• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgili alt komşum......

Silkeleme gunu mu? Herhalde bir 50 yil once vardi bu is elektrikli supurge icadindan once

Yanlış anlamayın ama bu bir şey silkeleme mevzusu bana çok çağdışı geliyor. Kadın da belli ki bu silkeleme olayına karşı bir tedbir alıyor. Kendince o da haklı.
Dünyanın en bencil temizlik anlayışını sırf kadına gıcık oldunuz diye yapmasanız keşke. Yani kendi evinizi temizlerken konu komşunun camı balkonu ve sokaklar caddeler batıyor. Çok pasaklı bir temizlik anlayışı yani silkeleme falan. Kendi eviniz temizlenirken tozunuzu kirinizi sokağa atmanız cidden hoş durmuyor.

Aynen ben de baktım baktım anlamadım.
Hadi ben pisim de bizim sokakta herkes mi pis ki dedim?
Ben hiç bizim buralarda halı,yorgan,çarşaf silkeleyen görmedim.
Doğru düzgün çamaşır bile asılmaz yıkandıktan sonra...

Bence burdaki konu silkeleme meselesi değil oturulan binanın kurallarına uyup uymama konusu
Sonuçta bütün bina anlaşıp böyle bir gün seçmiş silkeleme için, demek ki bütün bina aynı görüşte
Bu bayan silkelemeye karşı önlem almak isteseydi bina toplantısında dile getirirdi

Bizim burada çok var silkeleyen ne yazık ki. Pek gelişmemiş bir mahallemiz var.
Allahtan en üst katım. Kimsenin üstüne pisliğimi silkelemiyorum valla. Halımı kendim yıkayamıyorum ama altı ayda bir temizletiyorum, kalan günlerde süpürge ve toz alma yetiyor, sokakları batırmadan kimseyi sinirlendirmeden de evimi temiz tutabiliyorum.
Çok anlamsız geliyor bana cidden bu silkeleme durumu. Çakma temizlik gibi.

hayır söylemezdim.Kurallarınız varmış ve sabitmiş, biliyor ama tınlamıyorsa, bana insanlık etmeyen benden de insanlık beklemesin...

Yanlış anlamayın ama bu bir şey silkeleme mevzusu bana çok çağdışı geliyor. Kadın da belli ki bu silkeleme olayına karşı bir tedbir alıyor. Kendince o da haklı.
Dünyanın en bencil temizlik anlayışını sırf kadına gıcık oldunuz diye yapmasanız keşke. Yani kendi evinizi temizlerken konu komşunun camı balkonu ve sokaklar caddeler batıyor. Çok pasaklı bir temizlik anlayışı yani silkeleme falan. Kendi eviniz temizlenirken tozunuzu kirinizi sokağa atmanız cidden hoş durmuyor.

kendisi silkemeye karşı değil maalesef..bütün gün silkenip çamaşır asıyor..üstelik yukardakiler yapmasın diye haftanın her günü çamaşır var..kimseye gıcık olup inat hareketler yapmam..ama onun yaptığı tam anlamıyla bencillik..
silkemekten kastım yerlere çöp atmak değil..ki bende sürekli birşeyler silkeyen biri değilimdir..özellikle sofra bezini falan evime dökerim orayı süpürürüm..o gün banyo paspasını silkeledim sadece..ee bunda hakkım var sanırım..

Medeni insan yapmaz zaten o sekilde temizlik. Ki temizlik degil bu basbaya alip copunu sokaga atmak. Hayir yani o tozu toprqgi nefesiyle geri icine cekiyor silkeleyen kisi anlatamiyoruz.

kendisi silkemeye karşı değil maalesef..bütün gün silkenip çamaşır asıyor..üstelik yukardakiler yapmasın diye haftanın her günü çamaşır var..kimseye gıcık olup inat hareketler yapmam..ama onun yaptığı tam anlamıyla bencillik..
silkemekten kastım yerlere çöp atmak değil..ki bende sürekli birşeyler silkeyen biri değilimdir..özellikle sofra bezini falan evime dökerim orayı süpürürüm..o gün banyo paspasını silkeledim sadece..ee bunda hakkım var sanırım..

Kendi de silkeleyen biriyse ve size engel oluyorsa hoş değil. Ben silkelenmeyi sevmem kendim de asla silkelemem. Dolayısıyla biri üstüme paspasını silkelese yine rahatsız olurum. Ama dediğim gibi ben yapmıyorum haliyle yapılmasını tasvip etmiyorum.
Ama kendi yapıyorsa da size evet karışamaz o konuda haklısınız.

Tamam kadın tuhaf olabilir, ama sizin ki de olmamış bence.

