıkıldım. İyi üniversitelerden ve bölümlerden mezun olup gayet donanımlı olmasına rağmen mecburiyetlerden dolayı kamuda çalışan binlerce genç var. Benim çevrem onlarla dolu. Bunu inkar etmek ülke gerçeklerinden bir haber olmak demektir bana göre. İşsizlik almış yürümüş, kamuya girmeye çalışan insanlara hala tembel muamelesi yapılıyor.Çok şaşırdım. Sanırım arkadaşınız sömürülüyor.
Özel sektörde inanılmaz maaşlar dönüyor. Devlet memurluğu kesinlikle daha rahat ve garanti. Tabii bir de büyükşehir e mahkûm degilsin. Ben bile kazanacağım parayı kazanıp devlete geçmeyi planlıyorum :)
Başarılar dilerim hepimize..
Aynı yıl bazında tecrübeye sahip özel sektör çalışanı ile memur aynı maaşı alamaz benim gözümde.Çok ciddi kariyer memurlukları var. Bizzati kendi kurumumda ve sizin maaşınızı 2'ye katlarlar. Nasıl her mühendis aylık 16-17 bin maaş almıyorsa, her memurda 4-5 bin almıyor. Bu çok yanlış bir genelleme. Siz özel sektörü gözünüzde çok büyütmüşsünüz, biz özel sektörü domine eden bir kurumuz mesela. Eşim vergi müfettişi en sağlam smm'leri dize getirir zaten ymm olmak üzere. O yüzden yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz.
3 bin tl fark çok komik bir rakam bence. Neden sorun olsun? Hem erkek fazla olsa bunu düşünecek miydiniz?fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
Haklısınız bir çok kişi kamuda ülke şartlarından ama sanırım yazdıklarınızin muhatabı ben değilim. Ben kimse için beceriksiz demedim. Kamuda çalışan çok donanımlı insanlar da var. Tek fark ozelde kendini geliştirmeyen barinamaz ama kamuda sorun olmaz. Bu yüzden özelde beceriksiz olanlar elenirken kamuda becerikli ve donanımlı olanlarla kendine hayrı olmayan bir grup birbirine karışıyor.Benim anlatmak istediğim kamuda maaşlar çok iyi özel kötü değil zaten. Öyle bir iddiam asla yok. Tabi ki çok çok iyi kazananlar var. Ben sadece kamuda çalışan herkesin 30 yıllık algıyla hala başarısız ve beceriksiz tipler olarak görülmesinden sıkıldım. İyi üniversitelerden ve bölümlerden mezun olup gayet donanımlı olmasına rağmen mecburiyetlerden dolayı kamuda çalışan binlerce genç var. Benim çevrem onlarla dolu. Bunu inkar etmek ülke gerçeklerinden bir haber olmak demektir bana göre. İşsizlik almış yürümüş, kamuya girmeye çalışan insanlara hala tembel muamelesi yapılıyor.
Yok siz demediniz zaten biliyorum, mesajımın sebebini açıklamak istedim. Katılıyorum söylediklerinize.Haklısınız bir çok kişi kamuda ülke şartlarından ama sanırım yazdıklarınızin muhatabı ben değilim. Ben kimse için beceriksiz demedim. Kamuda çalışan çok donanımlı insanlar da var. Tek fark ozelde kendini geliştirmeyen barinamaz ama kamuda sorun olmaz. Bu yüzden özelde beceriksiz olanlar elenirken kamuda becerikli ve donanımlı olanlarla kendine hayrı olmayan bir grup birbirine karışıyor.
Ben kamuda hemşireyim eşim özelde çalışıyor. Onun maaşı yatınca aşkım maaşımız yatmış diyorum sjfjffj
Denklik maaşın yaninda ruhsal da olmali. Aynı unvandan 2 kisinin evlenip mutlu olacagi da garanti değil. Kisilik ve karakterler önemliMerhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Mesele ne sadece maddi denklikte ne de sadece sevgide. Mesele rağmenlerde. Her şeye rağmen diyebiliyor musunuz? Şuan ailenize acmamissiniz bu konuyu depresyona girecek kadar önemli buluyorsunuz yani siz içten içe onu kendinize zaten denk görmüyorsunuz maddi anlamda. O yüzden ailenizi haklı buluyorsunuz. Ailenize karşı sevdiğiniz kişinin yanında bu şekilde duramazsınız. Bu yüzden ailenize anlatmaktan kaciniyorsunuz.Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Maasta denkli mi sorduğunuz ?Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?