- 24 Mayıs 2008
- 3.721
- 5.936
- 683
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Bu yoruma katılıyorum siz problem yapıyor olabilirsiniz iyi düşünün bunu. Neden sadece karşı taraf aşağılık kompleksine girecek gibi düşünüyoruz ki, bu ülkede kadınların bir numaralı övünme konusu eşlerinin isi değil mi?Ben muhendisim, esim de ayni sektorde. Evlendigimizde ben onun 3 kati falan maas aliyordum ama, o alayli cunku. Simdi o benden fazla kazaniyor, benim issiz kaldigim donem de oldu, onun issiz kaldigi donem de, hic birinde kimse kimseyi ezmeye calismadi, maas alan da bu benim param demedi.
Bir muhendis arkadasimin esi kasa gorevlisi olarak calisiyor.
Bir baska muhendis arkadasimin esi ev hanimi,
Yanisi yapan yapiyor da, ileride problem olur mu diyen kisi icin bence bugun de problemdir de kendine karsi durust olmuyordur. Bence siz de bu sekilde devam etmek istemiyorsunuz. Kendinize karsi durust olun, en onemlisi o. Insan parayi sevebilir, zengin bir es isteyebilir, buna bir sey diyemem.
Siz eşinizin işi sorulduğunda gururla işini soyleyebilecekseniz sorun yok. Bu konuda eziklik hissedeceginizi düşünüyorsanız yol yakınken ayrılın. Bu bence tamamen sizin nasıl davrabacaginiza göre şekillenecek bir durum.Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
İyi de ben konuda denklik ile ilgili bir detay göremedim. Tüm olayınız gelir mi? Kültürü ve ailesi size denk olmalı bence. Aile geliri olarak geçinebileceğiniz bir para eve giriyorsa sorun yok gelir konusunda.Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Kesinlikle denklik bacım. Denklik yani kırmızı çizgi ile altını çizerek söylüyorum denklikMerhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
denklik.Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Denklikten kastın sadece paraysa önemli değil… Kültür farkı, eğitim farkı varsa sorun yaşayabilirsin ..Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
maaş konusu aslında. İlerde sorun yasamaktan korkuyorumDenklikten kastın sadece paraysa önemli değil… Kültür farkı, eğitim farkı varsa sorun yaşayabilirsin ..
Eviniz ve arabanız olması çok büyük bir artı zaten, maaş farkı sorun olmaz siz bunu dillendirmediğiniz sürece .maaş konusu aslında. İlerde sorun yasamaktan korkuyorum
aynen öyle ama memur olunca cevreden cok laf isitiyorsunuzİyi de ben konuda denklik ile ilgili bir detay göremedim. Tüm olayınız gelir mi? Kültürü ve ailesi size denk olmalı bence. Aile geliri olarak geçinebileceğiniz bir para eve giriyorsa sorun yok gelir konusunda.
Zaten memur da atla deve kazanmıyor değil mi?
Geçen yıla kadar eşim benden çok kazanıyordi şimdi ben ondan 3-4 bin fazla kazanıyorum, ne yapalim sizin denklik algınıza göre.
Velhasıl kelam düşünceler, siyasi görüş, aile kültürleri ve kalpler denkse bu iş olur.
allah sizden razı olsun. Ben dillendirmem artık yuvam olsun istiyorumEviniz ve arabanız olması çok büyük bir artı zaten, maaş farkı sorun olmaz siz bunu dillendirmediğiniz sürece .
Umarım çok mutlu olursunuz
Ay şu devlet kapısı olsun lafına gerçekten uyuz oluyorum gerçekten bana çok cahilce geliyor kusura bakmayınfark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
Evi var ve denklik diyorsun ilginç.benim eşimin sadece iki valiz kıyafeti vardı biz evlendiğimizde ve ışi bile yoktu.fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
Yani kusura bakmayın da, özelde çalışan herkes de kendini süper geliştirmiş, yenilikçi aşırı çalışkan insanlar değil. Tıpkı kamudaki herkesin kendini geliştirmeye niyeti olmayan insanlar olmadığı gibi. Herkes kamuda çalışmak zorunda değil bunda hemfikiriz, ama sizinki de çok çirkin bir genelleme. Özelde 7 senedir mühendis olarak çalışan arkadaşımın 2 katını kazanıyorum ben şu an kamuda. Ama bu bir kıstas değil elbette. Siz kaç mezunusunuz bilmiyorum da benim mezun olduğum sene odtülü bilkentli gençler akın akın kpssye giriyordu. Benim de okurken hayalim bu değildi, ülke şartları mecbur etti. Herkesin yurtdışına gitme imkanı olmuyor. Başarılarınızın devamını dilerim.Memuriyeti garanti iş olduğu için isteyen ailelere anlayış gösteremiyorum, bana çok mantıksız geliyor. Memurluk prestijli bir iş değil ki, çok abartılıyor. Bana göre memur demek, genel olarak kendini geliştirmeye pek niyeti olmayan, salla başı al maaşı çalışan, sıfır yenilikçi kafa yapısında çalışan insan demek. Ayrıca gelir düzeyi de hepsi için yüksek değil; özel sektörde başarılı bir mühendis, memur olduğunda alacağı maaşın 3-4 katını alabiliyor. Bu durumda memurluğu övmek yersiz…
Denklik konusuna gelince; eğitiminiz denk, sizin üstün bir yanınız yok. Yalnızca işleriniz farklı. O konuda da siz karar verebilirsiniz ancak; sorun yaşamadan yürütebilir misiniz ileride? Bizim ülkemizde “ye kürküm ye” anlayışı hakim olduğundan kocanın spor hocası olduğunu duyanlar illaki burun kıvıracak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?