Selamımı almayana ben de bir daha selam vermiyorum. Bundan sonra size selam bile vermem gibi bir çıkış çok lüzumsuz.

Çamaşırı da görmüşsünüz. Altı üstü banyo paspası, süpürülür; ya da balkonun içinde çırpılır.

sence silkeme gününde neden ben balkonumu pisletip sonra orayı sileyimki..
haftanın her günü çamaşırı var ve haftanın her günü silkenir çünkü altında kimse yok..ama kimsenin yukardan silkemesini istemez..
ayrıca selam vermeyecğimi söyledim bilerek bu konunun kendisiyle alakalı olduğunu anlasın diye..biz tüm komşular elimizden geleni yaptık..

günü belli imiş çok iyi etmişsiniz, nefret ederim böyle düzen bozan insanlardan!

Ayrıca bazı insanlar mesafelidir...
Selamlaşmanın ötesi gelmesin diye öyle davranmış olabilir..
İlla komşuluk yapacaksınız diye birşey yok..
Sizin selamınızı alsaydı eğer gidip söyleyecektiniz..
Mecbur değil aslında sizinle konuşmaya..

sence silkeme gününde neden ben balkonumu pisletip sonra orayı sileyimki..
haftanın her günü çamaşırı var ve haftanın her günü silkenir çünkü altında kimse yok..ama kimsenin yukardan silkemesini istemez..
ayrıca selam vermeyecğimi söyledim bilerek bu konunun kendisiyle alakalı olduğunu anlasın diye..biz tüm komşular elimizden geleni yaptık..

Ama bakın kendiniz diyorsunuz altında kimse yok diye.
Yani o tozunu kimsenin camına balkonuna atmıyor.
Siz ve diğer komşular evinizin tozunu alt kata atıyorsunuz, temizlik adı altına birbirinizin evini kirletiyorsunuz bir anlamda.
Gerçi o da tozunu sokağa atıyor ama en azından alt komşusuna atmıyor. Yine sizin durumdan farklı yani.
Bence apartmanın kararı komple yanlış.
Bir anlamda haftanın iki günü birbirinizin evine pislik atabilirsiniz diye karar çıkarmışlar.

Bizim burada çok var silkeleyen ne yazık ki. Pek gelişmemiş bir mahallemiz var.
Allahtan en üst katım. Kimsenin üstüne pisliğimi silkelemiyorum valla. Halımı kendim yıkayamıyorum ama altı ayda bir temizletiyorum, kalan günlerde süpürge ve toz alma yetiyor, sokakları batırmadan kimseyi sinirlendirmeden de evimi temiz tutabiliyorum.
Çok anlamsız geliyor bana cidden bu silkeleme durumu. Çakma temizlik gibi.

Medeni insan yapmaz zaten o sekilde temizlik. Ki temizlik degil bu basbaya alip copunu sokaga atmak. Hayir yani o tozu toprqgi nefesiyle geri icine cekiyor silkeleyen kisi anlatamiyoruz.

Aynen bence de çok anlamsız.
Hadi silkeledin aşağıya,eee zaten 1 saat sonra o sokaktan geçecen,kocan geçecek,annen geçecek,eve gelecek,pislik yine geri gelecek..
Güzelce süpürüp 6 ayda bir yıkamacıya vermek daha kolay değil mi o koca koca halıları kaldırıp kaldırıp sallandırmaktan...

Bence burdaki konu silkeleme meselesi değil oturulan binanın kurallarına uyup uymama konusu
Sonuçta bütün bina anlaşıp böyle bir gün seçmiş silkeleme için, demek ki bütün bina aynı görüşte
Bu bayan silkelemeye karşı önlem almak isteseydi bina toplantısında dile getirirdi

kesinlikle...

Ben yine de silkelemezdim..
O görgüsüz olabilir, kaba olabilir, selamınızı almamış olabilir ama orda bir emek var..
Gidip kapısını çalsaydınız da o şekilde hatırlatsaydınız silkeleme gününüzü..
Bir daha yapsaydı tamam ama olmamış..
Onun gibi davranmışsınız siz de..

nerdeyse bir yıldır uyarılıyor...

Aynen bence de çok anlamsız.
Hadi silkeledin aşağıya,eee zaten 1 saat sonra o sokaktan geçecen,kocan geçecek,annen geçecek,eve gelecek,pislik yine geri gelecek..
Güzelce süpürüp 6 ayda bir yıkamacıya vermek daha kolay değil mi o koca koca halıları kaldırıp kaldırıp sallandırmaktan...
İste anlatamazsin ama
Kime soylesen kendini savunur. Aaa apartmanin kurali var diye,silkelemeyeni dövüyorlar diye ;) temizlik bilmeyenler kendine yontem icat etmis ustune de kilif

Back
X